Follow:

Miten saada kynsilakka pysymään?

*Postaus sisältää tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä, Kiara Sky Stick & Stay Base Coat saatu
miten saada kynsilakka pysymään

Tänään keskitytään yhteen lempiaiheeseeni, eli kynsiin. Halusin lähestyä aihetta vähän arkisemmasta näkökulmasta ja ottaa puheeksi pulman, joka vaivaa monia. Kyse on tietenkin kynsilakan kestosta!

Aikanaan lakkasin kynteni lähes päivittäin erilaisilla koristeluilla, mutta nykyään ehdin uusia kynsilakat lähinnä viikonloppuisin. Odotan siis että lakkaus kestää siistinä vähintään viikon. Näin kynsiäni suojaa ehjä lakkakerros ja vältyn muun muassa liuskottumilta. Samalla myös yleisilmeeni pysyy huoliteltuna koko työviikon ajan.

Miten saada kynsilakka pysymään?

Tässä jutussa käsittelen omat rutiinini, joilla pidennän lakkauksen kestoa. Tein teitä varten myös testin, jonka avulla demonstroin rutiinieni toimivuutta. Lakkasin keskisormen ja pikkurillin kynnen rutiinejani noudattamalla, ja peukalon, etusormen ja nimettömän tavalliseen tapaan. Allaolevista kuvista voi vertailla kynsilakan kulumaa lakkauksen kolmantena ja seitsemäntenä päivänä. Huomaatteko eron? 

miten saada kynsilakka pysymään

5 keinoa miten saada kynsilakat pysymään

Omaan rutiiniini kuuluu viisi niksiä, joiden nimenomainen tarkoitus on pidentää kynsilakan kestoa. Tänään kerron teille mitä ne ovat, miksi en jättäisi niitä väliin ja miten ne tehdään!

Rutiineihini kuuluu:

 • Liuskottumien viilaus
 • Kynsinauhojen työntö paikoilleen
 • Kynsilakan kestoa pidentävä aluslakka
 • Lakkauksen kärjen sulkeminen
 • Kynsilakan kulumista ehkäisevä päällyslakka

Rutiineilla saadaan täysin tavallinen kynsilakka pysymään pidempään, eikä mitään kalliita erityisaineita tarvita. Postauksen lopussa annan myös pari lisäniksiä kynsilakan keston pidentämiseen, joista on hyötyä hankalammille kynsilaaduille.

Lue myös: Ranskalainen manikyyri kynsilakoilla – näin onnistut!

kynsien hoito

1. Liuskottumien viilaus

Aloitetaan kestävän lakkauksen tärkeimmistä perusteista, eli ehjistä pohjista. Jos kynsillä on liuskottumia, jää kynnen avointen kerrosten väliin helposti kosteutta ja likaa jonka päälle kynsilakka ei tartu kunnolla. Näin lakka lohkeilee yleensä jo 1-2 päivässä liuskottuneilta alueilta.

Viilaan aina kynnet muotoonsa ennen lakkauksen vaihtoa, ja tarkistan samalla, ettei liuskottumia ole muodostunut. Ihan minimaalisetkin liuskottumien alut tulisi poistaa, ettei ne kiipeä kynttä pitkin pidemmälle. Ja liuskottumiahan ei sitten poista kynnen päältä viilaaminen eli “buffaaminen”, vaan kynsi pitää lyhentää liuskottuman alapuolelle, mikäli vaurion leviämisen haluaa pysäyttää.

Tee näin: Valitse riittävän hellävarainen kynsiviila (esim. 180-240 grit sopii luonnonkynnen lyhentämiseen) ja viilaa kynsiä yhdensuuntaisin vedoin kunnes liuskottunut alue on täysin poistettu. Voit käyttää joko *lasiviilaa tai tukevaa *kartonkiviilaa.

kynsinauhojen työntö

2. Kynsinauhojen työntö

Aiemmassa kohdassa mainitsin jo liasta, johon kynsilakka ei tartu kunnolla. Sama pätee kynnen pintaan kiinnittyneeseen kuolleeseen ihosolukkoon eli kynsinauhaan. Jos kynsien lakkauksesta on vierähtänyt tovi, voi kynsinauhat olla paksut ja pitkälle kasvaneet, jolloin lakkauksesta on mahdoton saada siistiä.

Itse “rapsuttelen” kuolleen ihosolukon aina kynnen pinnasta metallisella kynsinahantyöntimellä, ja työnnän kynsinauhan poimumaisen reunan taakse, jolloin lakkaukselle jää enemmän tilaa kynnellä.

Tee näin: Käytä joko kynsinauhanpoistoainetta ja muovista tai puista kynsinauhantyönnintä, tai rapsuta kynttä tyvestä hellästi *metallisella kynsinauhantyöntimellä. Metallinen työnnin on nopeampi, mutta vaatii harjoittelua. Sillä ei saa missään nimessä painaa, sillä terävä pää voi vaurioittaa kynnen pintaa!

Lue myös: Aloitusopas kynsien koristeluun

aluslakan käyttö

3. Kynsilakan kestoa pidentävä aluslakka

Välillä kuulen harmitteluja siitä, ettei kynsilakkoja saa mitenkään pysymään kauniina pitkään. Ensimmäinen kysymykseni on aina, että käyttääkö puhuja aluslakkaa. Usein vastaus on, ettei sille ole aikaa. Tämä vähän ihmetyttää minua, sillä itse käytän ennemmin yhteen lakkaukseen hetken pidempään, kuin uusisin lakkoja jatkuvalla syötöllä.

Käytän siis aina värilakan alla laadukasta aluslakkaa, joka auttaa kynsilakan kiinnittymistä kynnen pintaan. Suosittelen Kiara Skyn Stick & Stay Base Coatia tai *Essien aluslakkoja, joista yhteenkään en ole joutunut pettymään.

4. Lakkauksen kärjen sulkeminen

Kynsilakat alkavat pääsääntöisesti kulua ensimmäisenä kynsien kärjistä. Tätä voi hidastaa lakkaamalla myös kynsien kärjet eli sulkemalla lakkauksen kärjestä. Vedä siis kynsilakkasiveltimellä poikittain kynnen päätyreunaa pitkin jokaisen lakkakerroksen päätteeksi. Näin lakkaus kuluu kärjestä hitaammin.

kynsien lakkaus

5. Kynsilakan kulumista ehkäisevä päällyslakka

Jos ongelmasi on kynsien kärjistä kuluva, tai kiiltonsa menettävä lakkaus, suosittelen lämpimästi hyvän päällyslakan käyttöä. Parhaimmillaan päällyslakka antaa kynsille kauniin kiillon, pidentää värin kestoa sekä kuivattaa lakkauksen muutamassa minuutissa.

Omia suosikkejani ovat helposti saatavilla oleva *Essien Gel Setter sekä *Seche Vite. Näistä jälkimmäinen kuivuu hieman nopeammin mutta on koostumukseltaan paksumpaa.

Lue myös: Oikeasti kestävä kynsilakka: CND Vinylux – upeita kevätsävyjä ja uusi geelimäinen päällyslakka

miten saada kynsilakka kestämään

Tunnista oma kynsilaatusi

Omat kynteni ovat laadultaan paksut ja kuivat. Ne liuskottuvat helposti ilman ahkeraa hoitoa, mutta kuivuuden vuoksi lakka pysyy niissä suhteellisen hyvin. Osalla kynnet ovat kuitenkin ohuemmat ja öljyisemmät. Kynsilaadun tuntee sen taipuisuudesta: ohut ja öljyinen kynsi taittuu helposti alaspäin ja katkeaa useammin repeämällä. Kuiva ja paksu kynsilaatu taas ei juuri taivu ja katkeilee lähinnä lohkeamalla.

Öljyisellä ja ohuella kynnellä pysyy parhaiten joustavat geelimäiset lakat, jotka taipuvat kynnen mukana. Paksut ja kovat lakat irtoavat ohuilta ja öljyisiltä kynsiltä helposti kynnen taipuessa. Kokeile esimerkiksi *CND:n joustavaa Vinylux-sarjaa.

Jos lakkauksesi pysyvät erityisen huonosti, kokeile myös näitä vinkkejä:
 • Pyyhi kynnen pinta desinfiointiaineella ennen aluslakan levittämistä. Tämä poistaa kynneltä öljyisyyden, joka heikentää kynsilakan tarttumista.
 • Jos viime manikyyristäsi on aikaa, voit viilata kynnen pintaa kevyesti hienolla viilalla eli *bufferilla. Näin saat kynneltä kaiken kuolleen ihosolukon irtoamaan ja lakka kestää paremmin. Älä buffaa kynsiä useammin kuin kerran kuukaudessa.
 • Vältä käsien pesemistä vedellä ennen kynsien lakkaamista. Näin ehkäiset kosteuden jäämisen lakkauksen alle, mikä taas huonontaa kynsilakan kestoa.
 • Lakkaa kynnet ennemmin usealla ohuella kerroksella kuin yhdellä paksulla. Paksut lakkakerrokset kuivuvat hitaammin ja oman kokemukseni mukaan lohkeilevat kynsiltä helposti isoina laattoina.
 • Jos lakkauksesi kuluu nopeasti kynsien kärjistä, lisää uusi päällyslakkakerros muutaman päivän kuluttua niiden lakkaamisesta. Kärjistä kuluu ensin päällyslakka, ja vasta sen jälkeen itse väri. Jos lisäät päällyslakkaa välillä, väri pysyy siistinä pidempään.

kestävä kynsilakka

Yllä olevassa kuvassa näkyy vielä oman lakkaustestini tulokset. Peukalon, etusormen ja nimettömän lakkasin pelkällä värilakalla ilman kynnen viilausta tai kynsinauhojen työntöä. Keskisormen ja pikkurillin taas lakkasin rutiinejani noudattaen.

Kuvassa näkyy kynsien välinen ero seitsemän päivän jälkeen lakkaamisesta. Kuten näkee, lakkaus on kulunut paljon vähemmän keskisormissa ja pikkurilleissä. Niissä näkyy vain pientä kärkikulumaa, jota olisin voinut ehkäistä lisäämällä uuden päällyslakkakerroksen viikon puolivälissä. Peukalon kynsi on kulunut eniten, mutta myös muissa kynsissä on runsasta kulumaa. Etusormen ulkoreunaan muodostui jopa uusi liuskottuma kohtaan, josta väriä on lohjennut.

Kauanko te pidätte samoja lakkoja kynsillä? Kertokaa myös omat vinkkinne pitkäkestoiseen lakkaukseen!

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa tai Blogit.fi:ssä ♥

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

19 Comments

 • Reply Charming Nails

  Hyviä vinkkejä, kaikki tuttuja mutta aina niitä on hyvä kerrata! Tuota bufferilla tasoittamista mietin, mulla se auttaa että buffaan kynnen pinnan täysin sileäksi, jopa sitä pintaa pois. Pahimmillaan tänä ja viime talvina kynnet on ollut vereslihaa myöten mutta silti liuskoittuneet, siinä ei siis voi leikata liuskoittumaa alaspäin kun kynttä ei yksinkertaisesti ole. Otankin kynnen pinnan aina tasaiseksi viilalla, kosteutan, kosteutan ja kosteutan, ja sitä myötä kun kynsi kasvaa, pidän liuskoittumat tasaisena ja kynnen mielellään kynsilakalla suojattuna näiden hoito-ohjeiden mukaan. Näin sen kynnen liuskoittuman saa kasvatettua pois, mutta se vaatii ainakin mulla hyvän kynnenkovettajan. Nyt käytän sitä Trind Nail Repairin vanhaa versiota ja se on ainut joka auttaa. Mistään muusta ei ole apua 🙁 jos joku tietää hyvän kovettavan aluslakan niin saa vinkata mutta kaikki on kyllä jo tullut kokeiltua…mulla ei kyllä talvella kynnet pysy kunnossa ja eihän se käsillä tehtävä työ auta asiaa…

  27.1.2021 at 12:25
  • Reply Nena Sofia

   Voi hitsi, ikävä kuulla että sulla on noin paljon kynsihankaluuksia meneillään! Valitettavasti en kyllä suosittelisi kovin tiheää buffausta edes tuossa sun tilanteessa, sillä se ohentaa kynttä pikkuhiljaa ja paljastaa kynnen alempia kerroksia, mikä altistaa kynttä vaan aggressivisemmalle liuskottumiselle. Mun mielestä kuulostaa siltä, että sulla on vähän samantyylinen kynsilaatu kuin mulla, eli kuivuudesta kärsivä. Mä ottaisin jonkun tehoöljykuurin, ja läträisin hyvällä kynsinauhaöljyllä useamman kerran päivässä parin viikon ajan. Se yleensä pysäyttää mulla pahimmat liuskottumiset 🙂 Tsemppiä kovasti kynsienhoitoon, onneksi mennään jo kesää kohti! <3

   28.1.2021 at 22:06
   • Reply Charming Nails

    Voi kun se öljy auttaiskin yksistään 🙂 On kaikki öljyt kokeiltu, kokeilin olla ilman lakkaa ja läträtä öljyllä monta kertaa päivässä mutta pahensi vaan tilannetta. Ne liuskoittumat repsotti öljystä huolimatta ja vasta kun sain pinnan tasaiseksi, tilanne alkoi helpottaa. En itsekään rajulla kädellä buffaamista suosittele mutta mun kynnet oli hurjan huonossa kunnossa eikä muu enää auttanut. Parina talvena jo saman homman kokeillut :/

    29.1.2021 at 05:26
    • Reply Nena Sofia

     Voi kääks miten ikävää! Nää on kyllä välillä täysiä mysteereitä, mullakin on joskus kausia kun kynnet ei vaan pysy kasassa ihan sama mitä tekee. Silloin ottaa kyllä ne viimeisetkin konstit käyttöön. Tsemppiä kovasti, toivottavasti siun kynsien kunto alkaa kääntyä paremmaksi pian <3

     29.1.2021 at 22:45
  • Reply Ella

   Voi harmi,että sulla kynnet liuskottuvat. Itse käytän kynsien kovetuksessa opin natural nail strengtheneriä se on mulla auttanut liuskottumissa!

   5.1.2022 at 16:25
 • Reply Mimosa

  Hyviä vinkkejä 🙂
  Seche Vite on kyllä hyvä päällyslakka, mutta itselläni se kutistaa lakkaukset (eli kärkien lakkaaminenkin oli sen kanssa turhaa), se oli iso harmitus.

  Mie lakkaan kynnet noin 2-4 kertaa viikossa, riippuen siitä onko inspiraatio tulossa vai kyllästynkö jo parissa päivässä tuijottamaan samoja lakkauksia. Itselläni myös usein lakkaukset lohkeilee ihan normaalissa arjessa (en käy töissä) 48 tunnin sisällä, mutta toisaalta en tykkää korjata lakkauksia esim. lisäämällä päällyslakkaa, vaan mieluiten poistan sitten kokonaan ja vaihdan 😀

  27.1.2021 at 13:06
  • Reply Nena Sofia

   Kiva kuulla! 🙂 Seche Vite osaa kyllä olla vähän vaativa, mut mulla auttaa se kun levitän Sechen vähän värilakan reunan yli vasta sitten kun se värilakka on jo vähän kuivunut. Täähän ei toki pelasta jos Seche on yhtään paksuuntunut, sillon se kutistaa vähän melkein aina. Mut mä oon vaan hyväksynyt sen, koska muuten tuo on vaan täydellistä tavaraa kun ei sotke koristeluja, kuivuu niin nopeasti ja jättää niin hyvän kiillon 😀

   Huh, mä en enää jaksaisi lakata noin usein! Ennemmin lisään päällyslakkaa välissä, kun tuntuu että aika on töiden jälkeen niin kortilla :/

   28.1.2021 at 22:22
   • Reply Aino

    Kannattaa testata Seche Viveä! Se ei käsittääkseni oo pikakuivattava mutta kuivuu silti tosi nopsaan. Ei kutista lakkauksia ja antaa upean kiillon 🙂

    29.1.2021 at 14:34
    • Reply Nena Sofia

     Hei ihan ehdottomasti! Tätä oonkin nyt miettinyt, että josko tykkäisin 🙂

     29.1.2021 at 22:47
 • Reply Kosmetiikkakatri

  Kyllä sekä alus että päällyslakka jo tavallisessa kynsienlakkauksessa paljon nopeuttaa ja voi ostaa juuri pikakuivattajaakin jos ei jaksa odotella 🙂 Itse en jotenkin lämpene pelkälle kynsilakalle ja geelilakalla saa hieman rakennekynsiin päin olevaa luukkia 🙂

  28.1.2021 at 20:29
  • Reply Nena Sofia

   Joo, samasta syystä tykkään vähän paksummista päällyslakoista! Mun kynsiähän luullaan jatkuvasti rakenteiksi, varmaan juuri sen kiillon takia. Ja mähän tykkään siitä lookista myös tosi paljon, vaikken varsinaisia rakennekynsiä haluakaan 🙂

   28.1.2021 at 22:23
 • Reply Vandaalia

  Voi vitsit, täytyisikin oikeasti panostaa kynsien hoitoon 🙁 Nyt ei ole enää kauheasti jäljellä mitään, mihin lakkaillakaan :’D Juuri yksi päivä mietin, että miten voi aina vain katketa ja repeillä kynnet, vaikkei niitä edes enää ole, uskomatonta.. Jospa sitä saisi taas joku ilta inspiraation, kyllä ne kynnet kestää ihan ok kuntosina silloin kun jaksaa pitää siistiä lakkausta yllä ja kynnet kohtuullisen lyhyinä. Olen kyllä kovasti miettinyt oman kynnen geelausta sekä niitä kynsilakkatarroja, jos jommasta kummasta olisi apua tähän saamattomuuteen ja kynsien heikkoon kuntoon.
  Mulla myös toi SV kutistaa lakkausta, niiiiin ärsyttävää >:( En ole vielä kunnollista päällilakkaa löytänyt sen jälkeen kun GG uudistui joskus vuosia sitten.

  28.1.2021 at 21:16
  • Reply Nena Sofia

   Voi eikä miten inhottavaa! Talvi tekee kyllä helposti kynsituhoja 🙁 Mä läträilen hirveästi öljyillä ja pidän kynnet aina lakattuina, muuten ne ei pysyisi kasassa. Oman kynnen geelaus ja kynsitarrat on kyllä varmasti passeli pelastus, jos tuntuu, ettei lakkailulle ole aikaa eikä intoa 🙂

   Mitä tuohon Secheen tulee, niin vastasin juuri tuohon Mimosalle siitä, että mä vähän kikkailen sen kanssa. Tuore Seche (tai hyvin ohennettu) ei yleensä kutista lakkoja jos sen levittää vähän kuivahtaneen värilakan päälle niin, että Seche menee värilakan reunojen yli. Välillä toki kutistaa (täysin ennustamattomista syistä, mene ja tiedä 😀 ) mutta oon vaan opetellut elämään sen kanssa kun muuten se on ominaisuuksiltaan niin täydellinen. Pitäisi kyllä testata sitä uudempaa Seche Viveä, jos siinä ei olisi tuota ongelmaa. GG:tä kaipaan minäkin 🙁

   Ja hei, nyt lisäsin blogiin lisäosan, joka mahdollistaa kommenttien vastausviestit sähköpostilla! Tästä vastauksesta ei varmaan tule vielä ilmoitusta, mutta jatkossa voit ruksia kommenttikentän alta ruudun ” Notify me via e-mail if anyone answers my comment.” niin saat vastaukset meilillä 🙂

   28.1.2021 at 22:30
   • Reply Vandaalia

    Nonii, hei mahtavaa 😀 Heti laitan tuon vastausjutun testaukseen! Tosin mobiilissa se näkyy nyt vain neliönä ilman tekstiä, verkossa en tiedä, miten näyttäytyy.

    Se Vive oli hyvä kyllä! Siinä ärsytti ehkä se eniten, ettei siitä pullosta voinut nähdä paljon siinä oli jäljellä :’D Ja muistaakseni se taisi paksuuntua aika nopeasti.. Ja tuosta orginaali-Vitestä olinkin lukenut jo vähän ennakkoon, että saattaa kutistaa lakkauksia, mutta kun mun edellinen päällyslakka oli ihan rihmaantunutta jankkia, niin nappasin sen jostain -50% Kicksin dealista. Kyllä se mulle kelpailee tällä hetkellä käyttötarkoitukseensa, mutta edelleen.. sitä täydellistä etsimässä, jo kymmennettäkö vuotta :’DDD

    29.1.2021 at 18:05
    • Reply Nena Sofia

     Jes, kerro sitten tuleeko vastaukset! Itse ainakin testailin ja näytti toimivan kuten pitää 🙂 Tosin mobiilipuolta en tajunnutkaan tarkistaa, voi hitsi. Pitää yrittää selvittää, miksi se teksti ei näy puhelimella ja miten sen voisi korjata :/

     Huippua kuulla että tykkäsit Vivestä! Pitää kyllä napata se testiin 🙂 Ja joo, Vite on ollut mulla käytössä about 7 vuotta, ja palaan siihen aina vaikka muita kokeilenkin. Mun on helppo antaa anteeksi se ajoittainen kutistumisongelma, kun se ei kuitenkaan sotke koristeluja ja antaa niin älyttömän mehevän kiillon. Ja sit tietty se kuivumisnopeus on täydellinen. Nykyään testailen aika vähän uusia päällyslakkoja, koska ne jää aina käyttämättömänä hyllyyn pölyttymään kun löydän jonkun vian. Niin tää on ollut nyt pienin paha, mihin oon päätynyt 😀 Essien Gel Setterikin on kiva, mutta sen kanssa saa olla varovaisempi koristeluissa eikä se kuivata lakkoja niin nopeasti.

     29.1.2021 at 22:54
 • Reply Vierailija

  Tässäpä olikin iso nippu hyödyllisiä neuvoja. Mielenkiintoinen myös tuo testisi. Olipa kivaa saada tietää, kuinka saat pidettyä kyntesi noin kauniina.

  29.1.2021 at 10:08
  • Reply Nena Sofia

   Olipa kiva, kun jätit kommenttia! Kiitos kovasti <3 Se lämmittää mieltä kun kuulee, että jutusta oli hyötyä 🙂

   29.1.2021 at 22:47
 • Reply Ansku-Glitteri addikti

  Tosi loistavia vinkkejä! Pitääkin testata ensi kerralla kun lakkailen. Mulla liuskoittuu kynnet myös ja siksi ne ei juuri kasva. Nyt olen usean kuukauden käyttänyt niitä Dashing Divan geelikynsitarroja jotka suojaa aika hyvin omaa kynttä ja se on päässyt kasvamaan ensimmäistä kertaa siis vuosiin! Ajattelinkin että kun saan noiden tarrojen avulla kasvatettua omaa kynttä niin viilaan ne liuskoittumiskohtiin asti ja katsotaan miltä sitten alkaa näyttää. Hyvin helposti kolhut sun muut kyllä aina saa mun oman kynnen katkeamaan eli kai mun pitäisi sitä öljyhoitoa vaan tehdä useammin 😀

  30.1.2021 at 14:20
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos, kiva kuulla! Kerro sitten miten vinkit toimi kun oot testaillut 🙂 Huippua että oot saanu omaa kynttä kasvatettua, nuo tarrat kuulostaakin käteviltä apulaisilta! Öljyhoito kannattaa ottaa myös käyttöön, jos on yhtään kuivuuteen taipuvaiset kynnet 🙂

   31.1.2021 at 23:48

  Leave a Reply