Follow:

Parasta just nyt: Työharjoittelu Kauneus & Terveys -lehdessä

A-lehdet Kauneus & Terveys työharjoittelu

Maanantai alkoi jännittävästi, kun astelin itselleni täysin uuteen maailmaan. Oli nimittäin aika aloittaa estenomiopintojeni ensimmäinen työharjoittelu, ja kuten blogin puolella jo aiemmin vihjailin, olin onnistunut saamaan unelmieni harjoittelupaikan!

Miksi hain työharjoittelupaikkaa Kauneus & Terveys -lehdestä?

Palataan hieman ajassa taaksepäin, nimittäin aikaan, jolloin hain opiskelemaan estenomiksi. Koulu kiinnosti minua, sillä halusin oppia lisää kosmetiikka-alasta ja kasvattaa asiantuntijuuttani. En milloinkaan haaveillut työskentelystä maahantuonnin parissa (joka on yksi yleisimmistä estenomien tehtävistä), vaikka sitäkään mahdollisuutta en halunnut poissulkea.

Suurin unelmani on kuitenkin pitkään ollut luova työ, ja koska kosmetiikka on vallannut niin massiivisen palan sydämestäni, olen alkanut haikailemaan luovasta työstä kosmetiikka-alalla. Ja kun ottaa huomioon intohimoni tekstin tuottamiseen, niin mikäpä voisikaan kuulostaa houkuttelevammalta, kuin kauneustoimittajan tehtävät?

Haaveilin työharjoittelusta Kauneus & Terveys -lehdessä jo koulupaikan saadessani, ja näin kolmannen vuoden alkutaipaleella voin kertoa tuon haaveen ainoastaan vahvistuneen.

Hain harjoittelupaikkaakin jo helmikuussa, sillä en mitenkään kestänyt edes ajatella sitä vaihtoehtoa, että joutuisin tekemään ensimmäisen harjoitteluni jossain muualla. Tietenkään siinä ei käynyt niin, vaan mieleni täyttyi painajaiskuvilla kieltävästä vastauksesta heti siitä hetkestä alkaen, kun hakemuksen lähetin. Haastatteluun mennessä olin jo niin jännittynyt, että sekosin sanoissani enkä muista koko tilanteesta muuta, kuin haastattelijoideni ihanat asut!

Kummallista kyllä, mutta viikon kuluttua haastattelusta sain vastauksen. Se oli myöntävä!

Mitä työharjoitteluun sisältyy?

Ensimmäisen työharjoitteluni tavoite koulun puolelta on yksinkertaisesti opetella uudenlaiset työtehtävät. Tämä edellyttää sitä, että pääsen tekemään harjoittelussa monipuolisesti erilaisia asioita. En kuitenkaan osannut edes haaveilla siitä, miten mielenkiintoisiin projekteihin voisin päästä käsiksi jo harjoitteluni alkumetreillä. Sain nimittäin hypätä suoraan altaan syvään päätyyn heti ensimmäisenä päivänä!

Tähän mennessä olen päässyt muun muassa:

 • Siirtämään aiemmin julkaistuja lehtijuttuja verkkomediaan ja hakukoneoptimoimaan niitä
 • Tekemään päivityksiä Kauneus & Terveys -lehden sometileille
 • Osallistumaan yhteisiin palavereihin ja päässyt osaksi tulevien lehtijuttujen ideointia
 • Suunnittelemaan tulevaa sisältöä someen
 • Suunnittelemaan ja toteuttamaan omia artikkeleita verkkomediaan

Tämän lisäksi päiviini on mahtunut uudenlaisten työkalujen opettelemista ja toimituksen mahtavaan työporukkaan tutustumista. On myös ollut puhetta, että tulevaisuudessa pääsisin tekemään erilaisia haastatteluja ja muita juttuja myös Kauneus & Terveys -lehden printtipuolelle!

Lienee turhaa korostaa, että olen päässyt käsiksi todella mielenkiintoisiin tehtäviin ja jos työskentelyä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, nimittäisin sitä monipuoliseksi. Tästä hommasta on kahvin keittely kaukana!

 

Lue myös: Kuvakuulumisia: Toimitusharjoittelu Kauneus ja Terveys -lehdessä

A-lehdet Kauneus & Terveys työharjoittelu

Koska A-lehtien toimistotilat sijaitsevat Helsingissä, jouduin tekemään joitakin käytännön järjestelyjä harjoittelun mahdollistamiseksi. Kaikeksi onneksi perhettäni asuu pääkaupunkiseudulla, ja pystyinkin sujuvasti muuttamaan tilapäisesti isäni luokse asumaan.

Työharjoittelu kestää kymmenen viikkoa, ja päättyy 13.12. joka sattuu muuten olemaan perjantai! Vaikka en ole taikauskoinen, täytyy myöntää, ettei harjoittelun viimeinen päivä yhdistettynä 13. perjantaihin kuulosta parhaalta mahdolliselta yhtälöltä. Lienee kuitenkin epätodennäköistä, että onnistuisin mokaamaan mitään niin pahasti viimeisenä päivänä, että se siinä kohtaa enää muuttaisi mitään. Ja tämän sanottuani koputin puuhun – ihan varmuuden vuoksi.

Päivittelen teille lisää kuulumisia harjoittelun edetessä, ja etenkin Instagramin puolella jaan arkisia kuulumisiani tiheämmin stooreissa. Jos et siis seuraa minua vielä siellä, niin nyt kannattaa napata tilini @nenasofias seurantaan!

 

Mitkä on teidän lähitulevaisuuden isoimpia unelmia?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

8 Comments

 • Reply Ansku-Glitteri addikti

  Hei miten hienoa, onnea harkkapaikasta! Kuulostaa kyllä älyttömän mielenkiintoiselta ja opit varmasti paljon 🙂

  11.10.2019 at 13:39
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Ansku! <3 Tää on kyllä paras harjoittelupaikka mitä saattoi toivoa 🙂

   14.10.2019 at 06:27
 • Reply Sissi

  Mahtavaa, että sait toivomasi harkkapaikan <3

  11.10.2019 at 14:14
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! <3 Tämä harkkapaikka on kyllä ihan täydellinen mulle 🙂

   14.10.2019 at 06:30
 • Reply emzi

  Jeeee ihan mahtavaa! onneks olkoon! Pitäskö muuten yrittää nähdä kahvin ääressä joku päivä kun nyt oot täälläpäin? <3

  12.10.2019 at 05:53
  • Reply Nena Sofia

   Oii kiitos!! <3 Siis aivan ehdottomasti täytyy! Sovitaan tarkemmin vaikka messengerin puolella 🙂

   14.10.2019 at 06:31
 • Reply Hanna

  Onnea mieluistasta paikasta! On varmasti sulle ihan omiaan, nauti ja ota kaikki irti 😉

  13.10.2019 at 17:36
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Hanna <3 Ihan varmasti otan 🙂

   14.10.2019 at 06:32

  Leave a Reply