Follow:

Elämäni ensimmäiset

Keväällä maailmaa järkyttänyt koronapandemia on vaikuttanut vahvasti myös meidän suomalaisten arkeen. Ainakin oma arkeni muuttui rajusti: samalla kun ammattikorkeakoulun lähiopetus loppui, minimoin kaikki muutkin ihmiskontaktit ensimmäisen aallon aikana. Olisi helppoa olettaa, että blogin kirjoittaminen pysyisi hyvänä harrastuksena silloin, kun on pakko kätkeytyä neljän seinän sisälle. Vaan toisin kävi.

Viimeisten kuukausien aikana olen meikannut hyvin satunnaisesti, ja ainoat ostamani kosmetiikat olen napannut Prisman hyllyltä. Uusia meikkejä en ole kotiin kantanut, sillä tällä ehostustahdilla omat varastoni tulevat riittämään ainakin vuoteen 2230. Muiltakin osilta elämäni muuttui sanalla sanoen tylsäksi, ja vaikka bloggaamista on ollut ikävä, kirjoitusaiheet ovat käyneet vähiin.

Törmäsin viime viikolla Facebookin Naistenhuoneella aloitukseen, jossa kysyttiin, mitä asioita olet tänä vuonna vetänyt yli bucket listiltäsi. Keskustelua selatessani pysähdyin ajattelemaan, että millaisia uusia kokemuksia omaan vuoteeni on kuulunut. Keksin yllättävän monta! Koska monien muidenkin elämä on tänä vuonna kokenut mullistuksen, halusin tuoda aiheen myös blogiin. On huojentavaa huomata, ettei elämä olekaan niin tylsää ja merkityksetöntä, vaan viikkojen väliin mahtuu aina erilaisia, uusia kokemuksia.

1. Ajoin vesijetillä

Kaikesta ikävästä huolimatta pääsin muutaman kerran viettämään aikaa ystävieni kanssa. Teimme myös mahtavan reissun mieheni kanssa yhteisen ystävämme kesämökille, missä pääsin ajelemaan vesijetillä – ihan ensimmäistä kertaa elämässäni. Siinä kaasutellessani 60km/h meren aaltoja myöten unohdin kaikki viimeisetkin hingut huvipuistoreissusta. Mieletön kokemus, jonka pohjalta suosittelen näiden vesiskootterien vuokrausta kaikille vauhdikkaammasta aktiviteetista pitäville!

2. Käytin kasvomaskia

Tämä lienee monille muillekin ihan uusi kokemus tältä vuodelta. Lähihoitajatutkinnostani huolimatta en ole milloinkaan aikaisemmin käyttänyt hengityssuojainta, ja todella toivon, ettei sitä tarvitsisi kauaa harrastaa. Siitä huolimatta maskin käyttö on pieni paha, jos sillä voidaan yhtään pienentää uuden koronaviruksen tartuttavuuslukua.

3. Silitin vuodevaatteita

Tämä kertoo ajan hitaasta kulkemisesta ja tylsyydestä, jota välillä koin kotiseinien sisällä. Innostuin siivoamaan liinavaatekaappia, ja silitin kaikki lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat nätteihin pinoihin. Idean sain mieheni äidiltä, jonka pehmeän sileissä lakanoissa on vaivatonta nukahtaa.

4. Valmistin värikosmetiikkaa

Elokuussa pääsin onneksi käymään myös koululla, kun keväältä peruttu labrapäivämme vihdoin järjestyi. Yhden kokonaisen työpäivän ajan keskityimme meikkien valmistamiseen, ja nyt minulta löytyykin ihan uniikki huulipuna, luomiväri, highlighter ja huulikiilto.

5. Kirjoitin lehtijutun freelancerina

Yksi pitkäaikainen haaveeni kävi toteen, kun pääsin kesällä kirjoittamaan ensimmäistä tilausjuttuani Kauneus & Terveys -lehdelle. Mikä parasta, juttu liittyy vahvasti omaan osaamisalueeseeni – kynsiin! Käykääpä kurkkaamassa lehtihyllyjä, sillä uusimmasta numerosta löytyy kirjoittamani ja kuvaamani kahden aukeaman juttu, joka sisältää kivoja kynsien koristeluohjeita ja vinkkejä.

6. Ostin kuntosalijäsenyyden

Kesän kynnyksellä kotona oleskelu alkoi toden teolla tympimään, ja päädyttiin etsimään uutta harrastusta yhdessä avopuolisoni kanssa. Aluksi innostuimme läheisestä ulkokuntosalista, jossa kävimmekin aktiivisesti koko kesän ajan. Pikkuhiljaa salin rajalliset mahdollisuudet muodostuivat edistymisen esteeksi, ja aloimme haaveilla kuntosalijäsenyydestä.

Koska pahin koronavaihe oli ohitettu, uskaltauduimme kokeilemaan paria eri sisäsalia ja lopulta löysimmekin omiin tarpeisiimme sopivimman liikkumispaikan. Ensimmäisen päivän jännityksestä vapauduttuani tajusin, että löysin liikunnan ilon – mieletön tunne näin 24 elinvuoden jälkeen. Nyt salilla tulee käytyä kolme kertaa viikossa (toki ruuhka-aikoja välttäen), enkä oikeasti malta odottaa salille pääsyä välipäivinä!

Näiden kuuden uuden kokemuksen lisäksi hyppään heti tänään kohti seuraavaa, sillä aloitan estenomitutkintoni viimeisen työharjoittelun kosmetiikan maahantuontiyrityksessä! Careliána Oy maahantuo laadukasta Colosé -sarjaa, jonka pariin pääsen perehtymään seuraavien viikkojen aikana. Sarja vaikuttaa erittäin vakuuttavalta, ja tulen varmasti kertomaan siitä lisää bloginkin puolella lähiaikoina.

 

Millaisia uusia kokemuksia teidän vuoteen on mahtunut?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

6 Comments

 • Reply Emma Forss

  Hyvä kun en keksi yhtään uutta asiaa mitä olisin tehny. paitsi se kasvomaskin käyttö. 😀

  2.9.2020 at 11:45
  • Reply Nena Sofia

   Hei eikä! Ihan varmana oot tehny jotain muutakin uutta tänä vuonna. Mieti mieti 😀

   6.9.2020 at 19:38
 • Reply Kata

  Ihanaa kuulla susta pitkästä aikaa! Mäkin niin kuvittelin tekeväni ties mitä suursiivouksia ja ties mitä tehokasta lockdownin aikana. Joo niin vissiin, kolme alle 5-vuotiasta kotona 24/7 sai mut ainoastaan hulluuden partaalle ja kämpän entistä pahempaan kaaokseen. 😀 En tiedä teinkö yhtään mitään ekaa kertaa, paitsi ehkä sairastin sen koronan ja sain keuhkokuumeen, ja sit tietty se maskin pitäminen.. mutta noin niinkuin mitään KIVAA.

  2.9.2020 at 19:39
  • Reply Nena Sofia

   Äääh voi ei, voin vaan kuvitella! Olin meinaan aika hulluuden partaalla välillä itsekin, vaikka itseni lisäksi olin vastuussa vain yhdestä koirasta 😀

   Mutta voi itku mitkä sairastelut sulla oli! 😮 Kerran keuhkokuumeen sairastaneena voin fiilata täysin, se on ihan maailman kamalinta 🙁 Parempaa ja terveempää syksyä sinnepäin! <3

   6.9.2020 at 19:41
 • Reply Kosmetiikkakatri

  Kuullostaa kivalta, mietinkin kun avasin tän postauksen että enpä ole pitkään aikaan mitään sulta lukenut 🙂 Mä hankin koiran, se ois tullut kaikissa tapauksissa korona tai ei. Kaikkihan oli jo sovittu kasvattajan kanssa ennenkuin se rantautui Suomeen. Ihanaa on ollut ja auttanut tähän etäily korona-arkeen 🙂

  3.9.2020 at 06:49
  • Reply Nena Sofia

   Oooh miten ihanaa! <3 Millainen koira? Karvakamut kyllä auttaa mitä yllättävimmissä asioissa. Omakin turre pelasti mielenterveyteni tän kevään hulluudessa 😀

   6.9.2020 at 19:42

  Leave a Reply