Follow:

Uudet akryylimaalini

Tästä tuli nyt melkoinen kilometripostaus, voit ihan vapaasti skrollata tekstin ohi ja katsoa vain kuvat, mikäli tietopaketti pätevistä akryylimaaleista ei ole sinua varten ♥

Toissapäivänä kerroin teille poikenneeni Suomalaisessa Kirjakaupassa ja ostaneeni uudet akryylimaalit, joista olen ollut hirmuisen innoissani. Aikaisemmin käytössäni oli Oumaxin maalit, ja kuvittelin kyseisten maalien olevan oikeastaan ihan hyvät. Valkoinen maali oli kuitenkin loppumassa, ja osa muista alkoi pikkuhiljaa kuivahtamaan joten oli aika hankkia uudet. Jostain syystä en kuitenkaan tilannut uusia Oumaxeja vaan päätin tutustua läheisen kirjakaupan tarjontaan.
Ennen kuin kerron lisää ostamistani maaleista, haluaisin sanoa pari sanaa akryylimaaleista yleisesti. Akryylimaalit ovat siis vesiliukoisia maaleja, jotka menettävät vesiliukoisuutensa kuivuttuaan. Yleistä niille on hyvä pigmenttisyys, jonka vuoksi ne toimivat erittäin hyvin kynsien koristelussa. Akryylimaalit ovat ohuempia käsitellä kuin kynsilakat, eivätkä ne sitkostu maalatessa joten koristelu on niillä helpompaa. Niitä voi käyttää niin rakennekynsien koristelussa kuin kynsilakkakerrostenkin välissä, ja ne lähtevät tavallisesti kynsilakanpoistoaineella lakkoja poistaessa. Olen kuullut joillain olevan ongelmia akryylimaaleilla koristeltujen lakkojen poistossa, mutta omasta kokemuksestani voin kertoa että asetonipitoisilla lakanpoistoaineilla ne ainakin lähtevät ilman ylimääräistä vaivaa. Vesiliukoisuudesta vielä sen verran, että nämä maalit ovat tosiaan siitäkin käteviä että ennen kuin ne kuivuvat kynnelle kunnolla, voi pieleen menneen kuvion pyyhkäistä esimerkiksi kostealla vanupuikolla ja aloittaa alusta!
Suomalaisesta kirjakaupasta ostin kaksi settiä Mont Marten edullisia akryylimaaleja. Toinen oli tämä peruspaketti jossa on 12 eriväristä värituubia jotka sisältävät 12ml maalia. Toinen taas oli saman merkin setti, jossa tuli neljä kappaletta 50ml kokoisia tuubeja akryylimaaleja metallisävyissä: kulta, hopea, pronssi ja kupari. Näistä molemmista maksoin yhteensä noin 17 euroa. Lisäksi verkkokaupasta löytyy esimerkiksi neonväri-setti ja pakkaus akryylimaaleja helmiäisväreissä. Niitä lienee pakko tilata!
Testailin maaleja ensin paperille ja tipeille ja olin hyvin tyytyväinen aikaansaannoksiini. Koostumus  maaleissa oli paljon ohuempi ja helpommin käsiteltävä kuin aiemmissa Oumaxeissani, eivätkä nämä kuivahtaneetkaan niin nopeasti. Kaikista mahtavinta oli kuitenkin huomata, että näissä maaleissa oli reippaasti enemmän pigmenttiä kuin Oumaxeissani! Näillä maalailu oli helppoa ja mukavaa, ja nyt tuntuu etten muuta enää haluaisi tehdäkään (heh).
Päätin antaa 31 päivän haasteen olla näiden kynsien kanssa ja lähteä ihan oman fiiliksen mukaan liikkeelle. Mieheni ystävä toi minulle pari O.P.I:n tilattua tuliaista USA:n reissultaan, ja ensimmäisenä niistä pääsi testiin Do You Lilac It? Sitä lakkasin kaksi kerrosta kaikille kynsille, ja se toimi kuin unelma. Vaalean lilan pohjan päälle lakkasin vielä kerroksen Nfu Oh:n flakielakkaa, numeroa 48 hieman elävyyttä tuomaan. Sitten oli aika ottaa maalit esiin.
Maalasin ensin epämääräisiä viivoja mustalla ja kuparisella akryylimaalilla sinne sun tänne. Tämän jälkeen tein suuren perhosen nimettömiin. Perhosen aloitin maalaamalla hahmotelman valkoisella maalilla ja töpöttelemällä liukuvärimäisesti kuparista maalia siipien tyviin. Seuraavaksi tein mustat ääriviivat sekä yksityiskohdat kuten tuntosarvet, ja lopuksi lisäsin valkoiset pilkut siipien reunoille. Muihin kynsiin maalasin pienet perhosen siluetit mustalla maalilla. Kaikki maalauksen osat toteutin Kolinskyn S-koon siveltimellä, jonka nappasin jossain vaiheessa ostoskoriin Kynsikaupalta ja sain aikaiseksi sitä nyt testata. Tykkäsin siitä kyllä kovasti, mutta tuntui, että karvat alkoivat hapsottamaan hyvin herkästi vaikka kuinka hienovaraisesti koitti sitä käsitellä.

Huhhuh, jos olette päässeet tänne asti, voitte onnitella itseänne! Koitin kyllä tiivistää asiani, mutta se osoittautui lähes mahdottomaksi tehtäväksi. Toivottavasti en täysin tylsistyttänyt teitä pitkällä jaarittelulla ♥

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

38 Comments

 • Reply Mee

  Onko akryylivärit noin halpoja! Voi jukra, nyt käyn kyllä itsekin hakemassa. Ajattelin, etten ostaisi näitä ennen kuin osaan koristella kynsilakoilla, mutta juuri näillähän sitä sitten kannattaakin harjoitella, kun on helppo korjailla ja käsitellä, eikä ole kovin kalliita näköjään. 🙂 Haluaisitko vielä valaista tyhmää, että mitä muita välineitä tarvitsen noiden kanssa? Riittääkö pelkkä sivellin ja pitääkö siveltimen olla kuiva vai vedessä kastettu, kun näillä maalaa?

  Niin ja aivan upeat kynnet ja maalailut taas!

  5.9.2015 at 17:26
 • Reply Daniela

  Toi perhonen onnistui ihan täydellisesti! Ihanat, upeat, ties mitä adjektiiveja tähän, kynnet 😀

  5.9.2015 at 18:09
 • Reply Satsuli

  Vaikka tää teksti oli pitkä, osaat kirjottaa jotenki nopiatemposesti ettei ees huomaa kuin pitkä teksti oli. 😀 En tylsistyny yhtään. Ääww kynnet on upeat upeat upeat! Vitsit sää osaat maalata hyvin. Tuo perhonenki.. Wau! <3

  5.9.2015 at 18:10
 • Reply Emmi

  Wau, ei näitä voi muuta kun ihastella! Mielettömän upeat kynnet! <3
  Mä hiplasin juuri noita kyseisiä akryylimaaleja Suomalaisessa, mutta en kuitenkaan ostanut. Pakko käydä heti maanantaina hankkimassa ne! 😀

  5.9.2015 at 18:20
 • Reply E-S

  Katsoin nyt lähinnä kuvat, mutta se riitti mieltä nostattavaan ajatukseen siitä että kynnet ovat aivan super-ihanat!! Vaikka tykkäänkin lakkauksistasi about aina niin nämä ovat ehdottomasti viime aikoijen sievimpiä. Kaunis pohjalakan väri ja hienot maalailut! ??

  5.9.2015 at 18:21
 • Reply Fiiia

  Ompas tosi kauniit! Sä kyllä hallitset tuon käsinmaalauksen, ei voi kun ihailla ja toivoa, että itsekin jaksaa joskus harjoitella.. 😀

  5.9.2015 at 18:25
 • Reply Bunnytailnails

  Kiitos Nena tästä postauksesta! Tätä oli nimittäin odotettu kuin kuuta nousevaa :). Itsellänikin on siis nää Oumaxit ja ne on todella paksua jankkia, jossa ei kuitenkaan ole pigmenttiä riittävästi. Kynsille kun niillä maalaa niin kaikista kuvioista tulee 3D:n tuntuisia eikä kynsi meinaa tasoittua edes päällyslakalla. Meinasin itsekin tätä Kolinskyn S-sivellintä hankkia mutta taitaa käydä niin, että ostankin ne uudet Picture Polishit kokeiluun. Ja tietty uudet akryylimaalit. Mä oon nyt päättänyt selättää tän käsinmaalausmörön lopullisesti alustamalla homman kunnon välineillä :). Tää OPI:n lakan sävy on muuten asiasta viidenteen aivan mielettömän kaunis ja noista perhulaisista mä en edes sano mitään kunhan vaan puhisen täällä kateudesta violettina!

  5.9.2015 at 18:53
 • Reply Katarooma

  Oi, ku upea lakkaus taas! <3

  5.9.2015 at 19:08
 • Reply Kynsille /(kynsille.wordpress.com)

  Apua, mä en enää kestä! Tuo perhonen on tavattoman upea kaikkine sävyvivahteineen <3 ja ei, en vieläkään osaa käsin maalausta;D kateellisena vain katselen.

  5.9.2015 at 20:37
 • Reply Charming Nails

  Olet niin taitava maalaamaan että voi vaan kadehtia <3

  6.9.2015 at 03:11
 • Reply Roosa ScratchMeWithYourNails

  Äääääh! Siis ihan mielettömät kauniit maalaukset! Oot kyllä ihan huippu! <3
  Nyt munkin pitää saada nuo akryylimaalit, ehkä jaksais sitten enemmän panostaa käsinmaalaukseen ;D

  6.9.2015 at 06:43
 • Reply Fani

  Totuus on se, että vaikka mulla olisi maailman parhaimmat maalit käytössä, niin mä en vaan osaa 😀
  Sulta tuo luonnistuu aivan käden käänteessä. <3 Upeat kynnet, ei voi muuta sanoa!

  6.9.2015 at 07:04
 • Reply Pia Sara-aho

  Ihanat maalaukset ja värit näissä kynsissä <3 nyt täytyy taas kaivaa akryylimaalit esiin, kiitos 😀

  6.9.2015 at 07:25
 • Reply Enail

  Kauniit maalaukset! Rupes houkutteleen noi maalit hirveesti. Kaapista tosin löytyy Oumaxit, joita ei ole hirveästi tullut käytettyä, niin en tiedä onnistunko perustelemaan tätä hankintaa itselleni. 😀

  6.9.2015 at 07:53
 • Reply eekku

  ihanat ja oon joskus ostanu tigerin maalit,mut kertaakaan en oo käyttäny =)

  6.9.2015 at 11:02
 • Reply Anna

  Täytyy pitää mielessä noi akryylimaalit! Mulla on käytössä Oumaxit, joihin toisaalta oon tyytyväinen ja toisaalta en… Sitten kun loppuvat/kuivuvat niin ostan ehkä näitä 😛

  6.9.2015 at 11:57
 • Reply Tinkerbell

  Jestas miten upeet maalailut<3 Täytyy ainakin ne metalliset maalit hommata! ja uus valkonen jostain ku oumaxin kuoli ennen ku kerkisi käyttää kertaakaan 😀

  6.9.2015 at 16:02
 • Reply Marina

  Aivan uskomattoman kaunis perhonen ja itse kokonaisuun <3 Kumpa vai itsekkin osaisi maalata edes sinne päin.

  7.9.2015 at 08:05
 • Reply Tintti

  En voi käsittää että tuo perhonenkin on maalattu käsin, järjettömän tarkkaa ja siistiä jälkeä. Oot sä kyllä ihan omaa luokkaasi tässä käsinkoristelussa :).

  7.9.2015 at 11:01
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos hurjasti kehuista Mee! <3 Akryylimaalit ei tosiaan maltaita maksa, suosittelen ehdottomasti sellaiset hankkimaan 🙂 Lisäksi tarvitset tosiaan vain siveltimen ja vesikipon viereen siveltimen putsausta varten. Yleensä kostutan siveltimen (eli kastan vesikippoon ja sitten kosketan sillä paperia jotta liika vesi lähtee) ennen maaliin kastamista, mutta tämä riippuu vähän siitä millaista jälkeä koitan saada aikaan - testaamalla selviää sulle paras tekniikka! 🙂

  7.9.2015 at 19:59
 • Reply Nena Sofia

  Ohhoh kiitos Daniela! :') <3

  7.9.2015 at 20:02
 • Reply Nena Sofia

  Huih kiitos hurjasti ylenpalttisista kehuista, ihan tässä punastuu! <3

  7.9.2015 at 20:04
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Emmi!! 🙂 <3 Suosittelen kyllä hommaamaan nämä 🙂

  7.9.2015 at 21:10
 • Reply Nena Sofia

  Ooh hurjasti kiitoksia E-S! 🙂 <3

  7.9.2015 at 22:05
 • Reply Nena Sofia

  Voih kiitos Fiiia <3 :')

  7.9.2015 at 22:07
 • Reply Nena Sofia

  Kiva, että tästä oli iloa! 🙂 Tuo oli kyllä Oumaxien kanssa todella rasittavaa, kun joutui niin kovasti kerrostamaan etteivät enää tasoittuneet päällyslakalla… Mutta muistapa raportoida kun olet löytänyt itsellesi sopivimmat tuotteet! 🙂

  7.9.2015 at 22:10
 • Reply Nena Sofia

  Oi kiitos! 🙂 <3

  7.9.2015 at 22:11
 • Reply Nena Sofia

  Voi että, kiitos kiitos kiitos! :') <3 Harjoitus tässäkin hommassa mestarin tekee, eli sivellin käteen ja sutimaan siitä ;D

  7.9.2015 at 22:13
 • Reply Nena Sofia

  Oih ja voih, kiitos! <3

  7.9.2015 at 22:14
 • Reply Nena Sofia

  Oi että, suuret kiitokset Roosa!! 🙂 <3 Ja kannattaa kyllä hommata nämä, näissä on ihmeen hyvä hinta-laatusuhde 🙂

  7.9.2015 at 22:15
 • Reply Nena Sofia

  Voi Fani sun kanssas! Harjoitteluahan tämä vähän vaatii tämäkin tekniikka, mutta ei nyt mistään ruudin keksimisestä ole kyse 🙂

  Kiitos kuitenkin höpsö! <3

  7.9.2015 at 22:17
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos ja kumarrus! 🙂 <3 Akryylimaaleilla saa kyllä kaikkea kivaa aikaiseksi 🙂

  7.9.2015 at 22:18
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂 Sinänsä tämä ei suuri sijoitus ole, että toisaalta suosittelisin kun ainakin omasta mielestä ovat ihan huimasti paremmat kuin Oumaxit 🙂

  7.9.2015 at 22:19
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Eekku! 🙂 Kannattaa kokeilla, akryylimaaleilla saa tehtyä vaikka mitä kivaa 🙂

  7.9.2015 at 22:20
 • Reply Nena Sofia

  Pistä tosiaan korvan taakse, nämä oli ihan yllättävän hyvät meinaan 🙂

  7.9.2015 at 22:21
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Tinkerbell 🙂 <3 Ja voi ei mikä valkoinen! 😀 Onneksi niitäkin myydään yksittäin 🙂

  7.9.2015 at 22:22
 • Reply Nena Sofia

  Oih kiitos Marina <3 <3 Tämähän ei mitään muuta kuin harjoitusta vaadi, ihan varmasti onnistuisi sultakin 🙂

  7.9.2015 at 22:23
 • Reply Nena Sofia

  Siis miten sä aina jätät niin ihania kommentteja, että silmät kostuu? Kiitos Tintti, aivan hirveästi, et usko kuinka ilahdutit tällä! <3

  7.9.2015 at 22:24
 • Leave a Reply