Follow:

Onko tässä paras väritön kulmageeli? Vertailussa hypetetyt uutuudet

*Postaus sisältää tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

paras väritön kulmageeli

Tämä alkuvuosi on selvästi ollut saippuakulmien kulta-aikaa, kun kaksi suurta meikkitaloa julkaisivat omat versionsa värittömistä, erittäin voimakaspitoisista kulmageeleistä. Nämä tuotteet on kehitetty luomaan laminoitu look itsepäisillekin karvoille ilman kalliita sijoituksia tai vedellä ja saippualla sotkemista. Ihoa kuivattavasta, emäksisestä palasaippuasta saa nyt luopua ja jääräpäiset karvat laittaa ojennukseen niin kotona kuin tien päällä.

Sekä NYXin julkaisema *The Brow Glue että Anastasia Beverly Hillsin *Brow Freeze ovat meikkiskenessä nopean suosion saavuttaneita tulevaisuuden klassikkotuotteita. Molemmat keräävät suitsutusta somessa ja ovat tälläkin hetkellä loppu lähes joka verkkokaupasta. Onnekseni ehdin kahmaisemaan testikappaleet kummastakin, sillä halusin ehdottomasti vertailla näitä keskenään! Minun oli selvitettävä, löytyisikö näistä se paras väritön kulmageeli saippuakulmien saavuttamiseen.

Omat kulmakarvani ovat melko tuuheat ja yksittäiset karvat ovat hyvin paksuja. Niiden muotoilu on haastavaa, sillä jäykät karvat eivät anna helposti periksi, vaan sojottavat juuri sinne minne tahtovat. Tavallisilla kulmageeleillä karvat saa juuri ja juuri harjattua nätisti kasvusuuntaansa, mutta ylöspäin niitä ei ole saanut nostettua ilman palasaippuaa. Ainakaan ennen näiden tuotteiden testaamista.

paras väritön kulmageeli NYX The Brow Glue

NYX The Brow Glue

Testasin ensin NYXin The Brow Glueta, joka on näistä kahdesta huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Viiden gramman tuubi lähtee halvimmillaan seitsemällä eurolla netistä, ja tarjouksista tätä voi bongata sitäkin edullisemmin. Koostumukseltaan Brow Glue on melko juoksevaa, hajutonta ja hieman harmahtavaa geeliä. Pakkauksessa on harjamainen, pieni applikaattori jolla tuotteen voi levittää suoraan kulmakarvoille.

Käyttökokemukset

NYX The Brow Glue ei vakuuttanut ensitestillä. Petyin aluksi geelin juoksevaan koostumukseen, sillä se ei mielestäni tehnyt ihmeitä paksuille ja jäykille kulmakarvoilleni. Tuotteella sai karvat sudittua siistiin malliin nopeasti, mutta laminoituun tyyliin sen pito ei tuntunut riittävän. Vasta muutaman käyttökerran jälkeen tajusin, miten geelin saa pelittämään.

Koska The Brow Glue on koostumukseltaan juoksevaa, se ei liimaa karvoja pystyyn ollessaan vielä märkää. Karvat saa toki harjattua ylös, mutta ne palaavat paikoilleen ennen kuin geeli ehtii kuivua. Parhaan lopputuloksen tuotteella saa, kun sen levittää kulmiin ensin geelin omalla applikaattorilla ja odottaa pari minuuttia. Kuivuessaan geeli muuttuu ensin vahamaiseksi, jolloin kulmat saa harjattua erillisellä kulmaharjalla muotoonsa. Näin ne saa muotoiltua juuri niin lennokkaiksi kuin haluaa, ja painettua saumattomasti ihoa vasten. Kun geeli sitten lopulta kuivuu kunnolla, se jämähtää liimamaiseksi ja todella kestäväksi.

NYX The Brow Glue

1. Kulmakarvat ennen 2. Karvat harjattu Brow Gluella kasvusuuntaansa 3. Pystyyn harjatut “saippuakulmat”

Anastasia Beverly Hills Brow Freeze

Anastasia Beverly Hills Brow Freeze

Anastasia Beverly Hills Brow Freeze on huomattavasti ensin esiteltyä hintavampi tuote. Tämä kahdeksan gramman purkki kustantaa ostopaikasta riippuen noin 25-30 euroa. Tuoksuton Brow Freeze on koostumukseltaan hyvin jämäkkää, kirkasta vahaa ja se on pakattu kierrekorkilliseen pikkupurnukkaan. Tuotteen mukana ei tule applikaattoria, vaan se on levitettävä erillisellä kulmaharjalla.

Käyttökokemukset

Tykästyin aluksi Brow Freezen vahamaiseen koostumukseen, joka tuntui ensilevityksestä lähtien hyvin pitävältä. Jo pienellä määrällä tuotetta kulmat sai sutaistua siististi kasvusuuntaansa, eikä saippuakulmatkaan vaatineet erityistä kikkailua. Tuotetta otetaan kulmaharjaan purkista, jonka jälkeen se kannattaa hieroa kunnolla harjaksiin esimerkiksi purkin kannen sisäpuolta vasten. Tällä harjalla tuote sitten levitetään ja kulmat harjataan haluttuun muotoon. Jämäkän koostumuksen ansiosta mitään odotusaikaa ei tarvita, vaan vaha on heti “käyttövalmista”.

Brow Freeze ei kuitenkaan tepsinyt kulmakarvan hännässä oleviin lyhyisiin ja paksuihin karvoihin. Vaikka tuotetta ottaisi miten paljon ja karvoja harjaisi kuinka voimakkaasti tahansa, ne eivät pysyneet pystyssä vaan palasivat paikoilleen. Brow Freezellä kulmakarvoja ei myöskään saanut liimattua täysin ihoa vasten, vaan osa karvoista jäi väkisin koholle. Tämä ei sinänsä itseäni häirinnyt, ja lopputulos miellytti omaa silmääni.

Anastasia Beverly Hills Brow Freeze

1. Kulmakarvat ennen 2. Karvat harjattu Brow Freezellä kasvusuuntaansa 3. Pystyyn harjatut “saippuakulmat”

Anastasia Beverly Hills Brow Freeze

Vertailun tulokset

Pitävyys

Levitysvaiheessa NYXin Brow Glue oli melko juoksevaa, ja täydellisten saippuakulmien muotoilu onnistui vasta kun tuote oli hieman kuivunut. Anastasian Brow Freeze veti tässä pitemmän korren vahamaisella koostumuksella, joka oli heti käyttövalmis ja piti kulmat paikoillaan ilman odottelua. Sen pito ei kuitenkaan riittänyt lyhyisiin ja paksuihin karvoihin, jotka taas NYXin tuotteella pystyi nostamaan ylös. NYXillä karvat sai muutenkin aavistuksen pystysuoremmiksi kuin Anastasialla, ja jälki oli erotellumpaa. Anastasia tuntui hieman klimppaavan karvoja yhteen (kts. allaoleva kuva).

Molemmat kulmageelit ovat kuivuttuaan hyvin kestäviä. Siististi kasvusuuntaansa harjatut kulmat pysyvät mallissaan koko päivän, saippuakulmien muoto valahtaa hieman päivän mittaan. Tässä en kuitenkaan huomannut eroja tuotteiden välillä.

Käytännöllisyys

Anastasian Brow Freeze on pakattu hieman hankalaan purnukkaan, ja tuotteen käyttö vaatii erillisen kulmaharjan. NYXin Brow Glue taas tulee kätevässä tuubissa, josta sitä voi levittää kulmille suoraan tuotteen omalla applikaattorilla. Kevyeen muotoiluun ja reissukassiin NYX on ehdottomasti kätevämpi, koska kulmien muotoilu onnistuu ilman apuvälineitä. Laminoitu look vaatii kuitenkin hetken aikaa geelin kuivatteluun sekä erillisen, kuivan kulmaharjan lopulliseen muotoiluun. Toki hennommilla karvoilla kulmat saattaa saada nostettua ylös suoraan geelin omalla applikaattorilla. Tässä siis NYX tuntuu käytännöllisemmältä valinnalta.

Riittoisuus ja hinta

Kumpaakaan tuotetta ei tarvitse käyttää suurta määrää edes silloin, kun kulmat haluaa pystysuoriksi. Siitä huolimatta NYXin oma applikaattori rohmuaa geeliä tarpeettoman paljon, eikä sen annostelua pysty kontrolloimaan kovin helposti. Arvelen, että Anastasian tuote kestää ainakin tuplasti pidempään, kuin NYXin. Tuotetta on purkissa nimittäin kolme grammaa enemmän, kuin NYXin tuubissa, ja sitä pystyy pihistelemään helposti.

Riittoisuus ei kuitenkaan saa Anastasian hintaa laskemaan samalle tasolle NYXin kanssa. Vaikka ajattelisi, että NYXin Brow Glueta joutuu ostamaan kaksi tuubia samassa ajassa, kuin Anastasian Brow Freezeä yhden purkin, maksaisi NYX silti vain pyöreät 15€. Säästöä syntyisi vähintään kymppi, jos molemmat hankkii edullisimmasta ostopaikasta.

paras väritön kulmageeli

Ja paras väritön kulmageeli on?

Omilla standardeillani voittajaksi nousi NYX The Brow Glue. Helppokäyttöinen tuubi kulkee näppärästi meikkipussissa mukana, ja sillä saa kulmat siistittyä nopeasti. Sen pito riittää vahvempaankin muotoiluun, eikä pieni kikkailu haittaa, kun kilpailijankin tuote vaatii erillisen kulmaharjan käyttöä. Suurta plussaa tuote saa edullisesta hinnastaan.

Toisaalta kaksikolla ei ollut valtavia eroavaisuuksia, enkä usko, että kumpikaan valinta on väärä. Molemmat tekevät mitä lupaavat, ja helpottavat laminoidun lookin loihtimista kotioloissa. Tällä hetkellä näiden saatavuus on valitettavan kehno, mutta tilanne toivottavasti paranee pian. Kannattaa käydä lisäämässä itsensä odotuslistoille eri verkkokaupoissa, niin varmistat, että ehdit napata omasi kun varastoja täydennetään.

Ostopaikat + hinnat

NYXiä saa noin seitsemällä eurolla *Lookfantasticilta, ja hieman kalliimmalla hintalapulla esimerkiksi *Eleveniltä tai *Lykolta. Anastasiaa myydään *Elevenillä noin 25€ hinnalla, *Kicksillä ja *Lykolla hinta hipoo kolmeakymppiä.

Oletteko te vielä testanneet näitä kulmauutuuksia?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

8 Comments

 • Reply Sissi

  Kattava ja kiinnostava vertailu, kiitos. Mua kutkuttelisi vähän ostaa toi NYX testiin, Anastasiahan mulla jo onkin. Olen tykännyt siitä tosi paljon, mutta kallis se kyllä on ja edullisemmat vaihtoehdot houkuttavat. Mulla on niin hentoiset ja olemattomat kulmat omasta takaa, että niissä varmaan toimii myös NYX.

  19.3.2021 at 08:00
  • Reply Nena Sofia

   Kiva kuulla, kiitos! Samasta syystä halusin testata nämä molemmat, pakkohan se oli tietää, miten tuo halvempi versio pärjää Anastasialle joka keräsi niin kovasti kehuja suomalaisessakin blogiskenessä 🙂 Veikkaan että NYX toimisi sulla oikein mainiosti ilman kikkailujakin.

   21.3.2021 at 11:39
 • Reply Vandaalia

  Mikä on sun arvio tuotetunnusta kulmissa? Mulla on toi anastasia ja tuntuu, että siitä ainakin jää aavistuksen karhea ja vaalea tulos kulmalle. Siksi se on vähän haastava ollu mulla arkena, kun en saa oikein levitettyä kulmakynää sen päälle vahamaisuuden vuoksi, mutta jos taas laitan kynän ensin, niin sitten se vaalenee tän vahan myötä ja kulmat vaatii vielä esim. puuterisen kulmavärin.
  Muuten vertailu olikin tosi kattava, kiitos! 🙂

  19.3.2021 at 20:27
  • Reply Nena Sofia

   Hei, kiitos kommentista! Tosi hyvä pointti, hyvä, kun kysyit 🙂 Mä käytän näitä molempia kulmissa sen verran pienen määrän, ettei ne oikeastaan näy kulmissa ollenkaan. Testasin nyt kädelle paksumpaa kerrosta, ja Anastasia kuivuu selvästi valkoisemmaksi. NYX näyttää kirkkaalta ja kiiltävältä, Anastasia on enemmän mattaisen huurteinen. Tämän paksun kerroksen päälle kulmakynä levittyi molemmissa vähän kehnosti ja lähti rullaamaan allaolevaa tuotetta. Ohuella kerroksella kynä taas tarttui paremmin NYXin päälle.

   Mä käytän kulmissa oikeastaan vain puuterista kulmaväriä ja kulmatussia, jotka molemmat toimii näiden päällä ongelmitta. Kulmakynääkin nyt testailin, ja sekin levittyi nätisti allaolevasta tuotteesta riippumatta. Mulla oli kyllä käytössä todella pehmeä kulmakynä, eli silläkin on varmaan vaikutusta. Ootko kokeillut kulmatussin käyttöä? Mulla on nyt käytössä se NYXin uusi Lift & Snatch, josta oon tykännyt. Sillä saa hirmu tarkkaa jälkeä ja levittyy nätisti näiden kulmatuotteidenkin päälle 🙂

   21.3.2021 at 11:47
   • Reply Vandaalia

    Oonkohan mie sitten vaan ottanu sitä tuotetta liikaa :’D Täytyy kokeilla vähän vielä maltillisemmalla määrällä siis! Kulmatusseja en ole vielä ehtinyt testailemaan, kun on noita kulmakyniäkin vähän päässyt kertymään.. Kiitos vielä lisävertailuista ja vinkeistä 🙂

    21.3.2021 at 12:39
    • Reply Nena Sofia

     Eipä kestä, toivottavasti ongelma ratkeaa kevyemmällä annostelulla! 🙂

     22.3.2021 at 22:24
 • Reply Aino

  Mietin, että toimiikohan nää hyvin Anastasian pomaden kanssa? 🙂

  21.3.2021 at 14:04
  • Reply Nena Sofia

   Hmm, valitettavasti tässä en osaa hirveästi auttaa. Multa ei löydy Anastasian omaa pomadea, enkä pomadeja juuri käytä. Incilistan perusteella kehtaisin kyllä väittää, että tuollainen silikonipohjainen vaha levittyisi nätisti tähän päälle – ainakin pehmeämmät vahamaiset kulmakynät toimii molempien kanssa hyvin 🙂

   22.3.2021 at 22:30

  Leave a Reply