Follow:

Testissä essencen kevätuutuuksia

*Postaus sisältää mainoslinkin, valtaosa tuotteista saatu

Viime päivinä täällä Lappeenrannassakin on vihdoin nähty kevään merkkejä: aurinko paistaa, kävelytiet alkavat sulamaan ja eilen bongasin jo jotain vihreää katupenkasta. Tuntuu ihan epäreilulta, että pääkaupunkiseudulla oli kevät jo kuun alussa, kun täällä aletaan vasta nyt päästä päivittäisistä lumituiskuista! No mutta, kehnon sään keskellä mieltä lämmittää kevätuutuudet, joita pääsin ihastelemaan essencen valikoimasta. Näitä olen testaillut viime viikkoina, ja nyt ajattelin tulla jakamaan vähän ajatuksiani uutuuksista.

Koska tuotteita on paljon, siirrytään äkkiä asiaan. Sitä meinaan riittää!

You Better Work!

Viime keväänä tässä postauksessa esittelemästäni primerista käynnistynyt “You Better Work” -tuoteperhe sai ison kasan uusia jäseniä. Itse sain pr-toimistolta niistä kokeiltavakseni yllä näkyvät neljä. Lisäksi sarjaan on tuotu ainakin puuteri ja korostusväripaletti. Mikäli uteliaisuus meinaa ottaa vallan, kaikki uutuustuotteet on listattu täällä

You Better Work! Fixing Spray

Salitreeneihin suunniteltu, kätevään 50ml pikkupulloon pakattu suihke, jonka tehtävänä on pitää meikkipohja mattaisena ja raikastaa kasvoja. Enpä keksi valittamisen aihetta! Meikki pysyy paikallaan vähän hikisempinäkin hetkinä (itse olen tosin testit suorittanut siivouspäivän merkeissä) ja koen tämän yhtä tehokkaaksi kuin aiemman suosikkini Lorealilta. Lisäksi suihke on miellyttävän hienojakoinen ja pikkuinen pullo kulkee kätevästi mukana reissuissakin.

You Better Work! Eye Primer

Silmämeikinpohjustusaine, joka yllätti positiivisesti. Tämä on pitänyt silmämeikit paikoillaan päiväkäytössä aivan yhtä hyvin, kuin Urban Decayn kulttituote. Olen tehnyt kokeiluja, joissa toisessa silmässä olen käyttänyt tätä, ja toisessa silmässä UDEPPia. Ja luomivärit on pysyneet siellä missä pitääkin – silmästä riippumatta. Plussaa hygieenisestä tuubista josta tuotetta voi pursottaa kämmenselälle tai paletille.

You Better Work! Volume & Curl Mascara

Olen aika vaativa ripsivärien kanssa, ja löydän vain harvoin sellaisia yksilöitä, joihin olisin täysin tyytyväinen. Tämä ei valitettavasti ollut yksi niistä. Ripsiväri kuivui liian hitaasti, ei pitänyt taivutuksia kunnolla ja sai ripseni takertumaan toisiinsa tavalla, jota ei ripsien auki harjaaminenkaan pelastanut. En myöskään kokenut sitä kaikkein kestävimmäksi vaihtoehdoksi.

You Better Work! Tinted Day Cream

Sävyttävä päivävoide, jonka luvataan pitävän iho mattaisena. Tämä on aivan ihana! Meikkimunalla levitettynä voide tasoittaa ihonsävyä ja häivyttää ylimääräistä punoitusta. Sen peittokyky ei kuitenkaan ole erityisen huima: näppylät jäävät näkyville, ja iho näyttää edelleen iholta. Täytyy sanoa, että tykkään kuin hullu puurosta. Tätä pitää hamstrata! Ainoa ikävä seikka  liittyy sävyihin: niitä on vain kaksi, ja vaaleampi niistä, eli sävy numero 10 sulautuu omaan ihooni täydellisesti. Monelle suomalaiselle se on kuitenkin auttamatta liian tumma.

Vasemmalla meikkaamaton iho, oikealla You Better Work! Tinted Day Cream

Uutuudet kasvojen muotoiluun

Kevään uutuuksista löytyy muutamia tuotteita kasvojen muotoiluun. Pääpaino on kuitenkin valon, ja värin tuomisessa kasvoille. Joukosta löytyy highlightereita, poskipunia ja aurinkopuutereita. Kylmän viileät varjostussävyt taas loistavat poissaolollaan. Keväällä keskitytään kasvojen valaisuun!

#instaperfect liquid highlighter

Sampanjan sävyinen, voimakkaasti hohtava nestemäinen higlighter. Tämä on upea tällaisenaan poskipäille taputeltuna, mutta kaikkein ihanin meikkivoiteeseen sekoitettuna. Itse teen usein niin, että kun meikkipohja on valmis, sekoitan kämmenselällä vielä pisaran tätä pieneen määrään meikkivoidetta. Sitä taputtelen sittten vielä meikkimunan kanssa kasvojen korkeimpiin kohtiin aika reilulla kädellä. Näin saa tuotua kasvoille luonnollista hehkua, ja meikkipohja näyttää raikkaalta.

Hey Cheeks!

Ihan täydellinen paletti meille lämpimien sävyjen ystäville. Tästä löytyy laadukas, vaalean sampanjainen highlighter (joka hohtaa kauniisti ilman kimaltavaa efektiä), kolme lämpöistä poskipunaa ja kaksi aurinkopuuteria. Laatu on tasaisen korkea, ainoastaan mattainen aurinkopuuteri on vähän jauhoisempi eikä niin hyvin blendaantuva kuin muut.

My Glow Passion Highlighter

Tämä oli pakkohankinta söpön metallirasiansa vuoksi. Ihastuin myös highlighterin hillittyyn hohtoon, vaikkakin sävy on ehkä omille kasvoilleni vähän turhan viileä. Toisaalta viileän silmämeikin parina tämä voisi olla aika täydellinen!

 

Vasemmalta oikealle: #instaperfect highlighter sävy 10, My Glow Passion highlighter, Hey Cheeks! -highlighter

Hey Cheeks! -paletin poskipunat ja aurinkopuuterit

Uutuuksien joukkoon mahtuu myös uusi, vedenkestävä eyelineri ja joitakin huulituotteita. essencellä on kevätuutuuksissaan aika freesi linja, ja kaikki uudet huulituotteet onkin joko huulikiiltoja tai hoitavia huulivoiteita.

The Dip Eyeliner

Lueskelin paristakin blogista, että tämä eyeliner on herättänyt ihastusta. Itse en tälle kuitenkaan lämmennyt. Tuotteessa on lyhyt ja teräväpäinen huopakärki, joka ei jousta siveltimen tapaan rajausta piirtäessä. Koin sen todella kömpelöksi käytössä, mutta tämä on vain tottumuskysymys. Kaikilla on vähän omanlaisensa mieltymykset näissä jutuissa.

My Beauty Lip Ritual: Moisturizing, Nourishing & Repairing balm

Tässäpä kolme vallan mainiota huulivoidetta. Itse olen erityisen ihastunut kosteuttavaan versioon, joka tarjoaa kuiville huulille pikaista ensiapua ja pehmittää ne tehokkaasti. Näissä kaikissa on ihana koostumus: puikko sulaa hetkessä huulille ja sitä saa levitettyä reippaan kerroksen parilla sipaisulla.

Uudet luomiväripaletit

Kevään uudistuksessa essence on panostanut laadukkaisiin luomiväripaletteihin. Valikoimaan on tuotu neljä napakkaan kartonkiin pakattua palettia jotka alkavat jo muistuttamaan kalliimpien brändien luomiväripakkauksia. Paleteista löytyy yhdeksän 1,5g luomivärinappia sekä varsin kelvollinen, kookas peili. Itse sain kokeiltavakseni G’Day Sydney ja Hello New York -paletit, niiden lisäksi valikoimasta löytyy metallisilla ja shimmersävyillä täytetty Olá Rio sekä murrettuja roosansävyjä sisältävä Salut Paris.

Hello New York

New York -paletin sävymaailma on viileä. Aluksi vähän välttelin sitä, sillä koen lämpimät sävyt enemmän omille kasvoilleni sopiviksi. Lopulta ihastuin kuitenkin tämän paletin sävyihin, erityisesti sen duochromeja olen käyttänyt piristämässä muuten yksinkertaisia arkimeikkejä.

Laatu tässä oli vähän epätasainen. Etenkin vaaleanharmaa mattasävy (swatcheissa toinen vasemmalta) sekä tummanharmaa mattasävy (toisiksi viimeinen) olivat koostumukseltaan jauhoisia ja herkästi varisevia. Shimmerinen hopea (kolmas vasemmalta) taas tuntui kuivalta ja irtosi napista vähän huonosti. Muut sävyt tuntuivat pigmenttisemmiltä ja levittyivät sekä blendaantuivat kauniisti.

G’Day Sydney

Sydney -paletista tykkäsin enemmän. Tässä on itselleni todella turvallisen tuntuisia lämpimiä sävyjä, ja joukossa on hyvin käyttökelpoinen kattaus mattaa, shimmeriä ja pirteämpiä metallisävyjä. Laatu oli myös tasainen: lähes kaikki sävyt tuntuivat pigmenttisiltä ja kermaisilta. Ainoastaan vaalean beige mattasävy ja tummanruskea olivat vähän kuivempia ja jauhoisia.

Meikkituotteet tositoimissa

Meikin toteutin lähes täysin vain tässä postauksessa esitellyillä tuotteilla. Meikkivoiteena käytin You Better Work! -sarjan sävyttävää päivävoidetta, ja toin valoa kasvojen keskialueille essencen Get Picture Ready! -peitevoiteella sävyssä 20 Nude. Meikkipohjan puuteroin kevyesti Goshin irtopuuterilla. Poskipunan, highighterin ja aurinkopuuterin valikoin Hey Cheeks! -paletilta.

Silmämeikki on pohjustettu You Better Work! Eye Primerilla, ja luomiväreinä käytin G’Day Sydney -paletin sävyjä. Siipirajaukset piirsin postauksessa esitellyllä The Dip Eyelinerilla, ja ripsivärinä käytin You Better Work! -maskaraa. Huulilla essencen Longlasting Lipliner sävyssä 06 A Girl’s Dream ja Velvet Stick sävyssä 01 Nude Hero. Kulmat laitoin kuosiin lempparillani, eli essencen Make Me Brow -kulmageelillä sävyssä 02 Browny Brows. Postaus siitä löytyy täältä.

Hurja uudistus kynsilakkavalikoimaan

Aika moni kynsiharrastaja on saanut nieleskellä katkeria kyyneliä, tai pidätellä rumia sanoja. Mokomakin essence, pitikin mennä muuttamaan jotain, joka on jo hyväksi todettu! Nimittäin koko kynsilakkavalikoima koki melkoisen muutoksen. Vaihtoon lähti pullot, joiden muoto muuttui sukkulamaiseksi, tasapaksuksi pyöryläksi. Aiemmin tiimalasia muistuttanut lakkapullo on nyt historiaa. Mikäli lakkaharrastaja haluaisi pitää essence-hyllynsä kauniina, pitäisi nyt joko luopua kaikista vanhoista lakoista, tai päättää ettei osta enää lainkaan uusia. Vaan kukapa sellaiseen pystyisi.

Lakkojen sivellin on onneksi pysynyt yhtä ihanana kuin aina ennenkin. Päästä pyöristetyllä, leveällä sudilla lakat saa levitettyä siististi ja vaivattomasti. Lakkojen koostumuksessakaan en suuria muutoksia huomannut, ehkä ne on vähän ohkaisempia nykyään? Sen sijaan nämä uudet kyllä kuivuivat todella nopeasti. Sinänsä siis hyviä piirteitä tässäkin uudistuksessa.

Ostin myös pari päällyslakkaa kokeiluun, sillä halusin kokeilla jos uutuuksien joukosta löytyisi kelvollinen pikakuivattaja. En kuitenkaan ihastunut erityisesti kumpaankaan, vaikka tavallisen päällyslakan tehtävän ne hoitivatkin moitteetta. Kumpikaan ei kuitenkaan toimi pikakuivattajana ainakaan omien standardieni mukaan. Eivät ne kuitenkaan huonoja ole, eivätkä vaikuta esimerkiksi levittävän koristeluja. Näissä kynsikuvissa käytin Extreme Shine -päällyslakkaa. Tuo Shine, Last & Go -sarjan versio on aika vastaava, mutta koostumukseltaan vähän paksumpi ja geelimäisempi.

essence on tunnettu vaihtuvuudestaan, sillä valikoimaa uudistetaan ronskilla kädellä kaksi kertaa vuodessa. Sen lisäksi pientä piristystä hyllyihin tuovat trendikokoelmat, joita ilmestyy muutaman kuukauden välein. Tällainen vaihtuvuus tuntuu hengästyttävältä seurattavalta, ja siinä on tietysti sekä hyvät että huonot puolensa. Ensinnäkin, uudistamalla valikoimaansa usein, essence voi varmistaa pysyvänsä trendien aallonharjalla. Hyllyistä löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista kotiin vietäväksi. Toisaalta taas nopeatempoisuus voi aiheuttaa hätiköityjä päätöksiä tuotekehittelyssä. Saatetaan vahingossa vetää markkinoilta jokin todella loistava tuote, ja tuoda hyllyyn pari vähän kehnompaa tilalle.

Itse olen pääosin ollut erittäin tyytyväinen essencen valikoimaan, ja hutiostoksia sattuu kohdalleni aika harvoin. En silti ihan osaa sanoa, tykkäänkö näin aktiivisesta valikoiman päivittämisestä. Toisaalta on ihanaa löytää mielenkiintoisia uutuuksia usein, mutta haluaisin myös luottaa suosikkieni pysyvän valikoimassa. Onko teillä jotain ajatuksia tästä?

 

essencen tuotteita löytyy muun muassa Tokmanneilta ja Halpa-Halleista. Lisäksi niitä voi tilata Tokmannin verkkokaupasta (sieltä ei tosin uutuuksia löydy vielä, mutta paljon poistuvia tuotteita näyttäisi edelleen olevan alessa). 

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

14 Comments

 • Reply Jasmin

  Essencen tuotteet on mielestäni laadukkaita ja hyvänhintaisia! Ja aina löytyy jotain kotiin viemistä! Hyvin toteutettu postaus!

  29.3.2019 at 07:01
  • Reply Nena Sofia

   Se on kyllä ihan totta! Kiitos 🙂

   29.3.2019 at 10:00
 • Reply Vandaalia

  Ihana lakkaus, ja nätti meikki myös! 🙂 Kiitos kattavasta tuote-esittelystä, mutta päällimmäisenä jää varmaan mieleen nuo ihanat kynnet! 😀 essencen tuotteissa olisi paljon testattavaa pienellä rahalla, mutta itse mielummin ostan jotain varmasti käyttöön jäävää, vaikka näistäkin muutama tuote kiinnostaisi ostaa kosmetiikkavuoren huipuksi 😀 Etenkin toi viileä highlighter iski taas mun heikkoon kohtaan <3

  29.3.2019 at 11:35
  • Reply Nena Sofia

   Voi sun kanssas, kiitos! <3 Päätin pitkästä aikaa leikkiä water spotted -tekniikan kanssa, ja kun nää saamani lakkasävyt sopi niin hyvin yhteen niin skittlettehän niillä piti tehdä 🙂

   Mulla on muutamia vakituotteita essenceltä, joita mielelläni ostan. Esimerkiksi niiden huultenrajauskynät on ihan puhdasta kultaa! Mutta kyllä mäkin aina vähän epäröin uutuuksien kanssa, että kannattaako ostaa. Tosin mä olen sellainen kaikkien brändien kanssa, että jahkailen pitkään ennen ostopäätöksiä - ihan sama, vaikka olisi kuinka edullinen tuote 😀

   29.3.2019 at 16:52
 • Reply Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi

  Oletpa KAUNIS! <3 Noita "You Better Work!"-tuotteita oon miettinyt kokeilla itsekin 🙂

  29.3.2019 at 12:11
  • Reply Nena Sofia

   Apua, KIITOS! <3 Olipa ihana kommentti, kun itse täällä kriiseilen vähän hassua meikkiä ja venähtänyttä tyvikasvua. 🙂

   You Better Work -tuotesarjasta löytyy kyllä kaikenlaista kivaa ja toimivaa. Sitä uutta puuteria täytyy itsekin vielä testata 🙂

   29.3.2019 at 16:55
 • Reply Mia

  Siis apua. Mä itse rakastin tota ripsiväriä yli kaiken. Se nousi heti heittämällä mun lemppariksi, voittaen yves saint laurentin ja too facedin ripsivärit. ?

  29.3.2019 at 12:11
  • Reply Nena Sofia

   Ohoh, jännää! Mutta tässä sen huomaa, että ihmiset on niin erilaisia. Mulla on esimerkiksi todella hankalat ripset, joissa pysyy tosi huonosti mitkään ripsivärit saati sitten taivutukset. Olen siitä monesti avautunut blogissa, ja oikeasti tosi harva ripsari toimii näissä. Siksi en yhtään epäile, etteikö tämä ripsari voisi monelle olla huippuhyvä. Mä olen vaan vähän hankala tapaus tässä asiassa 🙂

   29.3.2019 at 16:58
 • Reply Maija / Kivipuuteri-blogi

  Mä ostin just tänään tuon viileän highlighterin, koska pakkaus oli niin suloinen! You better work suihke ja silmämeikinpohjustaja taitaa mennä myös ostoslistalle 🙂

  29.3.2019 at 13:37
  • Reply Nena Sofia

   Se pakkaus on kyllä todella söpö <3 Sen takia itsekin sen ostin, vaikken tosiaan enempää highlightereita tarvitsisi 😀

   Suihke ja silmämeikinpohjustaja on todellakin kokeilemisen arvoiset, mulle ne jäi vakikäyttöön 🙂

   29.3.2019 at 16:59
 • Reply Jenni

  Aivan ihana meikki :D<3 noista kynsilakoista on kyllä pakko avautua, että en kyllä voi enää ostaa kun ovat niin rumia :'D useampi essence löytyy isosta kynsilakkakokoelmasta, mutta nyt joutuu noi valitettavasti skippaamaan :/

  29.3.2019 at 21:47
  • Reply Nena Sofia

   Oi kiitos! <3 Mä en myös voinut sietää noita uusia pulloja kun ekat kuvat näin, mutta nyt ne ei enää näytä niin kamalilta omasta mielestä 😀 Silti tosi tyhmää, että pulloa piti muuttaa, kyllä muakin vähän ärsyttää ettei lakkahylly näytä niin kivalta kun pullot ei ole saman mallisia :/

   30.3.2019 at 10:11
 • Reply Jenna

  Ihania uutuusmeikkejä! Sun kynnet on niin upeat! Mikä on tuon punaisen lakan nimi, jolla olet lakannut, pakko saada ?

  30.3.2019 at 08:58
  • Reply Nena Sofia

   Ooh, kiitos! <3 punainen lakka on legally pink 🙂

   30.3.2019 at 10:18

  Leave a Reply