Follow:

Kynsitutoriaali: Ystävänpäivän marmorisydämet

Ystävänpäivä on yksi niistä juhlapäivistä, joita varten tykkään tehdä aina jonkinlaiset teemakynnet – monesti jopa useammat. Kaikki ällösöpöt kynsikoristelut ovat kovasti mieleeni, ja siksi juuri tätä juhlapäivää varten kynsiä mielelläni lakkailenkin. Tällä kertaa aloitin teemalakkaukset jo hyvissä ajoin, ja sain teillekin tehtyä yhden tutoriaalin aiheen tiimoilta. Tänään siis aiheena marmoroidut sydänkoristelut, jotka soveltuvat ystävänpäivän kynsille paremmin kuin hyvin!

 

Lakkausta varten tarvitset:

1. Haluamasi määrän eri sävyisiä kynsilakkoja (3-6 kpl)
2. Glitterkynsilakan
3. Kynsiniittejä
4. Kynsisakset / kuvioleikkurit
5. Hammastikun tai marmorointityökalun
6. Kynsileimasimen tai puhtaan minigrip-pussin
5. Alus- ja päällyslakat

 

*Tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta

Lakkauksen pohjasävyksi valitsin Dance Legendin hempeän vaaleanpunaisen, kultaisilla flakieilla varustetun crellylakan Blamen*. Tämä on älyttömän kaunis, mutta tuskastuttavan huonosti peittävä – lakkaa on nimittäin kynsilläni kokonaiset viisi kerrosta. Suosittelen siis valitsemaan pohjalle jonkun omasta mielestä sievän lakkasävyn, joka peittää vähän paremmin kuin tämä!

Seuraavaksi on aika valita lakat itse sydämiä varten. Minä käytin essien madison ave-hueta, Wild & Mildin Alaskaa* sekä O.P.I:n Love.Angel.Music.Babya. Tässä kohtaa vain mielikuvitus on rajana, kokeile siis rohkeasti erilaisia väriyhdistelmiä ♥

Marmorikuvio toteutetaan jonkinlaiselle pohjalle, josta se on helppoa lopuksi irrottaa. Itse käytin kirkasta leimasinta, mutta tähän käy hyvin myös puhdas minigrip-pussi. Aluksi lakkoja tiputellaan alustalle muutama pisara kutakin, mahdollisimman liki toisiaan.

Seuraavaksi luodaan kuviot. Hammastikku soveltuu välineeksi oikein hyvin, itse käytin kuitenkin piCture pOlishin marmorointityökalua. Pyörittele siis tikkua lakoissa niin kauan, kunnes mieluisa kuvio syntyy. Tässä saa olla luova!

Kun kuvio on valmis, annetaan sen kuivua. Kuivumista voi nopeuttaa lakkaamalla päälle pikakuivattavaa päällyslakkaa. Kannattaa odotella minimissään puoli tuntia, mutta kuviot voi myös piirtää valmiiksi edellispäivänä ja irrottaa vasta seuraavana.

Lakkalaatan voi irrottaa esimerkiksi ottamalla sen reunasta kiinni pinseteillä, tai kuten minä tein, eli ujuttamalla ohuen työvälineen (esimerkiksi hammastikun) kuivuneen lakan alle. Jos käytit leimasinta alustana, varo, ettet tässä kohtaa tee naarmuja sen pintaan!

Kun kuivunut, marmoroitu lakkalaatta on irrotettu, on aika ottaa kynsisakset esiin. Lakasta voi nyt leikellä haluamiaan kuvioita pienillä, terävillä saksilla tai erilaisilla kuvioleikkureilla. Itse käytin kynsisaksia, joilla leikkasin kaksi sydäntä: yhdet molempiin nimettömiin.

Ennen kuvion kiinnittämistä kynnelle, tulisi alle lakata vielä yksi kerros värilakkaa ja odottaa, että se kuivahtaa hieman. Kun pinta on aavistuksen kuivunut, mutta edelleen nahkean tuntuinen, voi kuvion nostaa kynnelle pinseteillä ja painella sormenpäillä paikoilleen.

Viimeisenä voit jatkaa kynsien koristelua niiteillä ja glitterlakalla (Kiara Sky: Pixie Dust*) kuten minä tein. Kynnet näyttävät kyllä sieviltä jo pelkkien sydäntenkin kanssa, joten tämä vaihe ei ole ollenkaan pakollinen. Muista kuitenkin lopuksi viimeistellä lakkaus päällyslakalla, jotta lopputulos kestää kauniina mahdollisimman pitkään! Itse käytin Kiara Sky:n Fast Dry Top Coatia*, joka antaa lakkaukselle kauniin kiillon ja nopeuttaa sen kuivumista.

 

 

Mitäs tykkäsitte näistä kynsistä? Entä teettekö te yleensä ystävänpäivän teemalakkauksia? ♥

 

 

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

14 Comments

 • Reply Emmi

  Aivan ihana ystävänpäivän lakkaus!❤️ Ja hyvin toteutettu tutoriaali!

  8.2.2018 at 07:58
  • Reply Nena Sofia

   Paljon kiitoksia Emmi! 🙂 <3

   9.2.2018 at 10:22
 • Reply Katri // Finnlandsnorsk

  Magea toi sydän! En varmasti onnistuisi näin hyvin, mulla on nii lyhyetkynnetkin nyt ettei tommonen sydän oikein mihinkään mahtuisi. Pitää testata kun ne taas kukoistavat!

  8.2.2018 at 12:17
  • Reply Nena Sofia

   Testaa ihmeessä! Mä uskon että onnistut kyllä 🙂

   9.2.2018 at 10:25
 • Reply Hanna

  Kauniit! Tänään pitäisi tehdä kynnet tärkeään tapahtumaan (koska niitä varmasti siellä tuijotetaan) ja ideat ihan hukassa. Leimasinmarmorointi voisi olla yksi idea 🙂

  9.2.2018 at 11:07
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! ❤ leimasinmarmoroinnilla saa kyllä niin helposti ihanat kynnet 🙂

   9.2.2018 at 13:53
 • Reply Nanne

  Ihanat nää lakkaukset, sopii hyvin ystispäivään ♡
  Saa nähdä kerkeenkö mie tehdä mitään ällösöpöjä lakkauksia ystävänpäiväksi, meinaa taas kaikki vapaa-aika olla kortilla :/

  9.2.2018 at 13:40
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Nanne! ❤ ja voi harmi, se on kyllä ikävää jos käy noin 🙁 Mutta lakkaa sitten vain jollain erityisen ihanalla lakalla, sekin nostaa jo tunnelmaa 🙂

   9.2.2018 at 13:56
 • Reply Nani Karoliina

  Voi miten söpöt ! <3 Hyvä ja selkeä tutoriaali! 🙂 Muistan joskus , kun tota marmorikuviointia opetteli suoraan kynnelle, sai muutamaank ertaan niitä värkätä, että oli tyytyväinen ! 😀

  11.2.2018 at 13:06
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! <3 Ja joo, suoraan kynsille tehdessä tässä on aina epäonnistumisen vaara vahvasti läsnä 😀

   11.2.2018 at 13:18
 • Reply Marppa

  Ihana idea! Sun pitäis tulla tekemään mulle noi sydämet.. En oo koskaan ollut mikään huippu saksimaan. Tulispa ainakin persoonalliset.. ?

  12.2.2018 at 09:09
  • Reply Nena Sofia

   Hei tästähän lähti hyvä bisnesidea, pistän verkkokaupan pystyyn noille sydämille 😀 Hah, voisi olla aika kustannustehotonta, kun ottaa huomioon, kuinka “nopeasti” sain nuo kaksi sydäntä väkerrettyä 😀 Mutta hei, kiitos kehuista <3

   12.2.2018 at 15:24
 • Reply Heli / Tinkerbell's nail diary

  Vitsi miten kiva idea tuo sydän! Aivan ihana lakkaus<3

  8.4.2018 at 16:35
  • Reply Nena Sofia

   Tuplakiitokset! <3 🙂

   11.4.2018 at 19:23

  Leave a Reply