Follow:

Blogista

Nena Sofia’s keskittyy rehellisiin ja tarkkoihin tuotearvosteluihin, meikkivinkkeihin ja inspiraation jakamiseen meikkileikkien ja kynsikuvien välityksellä. Tällä sivulla kerron tarkemmin blogin synnystä ja omista toimintatavoistani bloggaamiseen liittyen.

 

Blogin historia

Olen aina ihastellut kauniita kynsiä, ja kynsien lakkaaminen on kuulunut mielipuuhiini lapsesta asti. Kesällä 2014 turhauduin kuitenkin omien luonnonkynsieni jatkuvaan katkeiluun ja liuskoittumiseen. Tuntui, ettei minulla edes ollut mitään kynsiä, mitä lakata. Samaan aikaan olin juuri muuttanut ensimmäiseen omaan kotiini ja aloittanut opiskelut, elettiin siis “köyhiä opiskelija-aikoja”.

Paloin halusta saada pitkät, kauniit kynnet, ja koska 80€ kynsihuollot eivät tulleet kysymykseenkään, tilasin itselleni akryylikynsien aloituspakkauksen. Ensimmäisiä kynsiä rakensin tuntikausia, eikä huollotkaan ihan nopeimmasta päästä sitten olleet. Homma oli kuitenkin kivaa, ja ihastuin erilaisiin kynsikoristeluihin!

Kynnet veivät mennessään ja päädyin perustamaan niitä varten oman Instagram-tilin 2014 vuoden syksyllä. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä samaan aikaan olin alkanut innoissani lukemaan erilaisia kynsiblogeja. Koska kirjoittaminen on erilaisten harrastusten kautta ollut minulle aina tuttua ja mieluisaa puuhaa, aloin haaveilemaan omasta kynsiblogista.

Kun Nena Sofia’s Nails syntyi, se ei suinkaan ollut ensimmäinen blogini, mutta ainoa, jota kirjoitin aivan erityisellä tunteenpalolla. Opittavaa oli paljon, niin kynsien laitosta kuin bloggaamisesta ylipäätään, mutta harrastus opetti pikkuhiljaa.

Vuoden 2014 ja 2015 vaihteessa blogin aihekin vaihtui akryylikynsien koristelusta luonnonkynsiin, kun otin projektikseni kasvattaa omat, vahvat kynnet. Itsekuri oli koetuksella ensimmäisten kuukausien aikana, mutta lopulta, kun ahkera kynsinauhaöljyillä ja muilla hoitotuotteilla läträäminen alkoi tuottaa tulosta, olin onnellinen, etten sortunut rakentamaan itselleni uusia kynsiä.
Loppujenlopuksi kuitenkin kävi niin, että jäin ikävöimään akryylipuuhia ja haaveilemaan rakennekynsikurssin käymisestä. Akryylejä en enää kaivannut itselleni, mutta muille tekisin niitä mielelläni.

Blogi pyöri pari vuotta pelkästään kynsilakkojen ja -koristelujen ympärillä. Omaksi alueekseni on selkeästi muodostunut akryylimaalit ja niillä toteutetut koristelut, joita löytyykin blogista hurjan paljon.
Kynsilakkoja on harrastuksen aikana kertynyt niin salakavalasti, että kaappeja saisi olla jatkuvasti tyhjentelemässä. Tällä hetkellä kokoelmaani kuuluu noin 400 lakkaputelia, eli valinnan varaa kyllä riittää!

Vuosi 2017 oli täynnä muutoksia. Aloin kirjoittamaan blogissa enemmän ja enemmän myös muusta kosmetiikasta ja jakamaan meikkileikkejäni, joista olen vuosien varrella alkanut kiinnostumaan aina vain enemmän. Olen aina ollut myös erittäin kiinnostunut muusta kosmetiikasta, ja keväällä 2017 otinkin ison harppauksen eteenpäin ja hain opiskelemaan estenomiksi Laureaan. Koulu alkoi elo-syyskuun vaihteessa ja siitä tullaan täällä blogissakin välillä höpisemään.

Myös kynsipuuhiin saatiin uusia tuulia, kun aloitin 2017 keväällä akryylikynsikoulutuksen. Työskentelen Fantasy Nailsin tuotteilla, kouluttajanani toimii uskomattoman taitava Päivi Kurman. Akryylikynsijuttuja blogista löytyy kategorian “rakennekynnet” alta.

Blogi koki myös melkoisen muodonmuutoksen lokakuussa 2017, kun pitkään kytenyt haave omasta domainista nosti päätään. Blogimuuton yhteydessä pähkäilin, onko Nena Sofia’s Nails enää ajankohtainen nimi blogilleni, joka ei suinkaan käsittele enää pelkkiä kynsiä. Punnitsin pitkään, pudotanko nimestä viimeisen sanan pois, mutta lopulta päädyin kompromissiin. Nimi sai pysyä ennallaan, mutta banneriin hypähti sana “kauneus”. Näin blogiin ensimmäistä kertaa saapuvatkin voivat heti huomata, mistä kaikesta täällä höpistään.

Vuonna 2018 blogi keskittyi tasapuolisesti niin kynsiin, kuin kauneusaiheisiinkin. Vuoden aikana blogi jäi myös pitkälle tauolle, miltä palattuani aloin keskittymään blogissa enemmän kosmetiikkaan. Kynnet ovat edelleen tärkeä osa minua, mutta näin vuosien jälkeen en löydä niistä enää paljoa uutta kirjoitettavaa. Kosmetiikka on sen sijaan entistä suurempi intohimoni, ja haluan panostaa blogissa laadukkaisiin tuotearvosteluihin. Tähän liittyen olen tuonut kosmetiikka-arvioihini mukaan muun muassa INCI-listojen läpikäymistä.

Vuoden 2019 alkupuolella havahduin ajattelemaan, ettei blogini nimi ole enää ajankohtainen vaan ennemminkin harhaanjohtava. Kynnet eivät enää ole blogini pääasia, ja sen vuoksi lyhensin bloginimen olemaan pelkkä Nena Sofia’s. Jatkossa blogista tulee löytymään tuttuun tapaan niin kosmetiikka-arvioita, meikkileikkejä kuin kynsi-inspiraatiotakin.

 

Tiivistettynä blogini on startannut kynsi-kipinästä, mutta nykyään se käsittelee monenlaisia aiheita kauneuden ympärillä.

Toivottavasti viihdyt ja löydät kiinnostavaa luettavaa! ♥ Laitahan vaikka sähköpostia jos mieleesi juolahtaa jokin kysymys tai haluaisit esittää toiveita esimerkiksi blogin sisältöön liittyen. Toteutan mielelläni toivepostauksia sellaisista aiheista, jotka koen omikseni.

 

 

 

Mainonnasta

 

Saan jonkin verran tuotteita erilaisilta yhteistyökumppaneilta testattavakseni. Näistä blogiin päätyvät ne, jotka koen itselleni toimiviksi ja haluan niistä teille kirjoittaa. Silloin postauksessa on maininta siitä, että tuotteet on saatuja.

Blogissa näkyy myös affiliate-linkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan jonkinlaisen komission. Linkin klikkaaminen ei koskaan nosta tuotteen hintaa. Ilmoitan myös affiliate-linkit selkeästi linkin perässä olevalla tähtimerkillä, jonka merkityksen selostan vielä postauksen lopussa.

 

 

Tekijänoikeuksista

 

Kaikki blogin sisältö on omaa käsialaani, ellei toisin mainita. Joissain postauksissa esiintyy muualta lainattuja kuvia, mutta käyttämäni kuvat ovat aina luvalla lainattuja ja ilmoitan niiden lähteen postauksen yhteydessä. Ilmoitan myös aina reilusti, jos meikkini/kynteni ovat saaneet inspiraationsa jostakin tietystä työstä, ja linkitän alkuperäiseen teokseen.

Huom! Jos haluat lainata jotakin blogini kuvaa, pyydäthän siihen ensin luvan ja kerrot, minne kuva on tulossa.

 

 

Seuraa blogia

 

Blogia voit seurata joko Bloglovinin, Blogit.fi:n tai Bloggerin kautta. Tarkemmat ohjeet Bloggerissa seuraamiseen löydät tästä postauksesta. Alta löytyy suorat linkit Blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa seuraamiseen.

 

 

Muista tykätä blogista myös Facebookissa, jaan sinne blogin postausten lisäksi myös kaikenlaista muuta aiheeseen liittyvää sekä tiedotan blogiin liittyvistä asioista (esimerkiksi jos blogi ei jostain syystä päivity, syy saattaa selvitä Facebook-sivuilta).