Follow:

Paras meikkisieni, joka sopii myös pienelle budjetille

*Postaus sisältää tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä, So Eco Complexion Sponge saatu

paras meikkisieni

Voi pojat – täältä tulee paras meikkisieni, jota olen milloinkaan testannut! Sain Lookfantasticilta tammikuun LF Beauty Boxin, josta löytyi muun muassa So Econ Complexion Sponge -meikkimuna. Tämä vihreä, sametinpehmeä sieni mullisti meikkipussini – eikä pelkästään edullisuutensa vuoksi.

Testailin aikanaan runsaasti halpismalleja Beautyblenderistä, mutta en koskaan löytänyt sille varteenotettavaa kilpailijaa. Olin jo luovuttanut meikkimunajahdissa, ja päättänyt, ettei originaalille BB:lle löydy voittajaa.

Jostain syystä päätin kuitenkin kurkata, miltä tämä So Econ meikkisieni näyttää. Avasin boksin, otin kuivan sienen hyppysiini ja puristin sitä kevyesti sormien välissä. Yllättäen kokeilu saikin pääni pyörälle, kun en voinut uskoa, miten pehmeältä sieni tuntui! Muutaman testailun jälkeen vakuutuin sen ylivoimaisuudesta, ja halusin hehkuttaa sitä teillekin. Tämä on nimittäin paitsi parempi, myös *6,90€ hinnallaan jopa kolme kertaa edullisempi kuin perinteinen Beautyblender.

Lue myös: Meikkimunan kaksoispuhdistus

paras meikkisieni

So Eco Complexion Sponge kuivana

So Eco Complexion Sponge meikkisieni

So Econ meikkisieni on ominaisuuksiltaan hyvin identtinen Beautyblenderin kanssa. Se on muotoiltu kapeakärkiseksi munaksi, ja sen materiaali on pehmeää, kasteltaessa turpoavaa vaahtomuovia. Meikkimuna on samankorkuinen kuin Beautyblender, mutta hitusen pulleampi kuivana. Kastellessa ero vielä korostuu, ja So Econ sieni turpoaa kilpailijaansa tuhdimmaksi.

So Eco vs. Beautyblender: tärkeimmät erot

Merkittävin ero So Econ Complexion Spongessa on sen ällistyttävä pehmeys ja kimmoisuus. Kostea sieni puristuu hyvin pieneksi, ja pompahtaa nopeasti alkuperäiseen kokoonsa kun otetta hellittää. Kimmoisuus ja pehmeys helpottaa meikkivoiteen taputtelua ja saumattoman meikkipohjan tekemistä.

Sienen isoin etu on kuitenkin sen silkkisen sileä, pehmoinen pinta! Muna näyttää pinnastaan tiiviiltä ja sen huokoset ovat hyvin pieniä, jolloin se tuntuu iholla hämmästyttävän hellivältä. Sileä pinta paitsi tuntuu mukavalta, tekee myös meikkipohjasta entistä tasaisemman. Ominaisuus ei myöskään vaikuta sienen imukykyyn (mitä aluksi epäilin), eikä meikkivoide jää munan pinnalle pyörimään.

So Econ meikkisieni käyttäytyy muutenkin kiitettävästi. Se ei ole erityinen meikkivoidesyöppö, eikä sen pesu ole vaativa prosessi. Kestävyydestä en osaa tässä vaiheessa vielä sanoa mitään, mutta lupaan päivitellä asiaa jahka olen käyttänyt munaa vähän pidempään. Toivotaan, että se olisi mahdollisimman kestävä!

Huomaa kuitenkin, että So Econ sieni on valmistettu lateksipohjaisesta vaahtomassasta, kun taas Beautyblender on lateksiton. Tämä on tärkeä ero, jos olet lateksille allerginen. Muussa tapauksessa valitsisin ehdottomasti So Econ.

Lue myös: Lookfantastic Beauty Box tammikuu 2021

Soe Eco Complexion Sponge paras meikkisieni

So Eco Complexion Sponge kasteltuna

Varmista, että ostat uuden version

Vaikka testaamani Complexion Sponge vastaa kaikkiin toiveisiini, löysin samasta meikkimunasta myös todella kehnon arvion eräästä ulkomaisesta blogista. Asiaa selviteltyäni kävi ilmi, että merkki on tehnyt muutoksia meikkisieneensä ja testaamassani tuotteessa on uusi, pehmeä koostumus.

*Lookfantasticin myyntikuvassa näkyykin sienen pakkaukseen kirjoitettu maininta uudistuneesta materiaalista, mutta muista verkkokaupoista en vastaavaa kuvaa löytänyt. Voi siis olla, että tätä supersientä ei myydä vielä joka paikassa.

Edit: Tajusin jälkikäteen, että tähänkin tuotteeseen saa 22% alennuksen Lookfantasticilta blogini alekoodilla “NENASOFIA”. Se kannattaa hyödyntää, jos on tekemässä tilausta!

Beautyblender vertailu So Eco meikkisieni

Kuvassa näkyy ero So Econ sienen ja Beautyblenderin (oikealla) välillä. Molemmat sienet on kasteltu kuvassa, ja So Econ pinta on huomattavasti sileämpi.

Psst! Kuvasin myös viimeisimpään meikkistooriini pätkän tämän kaksikon eroista, löydät sen Instagram-tilini kohokohdista “Pinkki look”.

Mikä on teidän mielestä paras meikkisieni?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

8 Comments

 • Reply Noora /prettyawesome.fi

  Hei mä tykkäsin myös hulluna tästä Lf beauty boxista tulleesta meikkisienestä 🙂 Ihan super hyvä ja omassa käytössä en huomannut mitään eroa beautiblenderiin.

  22.1.2021 at 20:14
  • Reply Nena Sofia

   No eikö ollutkin! Mun mielestä ainoa ero oli tosiaan se, että tää So Eco on pehmeämpi 🙂

   23.1.2021 at 00:07
 • Reply Kaitlin

  Tää on mun eka meikkimuna ikinä joten vertailukohtaa ei ole, mut oon ollut tosi tyytyväinen siihen miten luonnolliselta meikkivoide näyttää tällä töpöteltynä, joten ihan kiva saada boksista tällainen kun en varmaan olis ikinä tullut itse ostaneeksi. Koen siis valaistuneeni 😀

  23.1.2021 at 08:01
  • Reply Nena Sofia

   Huippua kuulla että valaistuit 😀 meikkimunilla saa kyllä ihan uniikin meikkipohjan, mihin ei muut työvälineet pysty 🙂

   24.1.2021 at 22:07
 • Reply Belegwen

  Täytyy pohtia tän hankintaa! BB:tä en koskaan ole raaskinut ostaa, mutta tämän voisin ostaakin testiin. 😀

  23.1.2021 at 20:15
  • Reply Nena Sofia

   Suosittelen lämpimästi! BB on kyllä supertyyris, itsekin ostelen niitä aina aleista 😀

   24.1.2021 at 22:07
 • Reply Kosmetiikkakatri

  Mä tykkään levittää sormin, mutta haluaisin sellaisen silikonisienen ehkä joskus testiin. Mielestäni paras sieni on Sensain meikkipuuteri vippa jota käytän aina sen “Viimeiset päivät” meikkivoiteiden levitykseen ennenkuin heitän vanhan pois ja vaihdan uuteen (vaikka sitä pesisi ei se sienestä uutta tee ja 1 vuoden käytön jälkeen on kyllä rip).

  Kiva lukea tästä, nyt on yksi nivean kalenterissa tullut feikki BB käyttämättä ja se tulee seuraavaksi käyttöön. Meikkisienet on kyllä kätevät kun omat kädet ei likaannu, kun saan pohjan tehtyä valmiiksi pitää AINA pestä kädet ensin hyvin että voi alkaa laittamaan setting powderia tai mitään ettei ne ole sitten ihan meikkivoiteessa.

  24.1.2021 at 12:01
  • Reply Nena Sofia

   Tuo Sensain vippa kuulostaa hyvältä 🙂 mä tykkään meikkisienistä, kun niillä saa helpommin tasaisen pohjan, mutta sormia käytän sit jos haluan tosi vahvaa peittävyyttä. Tai jos oon reissussa, en meinaan yleensä pakkaa meikkimunaa mihinkään mukaan ettei tartte sulloa sitä kosteana meikkipussiin :S

   24.1.2021 at 22:13

  Leave a Reply