Follow:

8 helppoa tapaa pilata pitkät kynnet

Riemastuttavan helppoa

Usein sanotaan, että tulisi kirjoittaa siitä, mistä parhaiten tietää. Vuosien kynsibloggaaminen on opettanut minulle ainakin sen, etteivät pitkät kynnet tule helpolla. Sen sijaan niiden menettäminen voi onnistua riemastuttavan helposti! Tässä postauksessa jaan parhaat vinkkini kynsien totaaliseen tuhoamiseen, sillä onhan hyväkuntoiset kynnet muutenkin jo niin last season.

Jos kuitenkin haluat mennä massan mukana ja ihastelet edelleen hyväkuntoisia, pitkiä kynsiä, voit hyödyntää nämä vinkit päinvastoin. Tietysti se on paljon tylsempää ja raskaampaa, mutta valinta on sinun.

1. Älä lakkaa kynsiäsi

Vinkki numero yksi on vallan yksinkertainen. Kynsien lakkaaminen on aikaavievää ja taloudellisesti kuluttavaa, eikä siitä ole mitään iloa kenellekään. Sen sijaan lakattomat kynnet ovat mukavan alttiita kaikille vaaratilanteille, mikä tekee elämästä rutkasti jännittävämpää!

 

2. Välttele myös hoitotuotteita

Kynsinauhaöljyt, käsivoiteet ja muut huuhaat on syytä unohtaa. Kuivat, liuskoittuvat kynnet ja sormenpäiden halkeileva iho on sosiaaliselta kannalta kaikkein varmin vaihtoehto. Voin luvata, ettet tule menettämään kavereitasi ainakaan kynsikateuden vuoksi.

 

3. Tosinainen tiskaa ilman hanskoja

Astianpesukoneet on laiskoja varten, ja siivouskäsineet vain hidastavat tahtia. Ilman hanskoja kuivuneet ruuantähteet on helpompaa rapsutella kynsien avulla, ja tiskiveden kuivattamat kynnet altistuvat uusille liuskottumille. Ja kuten kohdassa kolme todettiin, se tarkoittaa parempia kaverisuhteita!

Kuva: Markus Spiske / Pexels.com

4. Hanskat on syytä unohtaa myös ulkoillessa

Ohkaisimmatkin sormikkaat ovat väistämättä häiriötekijä silloin, kun koitat keskittyä somettamiseen keskellä vilkasta keskustakatua. Paleltuneet sormet ja entistä kuivemmat kynnet myös lisäävät katu-uskottavuuttasi, eikä kukaan viitsi kehottaa sinua katsomaan eteesi puhelimen näytön sijaan.

 

5. Kynnet ON työkalut

Kissat käyttävät kynsiä kiipeilyyn, koirat kaivamiseen. Mistä ihmeestä on noussut väite, ettei ihminen voisi käyttää kynsiään työkaluina? Parhaat työkaluthan ovat sellaiset, jotka ovat aina käden ulottuvilla. Kynsien avulla revit näppärästi tuotepakkaukset auki, rapsuttelet hintalaput irti ja kuorit hedelmät. Oikein terävät, rakenteilla vahvistetut kynnet kelpaavat vaikka säilyketölkkien avaamiseen!

 

6. Kynsiviila on rahanahneen kosmetiikkateollisuuden kehittelemä salajuoni

Yksikään rahapussiaan arvostava henkilö ei syydä euroja sellaisiin turhuuksiin, kuin kynsiviilat. Kynnethän on paljon nopeampaa lyhentää saksilla! Jos valitset oikein isot keittiösakset, voit saada koko käden kynnet leikattua kerralla. Ja jos huolimattomuuttasi menetät yhden sormenpään, onpahan ainakin vähemmän kynsiä leikattavana seuraavalla kerralla!

7. Kasvikset on kalliita, ja ennen kaikkea täysin turhia

Tiesitkö, että kilo porkkanoita voi maksaa jopa kaksi euroa? Ja ne ovat vielä yksiä edullisimmista kasviksista. Eikä muuten kannata uskoa mitään höpöhöpöjuttuja kasvisten terveysvaikutuksista tai vitamiinien hyödyistä iholle ja kynsille – kyse on selvästä propagandasta. Turvallisinta on kiertää hevi-hyllyt kaukaa, ties mitä myrkkyjä niihinkin oikeasti piilotetaan.

 

8. Lihan lisukkeena maistuu kynsimuruset suoraan sormenpäiltä nautittuna

Jos aiemmin listaamani niksit eivät saaneet toivottuja tuloksia kynsissäsi aikaan, voit aina lisätä kynnenmuruset lautasmalliisi. Kynsien pureskelu paitsi tuhoaa mokomat turhakkeet, se myös lievittää stressiä. Ja tämä vinkki muuten karkottaa myös turhan pinnalliset kaverit! Win-win.

 

 

Ps. Mikäli et ole vielä osallistunut edellisen postauksen arvontaan, löydät sen täältä.

 

Piristävää loppuviikkoa!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

16 Comments

 • Reply Marppa

  😀

  Mulla on yksi poikkeus, joka vahvistaa säännön. Jouduin lopettamaan kynsien lakkaamisen olosuhteiden pakosta. Sen vuoksi myös käsienhoitaminen on jäänyt vähän huonolle tolalle.. Mun kynnet ei ole ikinä olleet näin hyvät ja vahvat. Ne on aivan erilaiset kuin muina talvina. 🙂

  Mutta luulen kyllä että joku yliherkistyminen tms, joka aiheuttaa kynsien irtikasvamisen, aiheuttaa myös kynsien hapertumista. Normaali-ihmiselle lakkaaminen voi toimiakin vahvistavana.

  31.1.2019 at 09:24
  • Reply Nena Sofia

   Voi eikä. Sulla alkoi siis irrota kynnet kynsipedistä vai? Se on kyllä usein merkki yliherkistymisestä, tosin joillain liian pitkät kynnetkin tekee sitä 🙁

   Mä olen itse todennut, että kynsien lakattuna pitäminen on omalla kohdallani paras keino suojata niitä “pahalta maailmalta” 😀 Yleensä kulmien katkeilut sattuu juuri silloin, kun pidän lakattomia päiviä.

   31.1.2019 at 11:09
 • Reply La Dolce Musica

  Haha, ihanan hassu postaus!
  On kyllä aikamoinen haaste pitää kauniit ja terveet kynnet… Haluaisin vahvemmat kynnet talvisin koska ne ovat juuri silloin aika hauraat. Pitkät kynnet ovat kauniit, mutta itse en voi niitä pitää kun ne hankaloittaa mun soittamisen 😀

  31.1.2019 at 11:21
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! 😀 Ja joo, onhan se tosiaan aika haastavaa, etenkin juuri talvisin. Mun pitäis myös tehdä nyt joku kunnon kynsien tehohoitokuuri, alkaa vähän nyppimään tämä jatkuva kulmien katkeilu :/

   1.2.2019 at 13:11
 • Reply More or Less Katri

  Mulla meni hetki herätä tähän postaukseen, vähän nauratti 😀 Mulla on nyt rakennekynnet niin ne omat on jo pilalla. Hetken aikaa näitä taas pidän ennenkuin viitsin luopua.

  31.1.2019 at 12:39
  • Reply Nena Sofia

   Hahah, loistavaa 😀 Ja hei, ei tilanne välttämättä ihan noin synkkä ole <3 Jos kynnet on tehty ammattimaisesti eikä omaa kynttä ole viilattu liikaa, voi kynnet olla ihan terveetkin kun rakenteet vaan poistetaan oikeaoppisesti ja luonnonkynttä varoen.

   1.2.2019 at 13:13
 • Reply Belegwen

  Oh no! Mulla on myös nysät kynnet tällä hetkellä, talvi teki tepposet.
  Mä oon onneksi päässyt monista pahoista tavoista eroon, en käytä enää kynsiä työkaluina, enkä voi olla ilman lakkaa. Mulla alkaa kynsiä (tai kynnen alla olevaa kohtaa) kivistämään kun ei ole lakkaa. Pakko siis lakata! 🙂

  31.1.2019 at 15:50
  • Reply Nena Sofia

   Talvi tehnyt tepposet täälläkin, huoh. Mulla oli muuten joskus myös noin, etten voinut olla ilman lakkoja, nykyään kynnet on taas tottuneet siihenkin. Fiksuinta kyllä omalla kohdallani olisi vältellä niitä lakattomia päiviä, meinaan niiden aikana sattuu yleensä pahimmat kynsitapaturmat 😀

   1.2.2019 at 13:14
 • Reply FF

  Erinomainen postaus!

  3.2.2019 at 10:26
  • Reply Nena Sofia

   Tuhannet kiitokset! <3

   3.2.2019 at 10:42
 • Reply Heidi

  Hyvä kynsinauhaöljy ja ibx hoito on kynsien pelastus.

  3.2.2019 at 15:58
  • Reply Nena Sofia

   Ihan totta! Tai siis, itse ainakin vannon hyvän kynsinauhaöljyn nimeen, vaikka ibx:ää en olekaan kokeillut. Sitä on kyllä kehuttu niin paljon, että pakko se on uskoa 🙂

   4.2.2019 at 17:27
 • Reply Kuorotipu

  Entisenä tupakoitsijana lämpimästi suosittelen peukalonkynsien käristämistä röökiä sytyttäessä. Hajukin on mahtava 😉

  3.2.2019 at 16:14
  • Reply Nena Sofia

   Loistovinkki! *tirsk* 😀

   4.2.2019 at 17:28
 • Reply Heli / Tinkerbell's nail diary

  Ihan mahtava postaus!! Yks vinkki vois olla kans kynsien repiminen alkavasta lohkeemasta. Sitähän ei kannata viilata. Varmasti tulee kaunista jälkeä :DD myönnän itse harrastavani tätä tylsyyksissäni (ja repsottava kynnen reuna ärsyttää vietävästi), mutta vain siihen käteen mitä en kuvaa blogiin XD

  8.2.2019 at 02:32
  • Reply Nena Sofia

   Jee, kiitos! 😀 😀 Ja hei vitsit, ihan huippuvinkki! Tuota olen harrastanut myös joskus, siinä on jotain oudon tyydyttävää kun sen repsottavan kynnen reunan saa repäistyä pois 😀

   8.2.2019 at 08:45

  Leave a Reply