Follow:

Ensikosketus HelemaalShean tuotteisiin

*HelemaalShea tuotteet saatu Beautiikilta

HelemaalShea kokemuksia

Sain helmikuussa kivan PR-paketin Beautiikilta, ja pääsin tutustumaan pariin Jane Iredalen tuotteeseen joista kerroinkin tässä postauksessa. Samassa paketissa oli myös pari tuotetta minulle aivan uudelta brändiltä, HelemaalShealta.

Mikä ihmeen HelemaalShea?

HelemaalShea on Pohjois-Hollantilainen, saippuanvalmistukseen keskittynyt pienyritys. Pienissä erissä valmistetut, käsintehdyt palasaippuat ovat täysin luonnollisia, vegaanisia ja biohajoavia. Niiden valmistuksessa suositaan lähinnä luomuviljeltyjä ja/tai reilun kaupan raaka-aineita. Myös pakkauksissa säästetään luontoa, ja helposti kierrätettävät kartonkipaketit on kuvitettu Marijke Buurlagen hauskoilla kuoseilla.

Merkkiä myy Suomessa yksinoikeudella Beautiikki. He lähettivät minulle testattavaksi HelemaalShean Sheivaussaippuan ja kiinteän deodorantin Cypress & Grapefruit -tuoksussa. Tuoksu olikin ensimmäinen asia, johon ihastuin tässä brändissä!

Olin nimittäin aivan pöllämystynyt, kun hain paketin postista, ja jo ennen sen avaamista sain aistia lumoavan, metsäisen raikkaan tuoksun. Kotiin päästessä boksi olikin revittävä äkkiä auki, ja tarkistettava, mikä siellä tuoksui niin valloittavalta!

HelemaalShea Shaving Soap sheivaussaippua

HelemaalShea Shaving Soap sheivaussaippua

Aloitetaan esittelyt sheivaussaippualla, josta olin aivan täpinöissäni jo heti alkuunsa. Sheivaus on yksi ärsyttävimmistä toimenpiteistä mitä tulee kauneudenhoitoon, ja kaikkein ärsyttävintä siitä tekee kehnot välineet. Sheivausvaahdot on välillä liian peseviä, ihoa ärsyttäviä, voimakkaasti viilentäviä (ihan kaikkia alueita ei halua jäädyttää kesähelteilläkään) tai sitten ängetty niin täyteen hoitavia aineita ja rasvoja, että ne tukkii sheiverin terät.

En ole käyttänyt palamallisia sheivaustuotteita aikaisemmin, minkä vuoksi odotin todella mielenkiinnolla tähän tutustumista. Periaatteessa kiinteän sheivaussaippuan käyttö on yksinkertaista: saippua kastellaan, sitä hierotaan, ja vaahtoa levitetään iholle. Sen jälkeen ajellaan karvat tiehensä.

Tämä HelemaalShean Shaving Soap tuoksuu eteerisen rauhoittavalta. Tuoksussa yhdistyy hallitseva eukalyptus ja aistittavissa on myös säväys laventelia. Saippua itsessään on hyvin tiiviin tuntuinen, ja se vaahtoa kastellessa runsaasti. Tuote tuntuu hyvin riittoisalta, eikä se ole muutamalla käyttökerralla kulunut juuri lainkaan.

Saippuan vaahto on paksun kermaista ja oikeasti riittoisaa. Pieni nykäre vaahtoa riittää helposti koko säären ajeluun, ellei jopa molempien. Terä kulkee kevyen kitkattomasti vaahdon yli, ja karvojen ajelu sujuu nopeassa tahdissa. Saippua ei tuki sheiverin teriä, mutta on silti niin kermaista, ettei iho jää kiristelemään vaan tuntuu pehmeän hoidetulta sheivauksen jälkeen.

Tässä tuntui kohtaavan kaikki toiveeni sheivaustuotteelta, ja kun pala tuntuu vielä loputtomalta ja hinta on kohdillaan, en kyllä keksi mitään kritiikin aihetta. Suosittelen lämpimästi, jos etsitte hyvää sheivaustuotetta!

Ainesosat: Sodium Cocoate *, Sodium Olivate, sodium sunflowerseedate, glycerin, aqua, Sodium cocoa butterate *, Sodium Castorate, Melissa officinalis *, bentonite, avena sativa (oat) meal, Rosmarinus Officinalis (rosemary) flower oil, Juniperus Virginiana (cedar wood) ) oil, Pinus Sylvestris (pine) oil, Eucalyptus Globulus oil, Lavandula Officinalis (lavender) flower oil, linalool **, geraniol **, limonene **. (* Luomu, ** Esiintyy luonnollisesti eteerisissä öljyissä)

HelemaalShea Solid Deodorant Cypress & Grapefruit

HelemaalShea Solid Deodorant Cypress & Grapefruit

Toinen testaamani tuote oli HelemaalShean kiinteä deodorantti, joka on myöskin itselleni tuotetyyppinä täysin uusi tuttavuus. Olen käyttänyt synteettisen puolen voidemaisia antiperspirantteja, mutta nämä luonnonkosmetiikan kiinteät deot ovat jääneet tähän asti kokeilematta. Halusin ravistella tottumuksiani, ja kokeilla, onko tällaisesta mihinkään omassa arjessa!

HelemaalShean kiinteä deodorantti on pakattu söpöön pahvirasiaan ja kääritty vaaleanpunaiseen silkkipaperiin. Itse deodorantti on valettu pienen puikon muotoiseksi. Minulla testissä ollut deo tuoksuu sypressiltä ja greipiltä, mutta valikoimaan kuuluu muitakin tuoksuvaihtoehtoja. Tämä tuoksu on kyllä hurmaavan raikas, jopa merellinen!

Kiinteää deodoranttia on tarkoitus hieroa puhtaille kainaloille imemään ylimääräistä kosteutta ja ehkäisemään hien epämiellyttävää hajua. Se ei toimi antiperspiranttina, eli hikoilua sillä ei voida vähentää.

Ensivaikutelmani tuotteesta oli positiivinen: se levittyi helposti, imeytyi melko nopeasti ja tuntui kainaloissa todella hoitavalta. Kosteutta sitovan bentoniittisaven lisäksi tuotehan sisältää muun muassa raakakaakaovoita ja kookosöljyä. Se tuntuu ikään kuin voitelevan kainaloita ja parin viikon käytön jälkeen kainaloiden iho olikin hämmentävän pehmeä.

Valitettavasti jäin ikävöimään antiperspirantin ominaisuuksia, sillä joinain päivinä kainalot kostuivat nopeasti deodorantin kanssa. Hienhaju pysyi pääasiassa kurissa, mutta vauhdikkaana päivänä kaipasin pitävämpää ratkaisua. Arkikäyttöön kelpuutan deon sellaisenaan, mutta valitettavasti en ostaisi uutta tämän loppuessa. Kokeilu paljasti, että hikoilen toisinaan yllättävän runsaasti, ja pidän kainalot mielelläni täysin kuivina antiperspirantin voimin.

Mikäli olet tottunut kiinteiden deodoranttien käyttäjä, tämä voi olla kokeilemisen arvoinen tapaus. Plussaa tuote saa soodattomuudesta, jolloin se sopii vähän herkemmällekin iholle. Deo tuntuu myös hyvin riittoisalta!

Aineisosat: theobroma cacao (cocoa) seed butter, coconut nucifera (coconut) oil, cetyl alcohol, brassica campestris (rapeseed) seed wax, bentonite clay, zinc oxide, camellia sinensis leaf powder, tocopherol (vitamin e), cupressus sempervirens, citrus paradisi , citrus limonum, limonene **, citral **, linalool ** geraniol *. (* Luomu, ** Esiintyy luonnollisesti eteerisissä öljyissä)

HelemaalShea

Vaikka deodorantti ei sopinutkaan omiin tarpeisiini, jäi HelemaalShean tuotteista hyvin positiivinen mielikuva. Niissä on erittäin miellyttävät tuoksut, riittoisa ja ihoa hoitava koostumus sekä esteettisesti miellyttävät pakkaukset. Suurta plussaa merkki saa ekologisuudesta ja hyvin kohtuullisista hinnoista. Itse haluan testata vielä ainakin heidän uusia, kiinteitä vartalovoiteitaan!

Alekoodi Beautiikille

Jos teitä jäi kutkuttelemaan HelemaalShean tuotteet, kannattaa hyödyntää alennuskoodi Beautiikki -verkkokauppaan. Koodilla NENASOFIA15 saatte 15% alennuksen Jane Iredalen ja HelemaalShean normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa 31.3.2021 saakka.

Onko HelemaalShea teille tuttu merkki?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

2 Comments

 • Reply Katri - Kosmetiikkakatri

  Brändi on minulle täysin tuntematon vielä toistaiseksi ennen tätä postausta 🙂 tuollaista sheivauspalaa olisi tosi kiva kokeilla. Tuntuu että saippua kuivattaa jalat ja saisi aina heti sheivaamisen jälkeen rasvata eikä iho jaksa odottaa iltaan tai yöhön. Tykkään muutenkin “käsintehdystä” kosmetiikasta enemmän vaikka sitä käytän vähemmän!

  7.3.2021 at 19:29
  • Reply Nena Sofia

   Kiva, että tämä oli sinullekin uusi tuttavuus! Tuo sheisaussaippua on kyllä sellainen, jota suosittelen käsi sydämellä. Harvoin löytyy näin hyviä sheivaustuotteita 🙂

   9.3.2021 at 20:41

  Leave a Reply