Follow:

Edullinen ratkaisu kaksoispuhdistukseen: Avon True Nutra Effects puhdistusöljy

*Avon puhdistusöljy saatu

Kauniin ihon salaisuus piilee ihon hoitamisessa. Huonosti voivaa ihoa ei voi millään meikkikerroksella muuttaa hehkuvan kauniiksi, sillä monesti ihon ongelmia peitettäessä päädytään vain korostamaan niitä. Yksi tärkeimmistä ihonhoidon osa-alueista on ihon kunnollinen puhdistaminen.

 

Kunnollisella en nyt missään tapauksessa tarkoita hinkaten ja hioen punakaksi sekä nahkean tuntuiseksi saatuja poskipäitä, sillä tavalla iho vasta epätasapainoon saadaankin. Ihon puhdistuksessa tavoitteena on poistaa ihon pinnalta vain ylimääräinen rasva, lika, ja mahdolliset meikkituotteet. Sen sijaan ihon omaa, rasva-aineista muodostuvaa suojakerrosta tulisi varjella. Puhdistuksen tulisi siis olla yhtäaikaa hellävaraista, mutta myös tehokasta. Yksi, lähes ylivoimainen keino tähän on kaksoispuhdistus.

 

Kaksoispuhdistuksessa kasvoille levitetään ensin rasvaliukoinen, yleensä öljymäinen tai voidemainen puhdistusaine. Kasvot hierotaan kauttaaltaan tällä ensimmäisen vaiheen puhdistusaineella, jonka jälkeen tehdään toisen vaiheen puhdistus vesiliukoisella puhdistusaineella (esimerkiksi puhdistusgeelit, kasvosaippuat, puhdistusvaahdot). Ensimmäisen vaiheen puhdistusaine sitoo itseensä rasvaliukoista likaa, ja toisen vaiheen puhdistusaine viimeistelee ihon puhdistuksen poistamalla vesiliukoisen lian.

 

Avon True Nutra Effects Miracle Glow – kevyt puhdistusöljy

 

Vaikka kaksoispuhdistus on käsitteenä jo monelle tuttu, ja erilaisia puhdistusöljyjä tätä varten on ollut jo markkinoilla pidempään, eivät ne aina ole kovin helposti saatavilla. Etenkään edullisempia puhdistusöljyjä ei ihan joka kaupassa tulekaan vastaan. Siksi halusinkin vinkata teille tästä Avonin omasta, edullisemman luokan puhdistusöljystä. Tämä on ollut käytössäni nyt kuukauden ajan, jona aikana olen testaillut sitä kevyempien ja voimakkaampien meikkien poistamisessa, meikittömän ihon puhdistuksessa ja jopa meikkimunani putsarina.

 

Tutkitaan aluksi hieman tuotteen ainesosaluetteloa. Puhdistusöljystä löytyy kuutta erilaista öljyä: eniten se sisältää rapsiöljyä, jonka lisäksi seasta löytyy niin kärsimyskukkaöljyä, pellavansiemenöljyä, marulaöljyä, babassuöljyä sekä raakakahvin öljyä. Yhdessä nämä toimivat ihoa hoitavina ja kosteutta sitovina ainesosina, jonka lisäksi niiden funktiona on liuottaa rasvaliukoista likaa ihon pinnassa. Tätä puhdistusta tehostamaan öljyyn on lisätty myös pinta-aktiivisia aineita. Lisäksi incistä löytyy säilöntäaineita sekä koostumusta parantavia aineita.

Isopropyl Myristate, Canola Oil, Ethylhexyl Stearate, Laureth-4, Polysorbate 81, Aqua, Parfum, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Diethylhexyl Sodium Sulfosuccinate, Passiflora Incarnata Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Linum Usitatissimum Seed Oil, Coffea Arabica Seed Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Orbignya Oleifera Seed Oil, Tocopherol

 

 

Miltä puhdistusöljy tuntui käytössä?

 

Avonin öljy on koostumukseltaan hyvin ohutta, ja helposti levittyvää. Tuoksu on mieto, ehkä hieman kaakaopapumainen. Öljy puree tehokkaasti kevyeen meikkiin, ja sillä saa vähän tymäkämmätkin silmämeikit poistettua. Vedenkestävän ripsivärin kanssa joutuu jo hieman pidempään pyörittelemään öljyä ripsissä, mutta kyllä sekin tällä tuntuu lähtevän. En ehkä kuitenkaan ottaisi tätä ykköstuotteeksi hankalampien ripsivärien kanssa. Öljy emulgoituu veden kanssa vaaleaksi, hieman vaahtoavaksi voiteeksi ja huuhtoutuu helposti pois. Iholle jää hieman rasvainen tuntuma, joka katoaa kasvojen kuivuessa. Iso plussa siitä, ettei tuote kirvele ainakaan omia silmiäni lainkaan.

 

Kokeilin tätä totta kai myös meikkimunani puhdistamisessa, sillä siihen minulla on ollut etsinnässä jokin edullisemman luokan puhdistusöljy. Meikkimunani tykästyi Avonin öljyyn selkeästi, meikkivoidetahrat sai tällä täysin puhtaaksi hetkessä. Muna jäi toki jokseenkin öljyisen tuntuiseksi, mutta kaksoispuhdistamalla sekin ongelma ratkesi (kurkkaa tämä postaukseni, jos meikkimunan kaksoispuhdistus kummastuttaa).

 

 

Yhteenveto

 

Olin kuullut tästä Avonin öljystä kehuja jo ennen, kuin päädyin sitä itse kokeilemaan, joten aikalailla tiesin mitä olisi vastassa. Kauniiseen pulloon pakattu puhdistusöljy hoiti tehtävänsä hyvin. Sillä sai poistettua kevyen päivämeikin lisäksi vähän vahvemmat silmämeikitkin. Joidenkin ripsivärien kanssa öljyä piti työstää hetki pidempään, mutta vastaan ei tullut yhtään tuotetta, jota ei tämän ja toisen vaiheen putsarin kanssa olisi saanut puhdistettua hellävaraisesti. Öljy yllätti hieman odotettua ohuemmalla koostumuksella, ja ilahdutti kirvelemättömyydellään.

 

Avon True Nutra Effects -puhdistusöljy maksaa normaalisti 10€. Tällä hetkellä meneillään on kuitenkin kampanja, josta tuotteen voi ostaa hintaan 5,95€. Avonin tuotteita voi tilata heidän konsulteiltaan tai Avonin verkkokaupan kautta täältä.

 

 

Mitkä on teidän luottotuotteita kaksoispuhdistukseen?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

8 Comments

 • Reply SariBP

  Meikit poistan puhdistusöljyllä ja sen jälkeen käytän yleensä puhdistusvoidetta ja kasvovettä. Öljy ja voide ovat minusta tehokkaimmat. Avonin tuotteita on tullut käytettyä ylipäänsä aika vähän. Puhdistusöljyn pullo on kaunis ja hinta on todella edullinen:)

  10.3.2018 at 08:19
  • Reply Nena Sofia

   Tähän kannattaa tosiaan tutustua, mikäli alat kaipaamaan edullisemman puoleista puhdistusöljyä 🙂

   10.3.2018 at 16:25
 • Reply Inga

  Minulla tämä sama tuote käytössä ja tykätty on 🙂 Mulla tämä tosin kirvelee silmiä, jos vähänkään huolimattomasti huuhtelee pois ja pullossa lukeekin, ettei saa käyttää silmiin. Ja pakko korjata: Avonin kauneusneuvojat ovat konsultteja, eivät konsulentteja ?

  10.3.2018 at 15:38
  • Reply Nena Sofia

   Kiva kuulla, että oot tykännyt! 🙂 En tiedä, onko koostumusta muutettu, mutta omassa pullossani ei kyllä lue, ettei saisi käyttää silmämeikin puhdistamiseen. Toki siellä on maininta siitä, ettei tuotetta saisi päästää suoraan kosketukseen silmien kanssa, mutta sama varoitus löytyy lähes kaikista silmämeikinpoistoaineistakin. Eli silmät kiinni lienee ihan turvallista puhdistaa tällä myös silmämeikkejä 🙂 Ikävää kuitenkin kuulla, että kirvelee sinun silmiäsi jos huolimattomasti huuhtelee, itselläni ei tätä ongelmaa ole ollut :/

   Niin ja hei tosiaan, niin taitavat ollakin! Kiitos korjauksesta, päivitän tuon vielä tekstiinkin 🙂

   10.3.2018 at 16:32
 • Reply Katri / Finnlandsnorsk

  Kun boksissa tulikin se micellar vesi aloin lukemaan enemmänkin arvostelua netistä. Nyt aion käyttää vanhat hankinnat loppuun ja sitten ehkä myös siirtyä tähän. Nyt käytän meikinpoistoon eri ainetta ja kasvovettä tämän jälkeen. Sitten oisi sekava määrä eri seerumeita ja rasvojakin.

  11.3.2018 at 18:49
  • Reply Nena Sofia

   Joo, kannattaa ehdottomasti käyttää niitä edellisiä ensin loppuun. Mulla on myös ihan liikaa avattuja naamapurnukoita, kun on tehnyt mieli vähän testailla 😀

   16.3.2018 at 20:51
 • Reply Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Öljyt ovat ihan parhaita ihonpuhdistukseen, vaikka monesta öljystä jääkin huuhtelun jälkeen vähän rasvainen pinta niin eipä se hellävaraisuuden takia haittaa. Teen kuitenkin aina kaksoispuhdistuksen, joten öljyn rippeet lähtee kuitenkin iholta 🙂

  12.3.2018 at 10:23
  • Reply Nena Sofia

   Ihan totta! 🙂 Tuosta pienestä öljyisestä tunteesta vain mainitsin, sillä jotkut tykkää käyttää puhdistusöljyjä pelkästäänkin.

   16.3.2018 at 20:51

  Leave a Reply