Follow:

Kynsikuulumisia

Loppukesän ja syksyn aikana kului viikkoja, jolloin en lakannut kynsiäni lainkaan. Oikeastaan, en tehnyt niille yhtään mitään. En hoitanut öljyillä, en siistinyt kynsinauhoja. Hädin tuskin jaksoin edes viilata niitä. Eikä sillä, että viilaamiselle juuri tarvetta olisi ollutkaan, kun ne katkeilivat muutenkin minkä ehtivät. Aina, kun Facebookia tai Instagramia läpi surffatessani vastaan osui kuva jonkun kynsistä, selasin äkkiä ohi. Kaipasin kauniita kynsiäni, mutta en löytänyt mistään energiaa niistä huolehtimiseen. Tiesin, että kynsien kasvatus vaatisi päivittäistä hoitoa ja määrätietoisuutta, jota minulta ei löytynyt.

 

Olen tainnut joskus mainita, etten varmaan ikinä enää ottaisi itselleni rakennekynsiä. Vaan kuinkas kävikään. Kun omista kynsistä ei ollut juuri mitään jäljellä, ja keinot niiden kasvattamiseen oli vähissä, alkoivat akryylitarvikkeet laatikossaan kovasti houkuttelemaan. En ollut myös pitkään aikaan tehnyt rakennekynsiä kenellekään, ja ajattelin, että harjoittelu voisi olla mukavaa. Niin syntyikin nämä kuvien kynnet, ensimmäiset akryylit, joita itselleni olen vuosiin tehnyt.

Tykkäsin lopputuloksesta, ja pitkästä aikaa sainkin ihailla omia kynsiäni. Ajattelin oikeastaan pysytteleväni akryyleissä vähän pidempäänkin, sillä takuu siitä, että kynnet näyttävät kauniilta useita viikkoja ilman minkäänlaista vaivaa, tuntui melkoiselta helpotukselta.

 

Mutta tuskin meni paria viikkoakaan, kun aloin ikävöimään sitä, miltä omat pitkät kynteni tuntuivat ja näyttivät. Ne olivat joustavammat ja ohuemmat, kun rakennekynnet taas tuntuivat ikävän muovisilta. Akryylien kasvuraja alkoi myös häiritsemään melko äkkiä, ja sen takia päädyinkin poistamaan nämä jo vajaan neljän viikon kuluttua. Pakko kuitenkin myöntää, kuinka ilahduttavaa oli huomata, ettei kynnet lähteneet ilmaantumaan tuona aikana ollenkaan! Todennäköisesti ne olisivat pysyneet vielä toisetkin neljä viikkoa, jos en olisi niitä päättänyt poistaa.

 

Näistä rakennekynsistä luovuin siis aika tarkalleen viikko sitten, ja ensimmäiset pari päivää menin nakukynsillä joita läträilin kynsinauhaöljyllä pitkin päivää. Tällä hetkellä omat kynteni ovat lyhyehköt, ja joiltain osin hauraat. Tilanne on kuitenkin parempi kuin ennen akryylejä, joten ilolla jatkan näiden kasvattelua. Ja hei, yksi kiva lakkauskin on tullut jo tehtyä! Siitä kerron lisää sitten seuraavassa postauksessa.

 

No, yllätyittekö?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

18 Comments

 • Reply Hanna

  On kyllä todella nätit. Hyvää työtä!
  Itseänikin ärsyttää Kiaran huollot, kun niin tarkaan syynään pohjat ja menee aikaa. Sitten taas on kiva kun voi pitää sellaista muotoa kynsissä, joka mielestäni on kaunis ja ei ikinä kestäisi luonnonkynsissä. Vedän poralla tyven niin alas, että kasvuraja on suht helppo peittää lakalla usemmiten.
  Innolla odotan seuraavaa lakkaustasi. Se on taatusti vakaata Nena Sofi-laatua 🙂

  20.12.2018 at 10:50
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Hanna! <3 Nämä oli tosiaan pakko myös lakata viimeisellä viikolla, mutta minusta tuntui heti lakan kanssa, että ne on ihan liian paksut, vaikkeivat ennestään siis kovin paksut olleetkaan. Mutta no, kukin tyylillään - minulle luonnonkynnet tuntuvat sopivimmalta 🙂

   23.12.2018 at 19:13
 • Reply emzi

  Ihana lakkaus ja niin nätit ovat kynnet. Mä menin takas akryyleihin tässä vähän aika sit ja oon niin tyytyväinen ku näyttävät niin hyvältä <3

  20.12.2018 at 13:57
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! <3 Ihanaa kuulla että oot tyytyväinen myös omiin kynsiin <3 Se on niin kiva fiilis, kun kynnet on kunnossa 🙂

   23.12.2018 at 19:14
 • Reply Linda

  Aivan ihanat kynnet, just tollasista sävyistä tykkäisin itsekin jos voisin kynsiä lakkailla (tai rakennekynsiä käyttää)! Ja vitsit että olis kiva osata itsekin tehdä tollasia<3 😀

  20.12.2018 at 14:13
  • Reply Nena Sofia

   Voi kiitos! <3 Rakennekynsiin tällaiset neutraalit sävyt on kivoja valintoja, kun sopivat sitten useimpien asujen kanssa yhteen eikä niihin kyllästy niin nopeasti 🙂

   23.12.2018 at 19:16
 • Reply Belegwen

  Kiva kyllä kun olet tullut takaisin! 🙂

  Mä en usko, että itse pystyisin pitämään raksuja, sen verran nopeasti se kasvuraja alkaisi häiritsemään. Onhan ne toki paljon helpommat kun menevät pidempään, mutta silti tykkään itse enemmän luonnonkynsistä. Paitsi kyllä mulle nämä sun tekeleet kelpaisi! ♥

  20.12.2018 at 18:17
  • Reply Nena Sofia

   Oi miten otettu olen, kiitos Belegwen! Sulla on kyllä niin upeat omat kynnet, että ei ne tosiaan mitään rakenteita kaipaakaan! <3

   23.12.2018 at 19:18
 • Reply Unelmien hehku/Hillevi

  Ihanat kynnet <3 Joskus ei vaan jaksa huolehtia niistä, mutta sitten niiden hoidosta nauttii taas uudella innolla, kun on pitänyt vähän taukoa <3

  20.12.2018 at 18:45
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos <3 Ja ihan totta! Tauko tekee välillä ihan hyvää 😀

   23.12.2018 at 19:18
 • Reply More or Less Katri

  Kauniit ja onnistuneet akryylikynnet! Itse myin omat rakennekynsikamat eteenpäin ja päätin jäädä vain ihan kynsilakka-puolelle. Joskus voi hakea sitten geelilakat liikkeestä jos haluaa vähän siistimmät pidemmälle ajalle.

  21.12.2018 at 16:01
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia! <3 Ja siis sama homma on ollut itselläkin monesti mielessä, eipä musta mitään kynsiteknikkoa taida ainakaan päätoimisesti olla tulossa 😀 Mutta vielä en ole myynyt, kun kiva noita olisi muille tehdä jos vaan keksisi jostain muutaman asiakkaan 😀

   23.12.2018 at 19:21
 • Reply Marppa

  Nätit! Tykkään erityisesti noista koukeroista, ja musta toimii aina! 🙂

  22.12.2018 at 22:15
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Marppa! Musta on kyllä varma valinta kynsiin, ainakin oman vaatekaapin sisällön kanssa se sopii aina hyvin yhteen 😀

   23.12.2018 at 19:21
 • Reply Kata

  Nää on niin kauniit! Itekin tuskailen jatkuvasti kun geelien huoltoon ei oikein oo aikaa mut luonnonkynnet taas ei kestä heppa- ja pikkulapsiarkea.

  24.12.2018 at 20:19
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! ❤ ja siis joo, ymmärrän tuskasi! Mullakin tänään pari kynttä katkennut, ei onneksi pahasti, mutta ärsyttää 😀

   24.12.2018 at 22:05
 • Reply Heli / Tinkerbell's nail diary

  Hirmu kauniit kynnet ja ihanaa ku oot tullu takasi<3

  28.12.2018 at 21:06
  • Reply Nena Sofia

   Oi kiitos! <3 Niin ihanaa kyllä palata 🙂

   4.1.2019 at 14:18

  Leave a Reply