Follow:

Kestotestissä CND Vinylux kynsilakat

Julkaisin aikaisemmin esittelyn CND:n Vinylux -sarjan The Nude kokoelmasta, joka löytyy täältä. Kyseisessä postauksessa kerroin sarjasta tarkemmin ja esittelin swatchit kokoelman neljästä nudelakasta. Kerroin jo tuolloin, että olin tekemässä lakkojen kanssa kestotestiä, sillä halusin nähdä, miten ne omilla kynsilläni pysyisivät pidemmässä käytössä. Tänään perehdytään tuon kestotestin tuloksiin!

 

Niille, joille Vinyluxit ovat vielä ihan uusi juttu, kerron, että kyseessä on tavallisen kynsilakan tavoin toimiva kestolakka (ei siis tarvitse UV-valoa kuivuakseen), jolla voidaan kotioloissakin saavuttaa pitkäkestoinen lakkaus. Vinylux-sarja on 7-free, eikä lakat siis sisällä kamferia, tolueenia, formaldehydia, ftalaattteja (DBP), ksyleeniä, formaldehyderesiiniä tai butanonia (MEK). Lakkojen suositushinta on 15,90€/15ml ja niitä voi tilata CND:n omasta verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä jotka löydät täältä.

Postauksen kahdessa ensimmäisessä kuvassa näkyy kynnet juuri lakattuina. Käytin lakkaukseen The Nude -kokoelman sävyjä Unearthed sekä Uncovered (keskisormissa). Lisäksi koristelin osan kynsistä kultaisella glitterlakalla ja maalatuilla kukkasilla. Sarjan ohjeita noudattaen en käyttänyt lainkaan aluslakkaa, ja värilakkoja lakkasin kaksi kerrosta. Koko lakkauksen viimeistelin kerroksella Vinylux Weekly Top Coatia. Se antoi kynsille miellyttävän kiillon ja kuivui nopeasti.

 

Vietin samoilla lakkauksilla loppujen lopuksi yhteensä kahdeksan päivää. Tämän postauksen kolme viimeistä kuvaa on otettu kuudennen päivän iltana, ja se olikin ensimmäinen päivä, kun mitään kulumaa tuli näkyviin. Minun oli tarkoitus kuvata kynnet jo viidentenä päivänä, ihan vain tallentaakseni filmille sen epätodellisen tilanteen, jossa lakkaus oli molemmissa käsissä edelleen kärkiä myöten täysin siisti. Kun vielä ottaa huomioon, että näiden kynsien kanssa tuli siivottua, tiskattua, ja viilattua rakennekynsiä, ei voi kuin nostaa hattua moiselle kestävyydelle!

Kuvassa lakkaus 6. päivän iltana

Kuten sanoin, ensimmäiset kulumisen merkit tulivat esille kuudentena päivänä. Aamulla alkoi näkymään kärkikulumaa peukalon kynsissä, ja oikean käteni etusormen kynnessä. Päivällä tiskatessani isomman astiakasan, lohkesi molempien peukaloiden kulmista pienet lakkalevyt. Kuvissa tuo näyttää dramaattisemmalta kuin miltä se luonnossa näytti, edes minä en meinannut huomata sen tapahtumista. Illalla tein vielä pienimuotoisen kodin siivouksen, jonka jälkeen kärkikulumaa olikin jo useammassa kynnessä.

Tässä kohtaa kynnet näyttivät siltä, että lakat alkaisivat murenemaan vauhdilla. Katselin seitsemännen päivän läpi vielä, kuinka pahalta lakkaus alkaisi näyttämään, enkä sitten kuitenkaan huomannut mitään eroja edellisen päivän tilanteeseen. Kahdeksantena päivänä peukalon kynnet alkoivat paljastumaan enemmän, ja kärkikuluman huomasin kasvaneen jo muissakin kynsissä. Silloin lähtikin lakat vaihtoon.

 

Ihan täydellisinä nämä eivät siis kynsilläni tuota täyttä seitsemää päivää pysyneet, mutta ilmenneet viat olivat sen verran pieniä, että ne painettakoon villaisella. Minä olin ainakin hyvin tyytyväinen tähän kestoon, ja tulen ihan varmasti tarttumaan Vinyluxeihin seuraavan kerran, kun kaipaan lakkaukseltani vähän parempaa kestävyyttä. Se on muuten pakko vielä mainita, että vaikka monet muutkin kestolakat kestävät usean päivän ajan kynsilläni ihan hyvin, niin Vinylux vei voiton kiiltävyydellään. Vastoin kaikkia odotuksiani kynnet olivat kauniin kiiltävät yhä kahdeksantena päivänä, ilman, että olisin lisännyt välissä päällyslakkaa. Se on mielestäni erityisen hieno suoritus!

 

Käytetyt tuotteet:
CND Vinylux – Unearthed*
CND Vinylux – Uncovered*
Mavala – Glam Fizz*
O.P.I. – Love.Angel.Music.Baby
CND Vinylux – Weekly Top Coat*
+ Mont Marté musta akryylimaali
*Tähdellä merkityt tuotteet saatu

 

Mitkä on teidän luottolakkoja silloin, kun toivotte lakkaukselta erityisen hyvää kestävyyttä?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

12 Comments

 • Reply Emmi

  Oi miten ihana lakkaus!? Mä en oo vielä tutustunu kyseisiin lakkoihin, mutta vaikuttaa erittäin hyvältä!

  28.3.2018 at 17:06
  • Reply Nena Sofia

   Iiks, kiitos Emmi! <3 Nää on kyllä aivan loistavia 🙂

   29.3.2018 at 11:13
 • Reply Mimosa

  CND Creative Play -lakat on miun luottolakkoja, helppoja myös ottaa mukaan, kun kuivuvat nopeasti eikä tarvitse alus- ja päällyslakkoja erikseen 🙂

  28.3.2018 at 18:10
  • Reply Nena Sofia

   Ne on kyllä ihan huippuja myös! 🙂

   29.3.2018 at 11:14
 • Reply Kata

  Mä en oo kokeillu noita värilakkoja, mut päällyslakka tarttui kerran jostain mukaan ja on kyllä hyvä! 🙂

  28.3.2018 at 18:50
  • Reply Nena Sofia

   No kyllä vaan! Ja siis ihan tosi kannattaa testata myös näitä värilakkoja, ainakin näiden testaamieni koostumuskin on ihan kuin jostain toisesta maailmasta 😀 <3

   29.3.2018 at 11:15
 • Reply Noora / KIDULT

  Vitsi kun itselläkin pysyis edes sen kaksi päivää kynsilakat siistinä ja ehjänä 😀 Ei toi kaupassa ja kassalla työskentely oo paras mahdollinen vaihtoehto, jos tahtoo kynnet nättinä pitää..

  28.3.2018 at 23:14
  • Reply Nena Sofia

   Voi äh, ikävä kuulla että sulla lakat pysyy niinkin kehnosti 🙁

   Mä veikkaisin, että oikeilla lakoilla ja tekniikalla saisit lakkauksen pysymään vähän pidempäänkin, mutta sen avaaminen ei ehkä tähän yhteen kommenttiin mahdu. Lyhyesti kuitenkin, viilaa kynsistä liuskoittuneet osat pois jos sellaisia on, huolehdi ettei kynnen pinnalla ole kuollutta ihosolukkoa (erittäin kevyt buffaus kynsinauhojen läheltä isogrittisellä viilalla tai kynsinauhojen työntäminen cuticle removerin kanssa), putsaa kynnet desinfiointiaineella ennen lakkausta jonka jälkeen lakkaa kynnet jollakin pitkäkestoisella kynsilakalla siten, että suljet myös lakkauksen kärjet.

   Voisin tehdä aiheesta vielä jonkinlaisen havainnollistavan postauksen, koska tämä nousee esille kommenteissa aika usein 🙂

   29.3.2018 at 11:25
 • Reply Katri / More or Less Katri

  Taas super kaunis lakkaus! Ja nuo glitterit <3

  29.3.2018 at 17:56
  • Reply Nena Sofia

   Voih että, kiitoksia! <3

   3.4.2018 at 14:24
 • Reply Tiina

  Vinylux on ollut mun suosikki jo pitkään ja tykkään nykyäänkin käyttää sitä rakenteiden päällä. Värilakka toimii myös ainakin Essien gel couture -päällyslakan kanssa. Tykkään erityisesti siitä, kuinka värilakka tasoittuu itsestään kauniisti (tosin yksi vanha “hutilakka” tekee poikkeuksen tästä…).

  29.3.2018 at 18:36
  • Reply Nena Sofia

   Kiva kuulla, että olet tykännyt Vinyluxeista 🙂 Tuo itsestään tasoittuvuus on kyllä iso plussa näillä!

   3.4.2018 at 14:25

  Leave a Reply