Follow:

Physicians Formula uutuuksia – syksy 2019

*Postauksen tuotteet saatu, mainoslinkit merkitty tähdellä

Sain noin kuukausi sitten testattavakseni Physicians Formulan syksyisiä uutuustuotteita. Koska merkki on minulle aivan uusi, päätin perehtyä tuotteisiin sekä itse brändiin kaikessa rauhassa ennen blogipostauksen kirjoittamista.

Joskus uutuustuotteiden kanssa tulee kiirehdittyä, jotta niistä pääsisi kertomaan ensimmäisten joukossa. Sitä on niin innoissaan siitä mielenkiintoisesta tuotekattauksesta, ettei malta odottaa, että pääsee jakamaan sen innon lukijoiden kanssa. Ette uskokaan, miten vaikeaa oli olla näpyttämättä pikaista koostetta näistä jo heti, kun ne saapuivat! Pidin kuitenkin pääni, minkä vuoksi pääsen tänään jakamaan perusteelliset arvioni koko joukosta.

Physicians Formula

Ennen, kuin aloitan syksyn uutuuksien esittelyn, ajattelin kertoa jotakin itse brändistä. Moni teistä varmasti tietääkin, että Physicians Formula on erikoistunut hypoallergeeniseen värikosmetiikkaan, ja merkki tunnetaan erityisesti Butter Bronzer -aurinkopuuteristaan. Taustalle kätkeytyy kuitenkin lämmin sylillinen arjen romantiikkaa, jota en voi olla jakamatta teidän kanssanne.

Physicians Formulan tarina alkoi vuonna 1937 Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Paikallinen lääkäri ja allergiaspesialisti Dr. Frank Crandall halusi auttaa vaimoaan Edithiä, joka kärsi iho-oireita aiheuttavasta autoimmuunisairaudesta nimeltä lupus. Edith olisi halunnut käyttää meikkejä, mutta kaikki markkinoilta löytyvät tuotteet aiheuttivat ärsytysreaktioita hänen tavattoman herkällä ihollaan. Frank ei kestänyt katsella vaimonsa kärsimystä sivusta, vaan alkoi itse kehittämään uusia, hellävaraisempia meikkituotteita. Tämä lempeä rakkauden osoitus mahdollisti paitsi Edithin, myöhemmin myös monen muun herkkäihoisen naisen meikkaamisen ilman ihon ärsyyntymistä.

Physicians Formulan tuotteet ovat edelleen lääkäreiden kehittämiä ja ne valmistetaan ihon tarpeita kuunnellen. Hypoallergeeniset, herkälle iholle sopivat meikkituotteet auttavat ehkäisemään iho-ongelmia terveelläkin iholla. Vaikka merkki keskittyykin kehittämään mahdollisimman ihoystävällisiä, arjessa toimivia tuotteita, valikoimaa ei kuitenkaan ole rajattu klassisiin sävyihin jotka palvelevat vuodesta toiseen. Sen sijaan Physicians Formulan valikoima on yllättävän monipuolinen, ja kausikokoelmiakin julkaistaan tasaiseen tahtiin.

Syksyn 2019 uutuustuotteet

Physicians Formulan viimeisimmät uutuudet saapuivat myyntiin elokuussa. Uutuuksien joukossa on sävyiltään hyvin syksyyn sopivia värikosmetiikan tuotteita kuten luomivärejä ja huulipunia. Joukosta löytyy myös monikäyttöisiä tuotteita meikin viimeistelyyn ja ihon hoitamiseen.

Butter Eyeshadow Palette “Sultry Nights”, 24,90€

Tämä 12 sävyn luomiväripaletti aiheuttaa ihastusta heti kannen avaamisen yhteydessä! Pakkauksesta tulvii ilmoille pehmeän kaakaoinen tuoksu, jonka aiheuttaa luomivärien sisältämä tucumavoin, capuacuvoin ja murumuruvoin sekoitus. Saman luonnonvoiseoksen tuntee myös luomivärien koostumuksessa. Ne tuntuvat kermaisilta, ja levittyvät iholle kauniisti. Muutama nappi vaikuttaa hieman kuivemmalta, ja keskiosion violetti sekä oikean reunan siniharmaa sävy häviävät hieman pigmentissä muille.

Muuten luomivärit ovat kiitettävän pigmenttisiä ja laadukkaan oloisia. Sävykattaus on myös täydellinen syksyyn: monipuolisten nudesävyjen sekaan on sujautettu siniharmaata, violettia ja mustaa joiden avulla syksyisestä arkimeikistä saa muunnettua hetkessä juhlavamman. Paletin 12 sävystä vain kolme on täysin mattaisia, loput ovat enemmän tai vähemmän hohtavia. Mielestäni jako voisi olla hieman tasaisempi, mutta uskon silti keksiväni paletille paljon käyttöä.

The Healthy Eyeshadow, “Smoky Bronze”, 12,90€

Tämä neljän luomivärin pikkupaletti on suunniteltu sopimaan osaksi minimalistisempaa meikkipussia. Nelikkoja julkaistiin useissa eri sävyissä, mutta oma versioni, “Smoky Bronze” on kuin luotu vihertäväsilmäiselle punapäälle. Kahden mattaisen ja kahden hohtavan sävyn kattauksella on helppoa rakentaa klassinen silmämeikki arkeen, tai hieman voimakkaampi iltamenoihin. Varisemattomia luomivärejä voidaan käyttää sekä kuivana että kosteana, eikä niiden pigmentissä ole valittamisen varaa.

Butter Lip Cream SPF15, 10,90€

Seuraava tuote on erittäin hoitava huulivoiteen ja punan hybridi. Nämä huulia hellivät, kermaisen tuntuiset kiiltopunat takaavat paitsi kauniin sävyn, myös pehmoiset huulet. Aurinkosuojallinen (SPF15) koostumus sisältää kosteuttavaa tucumavoita, capuacuvoita sekä murumuruvoita. Huulituntuma on todella miellyttävä, ja sävyt ovat yllättävän pitkäkestoisia. Oma suosikkini on punaruskea Brazilian Nut, joka viimeistelee syksyisen lookin täydellisesti.

Mineral Wear Loose Powder SPF15, 16,90€

Talkiton, hellävaraisia mineraaleja sisältävä irtopuuteri meikkipohjan viimeistelyyn. Puuteri sisältää aurinkosuojan (SPF15) ja se jättää ihon samettisen tuntuiseksi, säilyttäen samalla kasvojen kevyen, terveen hohdon. Korkean mallisessa pakkauksessa tulee meikkisientä muistuttava applikaattori, mutta puuterin levittäminen onnistuu hyvin myös siveltimellä. Sävy Translucent Light on ehkä hieman liian vaalea omalle, vielä kesän jäljiltä ruskettuneelle iholleni, mutta niin läpikuultava että se sulautuu kasvoille lähes täydellisesti.

Lash Mixologist Mascara, 14,90€

Physicians Formulan syksyn uutuusmaskara on suunniteltu tarjoamaan sekä pituutta että tuuheutta. Lash Mixologist sisältää kaksi eri päätä, joista toisella tulisi saada ripsiin lisää pituutta ja toisella tuuheutta. Molempia voi kerrostaa toistensa päälle, ja tarkoitus olisi näin saavuttaa ne omat ihanneripset.

Olen käyttänyt tätä ripsiväriä nyt joka kerta meikatessani, mutta en ole erityisen tyytyväinen sen tarjoamaan volyymiin. Sen sijaan pituutta maskaralla on mahdollista saada, ja olenkin aivan ihastunut tuotteen lenght -päähän, jonka avulla ripseni muuntautuvat elegantin pitkiksi ja erotelluiksi. Ripsiväri on myös hyvin kestävä, eikä se ole kertaakaan varissut ripsiltäni ennen aikojaan tai levinnyt silmien vuotaessa.

Coconut Milk Eye Makeup Remover, 8,90€

Kookosmaitoa sisältävä, hoitava silmämeikinpoistoaine poistaa tehokkaasti vedenkestävänkin silmämeikin ärsyttämättä edes herkkiä silmiä. Tuote huuhtoutuu kasvoilta helposti, eikä se jätä iholle epämiellyttävää, öljyistä tunnetta. Tuotteen nimestä huolimatta voide on lähes tuoksuton, eikä siinä ole aistittavissa hiventäkään kookosmaisuutta. Pullo on melko pieni, mutta voide on erittäin riittoisaa. Pieni nokare riittää puhdistamaan voimakkaankin silmämeikin.

Skin Booster Vitamin Shots, Time-Restoring, 18,90€

A-vitamiinia, kiinteyttävää punalevää ja vegaanista kollageenia sisältävä boosteri ihon elastisuuden vähenemistä vastaan. Inci-listan yläpäästä löytyy myös B3-vitamiinin muoto niasiiniamidi, joka tunnetaan ihoa silottavan, kirkastavan ja ihohuokosia supistavan vaikutuksensa ansiosta. Vaikka tuotteen kerrotaan erityisesti kiinteyttävän ikääntynyttä ihoa, sen ainesosista on kiistatonta hyötyä myös nuoren ihon hoidossa ja ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisyssä.

Tuote levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Olen ottanut tämän boosterin jokailtaiseen käyttöön (retinolijohdannaisia sisältäviä tuotteita ei suositella käytettäväksi aamuisin, sillä retinoli uudistaa ihoa ja aiheuttaa valoherkkyyttä) ja vaikka mitään ihmeitä en ole kasvoillani huomannut tapahtuneen, tuntuu ihoni sietävän tuotetta hyvin ja voin jatkaa sen säännöllistä käyttöä jatkossakin. Tulen sitten raportoimaan teille tarkemmin, jos jotain selkeitä muutoksia ilmenee.

Multi-Masking Sticks, 14,90€

Tässäpä onkin jännä kaksikko kasvonaamioiden kategoriasta. Puikkomalliset savinaamiot levitetään näppärästi käsiä sotkematta, ja niiden täsmäkäyttö ongelma-alueilla onnistuu vaivatta. Savinaamiot levittyvät iholle voidemaisina ja muuntuvat sitten savimaisiksi. Huuhdellessa ne muuttuvat pehmeäksi vaahdoksi, eikä niiden käyttäminen kuivata ihoa. Vaaleanpunainen Triple Rose Clay Mask kirkastaa ihoa ja tuoksuu voimakkaan ruusuiselta. Valkoinen, ihohuokosia supistava White Halloysite Clay Mask on lähes tuoksuton, joskin saven ominaistuoksu on aistittavissa naamiota nuuhkiessa.

Pidin kovasti molempien naamioiden tuntumasta, ja koin ne hyvin tehokkaiksi sekä hellävaraisiksi ihollani. Erityisesti ihohuokosia supistavan naamion vaikutus oli helposti havaittavissa. Puikko on kuitenkin omasta mielestäni hieman tarpeetonta hifistelyä – levitän naamiot ihan mielelläni myös siveltimellä tai käsin. Puikossa pakkausmateriaalin määrä on myös valtava verrattuna tuotteen määrään (17g), mikä hieman laskee intoani näiden kohdalla.

Yhteenveto

Olipa kiintoisaa tutustua tällaiseen värikosmetiikan merkkiin, jolla on selkeä ihonhoidollinen tavoite. Hypoallergeenisuus on aina valtava plussa, mutta en voi missään nimessä väittää, että se olisi Physicians Formulan suurin etu. Tuotteet tuntuivat hyvin huolellisesti suunnitelluilta ja tuotetuilta. Niiden koostumukset olivat lähes ylellisiä, tuoksut hienostuneita ja ennen kaikkea ne tekivät tehtävänsä tuotelupausten mukaisesti.

Vaikka joissain tuotteissa oli hieman sanottavaa, kokonaisuus yllätti minut todella positiivisesti. Olen lukenut merkistä kehun jos toisenkin, mutta nyt oli todella itsekin todettava, että tuotteet ovat kerrassaan loistavia. Tämä kokeilu myös rohkaisi minua tutustumaan merkin muihinkin tuotteisiin innokkaammin, ja nyt ostoslistaltani löytyy kulttimaineen saavuttaneen aurinkopuuterin lisäksi muun muassa Spotlight -nimeä kantava, ihon hehkuvaksi jättävä meikinpohjustaja.

 

Hinnat ja saatavuus

Physicians Formulan tuotteet ovat saatavilla valikoiduista K-Citymarketeista (lista löytyy täältä). Lisäksi tuotteita voi tilata esimerkiksi Cocopandalta* tai Wondalta. Merkin tuotteet ovat hinnoiltaan melko edullisa, ja valtaosa niistä sijoittuu 10-20€ välille.

 

Oletteko te testanneet Physicians Formulan tuotteita?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

9 Comments

 • Reply Ansku-Glitteri addikti

  Merkin tuotteet on tosi kiinnostavia ja muutamia olen kokeillutkin. Pidin erityisesti heidän meikkivoiteesta. Nämä uutuudetkin on sellaisia että mielelläni monia kokeilisin. Pidin itse myös noista huulipunista valtavan paljon <3

  30.9.2019 at 19:44
  • Reply Nena Sofia

   Mukava kuulla että tuotteet kiinnostelee 🙂 Nuo huulipunat ovat kyllä kerrassaan mahtavia, etenkin, jos on yhtään taipumusta kuiviin huuliin.

   1.10.2019 at 19:03
 • Reply Charming Nails

  Minäkin kirjoittelin juuri näistä 🙂 Ihania tuotteita, ihastuin isompaan luomiväripalettiin ja se on ollut käytössä liki päivittäin. Minä tykkäsin tuon mascaran Volume puolesta enemmän <3

  https://charmingnails.blogspot.com/2019/10/physicians-formula-uutuuksia.html

  1.10.2019 at 08:59
  • Reply Nena Sofia

   Pitääpä käydä kurkkimassa myös sinun postauksesi! Jännää, että ihastuttiin eri päihin tuosta ripsarista. Mutta tosiaan, tuo length on minun tarpeisiin ihan täydellinen 🙂

   1.10.2019 at 19:06
 • Reply Belegwen

  Tainan blogista juuri näistä luin, vaikuttaa tosi ihanilta tuotteilta! 🙂

  1.10.2019 at 18:59
  • Reply Nena Sofia

   Sitä nämä kyllä ovatkin! Ihan mahtava hinta-laatu-suhde 🙂

   1.10.2019 at 19:06
 • Reply Vandaalia

  Voi kun nää kiinnostais mua superpaljon! Harmi kun meidän Cittarista Kouvolasta näistä ei oo ollu saatavilla kuin poskipunia ja aurinkopuutereita 🙁 Joskus tilasin jotain merkin tuotteita iHerbistä ja tykkäsin kyllä tosi paljon! 🙂

  2.10.2019 at 20:44
  • Reply Nena Sofia

   Voi harmitus sentään! Toivottavasti Cittarit ottaisi PF:t pian laajemmin myyntiin, minuakin harmittaa kun meidän Cittarista ei löydy näitä ollenkaan 🙁

   3.10.2019 at 12:09
 • Reply Kosmetiikkakatri

  Ainakin nämä näyttää tosi herkullisilta, mulla ei ole mitään kokemusta myöskään näistä tuotteista. Tuo vitamiini pommi pisara tulisi varmasti näin talvella käyttöön 🙂

  10.10.2019 at 18:17
 • Leave a Reply