Follow:

Kokeilussa So Nailicious siveltimet + The Nail Art Book

*Osa postauksessa esiintyvistä tuotteista saatu

Käsinmaalattuja kynsikoristeluja rakastavana olen joutunut jo aikapäiviä sitten alistumaan sille faktalle, että kynsien koristeleminenkin on välineurheilua. Jotkin koristelut luonnistuvat vähän kehnommillakin välineillä, mutta jos ihan tosissaan haluaa kehittää itseään maalattujen kynsikoristelujen ihmeellisessä maailmassa, suosittelen panostamaan välineisiin. Yksi kaikkein tärkeimmistä välineistä onkin – mikäs muukaan, kuin itse sivellin.

 

CesarsShop nappasi jälleenmyyntiin maailmalla kynsienkoristelusiveltimistään tunnetun So Nailiciousin tuotteet, joista sainkin testattavakseni kaikki neljä sivellintä sekä mielenkiintoisen, kynsikoristelujen suunnitteluun tarkoitetun vihkosen. Tuotteet siirtyivät heti ahkeran testailun alle, ja tänään pääsenkin kertomaan teille tarkemmin omista kokemuksistani niiden käytössä.

 

The Little Book of Nail Art

Harrastuksen alkuaikoina lakkasin kynsiäni niin usein, etten oikeastaan edes välittänyt niiden suunnittelemisesta. Kynsille tuli juuri mitä sattui tulemaan, ja mikäli jokin idea mielessä nousi, sen muisti hyvin vielä seuraavalla lakkauskerrallakin. Nykyään minulla ei ikävä kyllä ole aikaa puuhailla lakkapullojen ääressä yhtä tiuhaan tahtiin kuin tuolloin, joten ideatkin ehtivät välissä unohtumaan. Sitten sitä istuu kynsipöydän ääressä iso kysymysmerkki pään yläpuolella ja tuijottaa epätoivoisena lakkapullojen kutsuvaa riviä. Kun niitä ideoita kuitenkin on, ja paljon, mutta ne eivät ikinä satu kohdalle silloin kun niitä eniten kaipaa!

 

Olen itseasiassa välillä raapustellut kynnen kuvia pienille paperilappusille ja kynäillyt niille koristeluideoita silloin, kun jokin erityisen kiva yhdistelmä on mieleeni juolahtanut. Harmillisen usein nämä laput kuitenkin eksyvät jonnekin (veikkaan, että samaan paikkaan missä puolet sukkieni pareista luuraa), eikä niiden olinpaikkaa tosihetken tullessa enää muistakaan.

 

Täten voin suurieleisesti ilmoittaa, että ongelma on ratkennut. Tämä vihko pysyy tallessa ainakin 100 kertaa todennäköisemmin, kuin yksittäiset post it -laput, eikä tälle tarvitse piirrellä epämuodostuneen näköisiä kynnen kuvatuksia itsekseen. Tämä päätyi jo vakikäyttöön, ja olen rustaillut monia kynsikoristeluja ihan ajan kuluksi kirjan sivuille! Voin vakuuttaa, että tähän piirtely on huomattavasti antoisampaa, kuin niiden ainaisten mandala-värityskirjojen värittely.

 

Kirjassa on 31 sivua, joista jokaiselle on painettu neljä kädellistä kynsimalleja. Yhteensä tilaa löytyy siis 124 lakkauksen suunnitteluun! Sivut ovat paksua paperia, joka kestää niin tusseja kuin kynsilakkojakin. Kompaktin kokoinen pikkukirja sujahtaa kätevästi laukkuun, jolloin “kynsiä” pääsee koristelemaan reissun päälläkin. Hintaa tällä vihkosella on 12,90€, ja siitä löytyy kolme eri versiota kynsien mallin mukaan. Kurkkaa vaihtoehdot täältä.

 

So Nailicious Nail Art Brushes

Kyllä, huokaisin ääneen kun nämä ystävykset näin! Tässä on ehdottomasti kauneimmat kynsienkoristelusiveltimet, mitä olen ikänäni nähnyt. Ja se on paljon sanottu se. Näitä siveltimiä ei tosiaan tarvitse piilotella pöytälaatikossa, vai mitä te sanoisitte? Siveltimien rungot on muuten kauttaaltaan metalliset, eikä niiden värit kulu asetonissa. Tästä olin innoissani, sillä itsehän tuppaan pilaamaan sivellinten varret aika nopeasti niitä kynsilakanpoistoaineessa dippaillessani.

 

Siveltimiä on yhteensä neljä erilaista, joista jokainen on suunniteltu hieman erilaisia koristeluja varten.

#01 Warrior: Äärimmäisen tarkkaan työskentelyyn tarkoitettu, lyhyillä ja kapeilla harjaksilla varusteltu sivellin. Tällä luonnistuu parhaiten tarkat yksityiskohdat, sekä lyhyet ja kaarevat viivat.

#02 Needle: Hyvinkin erilaisiin koristeluihin taipuva “jokapaikan höylä”, joka näyttää parhaat puolensa esimerkiksi puolikuumanikyyrien tai ranskalaisten tippien maalaamisessa. Tällä saa tehtyä kevyesti kaartuvaa, sekä suoraa viivaa. Jälki on hivenen paksumpaa kuin Warriorilla tai Spearilla.

#03 Spear: Paras kumppanisi luodinsuoriin viivoihin. Spearin harjakset on ihailtavan kapeat, ja sillä saa halutessaan maalattua hiuksenhienoja viivoja. Tämä sivellin suoriutuu parhaiten suorista viivoista, mutta loivat kaaret onnistuu silläkin.

#04 Slayer: Erityisesti one stroke -koristeluihin luotu, tarkka viistopääsivellin. Soveltuu myös kynsinauhojen putsaamiseen, vaikken siihen sitä ehkä ensimmäisenä uhraisi.

Yllä näkyy tekemiäni testiviivoja. Nämä on siis toteutettu mustalla akryylimaalilla huokoiselle, vaakatasoon asetetulle paperille, joten jälki ei ole kaikkein optimaalisinta. Vielä tasaisempia viivoja saa suoraan kynnelle maalaamalla.

Slayer houkutteli kokeilemaan myös one stroke -kukkasia, vaikken niiden maalaamisessa järin taitava olekaan. Etenkin paperille näiden maalaaminen tuntui turhauttavalta, pitää ottaa uusi kokeilu suoraan kynsille!

Siveltimien harjakset ovat laadukasta, synteettistä karvaa. Se tuntuu juuri sopivan jämäkältä ja helposti hallittavalta kynsien koristelussa. Muutamien maalauskertojen jälkeen en myöskään ole havainnut harjaksissa mitään harottamisen alkua, enkä kyllä usko että sitä ihan heti tulee tapahtumaankaan. Kunhan siveltimistä pitää hyvää huolta ja puhdistaa ne hellävaraisesti jokaisen käytön jälkeen, pitäisi harjasten pysyä kunnossa. Lisäapuna siveltimien mukana tulee korkit, jotka huolehtivat siitä, ettei harjakset saa ylimääräistä osumaa käyttöä odotellessaan.

 

Yksittäin ostettuna siveltimet maksavat 13,80€/kappale,  ja koko neljän setin saa tällä hetkellä alehintaan 47,20€. Alkuun hinta voi kuulostaa kovalta, mutta sanoisin, ettei se sitä oikeasti ole. Itsehän maksoin viime keväänä Fantasy Nailsin yksittäisestä koristelusiveltimestä 26€, jonka jälkeen tajusin, että laatuun kannattaa panostaa. Parin euron ebayn ihmeet ovat kelvollisia parin kerran harjoitteluun, mutta mitään tarkkaa niillä ei saa aikaan ja äkkiähän ne ovatkin jo täysin käyttökelvottomassa kunnossa.

Kirja, sekä siveltimet pääsivät koetukselle pääsiäiskynsiä toteuttaessani. Olin juuri vähän aikaa sitten ohikuullut keskustelun, jossa todettiin, ettei keltaista ja violettia oikein voi kynsillä yhdistää. Kyseinen ajatus jäi kiusaavana kytemään pääkopassani, ja vaikka ennenkin olen kokeillut vastaavaa väriyhdistelmää, oli minun pakko taas tarttua näihin “keskenään riiteleviin” vastaväreihin pääsiäiskynsiä lakkaillessani. Etsinkin lakkakaapista mieluisia sävyjä tovin, ja varmistin niiden yhteensopivuuden vielä The Nail Art Bookin väriympyrässä. Sen jälkeen nappasin mustan kynän käteen, ja lähdin hahmottelemaan sopivia koristeluja kirjan kynsimalleille.

Muuten lakkaus syntyi samanlaisena kynsille, kuin kirjankin sivuille, mutta peukalon strassirykelmän lisäsin vielä jälkikäteen koristeluja täydentämään. Maalaukset toteutin kokonaan kynsilakoilla sekä So Nailiciousin siveltimillä Warrior ja Needle. Ja hei, kyllä ne vastavärit vaan toimii! Itse ainakin tuijottelin tätä keltaisen ja violetin yhdistelmää silmät sydäminä 

 

Käytetyt tuotteet: 
Aluslakka: Kiara Sky*
Valkoinen: Wild & Mild – Alaska*
Violetti: piCture pOlish – Heaven*
Keltainen: essence – love is in the air
Koristeluissa:
Konad – musta & valkoinen leimauslakka*
MinuRipsmed lasistrassit
Mikrohelmet Ebaysta
Mavala – Glam Ice* glitterlakka
*Tähdellä merkityt tuotteet saatu

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

22 Comments

 • Reply Päivi

  Hienot kynnet – ei ihan heti olisi tullut itselle mieleen yhdistää kyseisiä värejä,mutta TOIMII <3 !

  3.4.2018 at 17:27
  • Reply Nena Sofia

   KIITOS! <3 Väriyhdistelmä oli omastakin mielestä aivan ihana! 🙂

   4.4.2018 at 12:03
 • Reply Belegwen

  Ihana yhdistelmä, täydelliset pääsiäiskynnet! 🙂

  3.4.2018 at 17:54
  • Reply Nena Sofia

   Voi kiitos! 🙂

   4.4.2018 at 12:03
 • Reply Emmi

  Tollanen suunnittelukirja ois kyllä kätevä! Ja en kestä noita kynsiä, niin mielettömän upeat!? todellakin toimii keltaisen ja violetin yhdistelmä!

  3.4.2018 at 18:10
  • Reply Nena Sofia

   Apua, kiitos! <3 Nämä värit on kyllä oikeasti niin nätit yhdessä 🙂

   4.4.2018 at 12:04
 • Reply Erika

  Upeat kynnet! Vastavärit todellakin toimii kyllä hyvin. 🙂

  3.4.2018 at 21:44
  • Reply Nena Sofia

   Oih että, paljon kiitoksia! 🙂

   4.4.2018 at 12:04
 • Reply Anniina

  Vitsi kuinka suloiset lakkaukset! Tykkään! ♥.♥
  Vähän ehkä täytyy häpeillen myöntää, että käytän itse akryylimaaleilla maalatessani aina pelkkiä ebay-siveltimiä. 😀 Jonkin verran kyllä houkuttaisi testata näitä oikeasti laadukkaitakin siveltimiä, jos näillä saisi vähän siistittyä tuota nykyistä maalausjälkeäni. 🙂

  4.4.2018 at 08:59
  • Reply Nena Sofia

   Aii että, ihanaa kiitos! <3

   Ja siis hei, ei suotta kannata hävetä! Kyllä minäkin pitkään niillä maalailin, ja stripereina olen edelleen käyttänyt ebay-siveltimistä ohuemmiksi leikeltyjä versioita. Nyt ei tarvitse enää, tuo striper on meinaan myös älyttömän hyvä! Suosittelen kyllä tutustumaan näihin, on meinaan oikeasti kannattava sijoitus jos paljon maalailee. Säästyy turhalta tuskanhieltä 😀

   4.4.2018 at 12:06
 • Reply Nanne

  Aivan älyttömän söpsöt noi siun pääsiäiskynnet! Oon ihan lovena täällä ♡_♡
  Toi kirja olis varmasti kätevä, mutta mie luulen että miulla se jäis ensimmäisen kuukauden jälkeen laatikon pohjalle o.O

  4.4.2018 at 11:15
  • Reply Nena Sofia

   Voi sun kanssas, kiitos kaunis! <3

   Tässä on kyllä se vaara, että kirjan käytön vain unohtaa 😀 Nyt aluksi ainakin on itsellä intoa riittänyt, ja tuntuu vallan näppärältä apulaiselta 🙂

   4.4.2018 at 12:07
 • Reply Tuikku

  Ihanat kynnet, etenkin tuo pupu <3
  Mä niin tarvitsen tuon Warriorin!
  Minun mielestäni vastavärit nimenomaan sopivat hyvin yhteen.

  4.4.2018 at 22:51
  • Reply Nena Sofia

   Oih kiitos ! <3 Warrior on kyllä ihan huikea, Needlestäkin on tullut jo mun paras ystävä. Niitä kahta suosittelen ihan varauksetta, mä luulen, että kuka vaan yhtään kynsien koristelusta välittävä löytää niille käyttöä 🙂

   Vastavärit toimii kyllä tosi hyvin omastakin mielestä! Esim. Vihreä ja punainen on mun ikisuosikkini väripareista, mutta keltaista ja lilaa ei ole tullut niin pitkään aikaan yhdistettyä, etten enää ihan edes muistanut, miltä ne näyttää vieretysten 😀

   6.4.2018 at 11:28
 • Reply Marppa

  Onpas suloiset! Värit sopivat oikein hyvin yhteen. 🙂

  5.4.2018 at 11:27
  • Reply Nena Sofia

   Oih, suuret kiitokset! 🙂

   6.4.2018 at 11:29
 • Reply Marina / Dioriina

  Ihanat kynnet! Kaikki taitaa nykyään olla enemmän tai vähemmän välineurheilua. 🙂

  5.4.2018 at 11:31
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia! 🙂 Tuo on kyllä ihan totta 😀

   6.4.2018 at 11:30
 • Reply Katri / More or Less Katri

  Todella onnistunut lakka! Keltainen ja liila sopivat kyllä nätisti yhteen 🙂

  7.4.2018 at 14:55
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia! Niin ne kyllä tosiaankin sopii 🙂

   11.4.2018 at 19:08
 • Reply Heli / Tinkerbell's nail diary

  Älyttömän ihana lakkaus<3 Toi vihko on hirmu kätevä! Tilasin sen samantien ku ne tuli myyntiin 😀

  8.4.2018 at 16:49
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Heli! <3 Tää vihko on kyllä älykiva keksintö 🙂

   11.4.2018 at 19:28

  Leave a Reply