Follow:

Kauneusbloggaajien joulukalenteri, luukku 24: Matkalaukkujoulun parhaat puolet

Banneri: Laura Loukola

Olen avioeroperheen lapsi, jonka suku on levittäytynyt Suomen moniin kolkkiin. Asennoiduin jo varhain siihen, että joulua ei vietetä yhdessä suuressa pöydässä koko perheen voimin. Ensin oli äidin joulu, sitten isän joulu, ja lopuksi ajeltiin isovanhemmilla jouluttelemassa. Välillä järjestys vaihtui, mutta matka ei milloinkaan.

Seitsemän vuotta sitten, kun vietimme ensimmäistä yhteistä jouluamme mieheni kanssa, asiat muuttuivat entistä monimutkaisemmiksi. Suurin osa hänen suvustaan ja perheestään asuu Virossa.

Niin me rakensimme yhteisen jouluperinteen, johon kuului vahvana osana matkalaukut. Lähdemme joka vuosi tien päälle ennen joulua, ja palaamme kotiin uuden vuoden jälkeen. Teemme ensin kierroksen Suomen puolella, ja istumme muutamassa joulupöydässä täällä asuvien perheenjäsentemme ja sukulaistemme luona. Sitten suuntaamme Viroon, ja jatkamme joulun sekä uuden vuoden viettoa sikäläisten perheenjäsentemme, sukulaistemme ja ystäviemme tykönä.

5 parasta asiaa matkalaukkujoulussa

Vaikka yhteinen pilvilinnamme onkin iso talo, johon kutsuisimme kaikki läheisemme joulun viettoon, on tässäkin tavassa silti puolensa. Tässä tulee niistä tärkeimmät!

Kuva: Pexels.com / Nubia Navarro

1. Voit unohtaa joulusiivouksen tuoman stressin

Koska kukaan ei ole tulossa kylään, ei ole mitään väliä, miltä kämppä näyttää. Toki joulua on kivempi odotella siistissä kodissa, mutta jos ei huvita puunata jokaista ovenkahvaa, kukaan ei varmasti katso kieroon. Siivouksen lisäksi vältyt halutessasi myös koristelulta: kun joulua ei vietetä kotona, ei ole mitään järkeä rahdata sinne ainakaan aitoa joulukuusta sotkemaan.

2. Ei tarvitse miettiä, mikä määrä tarjottavaa riittää

Kun niitä vieraita ei tosiaan ole tulossa, vältyt pähkäilemästä, kuinka iso kinkku on sopiva ja kuinka montaa erilaista allergiavaihtoehtoa pöytään pitää kattaa. Keittiössä ei tarvitse huhkia yötä päivää, ja vaikka veisitkin mukanasi tuomisia, niitä ei ole syytä kokata itse. Tuliaisherkut ei pitkässä reissussa pysy hyvänä, joten tuomiset kannattaa napata lähimmästa marketista tai leipomosta ennen kyläilyä.

Kuva: Pexels.com / Picjumbo

3. Pääset maistelemaan monenlaisia jouluruokia

Mahdollisimman epäitsekkäästi muotoiltuna: kun tulet kaukaa, sinua halutaan kestitä monessa paikassa. Silloin saat mussuttaa kaikenlaisia herkkuja, ja ainoa huolenaihe on, mahtaako housujen nappi kestää.

4. …Mutta et joudu syömään niitä viikkotolkulla

Hernekeittoa kinkunjämistä tai laatikkoruokaa loppiaisena? Ei kiitos! Kun joulu on ohi, on ihan kiva, ettei jääkaappia ole täytetty jouluruoilla. Jos kuitenkin kaipuu pyhien pöperöitä kohtaan iskee, jouluherkkuja myydään alennuksilla vielä pitkään juhlan jälkeenkin.

Kuva: Pexels.com / Freestocks

5. Kun joulu on ohi, kotonasi ei ole yhtäkään havunneulasta

Tämä lienee yksi isoimmista eduista matkalaukkujoulussa: jos kotia ei koristele vieraita varten, koristeita ei tarvitse myöskään pakata kasaan joulun jälkeen. Ja kun sitä aitoa kuusta ei tosiaan ole ostettu, ei tarvitse miettiä, miksi sukanpohjassa on neulasia vielä maaliskuussakin.

Mikä on parasta joulussa Tampereella tai Helsingissä?

Kauneusbloggaajien joulukalenterin 24. luukku aukesi tänään kaikissa kalenteriin osallistuneissa blogeissa. Jokainen kertoo parhaat puolet oman kaupunkinsa joulunvietosta, itsehän vain hieman kiersin kaavaa, sillä me emme vietä joulua kotikaupungissamme.

Käy kuitenkin kurkkaamassa, millaisia jouluja muut kauneusbloggaajat viettävät, ja mitä parhaita asioita heidän joulukaupunkeihinsa liittyy!

 1. Gingerbiscuit
 2. Glitteri addikti
 3. Charming Nails
 4. Laura Loukola
 5. Beauty by Ida M
 6. Meikkiholisti
 7. Blinger shimmer
 8. Keyword: Love
 9. Virve Fredman
 10. Miten niin liikaa?
 11. Strokes of Color
 12. Paletilla
 13. Dioriina
 14. Viilankantolupa
 15. Glitz & Glam
 16. Rouva Kameleontti
 17. Nena Sofia’s
 18. Maria Glow
 19. Miss Aria
 20. hannamaria
 21. Purkkisirkus
 22. Huulipunamania
 23. Kerroksia

 

Parasta joulua jokaiselle, missä ikinä sitä vietättekään!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

6 Comments

 • Reply Ansku- Glitteri addikti

  Kiinnostava näkökulma jouluun! Virossa on aivan ihanat jouluperinteet ja Tallinnan joulutorilla on monet joulut tullut itsekin käytyä.

  Hyvää joulua!

  24.12.2019 at 13:47
  • Reply Nena Sofia

   Tämä oli nyt vähän pilke silmäkulmassa kirjoitettu, ei me nyt oikeasti jouluruokien ja siivouksen välttelyn vuoksi ympäriinsä ajella 😀

   Mutta hei, ihanaa joulua myös sinulle! <3

   24.12.2019 at 14:42
 • Reply Emma

  Kuulostaa kyllä ihan kivalta tavalta viettää joulua. Mun joulunvietto meni ihan täysin uusiksi kun no vietettiin aina nelistään joulun ja nyt 2 on taivaassa niin ei oikein voinut jatkaa perinnettä. Tänä vuonna ollaan ruotsissa mutta saas nähdä miten ensi vuonna.

  25.12.2019 at 07:41
  • Reply Nena Sofia

   Voi itku, ihan kamalaa 🙁

   Toivottavasti teillä on kuitenkin ihana joulu siellä Ruotsissa <3

   26.12.2019 at 12:01
 • Reply JonnaH.

  Mä en ajatellutkaan, että reissujoulussa on noin paljon hyviä puolia, mutta nyt kun luettelit niin niinpä tietenkin. 😀 Puolensa kaikessa.

  Hyvää joulua ja turvallista matkaa joka jatkuu vielä pitkään. <3

  25.12.2019 at 13:27
  • Reply Nena Sofia

   Joo, kaikessa on puolensa kun tarpeeksi pohtii 😀

   Kiitos, ja ihanaa joulua myös sinulle! <3

   26.12.2019 at 12:02

  Leave a Reply