Follow:

Unelma-ammattina bloggaaminen?

* Yhteistyössä blogivalmentaja Tiia Konttisen kanssa

Kun minä olin lapsi, aikuiset kyselivät usein tulevaisuuden haaveista. Erityisen usein esille nousi unelmien ammatti. Meidän päiväkotiryhmässä oli niitä, jotka halusivat palomiehiksi tai poliiseiksi. Siellä oli myös tulevia presidenttejä, lääkäreitä ja posteljooneja.

Minä halusin prinsessaksi. Kuinka täydelliseltä se kuulostikaan!

Mutta haluan tarkentaa: en missään nimessä aikonut miksikään nykypäivän prinsessaksi Ruotsin hoviin patsastelemaan, vaan minusta piti tulla Disney-prinsessa. Päiväni olisivat täynnä linnun laulua, röyhelöisiä juhlamekkoja ja linnani ovella kompuroivia kilpakosijoita. Ymmärrätte varmaan, että pudotus oli korkea, kun pikkuhiljaa opin ymmärtämään yhtälön mahdottomuuden.

Välillä leikittelen ajatuksella siitä, miltä mahtaa kuulostaa nykypäivän lasten urahaaveet. Usein lasten urahaaveet heijastuvat vanhempien uravalinnoista, tai muista ympäristön aikuisista. Mutta koska oma urahaaveeni lähti liikkeelle Prinsessa-lehdestä, tiedän, että ideoita imetään muualtakin. Onkohan jossain päiväkotiryhmässä tulevia bloggaajia? Uskon, että tubettajia ainakin löytyy.

Tänään haluan jakaa teille suuren salaisuuden. Asia on sellainen, jota olen vähän häpeillen piilotellut. En ole oikein tiennyt, miten sen voisin saavuttaa, ja siksi se on tuntunut kovin kaukaiselta ja mahdottomalta omalla kohdallani. Tänään kuitenkin haluan sanoa sen ääneen.

 

Olen jo vuosia haaveillut bloggaajan urasta.

 

Olen lukenut vinkkejä blogitulojen kasvattamisesta, ja yrittänyt suunnitella sisältöä, jonka avulla voisin kasvattaa lukijamääriäni. Mutta olen jatkuvasti törmännyt mitä suurimpaan ongelmaan: bloggaaminen on minulle myös rakas harrastus. Tässä kohtaa harrastebloggaajien ja ammattibloggaajien välillä  on valtava ero. Ammattibloggaajat nimittäin tietävät, että he ovat ammattibloggaajia. On tehtävä merkittävä valinta:  joko blogin kautta on tienaamassa, tai sitten kirjoittelee huvin vuoksi kivoja juttuja  silloin kuin siltä tuntuu.

Kuva: Mikko Kallinen (Sormibrighton) / Peda.net

Valinta tuntuu pelottavalta. Minua ahdistaa ajatus siitä, että valitsen tienaavani blogilla. Pitkään ajattelin, että se tarkoittaa sitä, että blogini muuttuu sieluttomaksi. Että kirjoittaisin jokaisen tekstin rahankiilto silmissä, laskelmoisin jokaikisen liikkeeni tarkasti etukäteen, enkä kirjoittaisi riviäkään ilman, että uskoisin sen tuottavan euroja tililleni. Onko tämä se karu totuus? Tarkoittaako blogin kaupallisuus väistämättä kylmän kalskeaa, sielutonta meininkiä? Olivatko vauvapalstalaiset sittenkin oikeassa?

Löysin totuuden puolivahingossa Tiia Konttisen blogista.

 

Tiia Konttinen kirjoittaa blogia ammattimaisesta bloggaamisesta. Löysin hänen juttunsa alunperin pari vuotta sitten, mutta ensimmäisen kerran perehdyin blogin sisältöön tarkemmin reilu vuosi sitten. Innostuin valtavasti Tiian vinkeistä, sillä ne kuulostivat suorastaan nerokkailta.

Tuolloin aloin ensimmäistä kertaa kokeilemaan niitä käytännössä: opettelin SEO-optimointia, ja aloin käyttämään enemmän aikaa oikeanlaisen otsikon suunnittelemiseen. Aiemmin saatoin heittää otsikoksi jotain hauskaa tai runollista, mutta tuolloin viimeistään opin, että otsikon olisi hyvä kuvata jutun sisältöä. Tämä on monille varmaan aika itsestäänselvää, mutta minä koin tuossa kohtaa jo suuren ahaa-elämyksen.

Tiian avulla opin myös rohkeammaksi, aloin rikkomaan rajojani. Tiia on iskostanut Thomas Jeffersonin ihanat sanat päähäni:

“Jos haluat jotain mitä sinulla ei ole koskaan ennen ollut, sinun tulee tehdä jotain, mitä et ole koskaan ennen tehnyt.”

 

Viime vuoden tammikuussa julkaisin blogijutun meikkimunan kaksoispuhdistamisesta. Tein sen, koska Tiia Konttinen innosti minua jakamaan blogissani sisältöä, joka auttaa lukijoita. Olin keksinyt näppärän keinon meikkisienen tahrojen poistoon, mutta blogijutuksi se muuttui vasta siinä kohtaa, kun opettelin ymmärtämään, millaista sisältöä blogeista mieluiten luetaan. Onneksi juttu syntyi, sillä se oli koko viime vuoden luetuin postaus blogissani, ja se sai palstatilaa myös Iltalehden ja Me Naisten nettisivuilta. Ei hassumpaa.

Toinen vastaava tapaus sattui vähän sen jälkeen, kun palasin blogitauoltani. Olin taas eksynyt lukemaan Tiian blogikirjoituksia, ja inspiroitunut niistä valtavasti. Tuon inspiraation pohjalta kirjoitin postauksen, joka nousi päivässä koko blogini kaikkien aikojen luetuimmaksi tekstiksi. Tähän mennessä 08.02.2019 julkaisemaani postausta “Tämän takia en suosi luonnonkosmetiikkaa” on luettu jo 23 000 kertaa. Se on aivan käsittämätön määrä, ja siitä saan suurelta osin kiittää Tiiaa. Minulla oli aihe, josta halusin puhua. Tiia opetti minua muotoilemaan postauksen siten, että sitä halutaan klikata, lukea, ja jakaa.

Huomasin, että houkuttelevan sisällön kirjoittaminen ei vie blogin sielua. Tekstien takana olen edelleen minä, ja oma haluni jakaa tietoa. Minä vain opin kirjoittamaan sen muotoon, jonka avulla se saavuttaa enemmän lukijoita.

Entäpä se tienaaminen?

Tiia on auttanut minua konkreettisesti kasvattamaan lukijamääriäni. Se on vaikuttanut jonkin verran myös blogituloihini, sillä olen saanut blogin kautta tänä alkuvuonna enemmän mainoseuroja, kuin koko blogihistorian aikana aikaisemmin.

Löysin kuitenkin huikean lisämahdollisuuden, jonka avulla voin oppia vielä enemmän. Ja niin voit muuten sinäkin!

 

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ Workshop

Tiia on päättänyt julkaista kattavan, mutta täysin maksuttoman workshopin bloggaamisen tueksi. Workshop on täydellinen valinta sinulle, mikäli haluat:

 • Lisää lukijoita blogiisi
 • Tienata blogisi avulla
 • Tehdä yhteistöitä yritysten/brändien kanssa

Workshopin tarkoituksena on näyttää, miten rakennetaan ammattitasoinen blogi. Se tarjoaa hyötyä kaikille, jotka haluavat kehittyä bloggaajana. Workshopin kautta saat 9.-16.4. sähköpostiisi neljä informatiivista videota ja kolme työkirjaa joiden avulla voit saavuttaa suurempia kävijämääriä ja oppia tienaamaan blogillasi.

Itsehän osallistun workshoppiin ehdottomasti! Mikäli haluat osallistua kanssani, pääset ilmoittautumaan mukaan allaolevasta linkistä.

 

>> Lue lisää ja ilmoittaudu maksuttomaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi -Workshoppiin 8.4. mennessä! <<

 

Nähdään workshopissa!

 

Share on
Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Johanna / P.S. Never Stop Smiling

  Tosi hyvä kirjoitus! Itse osallistun myös innolla Tiian workshopiin. Tiian oppien avulla oon itsekin onnistunut pääsemään ihan uusiin ulottuvuuksiin blogin kanssa ja viikonloppuna uudistin blogin ulkoasunkin sellaiseksi mistä oon haaveillut jo pitkään <3 Oon ihan intoa täynnä tällä hetkellä 😀 Ei muuta kun antoisia workshop-hetkiä 🙂

  1.4.2019 at 21:22
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Johanna! <3 Ihanaa kuulla, että muutkin on kokeneet Tiian opit hyödyllisiksi. Mä olen kokenut suurta iloa siitä, että olen löytänyt Tiian jutut! Sun blogin uusi ulkoasu on muuten ihanan freesi, vaude! Syytäkin olla innoissaan <3

   2.4.2019 at 20:56
 • Reply emzi

  Mä oon kans siinä workshopissa mukana 😀 <3 Ihan mahtava postaus!

  1.4.2019 at 21:41
  • Reply Nena Sofia

   Aijjaa, jes! 😀 Kiitos <3

   2.4.2019 at 20:57
 • Reply Linda

  Toivon todella, että saavutat vielä unelmasi ja saat vielä blogata ammatiksesi<3 🙂 Mä en ole tätä oikein uskaltanut myöntää itsellenikään, mutta samasta asiasta sitä on joskus tullut itsekin haaveiltua. Jotenkin heti ajatuksen tullessa mieleen tulee mieleen myös se, kuinka järjetön se ajatus on. En todellakaan tällä hetkellä usko itseeni niin paljon, että voisin ikinä oikeasti kuvitella bloggaavani ammatikseni. Toisaalta varmasti just toi mun asenne ja ajatusmaailma on isona esteenä sille, että noin voisi koskaan tapahtua 😀 Ei sillä, että muutenkaan olisi mitään edellytyksiä siihen tällä hetkellä, mutta ei tollaset ajatukset ainakaan hommaa edistä.

  Tiedän kuitenkin sen, ettei nykyinen ammattini tosiaan ole se mun unelma-ammattini ja olisi ihanaa päästä joskus edes siihen pisteeseen, että tienaisin blogilla sen verran, että voisin tehdä lyhyempää päivää töissä tai lähteä huoletta opiskelemaan jotain toista alaa. Juurikin ne estenomiopinnot esimerkiksi kiinnostavat ja niistä opinnoista olisi taatusti erittäin paljon hyöytä, jos sitten joskus ajattelisi kirjoittavansa kauneusblogia ammatikseen.

  Hurjan mielenkiintoinen postaus taas kerran ja mä toivotan sulle paljon tsemppiä ja menestystä tässä asiassa! ♥

  2.4.2019 at 13:14
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Linda tuhannesti kauniista sanoista ja tsempeistä, niille on todella tarvetta <3

   Mä uskon, että haaveet muuttuu tavoitteiksi vasta kun ne ensimmäisen kerran myöntää itselleen ja muille. Sillä tavalla ne konkretisoituu, ja niitä kohti alkaa liikkua tavoitteellisemmin. Eli pyh ja pah, tottakai annat itsellesi luvan unelmoida! Mä en muutenkaan näe mitään syytä, mikset voisi elättää itseäsi blogillasi. En tietysti tiedä mitä kaikkea se oikeasti vaatii, kun en itsekään siinä pisteessä ole, mutta mä ainakin tykkään sun luomasta sisällöstä ja luen sun blogijuttuja tosi mielelläni - ja niin tuntuu tosi moni muukin tekevän. Eli loistavat lähtökohdat sulla ainakin on 🙂 Onnea unelmien tavoitteluun, kyllä sä siihen pystyt kuule! <3

   2.4.2019 at 21:01
 • Reply Belegwen

  Siitä se lähtee, kun sen ääneen sanoo! 🙂 Mun mielestä susta on kuoriutunut todella taitava kirjoittaja ja postaukset ovat mielenkiintoisia. Musta on hienoa, että uskaltaa tavoitella unelmia! 🙂

  Itse en ikinä ole haaveillut ammattimaisesta bloggaamisesta, olen ihan liian “tylsä” sellaiseen touhuun. Eikä mua kyllä ole noilla kirjoittamisen lahjoillakaan nakattu, joten sekään ei tue ammattimaista touhua. Tykkään pienestä lukijakunnasta, silloin mua seuraa ne, jotka oikeasti tykkää blogista, enkä täten saa niitä negatiivisia kommenttejakaan. 😀 Valitettavasti tässä harrastusmielessä bloggaamisessa on vain se, että kun blogiin ei ole aikaa panostaa tarpeeksi, se väistämättä hiipuu ja jossakin vaiheessa loppuu kokonaan. Onhan tässä jo 8 vuotta tullut naputeltua postauksia enemmän tai vähemmän. 🙂

  4.4.2019 at 19:39
  • Reply Nena Sofia

   Kiitän tuhannesti kauniista kehuistasi <3 Mä olen aina ollut vähän sellainen haaveilija - välillä se oma tapa jakaa unelmanpoikasia liian aikaisin tuntuu typerältä, mutta toisaalta se myös ruokkii oman toiminnan tavoitteellisuutta. Voihan se olla, että epäonnistun, mutta ainakin olen innoissani unelmoinut ja yrittänyt parhaani eikä tarvitse sitten jälkikäteen harmitella menetettyjä mahdollisuuksia 🙂

   Tuo pienen lukijakunnan etu on kyllä totta, mitä enemmän blogille kertyy lukijoita, sitä jännittävämmäksi homma menee 😀

   Mutta pyh pah, et anna homman hiipua. Mä myös pidän sun kirjoitustyylistä ja luen sun postaukset todella mielelläni. Uskon, että sun taidoilla voisit ihan hyvin ansaita elantosi kirjoittamalla, jos niin haluaisit 🙂

   5.4.2019 at 18:53

  Leave a Reply