Follow:

Ranskalainen manikyyri kynsilakoilla – näin onnistut!

*Postaus sisältää tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

ranskalainen manikyyri kotona

Ranskalainen manikyyri on klassikkojen klassikko, joka toimii niin arjessa kuin juhlassa. Ranskis on itselleni sellainen “go-to” -lakkaus, jonka teen aina, kun en oikeastaan ehtisi suunnitella kynsikoristeluja, mutta haluan, että kynteni ovat tavallista laitetummat.

Ranskalaisen manikyyrin voi tehdä kotona helposti, ja sen tekemiseen ei tarvita monimutkaisia tai kalliita tarvikkeita. Aloittelijalle kynnen kärjen maalaaminen voi tuntua haastavalta, mutta se kannattaa opetella tekemään alusta asti itse ilman aputarroja tai vinyylejä. Jokaisen kynnet ovat hieman erimallisia, eivätkä sabluunamaiset tarrat sovi kaikille. Parhaan lopputuloksen saa oman kynnen muotoa mukailemalla – ja jos rajasta ei meinaa saada siistiä, sitä voi aina paikkailla glitterillä!

Ranskalainen manikyyri kotona

Ennen ranskalaisen manikyyrin tekemistä kynsiltä poistetaan vanhat lakat, kynsinauhat työnnetään paikoilleen ja kynnet viilataan haluttuun muotoon. Sitten otetaankin esille tarvikkeet ranskista varten.

Ranskalaiseen manikyyriin tarvitset:

 • Aluslakan ja (pikakuivattavan) päällyslakan, esim. *Seche Vite
 • Läpikuultavan nuden kynsilakan
 • Valkoisen kynsilakan ja kapean koristelusiveltimen
 • TAI ranskalaisen manikyyrin tippilakan, itse suosin *essencen french manicure tip painteria
 • (Haluamaasi glitterlakkaa)

1. Levitä kynsille yksi kerros kirkasta aluslakkaa. Anna kuivua.

2. Lakkaa kynsille 1-2 kerrosta haluamaasi nudelakkaa. Valitse hieman omaa ihoasi vaaleanpunaisempi, läpikuultava sävy raikasta lopputulosta varten.

Lue myös: Ihanat, helpot marmorikynnet: Ohjeet nopeaan kelmutekniikkaan

3. Kasta koristelusivellin valkoiseen lakkaan tai käytä kapealla siveltimellä varustettua *tippilakkaa. Vie sivellin ensin kynnen toiseen sivuun, kohtaan, jossa kynsi irtoaa kynsipedistä. Maalaa suora viiva viistosti kynnen kärjen vastakkaiseen nurkkaan.

4. Maalaa samanlainen viiva toiselle puolelle kynttä. Kynnelle muodostuu X-kirjain.

5. Pyöristä X-kirjaimen yläreuna valkoisella lakalla.

6. Täytä kynnen kärjelle rajaamasi alue valkoisella.

7. Koristele manikyyri halutessasi glitterlakalla. Voit lisätä kimalletta suoraan valkoisen kärjen rajalle glitterlakan omalla siveltimellä, tai käyttää koristelusivellintä apuna.

8. Viimeistele lakkaus kiiltävällä päällyslakalla. Suosittelen käyttämään *pikakuivattavaa päällyslakkaa, ettei hieno lakkaus kolhiinnu kuivumista odotellessa!

ranskalainen manikyyri glitter

Ranskalainen manikyyri on varsin yksinkertainen, ja etenkin tällä X-tekniikalla myös hyvin aloittelijaystävällinen. Suorien viivojen maalaaminen voi kuitenkin tuntua haastavalta, jos kädet tärisevät tai et ole muuten tottunut pikkutarkkaan työskentelyyn. Neuvoisin kokeilemaan maalaamista siten, että nojaat sivellinkätesi pikkurillin aina pöytää vasten. Näin käsi pysyy paremmin vakaana ja viivoista tulee suorempia.

Kuvasin muuten tämän ranskiksen tutoriaalin myös blogin Instagram-tilin keloihin, käy kurkkaamassa se täältä mikäli haluat nähdä prosessin videoituna!

Ps. Mikäli harmittelet, ettei ranskalainen manikyyri sovi omille kynsillesi, ole huoleti. Ranskis on kauneimmillaan lyhyillä kynsillä, mutta sopii myös pitkille kynsille, jos nudelakaksi valitaan peittävä sävy. Tällöin valkoisen kärjen voi maalata kapeammaksi, eikä lopputulos näytä raskaalta. Omat kynteni ovat vähän siinä ja siinä – optimaalisin suhde olisi 1/3 valkoista ja 2/3 nudea.

Mikä on sinun “go-to” -lakkauksesi?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

6 Comments

 • Reply Ananka

  Gorgeous nails 😀

  11.1.2021 at 23:09
  • Reply Nena Sofia

   Thank you! 🙂

   13.1.2021 at 22:06
 • Reply Vierailija

  Onpa kauniit ja tyylikkäät kynnet.

  25.1.2021 at 09:46
  • Reply Nena Sofia

   Tuhannet kiitokset, ihanaa kuulla! 🙂

   26.1.2021 at 00:31
 • Reply Olga

  Wow, hieno!

  23.6.2021 at 08:11
  • Reply Nena Sofia

   Kauniit kiitokset! <3

   2.7.2021 at 07:39

  Leave a Reply