Follow:

Tukkakuulumisia: Kaksi kuukautta kasvivärjäyksestä

Minulta pyydettiin päivityspostausta edellisen ekokampaamokäynnistä kertovan juttuni jatkeeksi. Postaus oli tarkoitus pyöräyttää mahdollisimman pikaisesti, mutta homma etenikin varsin verkkaisesti. Aluksi ongelmana oli poissaolo kotoa ja kameran ääreltä, ja nyt kotiin palattuani blogiaikaa ei juuri ole ollutkaan. Tänään sain kuitenkin tukkakuvat napsittua, ja ajattelin hyödyntää rauhallisen illan näppäimistön ääressä.

Kävin Ecosalon Edenissä 20.02. eli aika tarkalleen kaksi kuukautta sitten. Tuolloin hiuksia lyhennettiin reilulla kädellä ja päähän iskettiin punertava kasviväriseos. Lopputulos oli luonnollinen, mutta huomattavasti entistä, kulahtaneen oranssia sävyä intensiivisempi ja punavoittoisempi. Hiukset näyttivät kiiltäviltä ja tuntuivat paksuilta sekä hyväkuntoisilta. Niissä oli myös enemmän rakennetta ja niitä oli helpompi muotoilla kuin luonnostaan liukasta hiustani yleensä on.

 

Nyt kahden kuukauden jälkeen hiusväri on haalistunut, mutta se näyttää edelleen huomattavasti intensiivisemmältä ja kauniimmalta kuin ennen kasvivärjäystä. Sävy on taittunut enemmän ruskeaan kuin oranssiin, minkä johdosta tyvikasvuni on paljon huomaamattomampi kuin olisin osannut odottaa. Alemmasta lähikuvasta näkee myös hyvin sen, ettei tyvikasvu ole ollenkaan tarkkarajainen vaan enemmänkin liukuva. Käsittääkseni tämä johtuu siitä, että kasviväri on kestoväristä poiketen hiuksen pintaan kerrostuva, ja siten myös kuluu eniten tyvestä hiusten pesemisen ja muun käsittelemisen yhteydessä.

Hiustuntuma on nyt parin kuukauden jälkeen lähempänä normaalia, tukka ei ole enää niin “ryhdikäs” vaan selkeästi liukkaampi. Kiilto sen sijaan on pysynyt lähes yhtä kauniina, kuin heti kasvivärjäyksen jälkeenkin.

 

Nyt voisin pitää pienen hiljaisen hetken tämän ihmeaineen kunniaksi. Hiukseni eivät ole koskaan aiemmin näyttäneet näin hyviltä parin kuukauden tyvikasvulla! Toki nyt alkaa jo tuntumaan siltä, että uutta väriä voisi lätkäistä tyveen, mutta mitään kiirehtimisen syytä en asian suhteen näe. Tavalliselta keskusteluetäisyydeltä katsellessa hiusväri sulautuu tyveen, eikä mitään “pipopäivä-fiilistä” ole tähän mennessä noussut.

 

Väittäisin, että kasviväreihin siirtyminen oli ehdottomasti parhaita päätöksiäni hiusten suhteen, enkä ihan heti aio siitä perääntyä. Suunnitelmissa olisi käydä lyhentämässä tukkaa vielä jonkun verran kampaajalla, mutta viimeistään sen jälkeen ajattelin kokeilla kasvivärien kotikäyttöäkin. Vähän jo jännittää, että millaista sotkua saan aikaan!

 

Edit: Nykyään värjään hiukseni kotona, ja olen erityisen tykästynyt Khadin Pure Hennaan(mainoslinkki). Sitä, ja muita Khadin värejä voi tilata Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille! ♥

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

12 Comments

 • Reply SariBP

  Todella terveet ja paksut hiukset ja kauniin sävyiset. Sävy on pysynyt todella hyvänä noinkin pitkään. Kasvivärit ovatkin varmaan paljon järkevämpi kuin kemikaalit. Olen itsekin miettinyt miten paljon on tullut vuosien varrella laitatettua hiuksiin eri sävyjä, mutta olen luottanut kuitenkin aina kampaajan ammattitaitoon, ettei ainakaan mitään akuuttia vahinkoa ole päässyt tulemaan.

  23.4.2018 at 05:15
  • Reply Nena Sofia

   Kampaajalla värjääminen onkin varmasti ihan eri juttu, kuin kotivärien kanssa läträily, eli tuskin sinulla suurta huolen aihetta on 🙂 Itsellä ei vaan vieläkään olisi mahdollisuutta käydä kovin usein kampaajalla päivittelemässä tukkaväriä, mutta kasvivärit on onneksi turvallisia kotonakin käytettäväksi.

   29.4.2018 at 18:08
 • Reply Sissi

  Ihan älyttömän kaunis sävy myös jälkimmäisessä kuvassa <3

  23.4.2018 at 06:08
  • Reply Nena Sofia

   Kiitän! Tätä ei tosiaan voi kuin kummastella 🙂

   29.4.2018 at 18:09
 • Reply Linda

  Sävy näyttää kyllä edelleen todella kauniilta! ♥ Ja kokemuksesta tiedän kuinka herkästi ne punertavat sävyt saattavat hiuksista haalistua ja kulahtaa 😀 Mäkin uskaltauduin vihdoin viime kampaajareissulla leikkauttamaan reilu 10 cm pituudesta pois. Kyllähän se hirvitti ja hiukset tuntuu lyhyiltä, vaikka puoleen selkään ne on yhä vieläkin 😀 Tohon sun muutokseen verrattuna tää mun ei oo kyllä juuri mitään 🙂 Sulla oli ihan mielettömän pitkät hiukset aiemmin!

  23.4.2018 at 09:57
  • Reply Nena Sofia

   Pitkistäkin hiuksita 10cm on kuitenkin todella paljon! Muistan, kun aikanaan suojelin kutrejani niin, että parinkin sentin lyhentäminen tuntui riipivältä 😀 Nyt suunnitelmissa olisi pätkäistä tätäkin tukkaa vielä tuon 10cm verran, nyt kun nämä on jo lyhyet eli paljoa ei ole menetettävissä, haluan ehdottomasti nähdä miltä vähän lyhyempi polkka näyttäisi 🙂

   29.4.2018 at 18:11
 • Reply Katri / More or Less Katri

  Ylöättävän hyvin kestänyt tuo väri kuitenkin tukassa, eikä oo tullut tuota haalistumaa. Sulla on tukka kyllä hyvän näkösessä kunnossa nyt. Ja nopeasti se menetetty kasvaa takaisin 🙂

  24.4.2018 at 07:44
  • Reply Nena Sofia

   Joo, tää on pysynyt kyllä todella hyvänä! Eniten ihmettelen tätä kiiltoa, että miten voikaan kiiltää edelleen niin nätisti vaikka värjäyksestä on ties kuinka pitkä aika 🙂

   Ja siis niin, kyllähän se kasvaa… Tosin nyt ajattelin lyhentää vielä vähän ennen kesää 😀 Tätä tahtia ollaan kohta poikatukassa (hope not) 😀

   29.4.2018 at 18:12
 • Reply Marppa

  Näyttää tosi hyvältä! Itseasiassa tykkään tuosta nykytilasta enemmän. Väri näyttää eläväisemmältä. 🙂

  Täytyy todella harkita kasviväreihin siirtymistä. Sun hiukset kiinnostaa näin kovasti siksi, että sävy on aikalailla justiinsa se, mitä haluaisin itsellenikin. Täytyis vaan kasvattaa Elumenit alta pois.. :/

  25.4.2018 at 10:24
  • Reply Nena Sofia

   Mä olen vähän samaa mieltä sun kanssa, tykkään tosi paljon siitä, miten eläväiseksi sävy on mennyt 🙂

   Onko sulla kuinka tumma se elumen siellä pohjalla? Jos on tummempi kuin mihin haluaisit kasviväreillä värjätä, sitten tosiaan kannattaa kasvatella, muussa tapauksessa saattaisin itse vetäistä vaan päälle kasviväriä jos pohjasävy ei ole tyyliin vihreä. Mutta toki kannattaa käväistä vaikka ekokampaamosta kysymässä, mitä mieltä he ammattilaisina olisivat 🙂

   29.4.2018 at 18:26
 • Reply Nella / Neiti Minttukihara

  Ihanan näköiset sun hiukset! Ja tosi hyvin pysynyt tuo väri, kun kaksi kuukautta on kuitenkin välissä 😮

  28.4.2018 at 20:22
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Nella! <3 Itsekin kyllä ihan hämmästyin tästä kestosta, ihanan huolettomasti on saanut olla kun tyvikasvuakaan ei juuri huomaa 😀

   29.4.2018 at 18:32

  Leave a Reply