Follow:

Syysihastus: Urban Decay Naked Wild West

*Postaus sisältää tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

Urban Decay Naked Wild West

Tänä syksynä olen vuorannut itseni villiin käärmeennahkaan, jonka valmistuksessa ei ole satutettu yhtäkään matelijaa! Urban Decay *Naked Wild West varasti sydämeni jo kevään ensimmäisistä mainoskuvista lähtien. Se päätyi synttäritilaukseeni kesän alussa ja istui koskemattomana kaapissa koko somehiljaisuuteni ajan.

Kun palasin sorvin ääreen, korkkasin paletin ensitöikseni Instagram-stooreissa. Siitä asti se on ollut arkimeikkieni tähdittäjä, johon olen tarttunut mielenkiinnolla kerta toisensa jälkeen. Koska paletin sävyt ovat mielestäni lähes täydelliset syksyyn, halusin esitellä sen teillekin tarkemmin!

Urban Decay Naked Wild West

Urban Decay Naked Wild West

Näyttäviin käärmennahkakansiin kääritty Wild West on jatkoa Urban Decayn omalle Naked -palettisarjalle. Nakupaletit ovat perinteisesti aloittelijaystävällisiä, arkeen sopivia luomiväripaletteja pienellä twistillä. Niissä on usein runsaasti helppoja nudesävyjä, joiden kaveriksi on valittu muutama, kauniisti yhteensopiva erikoisnappi.

Wild Westin 12 sävyn kattaus on saanut inspiraationsa Kalifornian paahteisilta aavikoilta. Kokonaisuudesta välittyy vahvat länkkärivibat, jotka inspiroivat nopeasti cowboy-henkisiin, näyttäviin luomuksiin. Toisaalta paletilta löytyy huomattavasti hillittyjä nudeja, harmaita ja punaruskeita, jotka sopivat saumattomasti syksyn arkimeikkeihin.

Urban Decay Naked Wild West

Naked Wild West swatchit ja sävyarviot

Tehdään seuraavaksi syvempi katsaus paletin sävyvalikoimaan. Swatchasin kaikki luomivärit puhtaalle, pohjustamattomalle iholle sormin. Swatchit on kuvattu kahdessa osassa ja kuvien alla kerron sävyjen koostumuksesta tarkemmin.

Urban Decay Naked Wild West swatches

Standoff, Spur, Nudie, Hold’ Em, Cowboy Rick, Laredo

Standoff on lämpimän vaniljainen sävy kevyellä, satiinisella hohdolla. Puolipeittävä luomiväri tuntuu kermaiselta ja levittyy iholle melko tasaisesti. Koostumus pölisee aavistuksen. Tämän sävy on sen verran lähellä omaa ihonsävyäni, että swatch ei meinaa erottua.

Spur on vaalean terrakotan sävyinen mattaluomiväri. Tässä on huomattavasti kuivempi koostumus joka jämähtää äkkiä iholle, mikä hankaloittaa häivyttämistä. Sävy myös pölisee huomattavasti.

Nudie on persikkaan taittava tumma nudesävy. Tässä on hyvin vastaava, melko jauhoinen mattakoostumus kuin Spurissa. Sävy ei kuitenkaan jämähdä samalla tavalla iholle vaan häivyttyy helpommin. Toimii siis kelvollisena häivytyssävynä luomivaossa.

Hold’ Em on antiikkikultainen shimmersävy joka koostuu pienistä flakie-hileistä. Kermaisen tuntuinen koostumus levittyy kauniin tasaisesti sormin, mutta ei välttämättä peitä ensimmäisellä kerroksella. Intensiivinen lopputulos syntyy parhaiten kostealla siveltimellä. Varisee hieman levitysvaiheessa, suosittelen varovaisuutta. Varisemista esiintyy myös luomilla joten sävy vaatii jämäkän pohjustajan.

Cowboy Rick on platinansävyinen, hohtava shimmer jonka seassa on kuparisia flakieita. Luomilla se näyttää sampanjaan taittavalta, hyvin vaalealta korostussävyltä. Tässäkin on ihanan kermainen koostumus, joka vaatii hieman kerrostusta täyteen peittävyyteen. Varisee hieman levitysvaiheessa, suosittelen varovaisuutta. Varisemista esiintyy myös luomilla joten sävy vaatii jämäkän pohjustajan.

Laredo on harmaan taupe mattasävy. Tässä on pehmeän kermainen koostumus joka ei juuri pölise. Sävy ei ole täysin peittävä ensimmäisellä kerroksella, mutta sitä pystyy kerrostamaan ja häivyttämään helposti. Paras koostumus tähänastisista mattasävyistä.

Urban Decay Naked Wild West swatches

Bud, Rustler, Ghost Town, Whiskey, Tex, Pony Up

Bud on paletin katseenvangitsija. Merensinisessä shimmerissä on lämpimän kultaisia vivahteita ja hopeista hohtoa. Koostumus on hitusen kuiva, mutta levittyy ja häivyttyy kuitenkin helposti. Ei juuri varise.

Rustler lienee tämän paletin parhaiten käyttäytyvä sävy. Upea, ruosteisen ruskea metallisävy on viimeistelty hienolla kultaisella shimmerillä. Kermainen koostumus levittyy ja peittää täydellisesti ensimmäisellä kerroksella. Häivyttäminen on vaivatonta eikä sävy varise meikatessa tai päivän aikana.

Ghost Town on tiilenpunainen mattasävy. Koostumus on kuivakka, eikä sävy levity täysin tasaisesti. Pigmenttiä kuitenkin riittää joten peittävä lopputulos syntyy melko vaivatta. Häivytys vaatii hieman työstöä.

Whiskey on tumma suklaanruskea mattasävy. Tässäkin on vähän kuivakka, kehnommin häivyttyvä koostumus. Sävy on kuitenkin hyvin pigmenttinen ja sopii loistavasti esimerkiksi rajauksiin.

Tex on syvä, emeraldin vihreä mattasävy. Erittäin pigmenttisessä luomivärissä on melko kuiva koostumus, joka saattaa varista meikatessa. Sävy häivyttyy yllättävän hyvin eikä takerru ihoon läikittäin.

Pony Up on tummanruskeaan taittava harmaa mattasävy. Tässä on huomattavasti pehmeämpi ja kermaisempi koostumus joka levittyy tasaisesti ja häivyttyy helposti. Hyvin vastaava koostumus kuin Laredossa, mutta selkeästi pigmenttisempi ja paremmin peittävä.

Eye makeup with Urban Decay Naked Wild West

Silmämeikissä sävyt: Nudie, Ghost Town, Whiskey, Bud, Hold’ Em, Cowboy Rick

Wild West osana silmämeikkiä

Kuten mainitsin, Wild West on päässyt tähdittämään arkimeikkejäni toistuvasti. Sen lisäksi olen toteuttanut jo pari vähän näyttävämpää lookia paletilla, jotka kuvasin myös blogia varten.

Ensimmäinen meikki syntyi Instagram-stooreissani ja video siitä löytyy yhä tilini kohokohdista. Mikäli haluat nähdä luomivärien ensikokeilut, käy kurkkaamassa kyseinen pätkä täältä. Tämä meikki syntyi sinivihreän Bud -sävyn ympärille cut crease -tyylillä. Wild Westin lisäksi käytin silmämeikissä irtoripsiä, turkoosia kajalkynää ja nestemäistä eyelineria.

Eye makeup with Urban Decay Naked Wild West

Silmämeikissä sävyt: Nudie, Laredo, Rustler, Whiskey, Pony Up, Hold’ Em, Cowboy Rick

Seuraavassa meikissä halusin kokeilla paremmin paletin lämpimiä sävyjä. Silmämeikin pääroolissa näkyy ruosteinen metallisävy Rustler. Liikkuvan luomen sisänurkassa on lisäksi kultaista Hold’ Emia, joka erottuu Rustlerista hieman huonosti. Liikkuvan luomen varjostin paletin harmailla sävyillä, ja silmän sisänurkkaa korostin platinanhohtoisella Cowboy Rickillä. Tässä meikissä tein reversed -tyylisen rajauksen alaluomelle mustalla kajalkynällä, jolloin näyttävä silmämeikki pärjäsi ilman irtoripsiäkin.

Urban Decay Naked Wild West shades

Yhteenveto

Naked Wild West ei yllä Urban Decayn parhaimpiin paletteihin. Mattasävyissä on valitettavan paljon laatueroja ja vain muutama niistä tuntuu oikeasti tasokkaalta. Shimmerit sen sijaan toimivat ihailtavasti, esimerkiksi paletin ruosteinen Rustler on yksi parhaimpia shimmersävyjä koko kokoelmassani. Kaikki sävyt ovat kuitenkin käytettävissä, vaikka osa niistä vaatiikin enemmän kikkailua.

Paletti on epätasaisesta laadustaan huolimatta päässyt nauttimaan suosiostani. Sen sävyt puhuttelevat mieltäni leikitellen ja herättävät inspiraationi aamu toisensa jälkeen. Kiehtova sävykattaus yhdessä jännittävän teeman kanssa innostavat erilaisten meikkien toteuttamiseen!

Erityismaininnan paletti saa upeasta pakkauksestaan, joka suorastaan herättää villin lännen teeman eloon. Mukana tulee myös kaksipäinen sivellin, joka helpottaa reissukassin pakkaamista. Palettien mukana tulevia siveltimiä tulee käytettyä harvemmin, mutta tämä vaikuttaa vallan pätevältä perusmeikkeihin.

Hinta ja saatavuus

Urban Decay Naked Wild West -palettia myydään valikoiduissa Sokos-tavarataloissa ja kauneustuotteisiin keskittyneissä verkkokaupoissa. Tällä hetkellä paletin hinta pyörii 55€ tietämillä, mutta esimerkiksi *Lookfantasticilta sen saa nyt hyvällä alella hintaan 40,95€.

Onko joku teistä hankkinut tämän paletin?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

6 Comments

 • Reply Kosmetiikkakatri

  Sain tämän paletin ystävältäni synttärilahjaksi, ja pidin tästä todella paljon! Värit on kauniit, mutta osa sävyistä kyllä tuntuu pölisevän enemmän ja vaaleiden sävyjen pigmenteissä on hieman toivottavaa. Tämä on kuitenkin kaunist paletti jossa on ihanat sävyt ja mielestäni nämä on kuitenkin laadullisesti hyviä. Ylempi meikkikuva jossa on Bud sävyä on kyllä upea!

  24.9.2021 at 06:59
  • Reply Nena Sofia

   Hei ihanaa että oot tykännyt! Mun mielestä tämä on myös kokonaisuutena hyvä paletti, mutta mattasävyjen laatu aiheutti pienen pettymyksen kun vertaan mun muihin UD paletteihin. Kyllä nämäkin pelittää, ei siinä, mutta ei niiden laatua voi liiaksi kehua :/

   Kiitos hirveästi meikkikuvakehuista! <3 Tuo look syntyi vähän vahingossa, tarkoitus oli tehdä jotain huomattavasti hillitympää 😀

   24.9.2021 at 07:08
 • Reply Charming Nails

  Upeita meikkejä mutta tuo alempi varastaa huomion, ihan törkeen ihanat huulet <3 multahan löytyy myös tämä paletti:
  https://charmingnails.blogspot.com/2021/07/urban-decay-wild-west-paletti.html

  Ja pakko myöntää etten ole siihen koskenut postauksen kirjoitettuani, mutta se on yksi parhaita Nakuja, aivan ihanat värit ja muutenkin niin paljon hienompi kuin esim se uusi joka on jo ajautunut Naked -ideasta aika kauas! Ruskeat ja turkoosit vaan toimii ja tuossa on tosi ihania harmaita. Niiden värien osalta mitä olen testannut, olen kyllä tyytyväinen Wild Westin laatuun 🙂

  24.9.2021 at 11:21
  • Reply Nena Sofia

   Voi eikä, kiitos hurjasti! Huulimeikistä tykkäsin kieltämättä itsekin, kerrankin kiva nudeyhdistelmä joka ei näyttänyt luonnottoman vaalealta 🙂

   Tosi kiva kuulla, että oot tykännyt tästä paletista! On tää yksi omistakin lemppareista, vaikka mattasävyiltä odotinkin parempaa laatua 🙂 Se uusin naku on kyllä hirveän tympeä, kuten sanoit, ei oikein vastaa enää sarjan ideaa :/

   26.9.2021 at 14:42
 • Reply Charlotta

  Tosi kauniit meikit! Paletissa on kyllä tosiaan syksyyn sopivat ihanat sävyt. Ainoot värit, mitkä ei itelle nappaa on noi harmahtavat sävyt.

  x Charlotta
  https://www.charlottaeve.com/fi

  5.10.2021 at 11:16
  • Reply Nena Sofia

   Kaunis kiitos Charlotta! <3 Nuo harmaat varmasti jakavatkin mielipiteitä, itse tykkään niistä ehdottomasti 🙂

   11.10.2021 at 07:54

  Leave a Reply