Follow:

Miten kehityin meikkaajana vuodessa? + 2021 meikkilookit

Tekemällä oppii, sanotaan. Vuosi 2021 oli meikkaamiseni kultainen vuosi, kun innostuin toden teolla siveltimien heiluttelusta. Mutta mitä kaikkea tuli vuoden aikana opittua ja miltä näytti kehityksen kaari? Yllä olevasta kuvasta saa jo hieman osviittaa – siihen on ympätty vuoden 2021 ja vuoden 2022 ensimmäiset lookit.

Palataan tänään taas sellaiseen perinteiseen höpöttely-teemaan ja pohditaan, mitä kaikkia oivalluksia koin meikkipöydän ääressä 365 päivässä. Sitten voitte kommentoida, kuinka uuno olin, tai saitteko tästä uusia ideoita omiin rutiineihinne. ♥ Postauksen kuvituksena on kaikki vuonna 2021 julkaisemani lookit – jotain hyötyä näistäkin kollaaseista!

meikki-ideoita

Tammikuun 2021 meikit

Lähdetään liikkeelle ihan alusta, eli viime tammikuun meikeistä. Näissä isoimpana kauhistuksen aiheena on kalpeus! Tiedän, että käytin jo rakkaaksi ystäväksi muodostunutta Butter Bronzeria myös tuolloin, mutta ilmeisesti varsin pihisti. Näistä meikeistä jokainen näyttäisi 10 x paremmalta, jos kasvoilla olisi enemmän väriä. Tai no, keskimmäinen taitaa olla poikkeus.

meikki-ideoita

Helmikuun 2021 meikit

Toinen oivallus liittyy silmämeikkiin ja sen huomaa helposti tästä helmikuun kollaasista. Katsokaapa vasemman reunan kuvaparia. Miten paljon suuremmilta silmät näyttää, kun alaluomen muistaa ympätä meikkiin! Olin pitkään ujo alaluomen meikkaaja, mutta nyt ymmärrän, ettei se kannata. Reippaasti vaan lilaa luomille (ylös ja alas) niin hyvä tulee.

meikki-ideoita

Maaliskuun 2021 meikit

Lisää oivalluksia riittävästä meikkimäärästä. Kaikki aina sanovat, että raskailla luomilla luomiväri kannattaa nostaa oikeasti korkealle. Olen tiennyt sen, mutta siitä huolimatta meikkikuvani ovat näyttäneet hyvältä vain silloin, kun katse oli suunnattuna alaspäin.  Mistäköhän mahtoi johtua? Nyt, kun uskallan tuoda luomivärin kunnolla luomivaon yläpuolelle, kuvista tulee kivoja muillakin ilmeillä.

meikki-ideoita

Huhtikuun 2021 meikit

Viime huhtikuussa tilasin uusia meikkisiveltimiä Zoevalta ja koin yhden vuoden isoimmista oivalluksista. Siveltimet todella tekevät meikin. Laadukkailla sudeilla meikkaaminen on nopeampaa, mukavampaa ja inspiroivampaa. Nyt ne huonotkaan luomivärit eivät aiheuta harmaita hiuksia. Suosittelen siis satsaamaan siveltimiin – saatat yllättyä, mihin pystyt, kun käytössä on paremmat välineet!

meikki-ideoita

Toukokuun 2021 meikit

Kynsikoristeluissa olin aina innokas testailija ja sama intohimo siirtyi nopeasti meikkimaailmaan. Ja hei, kyllähän se on paras tapa oppia uutta! Vaikka yläkollaasin oikeassa reunassa kummitteleva synttärimeikki oli kaikkea muuta kuin tyylikäs, sain siitäkin uusia eväitä tuleviin lookeihin.

meikki-ideoita

Syyskuun 2021 meikit

Loppuvuonna koin ahaa-elämyksiä eri tuotteiden kerrostamisessa ja värien käytössä. Kaikkia sävyjä ei tarvitse löytyä meikkipussista, vaan hyviä perusvärejä yhdistelemällä voi luoda kymmeniä uusia. Väreissä havahduin myös siihen, että enemmän on enemmän. Mitä useamman sävyn saa sointuvasti silmämeikkiin, sitä upeampi lopputulos. Tässä on vielä paljon opittavaa, mutta nyt haluaisin vaikka ympätä tuohon syyskuun violettiin silmämeikkiin jotakin keltaista!

meikki-ideoita

Lokakuun 2021 meikit

Onko kukaan teistä tuskaillut irtoripsien kanssa? Itse voin vihdoin lisätä niiden käytön omalle kykylistalleni, sillä viime vuonna homma alkoi sujua. Tästä kiitän Dependiltä yhteistyössä saatuja räpsyjä, joissa oli yllättävän hyvä liima sekä ohut ripsinauha. Ja nyt kun siirryin käyttämään Duon liimaa, ripset menevät aina kerralla oikein ilman räpellystä! Jos siis koet irtoripset hankaliksi, kannattaa harkita tuotteiden vaihtoa. Paksunauhaiset ripset ja huonosti pitävä liima ovat kammottava yhdistelmä.

meikki-ideoita

Marras-joulukuun 2021 meikit

Lokakuussa tajusin, että kehitykseni meikkaajana pysähtyy, jos en pysty taltioimaan meikin hienoimpia yksityiskohtia. Silloin niitä olisi turha edes yrittää tehdä, jos mitään ei kuitenkaan näkyisi kuvissa.

Koska kameran päivitys oli muutenkin paikallaan, tilasin uuden Canon EOS 90D:n ja johan alkoi meikkipöytä kutsumaan. Tämän kamerapäivityksen myötä on ollut ilo kokeilla uusia juttuja meikissä – nyt näkyy jopa silmämeikin kevyet sävyerot ruudulla!

Viimeinen, mutta kaikkein merkitsevin oivallus liittyy itseluottamukseen. Tässä kuvassa näkyy yksi tämän vuoden ensimmäisistä lookeista, jonka kopioin huipputaidokkaalta meikkitaiteilijalta Stacey Marielta. Idea ei ollut omani, sillä minut tägättiin hänen julkaisuunsa ja kysyttiin, voisinko tehdä sen. Pieni piru olkapäälläni kuiskutti, etten varmasti pystyisi moiseen – katastrofihan siitä tulisi. 

Päätin kuitenkin yrittää. Monimutkainen look otti aikaa, mutta ne tunnit olivat hurjan opettavaisia. Samalla ymmärsin, että kehitys vaatii itseluottamusta ja itsensä kannustamista. Piru pitää potkaista pois ja tokaista, että kyllä pystyn. Ja jos ei mene ihan putkeen, sotkun voi aina pestä pois ja kokeilla uudestaan.

Oliko tässä tuttuja oivalluksia? Ja hei, näkyykö kehitys?

PS. Jos haluat seurata meikkikehitystäni lähemmin, postailen kuvia ahkerasti Instagramin puolelle!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

8 Comments

 • Reply hanna

  On kivoja meikkejä! Miten käytät tuota mainitsemaasi Butter bronzeria?

  27.1.2022 at 11:08
  • Reply Nena Sofia

   Heippa, kiitos kommentista ja kehuista! <3 Butter bronzeria käytän kevyisiin varjostuksiin poskipuun alla, ohimoilla ja muualla kasvojen ruenoilla. Yleensä lisään sitä reilusti myös lähemmäs poskipäätä, jolloin ilmeestä tulee päivettyveempi. Tästä voisikin tehdä tutoriaalia blogiin 🙂

   27.1.2022 at 23:45
   • Reply hanna

    Tutoriaali olisi tosi kiva! Tykkäisin käyttää jotain bronzeria, mutta en oikein hahmota, että miten sitä kannattaisi laittaa.

    28.1.2022 at 21:20
    • Reply Nena Sofia

     Ihana kuulla! Otan tämän työn alle 🙂

     31.1.2022 at 08:34
 • Reply Kosmetiikkakatri

  Tosi kauniita meikkejä! Oot taitava meikkaamaan 🙂 Itse teen aika perusmeikkejä enkä just yhtään seuraa mitään muita somettajia tai trendejä tai pyrkisi tällaisiin luomuksiin.

  Helmikuun keskeltä alin, kunnon Bratz meikki mun lemppari 😀

  27.1.2022 at 13:09
  • Reply Nena Sofia

   Hei kiitos hurjasti ihana! <3 Tuo Bratz meikki on kyllä hauska, kiva että tykkäät siitä 🙂

   Ja hei joo, ei meikkaamista tosiaan kannata ottaa mitenkään vakavasti, parasta on keskittyä just siihen mistä tykkää. Mä nyt vaan satun tykkäämään uuden opettelusta! 😀

   27.1.2022 at 23:46
 • Reply Linda/Lipstick Love

  Sun meikkejä on aina ollut ihana katsella, mutta kyllä tossa selkeesti näkee myös muutosta ja kehitystä meikkailujen suhteen, vaikka mielestäni oot aina ollut hyvä meikkaamaan 🙂 Kunnon siveltimet on munkin mielestä ehdottoman tärkeät, sillä jos ei muuta niin ainakin ne nopeuttaa ja helpottaa meikkaamista ihan huomattavan paljon! Innolla jään odottelemaan millaisia meikkejä tää vuosi tuo sulle tullessaan<3 🙂

  28.1.2022 at 06:22
  • Reply Nena Sofia

   Hei kiitos, ihana kuulla! Voin vannoa, etten ole ollut aina hyvä meikkaaja 😀 Pitää ehkä kaivaa jotain arkistokuvia todisteeksi joskus, mikäli kehtaan niitä julkaista 😀 Mutta kiitos, toivotaan että tämä vuosi tuo tullessaan lisää uuden oppimista ja meikkioivalluksia 🙂

   31.1.2022 at 08:35

  Leave a Reply