Follow:

Tammikuun meikkilookit

Tammikuussa palattiin blogin juurille päiväkirjamaisessa postauksessa, jossa pohdin kommenttien vähyyttä blogimaailmassa ja kerroin innostuksestani Instagramiin. Kaipaan monesti entisajan rentoa blogisisältöä, ja siitä syystä haluan tuoda sitä myös tänne oman blogin puolelle. Kaikilla postauksilla ei tarvitse olla maata mullistavaa merkitystä, välillä voidaan vaan fiilistellä!

Ja tänään fiilistelläänkin tammikuun meikkilookeja. Instagram-innostukseni on johtanut entistä ahkerampaan meikkailuun, niin arkena kuin vapaalla. Mihinkään rientoihin en toki ole lähtenyt, vaikka juhlaviakin meikkejä on tullut tehtyä. Kuvasin kuitenkin kaikki tammikuun meikit (poislukien kiireiset arkimeikit, joissa naamaan on lätkitty nopeasti jotain ihonsävyä tasoittavaa ja ripsiä korostavaa) ja lisäsin ne blogin Instatilille. Iso osa meikeistä löytyy tilin kohokohdista myös videoituna!

Koska tiedän, että moni teistä ei käytä Instagramia ja meikkipostaukset on niitä kaikkein kysytyimpiä, ajattelin ottaa tavaksi koota kaikki kuukauden meikkilookit myös tänne blogin puolelle. Ihan kaikista meikeistä ei keksi postauksen vertaa kirjoitettavaa, niin mielestäni tuntuisi mukavalta varata niistä jokaiselle hieman palstatilaa aina kuun vaihteessa. Miltä kuulostaa? ♥

keltainen silmämeikki

1. Halo-silmämeikki pantoneväreillä

Tammikuun ensimmäinen meikkilook näkyikin jo blogin puolella, sillä tästä Pantone 2021 -meikistä julkaisin oman postauksensa täällä. Ideana oli kokeilla tämän vuoden pantonesävyjä meikissä, ja niistä syntyikin aika hauska halo-silmämeikki! Tässä testasin myös ensimmäistä kertaa saippuakulmakarvojen tekoa. Tykästyin tyyliin, vaikka ensimmäinen kokeilu ei ollutkaan kaikkein onnistunein. Sen sijaan meikissä numero 3 saippuakulmat näyttää jo paremmilta!

vaaleanpunainen glittermeikki

2. Raikas glitterlook

Kuukauden toinen meikki syntyi, kun halusin testata vasta ostamaani Linda Hallbergin Infinity Deep -palettia. Paletti oli pienimuotoinen pettymys, mutta sen sijaan ihastuin samassa meikissä kokeilemaani Nyxin Glitter Goals Cream Quad -nelikkoon. Tämä oli muuten kuukauden meikeistä yksinkertaisin, ja pääpaino oli lähinnä uusien tuotteiden testailussa.

monomeikki persikka

3. Persikkainen monomeikki

Kuukauden kolmanteen meikkiin sain inspiraation Instagramissa nousevasta mattameikkitrendistä. Halusin kokeilla jotain hauskaa, mattaista silmämeikkiä, mutta työ vei mennessään ja lopputulos oli kaikkea muuta kuin pelkistetyn mattainen. Pysyin tässä meikissä lähinnä yhdessä sävymaailmassa, ja käytin lämpimän persikkaisia sävyjä niin silmissä, poskilla kuin huulillakin. Lopulta kameraan tallentui leikkisä monomeikki, jossa itse pidin lennokkaista rajauksista!

pinkki matta monomeikki

4. Mattainen pinkki monomeikki

Tämä mattameikki syntyi stooreissa, kun halusin ihanan pinkin silmämeikin – jälleen Instagramista inspiroituneena. Tällä kertaa pysyttelin vihdoin pelkissä mattasävyissä ja jatkoin monomeikkilinjaani. Huomatkaa myös, että tämä on jo kolmas meikkilook ilman irtoripsiä! Jotenkin ihastuin tammikuussa hentoon ripsiriviin, joka toi herkkyttä meikkikuviin.

fantasiameikki maskeeraus

5. Talvimeikkihaaste

Tämä luovempi look oli oma osanottoni Instagramissa pyörineeseen suomalaisten kauneusvaikuttajien talvimeikkihaasteeseen. Meikki ansaitsee ehdottomasti hieman pidemmän palstatilan, ja saattekin nähdä tästä lookista pari otosta!

fantasiameikki maskeeraus

Halusin tehdä sinisen, jäisen lookin, mutta en omista maskivärejä. Niinpä miksasin meikkipohjaan sinistä luomiväriä ja valkoista meikkivoidetta. Samalla värillä maalailin myös kasvojen pyörteet. Mieheni mukaan lopputulos muistutti white walkereita, ja voin hyvin ymmärtää mielleyhtymän!

Tästä meikistä löytyy muuten 30 sekunnin mittainen video tilini keloista. Näette sen täältä, jos meikin tekoprosessi kiinnostaa! Kyseisen klipin takia estin muuten ensimmäistä kertaa tuikituntemattoman miehen Instassa, kun kommentteihin oli ilmestynyt lyhyt ja ytimekäs “horrible”. En tiedä ylireagoinko, mutta harmitukseltani en keksinyt muutakaan toimintatapaa.

Urban Decay Naked Heat silmämeikki

6. Kokeiluja Urban Decayn Naked Heat -paletilla

Ostin UD:n Heat -nakupaletin pieni ikuisuus sitten, mutta se oli unohtunut lähes käyttämättömänä kaapin pohjalle. Alkuinnostuksen jälkeen en vain osannut käyttää paletin punaruskeita sävyjä, vaikka toisaalta niille lämpenenkin. Halusin antaa paletille vielä mahdollisuuden, ja otin sen mukaan erääseen sunnuntaistooriin. Lopputulos oli niin kiva, että innostuin paletista uudestaan!

värikäs silmämeikki

7. Kauneusvaikuttajien inspiskuvahaaste

Osallistuin tammikuussa myös toiseen meikkihaasteeseen, eli kauneusvaikuttajien inspiskuvahaasteeseen. Haasteessa jaoimme toisillemme inspiskuvat, joiden pohjalta meikki tulisi toteuttaa. Itse sain ruotsalaisen kauneusvaikuttajan Angelica Nyqvistin kuvan vihreä-violetista silmämeikistä. Toteutus meinasi hieman ontua, kun en omistanut mielestäni juuri oikeita meikkisävyjä.

Muutenkin meikki lähti vähän omille teilleen, kun innostuin leikkimään huulimeikin kanssa. Nudehuulet kaipasivat mielestäni tummempaa rajausta, ja lopulta meikkasin niistä megapulleat korostuksilla ja varjostuksilla. Tämä ei ollut yhtään omantyyliseni huulilook, mutta toisaalta ihan jännä kokeilu!

Mikä tammikuun meikeistä oli mielestäsi onnistunein? 🙂 Entä haluatteko nähdä näitä koonteja täällä jatkossakin?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa tai Blogit.fi:ssä ♥

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

8 Comments

 • Reply Noora /prettyawesome.fi

  Upeita meikkejä kaikki! Ehdottomat suosikit ovat 2 ja 6, jos nyt on aivan pakko noista valita 😀 Meikkailu on kivaa ja oon saanu taas uuden innostuksen siihenn! Olen vaan itse aika tylsä sen suhteen, enkä julkaise esim. ig:ssä mitään upeita taideteoksia, mutta tervetulleita ne tylsät perusmeikitkin eikö 😀

  4.2.2021 at 08:06
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos tuhannesti! <3 2 ja 6 on omatkin suosikit siinä mielessä, että niillä voisin lähteä ovesta ulos tyytyväisenä. Vitosnaamalla taas saattaisi tehdä tiukkaa, voi olla ettei pokka pitäisi 😀 Ihanaa että säkin oot innostunut meikkailemaan! Eikä tosiaankaan tarvitse olla mitään ihmeempiä lookeja, mä olen nyt vain päästänyt luovuuden valloilleen. Eiköhän tää tästä kohta tasoitu ja alan itekin tekemään enemmän arkisempia meikkejä 🙂

   4.2.2021 at 22:34
 • Reply Kosmetiikkakatri

  1, 6 & 7 ihania <3 Vaikka halo meikin värejä en itse käyttäisi tää on kyllä tyrmäävän nätti!

  4.2.2021 at 11:03
  • Reply Nena Sofia

   Hei apua, kiitos paljon!! Se on kyllä vähän erikoisempi väriyhdistelmä, mutta mä sit taas tykkään keltaisesta hirveästi 🙂

   4.2.2021 at 22:36
 • Reply JonnaH.

  Toi halo-meikki on niin upea. Glitteripläjäys on sellainen, jonka voisin tehdä itsellekin, kiitos inspiraatiosta. 🙂

  4.2.2021 at 13:53
  • Reply Nena Sofia

   Voi ääh, kiitos! <3 Ihanaa jos inspiroiduit, sulta olis kyllä kiva nähdä glittermeikkejä 🙂

   4.2.2021 at 22:36
 • Reply Vierailija

  Onpa näyttävät meikit. Vaikeaa näistä on suosikkia valita, mutta ehkä Nro 2 tai 6 ovat hienoimmat. Tunnistin muuten nuo tyylikkäät kynnet aiemmasta bloggauksestasi. Olipa ikävää että sait negatiivista palautetta, toivottavasti se ei toistuisi.

  5.2.2021 at 12:34
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos paljon <3 2 ja 6 taisi nousta aika monen suosikiksi näistä 🙂 Ihana muuten kuulla, että kynnet jäi mieleen! Mulla näkyy samat kynnet usein monissa kuvissa, kun pidän yhtä lakkausta kuitenkin sen viikon kynsillä.

   Negatiivisesta palautteesta jäi tällä kertaa vähän tavallista pahempi mieli. Yleensä käsittelen kritiikin ihan hyvin ja töitäni saa kyllä arvostella, mutta tuo kyseinen kommentti tuntui jotenkin henkilökohtaisemmalta. Oli hassua estää tuntematon ihminen yhden töksähtävän kommentin takia, mutta tajusin, ettei hänellä ollut mitään muuta agendaa kuin pahoittaa mieleni - enkä tarvitse sellaista elämääni. Rakentava palaute on aina toivottua, mutta perustelemattomia haukkuja kenenkään ei pitäisi kuunnella 🙂

   6.2.2021 at 13:11

  Leave a Reply