Follow:

Voiko elämässä olla liikaa kosmetiikkaa? Blogin uusi alku

Kuvituskuvissa lahjakosmetiikkaa, uutta tukkaa ja kynsikoristeluja sukulaislasten seurassa.

Tiedättekö sen tunteen, kun jokin vetää puoleensa tavalla, jota ei voi vastustaa? Aluksi tunne hiipii huumaavana takaraivossa, ja mitä lähemmäs tuota jotakin pääset, sitä iloisemmaksi elo muuttuu. Jossain vaiheessa tunteet kääntyvät kuitenkin päälaelleen – jotkut kutsuvat ilmiötä myös ähkyksi. Liika makea kipristelee karaistuneessakin vatsassa.

Tämä vuosi on ollut minulle uuden alun aikaa. Havahduin varhain keväällä ajatukseen siitä, etten koe olevani onnellinen. Ajatus rakentui hiljalleen pienistä palasista, mutta lopulta tajusin, että se kosketti koko elämääni. Arkeni oli kertakaikkisen harmaata, yksinäistä ja yksitoikkoista. Samanlaiset päivät seurasivat toisiaan, enkä löytänyt minkäänlaista pakokeinoa tyytymättömyydeltä. Olin lopen kyllästynyt työhöni, vapaa-aikaani ja oikeastaan koko ympäristööni. Päätin siis pistää ihan kaiken uusiksi.

Kohti blondimpaa arkea

Irtisanouduin töistä, aloin kehittämään omaa liiketoimintaani ja vaihdoin Lappeenrannan järvimaisemat Espoon metsiköihin. Elin useamman kuukauden säästöjen turvin ja ansaitsin lisärahaa erilaisten mainostöiden, kuten grafiikoiden tekemisellä. Samalla painoin ympäripyöreitä päiviä varsinaisen liikeideani parissa, jonka lanseeraus venyi pitkälle kesään. Ja jotta muutos ei tuntuisi liian pieneltä, aloitin myös tukan vaalennusprojektin ja otin etäisyyttä sosiaalisesta mediasta.

Vaikka kesä toi mukanaan myös vastoinkäymisiä yritykseni kanssa, se oli silti pitkästä aikaa elämäni parasta aikaa. Nautin paluusta entisille kotiseuduille, ystävien ja perheen tiheistä tapaamisista sekä uudesta kodista, jossa arjen nautintoihin lisättiin pieni piha ja oma sauna. Näihin neliöihin mahtui myös kunnolliset työpisteet sekä minulle että miehelleni, joten pääsin työskentelemään isojen näyttöjen äärellä.

Kesällä hain myös uutta suuntaa omalle uralleni, sillä halusin kehittyä viestinnässä, nähdä suuremman yrityksen arkea ja täyttää työpäiväni jollain merkityksellisellä. Päädyin lähettämään hakemuksen UKKO.fi:lle, jossa aukesi vuoden mittainen vanhempainvapaasijaisuus markkinointiviestinnän tehtävissä. Ilokseni sain paikan ja aloitin uudet työt elokuussa. Oma yrityksenikään ei jäänyt mihinkään, vaan työstän sitä edelleen. Nyt arkeani vain täydentää yrittämisen mahdollisuuksista viestiminen kaikille kaltaisilleni, monimuotoisesta urapolusta haaveileville!

Uuden kodin, vanhojen ystävien ja pienen pihan fiilistelyä.

Vaikka viimeiset kuukaudet ovat olleet vauhdikkaita ja tuoneet elämääni uudenlaista sisältöä, jotain on selvästi puuttunut. Blogihiljaisuus venyi huomaamattani kuminauhan tavoin, ja lopulta napsahti kipeästi näpeille. Ikävöin mahdottomasti värikkäitä meikkileikkejä, kosmetiikan ainesosiin syventymistä ja tuotekuvauksen saloja!

Blogitauko ei johtunut pelkästään elämäni myllerryksestä, vaan mukana oli myös harmitusta itse harrastukseen liittyen. Minua on pitkään kismittänyt kosmetiikan ympärillä pyörivä kulutushysteria, sekä se, miten osaltani vaikutan siihen. Vallattomasti kasvavat purkkivarastot muuttuivat luotaan työntäviksi ja koin henkilökohtaista ähkyä uusia tuotelanseerauksia kohtaan.

Välillä pelkäsin, että joku pettyisi suosittelemaani tuotteeseen ja joutuisi heittämään sen pois.

Ostamani kosmetiikan lisäksi sain uutuuksia blogin kautta ja niiden testaaminen kuului myös aiempaan päivätyöhöni. Tuotteita oli liikaa, enkä ehtinyt edes kirjoittaa kaikista löytämistäni hiteistä! Toisaalta myös välttelin niistä kirjoittamista, sillä en halunnut olla osa ongelmaa. Välillä pelkäsin, että joku pettyisi suosittelemaani tuotteeseen ja joutuisi heittämään sen pois. Ja aivan varmasti pettyikin. On utopiaa kuvitella, että kaikilla olisi samanlaiset odotukset ja tarpeet kuin minulla. Siksi on väistämätöntä, että osa minun suosikeistani kuuluu jonkun toisen inhokkeihin.

En ole ostanut viime kuukausina yhtäkään uutta värikosmetiikkatuotetta, ja muitakin purkkeja vain todelliseen tarpeeseen. Samalla olen huomannut, että pieni etäisyys kauneustrendien seuraamisessa on tehnyt hyvää. Rahan ja kaappitilan säästämisen lisäksi olen saanut oikeaa iloa jo omistamastani kosmetiikasta, ja löytänyt luottotuotteita pitkäaikaisten testailujen myötä.

Nyt haluan aloittaa blogin kirjoittamisen uudella otteella ja keskittyä vähän vähemmän kuluttamiseen. Jatkossa tulen jakamaan enemmän käytännön kauneusvinkkejä sekä pureutumaan kosmetiikan raaka-aineisiin ja markkinointikikkoihin. Tuotearvosteluissa taas raivaan tilaa monikäyttöisille klassikoille, sillä haluan vältellä turhaa trendilähtöistä shoppailua. Sen sijaan keskityn arjen tarpeisiin ja siihen, miten jo kaapista löytyvillä tuotteilla voi toteuttaa ajankohtaisia tyylejä! Säästövinkit, edulliset yllättäjät ja tuotevertailut ovat myös lähellä sydäntäni, sillä koen, että niihin keskittyvistä jutuista on konkreettista apua monelle.

Näin lopuksi heitän vielä pallon teille. Olisi mukava kuulla teidänkin kuulumisia! Onko kosmetiikkaähky tuttua ja millaisesta kauneussisällöstä olette itse kiinnostuneet? Sana on vapaa. ♥

Aurinkoista loppuviikkoa!

Share on
Previous Post

Saatat tykätä myös näistä

16 Comments

 • Reply Pultti-Kata

  Hei kiva kuulla susta ja uus tukka näyttää hyvältä! Pientä syyllisyydentunnetta pukkaa, että oon kenties ollut aiheuttamassa sulle kosmetiikkaähkyä, yhyy! Mä tykkään kyllä lukea tuotearvosteluita vaikka ne oliskin semmosia joita en itselle hankkisi syystä x,y tai z. Tykkään myös tutoriaaleista, semmosista tosi “for dummies”-versioista koska oon vaan tosi käsi. 😀 ja toivon että palaat myös sunnuntaistoorien pariin!

  6.10.2022 at 23:43
  • Reply Nena Sofia

   Hei apua, älä yhtään mieti sellaista! Sulta tulleet lahjat ja ideat on olleet oikeasti aina inspiroivia ja innostavia. <3 Tässä lähinnä ajoin takaa sitä, että kuormituin, kun koko elämäni pyöri uuden kosmetiikan testaamisen ja kulutushysterian ympärillä. Jotain oli muutettava perusteellisesti, että pystyin löytämään taas iloa koko harrastuksesta. Ehkä se ei toiminut kohdallani, että markkinoin työkseni kosmetiikkaa, kun koko muukin elämäni keskittyi niin vahvasti samaan genreen 🙂 Ja toisaalta kaipasin vähän muuta sisältöä myös vapaa-ajan touhuihin.

   Mutta kiitos ihan mahdottomasti ilahduttavasta kommentista! Just tuon tyyppisiä yksinkertaisia tutoriaaleja haluan tehdä ja sunnuntaistoorejakin odotan taas innolla. Se on niin kiva alusta luovuuden purkauksille 😀

   7.10.2022 at 18:40
 • Reply Kipa

  Olipa mukava yllätys huomata sinulta tulleen uusi postaus! Tuo on ehkä tärkein oppi elämässä, kun huomaa olevansa onneton pysähtyy miettimään syitä ja tekee muutoksia kohti onnellisempaa elämää. On rohkeaa mennä kohti unelmiaan!
  Mä tykkäisin lukea ihonhoitovinkeistä ongelmaiholle. Itselläni couperosa-iho enkä oikeen osaa löytää sopivia tuotteita mun iholle…

  7.10.2022 at 08:00
  • Reply Nena Sofia

   Lämmin kiitos kommentista! Ihanaa kuulla, että uusi postaus oli tervetullut. 🙂 Mitä tuohon muutokseen tulee, se oli yksi elämäni isoimmista päätöksistä ja ehdottomasti paras sellainen. Sen lisäksi, että olen nyt onnellisempi, oloni on rohkeampi ja itsevarmempi. Isoin voitto on se, etten pelkää enää niin mahdottomasti muutoksia. Se tarkoittaa sitä, etten jatkossakaan aio tyytyä tai tottua onnettomaan oloon.

   Kiitos muuten vielä kivasta postaustoiveesta. Luulen, että pystyn auttamaan noissa ihonhoitovinkeissä hyvinkin pian. Mutta palaan tähän vähän tarkemmin toisessa postauksessa! 🙂

   7.10.2022 at 18:47
 • Reply Hipsu

  Kuulostaa kivalta, samaistun hyvin tohon somen aiheuttamaan kulutusähkyyn ja oon itsekin menossa minimalistisempaan suuntaan. Yks mistä tykkään on, kun joku sanoo suoraan ettei pitänyt jostain tuotteesta, niitä rehellisiä arvosteluja on kivempi lukea kuin näitä missä hehkutetaan jonkun tuotteen olevan maailman paras, ja sitten ensi viikolla niillä onkin jo uusi “maailman paras”… 🙂

  7.10.2022 at 08:20
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos, onpa kiva kuulla! 🙂 Oma linjani on aina ollut se, etten kaunistele turhia vaan arvioin tuotteet hyvinkin yksityiskohtaisesti jokaiselta ominaisuudeltaan. Harvempi tuote on kaiken kaikkiaan maailman paras, kyllä sinne melkein aina jotain toivomisen varaa jää. 😀 Olen kuitenkin pääasiassa jättänyt kirjoittamatta niistä tuotteista, jotka eivät vastaa tarpeitani ollenkaan. Olen aika tarkka hankinnoissani ja teen paljon taustatyötä ennen ostopäätöstä. Siksi kohdalle sattuu hyvin harvoin täysiä susia. Ja jos niin käy, annan tuotteen yleensä eteenpäin jollekin tutulle, jolle se sopii paremmin. Siksi niitä ei tule testattua montaa kertaa, ja jos en testaa jotakin pitkään, ei arvostelulla ole pahemmin painoarvoa. Joskus näitä kuitenkin päätyy loppuneisiin tuotteisiin, sillä pihin luonteeni vuoksi saatan käyttää kamalan hajuisen kasvovoiteen vaikka jalkavoiteena. 😀

   7.10.2022 at 18:55
 • Reply Charming Nails

  Mulla oli tosi ikävä sinua ja tällä viikolla kävinkin lueskelemassa täällä vanhoja postauksia, ja jee, nyt olikin uusia kuulumisia luvassa <3 Ihana kuulla sinusta ja että nyt kuuluu parempaa 🙂 Tsemppiä bisneksiin ja ihan mitä vaan lueskelen täältä mielelläni <3

  7.10.2022 at 13:07
  • Reply Nena Sofia

   Voi ihana sinä, kiitos kamalasti! <3 Mäkin olen monesti miettinyt, mitä sulle mahtaa kuulua. En ole vain oikein pystynyt lukemaan blogeja, kun samalla on iskenyt kauhea ikävä omaa bloggaamista kohtaan ja ahdistus, kun en ole tiennyt miten tähän tarttua. Ihan älytöntä! Mutta nyt tippui oikeasti kivi sydämeltä, kun sain vision kirkkaaksi ja tiedän, miten haluan jatkaa tämän harrastuksen parissa 🙂

   7.10.2022 at 19:01
 • Reply Anna- Glitteriaddikti

  Ihanaa että palasit takaisin blogin pariin. Sinua on ollut ikävä <3 Tsemppiä uusiin tuuliin. Alku ei ole helppo mutta palkitsevaa varmasti kun tekee oman näköistä juttua 🙂

  7.10.2022 at 18:14
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos kovasti kommentista ja tsempeistä Anna! Ja kyllä – ihan pelkkä visio siitä että voi luoda jotain omaa antaa mahdottomasti energiaa 🙂

   7.10.2022 at 19:03
 • Reply JonnaH.

  Kiva kuulla sun kuulumisia! <3

  Mä olen kanssa muuttanut mun blogia todella paljon viimeisen parin vuoden aikana. Just tehnyt raaka-ainepostauksia, antanut vinkkejä ihonhoitoon jne. Tuotenäytteitä otan todella vähän vastaan, eikä kaapit enää pursua ja sellaisena haluan tilanteen pitää. En yhtään kiellä, etteikö itseäni ahdistaisi tässä maailman tilanteessa blogimaailman tavaran kulutus/tuputus, jossa annetaan kuva, että kaikkea mahdollista tarvitaan. Se ei niinkään lyö nykyään kasvoille blogeissa, jotka on mielestä menneet tosi paljon siihen suuntaan millaista oli ennen (asia jota rakastan!), mutta Instagram, huh huh… Tämä on ristiriitaista, koska tienaan itsekin osan elannostani tällä.

  8.10.2022 at 11:48
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos ihanasta kommentista, kiva kuulla sunkin kuulumisia! <3 Onneksi tosiaan blogimaailmassa näkyy vielä tätä "hiljaisempaa eloa". Tuo onkin vielä vähän mietinnässä, miten saan Instagram-sisällöstä kiinnostavaa ilman tarpeetonta kulutushypeä 😀

   12.10.2022 at 18:14
 • Reply tainav

  Kiva ,että alat taas kirjoitella blogia. Mulla on valtava kosmetiikaähky ja paljon syyllisyyden tunteita kosmetiikan kulutuksesta ja muustakin kulutuksesta.Tykkään silti lukea kosmetiikka-blogeja ja sorrun ostamaan liikaa.Ehdottomasti kiinnostaa lukea myös blogia,jossa yritetään välttää liiallista ostamista.Vaikka kaipa muutkin sitä yrittävät välttää, en minä sitä.Yritän itse käyttää kaikki tuotteet loppuun ,mutta aika vaikeaahan se on värikosmetiikan kanssa . Tulee käytettyä vanhentuneita tuotteita tosi paljon. Hamstraaminen ei ole järkevää,joten kaikenlsiet vinkit kelpaavat.

  8.10.2022 at 16:19
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos, olipa kiva lukea sun ajatuksia! 🙂 Musta tuntuu, että tämä suunta on juuri oikea mun blogille. Oon ollut aina vähän hidas syttymään trendeihin ja elänyt melko pihisti muihin vaikuttajiin verrattuna. Tämä syksyn taloustilanne tietysti edellyttää vielä tarkempaa elämää, mutta luulen että tällaisista säästönikseistä saakin kivaa sisältöä aikaan 😀

   12.10.2022 at 18:18
 • Reply tainav

  Mitkä kaikki PatMCGrath paletit sä ostit?Mulla on nyt mothership eka ja kymppi(Subliminal ja moonlit seduction) ja nyt tilasin vitosen eli bronze seductionin.Olen vaan rakastunut hänen paletteihin.

  25.2.2023 at 18:48
 • Reply Katri

  Mietin ihan, että eikö ole hetkeen kuulunutkaan sinun kirjoituksistasi mitään. Tulin erikseen katsomaan ettei hetkeen olekaan uutta päivitystä tullut 🙁 Toivottavasti löytäisit vielä intoa bloggailuun!

  6.11.2023 at 09:49
 • Leave a Reply