Follow:

Loistava kasvoöljy sekaiholle: Fiini Naturally Mustaherukka

*Postaus sisältää tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

Fiini Naturally Mustaherukka Kasvoöljy

“Mainosten” uhri täällä terve! Törmäsin alkuvuonna useamman bloggaajan julkaisuihin Fiini Naturallyn tuotteista, ja etenkin Nude -blogin Erikan arvio Fiini Naturallyn Kaura-Mustikka Öljyseerumista sai tuntosarveni sen verran koholle, että päädyin tilaamaan kyseisen tuotteen itselleni. Tai niin ainakin luulin, mutta oikeasti sekoitin tuotteiden nimet päässäni ja tilasinkin tämän *Mustaherukka Kasvoöljyn.

Tekevälle sattuu, mutta oikeastaan hyvä niin! Tämä kasvoöljy on nimittäin palauttanut uskoni öljymäisiin ihonhoitotuotteisiin, ja saanut minut unohtamaan inhoni rasvaista ihotuntumaa kohtaan. Se oli myös loistava valinta omalle sekaiholleni – kerron tuonnempana miksi.

Fiini Naturally Mustaherukka Kasvoöljy

Fiini Naturally

Fiini Naturally on minulle ennestään tuntematon brändi, joten tein hieman taustatutkimusta. Kyseessä on vuonna 2018 perustettu kotimainen yritys, jonka valikoimaan kuuluu luonnonkosmetiikkaa sekä ekologisia kodin puhdistustuotteita.

Tuotteiden valmistuksessa käytetään vain luonnosta saatuja raaka-aineita, ja esimerkiksi kaikki tuotteisiin valitut öljyt ovat puhdistamattomia ja kylmäpuristettuja. Valmiit tuotteet pakataan kierrätettäviin lasipulloihin tai alumiinirasioihin ja turhaa muoviroskaa vältetään esimerkiksi raaka-aineiden toimituksissa. Yrityksen arvot tuntuvat olevan kohdillaan, ja yksinkertaiset pakkaukset miellyttävät esteettistä silmääni.

Fiini Naturally Mustaherukka Kasvoöljy

Mustaherukka kasvoöljy on kehitetty erityisesti rasvoittuvan ja sekaihon tarpeisiin. Se sisältää jojobaöljyä, mustaherukansiemenöljyä, kauraöljyä, rosmariinin eteeristä öljyä, rosmariinin lehtiuutetta ja auringonkukkaöljyä. Lisäksi incilistalta löytyy limoneenia ja linalolia, jotka ovat eteerisessä öljyssä esiintyviä tuoksuaineita.

Öljyn pääraaka-aineena on käytetty antibakteerista jojobaöljyä, jolla on erityisen kevyt koostumus. Se muistuttaa ihon oman talin koostumusta ja tasapainottaa ihon toimintoja. Samanlaisia vaikutuksia on myös kasvoöljyssä käytetyllä mustaherukansiemenöljyllä, joka toimii lisäksi luontaisena antioksidanttina ja tarjoaa iholle tärkeitä omega 6 -rasvahappoja. Mukana on myös kauraöljyä, joka pehmentää ja hoitaa ihoa ehkäisten samalla tulehduksia. Näitä ominaisuuksia tehostaa rosmariinin eteerinen öljy, joka on tunnettu voimakkaista antimikrobisista ja antioksidanttisista vaikutuksistaan. Lisäksi se antaa öljylle miellyttävän, aromaattisen tuoksun.

Kaikki mukaan valitut öljyt ovat niin sanottuja kuivaöljyjä, jotka imeytyvät iholle nopeasti.

Ainesosat: Simmondsia Chinensis seed oil, Ribes nigrum seed oil, Avena sativa kernel oil, Rosmarinus officinalis leaf oil, Rosmarinus officinalis leaf extract, Helianthus annuus seed oil, Limonene, Linalool.

Fiini Naturally Mustaherukka Kasvoöljy

Olen käyttänyt Fiinin Mustaherukka kasvoöljyä erityisesti iltaisin, muutaman pisaran kasvoveden kerrostamisen jälkeen. 4-5 tippaa riittää koko kasvoille, ja öljy tuntuu imeytyvän ihoon vikkelästi. Kasvoille ei jää raskaan rasvaista tunnetta, vaan iho tuntuu pehmeän hoidetulta. Ohut koostumus sallii myös runsaan läträämisen kasvovedellä, ilman että iho tuntuisi “täyteen pakatulta”. Aamulla herätessä ihon pinta on pehmoinen, sileä ja hyvin kosteutettu.

Reilun parin kuukauden käytön aikana olen huomannut, että öljy on omiaan tasapainottamaan ihoni toimintaa. Se tuntuu rauhoittavan ihon tulehdustilaa ja ehkäisevän komedojen syntymistä. Tartun tähän etenkin silloin, kun kasvoille on puhkeamassa näppylöitä: yön aikana iho rauhoittuu ja valtaosa näpyistä kutistuu. Samalla niiden punoitus laskee ja iho näyttää tasaisemman sävyiseltä.

Kun kasvoillani on selkeää pintakuivuutta, koen, että öljy vaatii alleen vielä tuhdin yövoiteen. Tavallisesti alle riittää kuitenkin kosteuttava kasvovesi, jota levitän mielelläni 3-4 kerrosta. Öljyn kevyt koostumus on sallinut sen hyödyntämisen myös aamurutiinissa, ja pohjameikki on asettunut kauniisti kasvoöljyn päälle. Silti pidän aamuisin enemmän voiteista, jotka sisältävät myös kosteuttavia aineita. Näin voin jättää kasvoveden kerrostamisen vähemmälle ja suoriudun rutiineistani nopeammin.

Fiini Naturally Mustaherukka Kasvoöljy

Aikaisemmin olen vältellyt kasvoöljyjä sen vuoksi, että ne jättävät ihon lähmäiseksi eivätkä imeydy “ikinä”. Olen myös kokenut, että jotkut öljyt saavat ihoni tukkeutumaan herkemmin, ja jättänyt ne käyttämättä ihan jo siitäkin syystä. Tämä Fiinin Mustaherukka kasvoöljy toimi kuitenkin aivan päinvastaisesti, ja voin ilolla suositella sitä muillekin sekaihoaan hoitaville! Kuivaihoisille tämä ei liene paras valinta, ainakaan ilman, että alle lisää kasvovoidetta.

Hinta ja saatavuus

Fiini Naturallyn tuotteita myydään esimerkiksi merkin omassa verkkokaupassa ja *Twistbellä. Tämä Mustaherukka kasvoöljy maksaa noin 27,90€, mikä tuntuu huokealta, kun puhutaan 30 millilitran pullosta laadukkaita öljyjä. Yhteen millilitraan mahtuu keskimäärin 20 tippaa nestettä, mikä tarkoittaa sitä, että omalla käytölläni tuotetta kuluu viikossa alle 2 ml. Tämä pullo siis riittää noin neljäksi kuukaudeksi!

Ps. Twistben kaikkiin tilauksiin saa vielä tänään 18.4. 10% alennuksen koodilla SUPERVIIKKO. Alennus koskee kaikkia normaalihintaisia tuotteita.

Tykkäättekö te kasvoöljyistä?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

2 Comments

 • Reply Vandaalia

  Mä en ole tainnut vielä törmätä yhteenkään kasvoöljyyn, josta minä tai mun iho olisi pitänyt :’D Oon kuitenkin vielä valmis uhrautumaan, joten laitan tämän korvan taakse! Mun iho siis menee kovin herkästi tukkoon ja toisena öljyn haittapuolena on ollut herkät silmät. Oon niin kova pyörimään ilmeisesti öisin, että sitä öljyä menee yöllä silmien seudulle väkisinkin, vaikka iltaisin levittäisinkin sitä vain muualle kasvoihin, joten usein aamuisin silmät on vuotavat ja turvonneet :/ Ensimmäinen öljymäinen tuote, josta oikeasti vähän ehkä pidin on ollut joulukaltsutuotteita; akademeklinikin (?) c-vitamiiniöljy ja kiehlsin midnight recovery serum. Ovat vain todella arvokkaita täysihintaisina, tai ainakin ensin mainittu :’D Ja näissäkin tosiaan tuota ”silmäongelmaa” taisi olla molemmissa.

  19.4.2021 at 18:27
  • Reply Nena Sofia

   Äh, tuo herkkien silmien ongelma kuulostaa kyllä hankalalta. Mulla ei ole kokemusta vastaavasta, voin käyttää öljymäisiä tuotteita huoletta myös sy-iholla. Muuten uskaltaisin kyllä suositella tätä sullekin, koska juuri tuohon tukkeutumisongelmaan sain tästä avun! Sinuna melkein laittaisin viestiä suoraan Fiinille ja kysyisin, onko heiltä mahdollista saada näytekokoja. Tylsää, jos koko pullo menisi hukkaan herkkien silmien takia :/

   19.4.2021 at 21:37

  Leave a Reply