Follow:

Aloittelevan meikkaajan unelmapaletti – Nyx Modern Dreamer

*Postaus sisältää tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä 
Nyx Modern Dreamer

Kun muutama vuosi sitten innostuin enemmän meikkaamisesta, aloin laajentamaan omaa kokoelmaani pikkuhiljaa. Olen aina pitänyt itseni ehostamisesta, joten omistin jo ennestään paljon perustarpeita. Siitä huolimatta kesti pitkään, ennen kuin olin onnistunut ostamaan niin monta erilaista luomiväripalettia, ettei sävyt loppuneet kesken inspiraation iskiessä.

Moni aloitteleva meikkaaja painii varmasti samojen hankaluuksien kanssa tänäkin päivänä. Millä luomiväripaletilla pääsisi parhaiten vauhtiin? Missä olisi paras hinta-laatusuhde ja riittoisat napit? Tänään aion esitellä teille Nyxin viime kesän lanseerauksen, Modern Dreamerin. Tässä paletissa on kattava valikoina niin mattaisia, metallisia, shimmerisiä kuin glitterisiäkin sävyjä, joita yhdistelemällä voi loihtia melkoista meikkitaidetta.

Tämä luomiväripaletti on paitsi aloittelijaystävällinen, se on hyvä vaihtoehto myös kokeneelle meikkaajalle esimerkiksi reissupaletiksi. Onhan se edelleen ihan mahtava fiilis, kun edes suurin osa meikissä tarvittavista sävyistä löytyy yhdeltä paletilta!

Lue myös: Makeup Revolution x Carmi Make Magic – monipuolinen luomiväripaletti kesämeikkeihin

Nyx Modern Dreamer

Nyx Modern Dreamer Eyeshadow Palette

Nyx Modern Dreamer on 40 sävyn luomiväripaletti. Ensivilkaisulla kokonaisuus vaikuttaa rauhattomalta, ja tuntuu, että sekaan on lätkitty vähän kaikenlaista. Löytyy poltettua oranssia, metallinhohtoista emeraldia, kirkasta keltaista ja savuista ruskeaa. Kuitenkin, pidemmällä tarkastelulla paletilta löytyy hyvin toisiinsa sointuvia yhdistelmiä.

Nyx on itseasiassa antanut tälle paletille ohjeet, joiden mukaan voit valita paletin sävyistä yhden, ja katsoa, minkä kolmen muun vierussävyn kanssa se muodostaa neliön. Näiden sävyjen pitäisi täydentää toisiaan ja sopia loistavasti yhteen. Sama pätee myös 3×3 -kokoisiin neliöihin, joilla syntyy vähän monimutkaisempia meikkejä. Neliön voi napata mistä tahansa päin palettia, ja sävyjen pitäisi joka kerta pelata hyvin yhteen. Tämä on loistava ominaisuus, etenkin, jos värien yhdistely ei ole vielä ihan tuttua huttua. Paletin asettelun avulla voi löytää paljon uusia, mielenkiintoisia sävy-yhdistelmiä!

Olen tuttuun tapaan swatchannut paletin kaikki sävyt puhtaalle, pohjustamattomalle iholle. Siirrytään seuraavaksi swatch-kuvien pariin. Osa sävyistä on painettuja pigmenttejä, ne olen merkinnyt kuvatekstin sulkeisiin.

Lue myös: Jeffree Star x Shane Dawson Conspiracy

Ylimmän rivin sävyt (painetut pigmentit: nro 6)

Toisen rivin sävyt (painetut pigmentit: nro 6)

Kolmannen rivin sävyt (painetut pigmentit: nro 3-5)

Neljännen rivin sävyt (painetut pigmentit: nro 1, 4, 5, 6, 8)

Viidennen rivin sävyt (painetut pigmentit: nro 2 & 4)

Kuten swatch-kuvista huomaa, sävyt ovat yllättävän tasalaatuisia. Ne ovat pääasiassa hyvin pigmenttisiä ja helposti blendaantuvia. Osa sävyistä näkyy swatcheissa hivenen hailakkoina, kuten kolmannen rivin keltainen. Se kuitenkin herää eloon valkoisen pohjustajan avulla.

Paletti loistaa erityisesti kermaisilla, hyvin peittävillä metallisävyillään. Suurin osa mattasävyistäkin yllättää peittävyydellään ja pehmeällä tuntumallaan. Osa niistä taas on jauhoisempia ja varisevia. Sivellin kannattaa siis kopauttaa aina paletin reunaan ennen silmäluomelle viemistä, jotta välttyy sävyjen varisemiselta alaluomelle.

Parasta Modern Dreamer -paletissa on luomivärien helppo kerrostettavuus ja häivytettävyys. Sävyjä yhdistelemällä on mahdollista luoda jatkuvasti uusia sävyjä, eikä paletin kattaus hidasta vauhtia, olipa haaveissa sitten minkä tahansa tyylinen meikki. Värikkäiden karnevaali-lookien lisäksi paletilla syntyy näpsäkästi kevyet arkimeikit ja juhlavat smokey eyet.

Ainoa, mistä valitan, on mustan napin puute ja valkoisen kehno peittävyys. Nämä ongelmat toki toistuvat lukuisilla muillakin paleteilla, minkä vuoksi täydellinen musta ja valkoinen kannattaisikin ostaa irtonappeina.

Lue myös: Meikkitutoriaali: Violetti juhlameikki etäpikkujouluihin

paras luomiväripaletti aloittelijalle

Hinta ja saatavuus

Nyx Modern Dreamer -luomiväripalettia löytyy esimerkiksi Helsingin, Oulun, Tampereen ja Turun Sokoksilta hieman alle viidelläkympillä. Edullisemmin sen voi kuitenkin napata verkkokaupasta, esimerkiksi *Cocopandalla paletti on tällä hetkellä tarjouksessa 38,20€ ja *Lookfantasticilla sen pysyvä hinta on 41,95€.

Edit: Valitettavasti Modern Dreamer on yllättäen loppunut kaikkialta. En osaa sanoa, onko kyse väliaikaisesta tilanteesta suuren kysynnän vuoksi, vai onko paletti poistunut valikoimasta. Nyxiltä löytyy kuitenkin runsaasti muitakin värikkäitä, kookkaita paletteja. Runsain valikoima tuntuu olevan *Cocopandan verkkokaupassa.

Hinta-laatusuhde on todella hyvä, kun huomioi vielä paletin suuruuden. Kookkaat 1g luomivärinapit takaavat iloa pitkäksi ajaksi!

 

Mitkä on teidän kokoelmien parhaita, monipuolisia luomiväripaletteja?
Vinkatkaa suosikkinne kommentteihin!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

8 Comments

 • Reply Charming Nails

  Oman kokoelman suosikit on varmasti Jeffreen paletit <3 mutta on paljon ihania kuten UD:n Vice 4 ja Smoky 🙂 NYXillä on hyviä paletteja, aika paljon käytän arkena jolloin värin ei tarvii olla niin voimakas. Pysyvät hyvin ja ovat helppoja käyttää. Ultimate paletit on mukavan edullisia, niistä ja Perfect Filetr paleteista tykkään eniten.

  26.1.2020 at 15:37
  • Reply Nena Sofia

   Joo, Jeffreen paletit vaikuttaa kyllä huipuilta – niitä pitäisi ostaa enemmänkin 🙂 Mutta pakko sanoa, että mun mielestä Nyxit toimii tosi hyvin vahvemmissakin meikeissä, etenkin kerrostamalla / vaalean pohjustajan kanssa. Toki joissain paleteissa on floppisävyjä, mutta pääasiassa ne tuntuu olevan ihan hyviä ja monikäyttöisiä paletteja 🙂

   27.1.2020 at 18:20
 • Reply Emma

  On kyllä ihana kokoelma värejä <3

  27.1.2020 at 20:51
  • Reply Nena Sofia

   No ihan totta! 🙂

   27.1.2020 at 21:39
 • Reply Katri

  Itellä oli aiemmin kaksi nyxin eri luomiväripalettia, mutta en jotenkaan ollut niihin tyytyväinen. Tuossa swatschissakaan ei oikein tuo pigmentti kohtaa muihin saman hintaluokan valmistajien tuotteisiin, värit tosin kauniit ja hyvä ensipaletti.

  27.1.2020 at 21:32
  • Reply Nena Sofia

   Joo, ei näissä mikään maailman paras pigmentti ole, mutta ei mikään huonokaan. Kerrostamalla sävyjä tai käyttämällä valkoista pohjustajaa saa kaikki sävyt todella intensiivisiksi, mutta ilmankin pärjää hyvin. Esimerkiksi nuo metallisävyt on sellaisia, että peittävät ihan pikku sipaisulla 🙂 Ja itsehän tosiaan tykkään myös sellaisista luomiväreistä, joissa on vähän täyteaineitakin pelkän pigmentin sijaan, sillä niitä on paljon helpompi blendata!

   27.1.2020 at 21:41
 • Reply Ananka

  Lovely colours. I like bold!

  28.1.2020 at 21:22
  • Reply Nena Sofia

   Right! Me too 😀

   5.2.2020 at 11:50

  Leave a Reply