Follow:

Panosta tai pihistä: luonnonkosmetiikan happokuorinnat

*Mádaran kuorintanaamio saatu

Mádaran Brightening AHA Peel Mask on ollut käytössäni jo pidemmän aikaa. Olen ihastunut sen hellään, mutta tehokkaaseen tapaan kuoria kasvojeni ihoa, ja nyt purkin lähestyessä loppuaan olen ollut aikeissa ostaa uuden. Miellän Mádaran tuotteet melko keskihintaisiksi mitä tulee luonnonkosmetiikan markkinoihin, eikä tämäkään kuoriva naamio ole erityisen kallis (n. 24,90€/60ml). Siitä huolimatta testaan aina mielelläni edullisempia vaihtoehtoja jos lupaavalta vaikuttavia purkkeja eksyy tielleni. Niin kävi jokin aika sitten, kun päädyin ostamaan Organic Shopin Apricot & Mango Gentle Face Peeling -kuorinnan (n. 3,90€/75ml) kokeiluuni.

 

Koska tuotteet ovat hyvin saman tyylisiä keskenään, ja ainoana selkeänä erona niille on hinta, halusin tehdä niistä pienen vertailun teille. Tarkemmin tutkailtuna tämä kaksikko eroaa nimittäin toisistaan hyvin pitkälle niin ainesosien, kuin käyttömukavuudenkin suhteen.

Valmistajien antamat tuotelupaukset

Organic Shopin sivuilla kuvaillaan heidän kuorintatuotettaan lyhyesti ja ytimekkäästi. Sen kerrotaan uudistavan ihoa, ja auttavan tekemään siitä entistä pehmeämmän, joustavamman ja silkkisemmän. Ihon luvataan jäävän ravitun ja sileän tuntuiseksi.

Mádaran sivuilta löytyy huomattavasti enemmän tuotelupauksia ja vakuutuksia heidän tuotteensa tehosta. Sen kerrotaan muun muassa stimuloivan solujen uudistumista, kirkastavan ihoa ja vähentävän ikääntymisen merkkejä. Lisäksi sen kerrotaan avaavan tukkiutuneita ihohuokosia ja syväpuhdistavan ihoa, sekä parantavan muiden kosmetiikkatuotteiden imeytymistä. Tuotetta suositellaan erityisesti elinvoimattomalle ja väsyneelle iholle sekä ikääntymisen merkkien ja epäpuhtauksien ehkäisyyn.

Vaikuttavat aineet

Sekä Organic Shopin, että Mádaran kuorintatuotteet perustuvat AHA-happoihin. Organic Shopin tuotteessa on käytetty glykolihappoa, joka on tehokkaasti kuoriva, mutta myös ihoa kosteuttava ainesosa. Mádaran kuorintaan valittu maitohappo on taas toinen niistä AHA-hapoista, joilla tiedetään olevan myös kosteuttavia ominaisuuksia. Kuorivana ainesosana se ei käsittääkseni ole aivan yhtä tehokas kuin glykolihappo, vaan se käyttäytyy iholla hellävaraisemmin ja hoitavammin. Maitohappo on kuitenkin Mádaran kuorinnassa heti toisena ainesosana, mikä nostaa sen tehokkuutta tässä tuotteessa.

Madara Brightening AHA Peel Mask (24,90€/60ml)

Aqua, Lactic Acid, Glycerin, Lavandula Angustifolia (Lavender) Floral water, Galactoarabinan, Microcrystalline Cellulose, Potassium Hydroxide, Glucomannan, Mica ( CI 77019 ), Titanium Dioxide (CI 77891), Aroma, Cellulose gum, Pyrus Cydonia (Quince) Fruit Extract, Sambucus Nigra (Elderflower) Flower Extract, Ethyl Lauroyl Arginate HCl, Xanthan Gum, Limonene

Organic Shop Apricot & Mango Gentle Face Peeling  (3,90€/75ml)

(3,90€/75ml)Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycolic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Glucoside, Sodium Hydroxide, Hydroxyethylcellulose, Angelica Archangelica Root Water, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Mangifera Indica Seed Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Sodium Stearoyl Glutamate, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Hexyl Cinnamal, CI 15985, CI 16255

Muut ainesosat

Kaksikko eroaa toisistaan ainesosalistojen osalta muutenkin erittäin paljon. Mádaran tuotteessa on käytetty paljon erilaisia kasvivesiä ja uutteita, jotka toimivat ihoa hoitavina aineina. Lisäksi ainesosalistan alkupäästä löytyy glyseriini, joka on tehokas humektantti eli ihoa kosteuttava aine. Loput tuotteen ainesosat ovat lähinnä tuotteen koostumukseen, tuoksuun ja ulkonäköön vaikuttavia aineita (paksunnosaineita, hajusteita ja pigmenttejä). Huomiota herättää myös listan lopusta löytyvä Limonene, joka on yksi kosmetiikan eniten allergisoivista tuoksuaineista. Näitä löytyy usein eteerisistä öljyistä, joilla epäilen että tämäkin tuote on hajustettu.

Organic Shopin kuorinta eroaa Mádaran kuorinnasta selkeiten siinä, että se sisältää paljon erilaisia kasviöljyjä ja rasvoja. Tämän vuoksi listan alussa näkyykin “Cetearyl Alcohol” -niminen ainesosa, joka ei suinkaan tässä tuotteessa viittaa kuivattavaan alkoholiin, vaan se on emulgaattori joka pitää tuotteen vesi- ja rasvaliukoisia ainesosia koossa. Organic Shopin kuorinnasta löytyy Mádaran kuorinnan tapaan myös ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä ja kasvivesiä. Lisäksi tuote sisältää säilöntäaineita, tuotteen koostumukseen vaikuttavia aineita, hajusteita ja väriaineita. Väriaineet Organic Shopin kuorinnassa ovat muuten synteettisiä, minkä halusin nostaa esillle, sillä tiedän, että osa luonnonkosmetiikan käyttäjistä on hyvin tarkkoja käyttämiensä tuotteiden ainesosien suhteen. Kuorinta ei olekaan ilmeisesti minkään sertifikaatin alla, vaikka pakkauksessa onkin hämäävä vihreä merkintä. Hajusteena tässäkin ollaan todennäköisesti käytetty eteeristen öljyjen seosta, sillä listan lopussa näkyy taas yksi yleisesti allergisoiva tuoksuaine eli Hexyl Cinnamal.

Organic Shop Apricot & Mango Face Peeling || Mádara Brightening AHA Peel Mask

Käyttökokemukset

Molemmat tuotteet ovat naamion tavoin käytettäviä. Organic Shopin kuorinnan ohjeissa kerrotaan, että sen tulisi vaikuttaa iholla 8-10 minuuttia. Mádaran kuorintanaamion vaikutusajaksi suositellaan 3-10 minuuttia ihotyypistä riippuen. Molempia naamioita ohjeistetaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa, eikä niitä tule käyttää ärtyneellä iholla. AHA-happokuorinnan jälkeen tulisi myös välttää voimakasta altistusta auringolle, ja suojata iho UV-säteiltä aina ulkona liikkuessa. Happokuorinnat saattavat aiheuttaa ärsytystä tai punoitusta herkälle iholle, ja siksi niiden käyttö kannattaa aloittaa lyhyellä vaikutusajalla.

Organic Shopin kuorintavoide on koostumukseltaan paksua ja voidemaista. Se tuntuu iholle levitettäessä rasvaiselta, ja voisin verratakin tuntemusta tuhtiin käsivoiteeseen. Se on kuitenkin helppo levittää tasaiseksi kerrokseksi eikä se valu kasvoilta pois tai kuivu vaikutusaikanaan. Iholla tuote ei aiheuta minkäänlaisia tuntemuksia: se ei kihelmöi tai kirvele, eikä aiheuta punoitusta kasvoillani. Tuoksu on hedelmäisen makea, ei kuitenkaan erityisen voimakas. Tuote huuhtoutuu hyvin lämpimällä vedellä, mutta iholle jää kevyen rasvainen tuntuma huuhtelun jälkeen. Kuivaan kasvot aina kevyesti taputellen pyyhkeeseen, ja kuivalla iholla rasvaista tuntumaa ei enää ole. Sen sijaan iho tuntuu erittäin pehmeältä, se on kirkkaampi ja tummat, suuret ihohuokoset ovat häivyttyneet. Koska epäilen, ettei vesiliukoiset ainesosat (esimerkiksi seerumista) imeydy yhtä hyvin tästä kuorinnasta jäävien öljy- ja rasvajäämien läpi, pesen välillä kasvot tämän käytön jälkeen erillisellä puhdistusaineella ennen ihonhoituotteiden lisäämistä.

Mádaran kuorintanaamio on koostumukseltaan paljon ohuempaa, ja sen vuoksi sen saa helposti levitettyä hyvin ohueksi kerrokseksi. Naamio kuivuu kasvoille nopeasti, mutta on silti todella helppo huuhdella pois iholta. Koska tässä ei ole rasvaliukoisia ainesosia, huuhtelen kasvot aina pelkällä vedellä. Tuote tuoksuu yrttiseltä, mutta tuoksu ei ole ainakaan omaan nenääni häiritsevän voimakas. Vaikutusaikanaan naamio aiheuttaa pientä kihelmöintiä iholla, mutta mitään punoitusta ei ilmene. Huuhtelun jälkeen iho tuntuu pehmeältä, sileältä ja näyttää kirkkaammalta. Myös tämä häivyttää selkeästi tummia, laajenneita ihohuokosiani.

 

Kumman valitsisin?

Molemmat tuotteet tarjoavat iholleni toivotunlaisen kuorivan vaikutuksen, ja niiden käytön jäljiltä iho tuntuu silkkisen pehmeältä. Jos olisin ehdoton luonnonkosmetiikan käyttäjä ja välttelisin synteettisiä ainesosia, valitsisin silloin Mádaran kuorintanaamion. Koska näin ei kuitenkaan ole, näen suurimpana erona näissä sen, että Organic Shopin kuorinta sisältää myös ihoa pehmentäviä ja hoitavia kasviöljyjä sekä rasvoja. Koen, että sillä on sekä hyvät, että huonot puolensa. Hyvänä puolena näen nimenomaan hoitavuuden, mutta varjopuolena siinä on mahdollinen vesiliukoisten ihonhoitotuotteiden imeytymisen heikkeneminen mikäli rasvajäämiä ei pese iholta kuorinnan jälkeen. Se ei kuitenkaan ole niin suuri vaiva, että se mielestäni oikeuttaisi yli 20€ hintaeron. Lisäksi pidän Organic Shopin kuorinnan tuoksusta enemmän. Tästä johtuen tulen todennäköisemmin tarttumaan siihen seuraavankin kerran, kun kaipaan uutta kasvojen kuorintavoidetta.

 

Molemmat tuotteet ovat ostettavissa Stockmannilta. Organic Shopin kuorintavoide maksaa siellä 3,90€, ja Mádaran kuorintanaamio 24,90€. Mádaran naamion voi myös tilata merkin omasta verkkokaupasta* hieman edullisempaan hintaan.

*Mainoslinkki, jota käyttämällä tuet blogin toimintaa

 

Mitä tuotteita te käytätte kasvojen kuorinnassa?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

14 Comments

 • Reply Hillevi

  Olipa kiva vertailu. Itse olen myös kokeillut tuota Organic Shopin kuorinta-ainetta ja kasvoni olivat kirkkaan punaiset muutaman tunnin ajan hoidon jälkeen. Mitään kihermöintiä en huomannut, mutta totesin, että herkkäihoisen ei kannata käyttää hetkeä ennen juhlia tai muuta tärkeää menoa 😀

  14.1.2019 at 19:38
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Hillevi! 🙂 Taisin lukeakin tuosta sinun kokemuksesta jossain vaiheessa, tosi ikävää! Onneksi muita oireita ei tullut 🙂

   15.1.2019 at 22:43
 • Reply SariBP

  Erinomainen postaus! Olet tehnyt todella kiinnostavan vertailun ja paneutunut asiaan huolella. Olipa erityiskiinnostavaa lukea juuri ainesosien vertailu, se oli silmiä avaava. Itse käytän aika vähän kuorivia naamioita, koska miellän ne liian voimakkaiksi kuivalle iholleni. Organic Shopilta olen käyttänyt ihan normivoidenaamioita ja kasvokuorintaa, mutta ne ovat mielestäni olleet aika keskivertoja. Madaran tuotteita en ole juurikaan kokeillut. Yli 20 euron hintaero on niin huomattava, joten kääntyisin itse edullisemman tuotteen puoleen;)

  15.1.2019 at 05:47
  • Reply Nena Sofia

   Suuret kiitokset! <3 Hyvä kuulla, että ainesosien vertailu oli kiinnostavaa luettavaa, taidan nostaa niitä enemmän esille tulevissakin tuotearvioinneissa.

   Happokuorinnat voi tosiaan olla vähän ärtsyjä herkemmälle iholle, vaikka itse koenkin ne erittäin miellyttäviksi ja hellävaraisiksi. Ja hei, täysin samaa mieltä olen tuosta hintaerosta! Vaikka joistain tuotteista maksan mielelläni vähän enemmän, tässä oli taas loistoesimerkki siitä, miksi edullisiakin tuotteita kannattaa kokeilla 🙂

   15.1.2019 at 22:47
 • Reply Salla

  Mielenkiintoinen ja juuri sopivan ytimekkäästi kirjoitettu vertailu näistä kahdesta tuotteesta! Madara onkin tuttu, mutta tuota Organic Shopin versiota en ole vielä kokeillut. Kiitos, että avasit tuota ainesosaluetteloakin noin selkokielisesti 🙂 Edullinen on kyllä koostumukseensa nähden tuo Organic Shopin kuorinta. Pitääpä testata!

  15.1.2019 at 08:01
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Salla! Vähän jännitin, että mahtaako kukaan jaksaa tätä edes lukea, kun tekstiä meinasi syntyä mahdottoman paljon. Yritin kuitenkin pysytellä aika tarkasti asian ytimessä, ettei postaus muuttuisi ihan romaaniksi 😀 Nämä molemmat tosiaan tekivät tehtävänsä toivotulla tavalla, enkä voi kuin suositella kumpaistakin. Toki Organic Shop on omakin valintani jatkossa huippuhyvän hinnan vuoksi 🙂

   15.1.2019 at 22:49
 • Reply Linda

  Tosi mielenkiintoinen postaus! Ja hei kiva kun avasit tuotakin, että tossa Organic Shopin tuotteessa on myös synteettisiä ainesosia. Multa löytyy toi kyseinen kuorinta, mutten oo noin tarkkaan ikinä sen inciä lukenut. En siis myöskään kyllä ole mikään ehdoton luonnonkosmen fani, mutta hyvähän se on tietää, ettei tuote olekaan sitten täysin luonnonkosmea 🙂

  15.1.2019 at 10:20
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia Linda 🙂 Organic Shopin valikoimaan kuuluu käsittääkseni jonkin verran enemmänkin tuotteita, joilla ei ole sertifikaattia ja jotka sisältävät joitakin synteettisiä ainesosia. Ja sehän ei tosiaan ole ainoa luonnonkosmebrändi, jonka valikoimassa niitä esiintyy. Tarkkana saisi siis olla, jos 100% luonnonkosmetiikassa meinaisi pysytellä.

   15.1.2019 at 22:51
 • Reply mses

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta ja erityisesti seikkaperäisestä ja selkeästä selostuksesta ainesosista! Oma INCI-lukutaitoni on vielä puutteellinen, joten tämäntyyliset postaukset ovat todella arvokkaita.

  15.1.2019 at 10:30
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia kommentistasi, ihanaa kuulla että postaus oli mielenkiintoinen! 🙂 Tässä tulikin aika paljon vihreää valoa tälle ainesosien tarkastelulle, joten tulen varmasti avaamaan niitä enemmän tulevissakin tuotearvioinneissani 🙂

   15.1.2019 at 22:52
 • Reply Katri

  Kiva arvio, ostin itselleni Stockmannilta tuota organic shoppia joulukuussa paljon varastoon kun sen löysin -rakastuin niihin. Halpa hinta etenkin lämmitti mun kukkaroa. Mulla myös yksi kasvokuorinta tullut ostettua, mutta nyt ei vielä ole tullut kokeiltua. Pitää kokeilla sitä kyllä pian tän luettuani 🙂

  15.1.2019 at 13:19
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Katri! Organic Shopin valikoimaan kuuluu kyllä paljon ihan mahtavia tuotteita huippuhinnalla! 🙂 Ja kasvokuorintoja tosiaan kannattaa pitää ihonhoitorutiinissa, itse en enää mitenkään pärjäisi ilman niitä 🙂

   15.1.2019 at 22:54
 • Reply Maija / Kivipuuteri-blogi

  En tiennytkään, että tuo Organic shopin kuorinta ei olekaan sellainen perus raekuorinta! Tätä voisi kyllä testata 🙂

  15.1.2019 at 13:41
  • Reply Nena Sofia

   Suosittelen lämpimästi! Itsekin yllätyin, että merkin valikoimasta tällainen löytyy 🙂

   15.1.2019 at 22:55

  Leave a Reply