Follow:

Ekokampaamon taikaa – muodonmuutos kasviväreillä!

Kasvivärit ovat houkutelleet itseäni jo pitkään. Itse asiassa kirjoitin aiheesta täälläkin jo loppusyksystä, kun minulle sattui vähän ikävämpi tilanne hiusten värjäyksen yhteydessä. Se olikin viimeinen kerta, kun kaupan väreihin koskin, ja siitä asti olen punninnut erilaisia vaihtoehtoja tukkani tulevaisuudelle. Yksi vaihtoehto oli kasvivärit, toinen ajatus oli oman värin takaisin kasvattaminen. Olen kuitenkin sen verran kiintynyt punertaviin kutreihini, että päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon.

 

Olen lukenut kasvivärjäyksestä varmaan kaiken järkevästi saatavilla olevan tiedon, ja vaikka jo kampaajalle mennessäni tiesinkin melko tarkkaan, miten värit toimivat, halusin silti luottaa ammattilaiseen ainakin ensimmäisen värjäyskerran kanssa. Kaiken lisäksi tukkani oli niin kehnossa kunnossa, että se kaipasi kovasti kunnon saksimista. Yleensä leikkaan latvani itse, mutta tällä kertaa halusin suuremman muodonmuutoksen – enkä siinä kohtaa voinut omiin taitoihini luottaa.

Alun perin ajattelin varaavani ajan jostakin helsinkiläisestä kampaamosta, mutta melko pian minulle selvisikin, että meillä täällä Lappeenrannassakin on oma ekokampaamo. Pienen taustatutkimuksen jälkeen olin varma siitä, että EcoSalon Edenissä minulle osattaisiin taikoa sellainen tukka josta haaveilin. Aikaa varatessani kävi vielä niin hyvä tuuri, että onnistuin saamaan peruutusajan heti seuraavalle päivälle. Hyvä niin, sillä siinä kohtaa malttamattomuuteni oli täydessä huipussaan!

Pohjustetaan vielä hieman tätä tukkamuutosta, jonka halusin saada aikaan. Olen nimittäin ollut pitkähiuksinen lähes koko ikäni, lukuun ottamatta yhtä lyhyttä poikatukka-vaihetta noin kymmenen vuotta sitten. Kun se vihdoin kasvoi olkapäille, aloin käyttämään klipsipidennyksiä siihen asti, kunnes oma tukkani oli kasvanut klipsejä pidemmäksi. Siitä päivästä on nyt jo yli viisi vuotta, ja koko sinä aikana en ole lyhentänyt hiuksiani yhtään enempää, kuin on ollut pakko. Olen kuitenkin salaa ihastellut muiden lyhyempiä hiusmalleja jo vuosien ajan. Saksien puoleen en ole silti uskaltanut kääntyä. Tätä tukkaa on nimittäin kasvateltu niin pitkään, että tuntui raastavalta ajatukselta nähdä sen tipahtelevan lattialle pieninä myttyinä.

 

Viime syksystä asti hiusteni kunto on kuitenkin ollut sanalla sanoen kamala. Latvat olivat karheat ja “hamppuiset”. Pari tuntia hiusten harjaamisesta ja koko reuhka oli rullaantunut takkukasaksi niskaan kuin mikäkin pieni monsteri. Se sama monsteri muistutti mielellään olemassaolostaan myös aina takkia pukiessa, luikerrellen tiensä vetoketjun väliin. Erityisesti se tykkäsi hiipiä mieheni kyljen alle öisin, niin, että sain herätessäni kiskoa sitä pirulaista karva kerrallaan esille. Eikä tarvinnut kuin mainita sana “tuuli”, ja mokoma elukka kirmasi innoissaan kasvoilleni. Koita siinä sitten elää! Ilman, että tukehdut karvapalloihisi.

 

Joo. Niiden oli aika lähteä. Kun kampaajani Anni Räihä sitten otti sakset esille, katselin aika voitonriemuisena lattialle tipahtelevia karvamyttyjä. Olin vapaa!

Ecosalon Edenissä käytetään kasvivärejä Khadilta, Radicolta ja EkoPharmalta. Toivoin hiusteni sävyn jäävän saman suuntaiseksi, kuin mitä se lähtötilassa oli, mutta hieman intensiivisemmäksi. Anni käytti siis hiusteni pituuksiin puhdasta hennaa, ja tyveen lisäsi Radicolta hieman rusehtavampaa väriseosta jottei se jäisi huomattavan oranssiksi latvoihin verrattuna.

Hiukseni pestiin ensin savipohjaisella, syväpuhdistavalla sampoolla ilman hoitoainetta. Sen jälkeen niitä kuivattiin hieman värin levittämisen helpottamiseksi. Kasvivärijauheet sekoitettiin veden kanssa vanukasmaiseksi tahnaksi, joka levitettiin tasaisesti hiuksiin. Hiukset kiinnitettiin klipseillä ja peitettiin muovipussilla. Pussi esti värin kuivumisen ennen aikojaan.

 

Tässä vaiheessa sain käteeni kupposen kuumaa kahvia, ja yläpuolelleni alakuvan vasemmassa reunassa näkyvän lämpölaitteen. Sitten odoteltiin puolen tunnin ajan. Kuka tahansa kasviväreistä mitään kuullut varmasti tietää, että aikanaan monien värien kanssa vaikutusajat ovat olleet erittäin pitkiä. Hämmästyin itsekin niin lyhyestä vaikutusajasta, mutta ilmeisesti kasvijauheet on kehitetty nykyään niin hienojakoisiksi, että ne värjäävät hiuksen paljon aiempaa tehokkaammin ja nopeammin.

Värin huuhtelemisen jälkeen tyvi näytti ärhäkän oranssilta, mutta sävy pehmeni jo hiusten kuivaamisen aikana. Sain ohjeen olla pesemättä hiuksia pariin päivään, sillä väri jatkaa vielä kehittymistään hiuksessa. Noudatin ohjetta, ja niin siinä kävikin, että etenkin ensimmäisen päivän aikana havaitsin hiusten sävyssä selkeää muutosta. Lähinnä se muuttui tasaisemmaksi ja siitä katosi liika oranssisuus.

Koko muodonmuutoksen hinnaksi tuli 119€, mikä tuntuu todella pieneltä summalta siihen työmäärään nähden. Hiuksista tuli tismalleen sellaiset mitä toivoin, ehkä jopa sitäkin kauniimmat! Voin olla varma, etten olisi päässyt lähellekään tätä lopputulosta kotona, mistä syystä olenkin erittäin tyytyväinen siitä että päätin kävellä ekokampaamon ovesta sisälle.

Nyt minulla on täysin luonnollisilla aineilla värjätty hius, joka tuntuu ja näyttää hyvältä. Henna antoi hiuksille kiiltoa ja rakennetta. Tukka näyttää paksulta ja hyvinvoivalta, lisäksi se on paljon helpommin muotoiltavissa. Hiuksissa on enemmän tukea ja rakennetta, mikä tuntuu huikealta saavutukselta ilman muotoilutuotteita.

Mitä kasviväreihin tulee, meistä tuli kyllä erottamattomat ystävät. Ecosalon Edenissä käynti oli myös aivan ihanan rentouttava kokemus, aika lensi ihan siivillä Annin kanssa jutellessa! Hän ymmärsi hiusvisioni ilman, että siitä olisi tarvinnut juuri edes kertoa, ja loihti kutrini kauniiksi kertaheitolla. Aivan älyttömän suuret suositukset siis hänelle ja Edenille, uskon, että jos sinne menet, et kyllä tule pettymään!

Kasviväreistä löytyy paljon tietoa netistä ja jonkin verran on aiheesta kirjoitettu kirjojakin. Pieni mutta informatiivinen tietopaketti löytyy muun muassa Edenin blogista täältä. Mikäli haluat siirtyä kasviväreihin, mutta käännyt mieluiten kampaajan puoleen, voit tarkistaa löytyykö omalta paikkakunnaltasi ekokampaajaa tämän kartan avulla. Jos satut liikkumaan Lappeenrannan suunnilla, suosittelen lämpimästi pyörähtämään EcoSalon Edenissä!

 

Edit: Mikäli haluatte kurkata, miltä hiukseni näyttivät kaksi kuukautta kasvivärjäyksen jälkeen, kirjoitin aiheesta tässä postauksessa. Nykyään värjään hiukseni kotona, ja olen erityisen tykästynyt Khadin Pure Hennaan* (mainoslinkki). Sitä, ja muita Khadin värejä voi tilata Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

 

 

Onko teillä kokemuksia kasviväreistä?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

42 Comments

 • Reply Emzi

  Noi on tosi kivat!

  24.2.2018 at 18:26
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! <3 Mä olen myös todella tyytyväinen 🙂

   24.2.2018 at 18:51
 • Reply Kata

  Jestas miten pitkat hiukset sulla olikin! On kylla tosi onnistunut lopputulos! 🙂

  24.2.2018 at 18:41
  • Reply Nena Sofia

   No olihan ne pitkät, mutta siihen ne hyvät puolet sitten loppuukin 😀 Ja siis ihan varmasti tulee ikävä vielä jossain kohtaa kun vanhoja kuvia katselee, mutta just nyt oon vaan äärimmäisen innoissani tästä uudesta mallista ja hyväkuntoisista hiuksista! 🙂

   24.2.2018 at 18:52
 • Reply Viivi

  Toi sun kuvailema hius monsteri kuulostaa erittäin tutulta, mutta en siltikään ole valmis luopumaan näistä mun senteistä! Mä olen joskus teinivuosina leikannut hiukseni samasta lähtötilanteesta sellaiseksi oikein revityksi ja melko lyhyeksi. Kommentoit mun tukka kuvaan instagramissa hiuskateudesta, mutta sullahan oli kans tuollainen ihanan pitkä tukka <3

  Mutta ymmärrän kyllä täysin leikkaamisen syyn. Mä olen monilla myös ihaillut tuollaisia pitkiä ”polkkia” ja ihaillut kuinka rohkeita kaikki on luopuessaan pitkistä hiuksista! Sun hiukset on kyllä upean väriset <3

  24.2.2018 at 18:50
  • Reply Nena Sofia

   Hahah, joo, jotkut pelkää monstereita sängyn alla, mun oma oli aina niskassa kiinni 😀 Ja siis mun tukka oli kyllä pitkä, mutta se oli tosi ohut ja sen verran huonokuntoinen että se sun hiuskuvasi oli ihan mieletöntä katseltavaa! Sun hiukset näytti niin vahvoilta ja hyväkuntoisilta <3

   24.2.2018 at 18:55
 • Reply Hanna

  Ihan mielettömän hyvä muutos <3

  24.2.2018 at 19:07
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia! <3 Kuten totesin, en voisi olla tyytyväisempi tähän itsekään 🙂

   24.2.2018 at 19:09
 • Reply EevaRG

  Mä en ole värjännyt hiuksiani millään 8 vuoteen (!) mutta ekoväri olisi hankintalistalla. Tosi kiva lopputulos sulla. 🙂

  24.2.2018 at 20:33
  • Reply Nena Sofia

   Ohoh, aika pitkään olet ollut värjäämättä! Toivottavasti kirjoitat sitten omastakin kokemuksestasi kun saat väriä kokeiltua 🙂 Pienenä vinkkinä muuten, että kaikki kauppojen kasvivärit ei ole yhtä värjääviä/tehokkaita, tai näin ainakin olen kuullut. Mutta Radico nyt ainakin on sellainen, josta olen lukenut paljon suosituksia 🙂

   24.2.2018 at 20:55
 • Reply Minna

  Oi, tosi kiva muodonmuutos! 🙂 Kateellisena katson sun hiuksias, sillä itelläki on haaveissa saada nämä hiukset vielä joku päivä lyhennettyä..

  24.2.2018 at 21:25
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos Minna! <3 Suosittelen ehdottomasti pätkäisemään tukan, jos yhtään siltä tuntuu! Vaihtelu on niin virkistävää, ja kyllähän ne hiukset sitten taas kasvaa 🙂

   25.2.2018 at 16:50
 • Reply Ida / Divine

  Vau todella onnistunut lopputulos! Hiuksista tuli aivan ihanan väriset ja todellakin terveen näköiset! Sulle sopii punaiset hiukset kyllä superhyvin 🙂 En ole kokeillut kasvivärejä, mutta mieli kyllä tekisi.

  24.2.2018 at 23:52
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos kauniista sanoistasi! <3 Kannattaa ehdottomasti kokeilla kasvivärejä! Ainoa haittapuoli näissä on pienempi väriskaala kuin synteettisissä väreissä, mutta mikäli et halua mitään räväkkää väriä niin varmasti löytyy sinullekin sopiva sävy 🙂

   25.2.2018 at 16:54
 • Reply Mia R

  Upea tukka tuli!
  Mä olen jo ainakin pari vuosikymmentä värjännyt kasviväreillä, pääosin punaisella hennalla. Hetkittäin olen jostain syystä palannut kemikaaleihin, sekä kaupan, että kampaamojen, kunnes taas todennut, että tukka pysyy paljon paremmassa kunnossa kasviväreillä ja palannut niihin. Ainakaan viimeiseen kymmeneen vuoteen en ole enää muuta käyttänyt.

  24.2.2018 at 23:54
  • Reply Nena Sofia

   Tuhannet kiitokset! <3 Kiva kuulla muidenkin kokemuksia kasviväreistä 🙂 Tuon kyllä huomasi omassakin tukassa jo heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen, että tuntuu kyllä paljon vahvemmalta ja hyväkuntoisemmalta kuin aiemmin.

   25.2.2018 at 16:56
 • Reply Tuikku

  Jos nuo oon huonokuntoiset, niin mitähän minulla on 😀 En ikinä olisi raaskinut leikata noin pitkiä hiuksia! Mutta täytyy sanoa, että löpputulos on kyllä huikean kaunis!

  25.2.2018 at 03:28
  • Reply Nena Sofia

   No, tuossa kuvassa ne on vähän aikaa sitten harjatut, eivätkä tietysti näytä pahinta puoltaan 😀 Mutta kyllä, ne oli huonokuntoiset! Kiitokset kehuista <3 Mä kaipasin tätä muutosta niin pitkään, ettei kaduta ollenkaan 🙂

   25.2.2018 at 16:57
 • Reply SariBP

  Upea lopputulos; värisävy ja leikkaus todella onnistuneet<3

  25.2.2018 at 09:02
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia! Itsekin olen todella tyytyväinen 🙂

   25.2.2018 at 16:57
 • Reply Jenny

  Vau mikä muutos! ?

  25.2.2018 at 12:18
  • Reply Nena Sofia

   Voi kiitos! <3 Tämä uusi tukka on kyllä ihan unelma 🙂

   25.2.2018 at 16:57
 • Reply Belegwen

  Tosi upeat hiukset tuli! 🙂 Mä olen sivusta seurannut kun yksi kaveri on pikkuhiljaa opiskellut ekokampaajaksi ja valmistuttuaan sitten muuttikin oman kampaamonsä täysin ekoksi. Oli kyllä mielenkiintoinen seurata sitäkin! 🙂

  25.2.2018 at 14:56
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia! <3 Ja siis wau, varmasti ollut mielenkiintoista seurattavaa 🙂 Itsekin kuuntelin korvat höröllä Annin kertomuksia omasta koulutuksestaan ja Edenin perustamisesta 🙂

   25.2.2018 at 16:58
 • Reply Linda

  Tää oli ihan hurjan mielenkiintoinen postaus! Sai tosi kattavan käsityksen koko hommasta. Ja apua miten pitkät sun hiukset oli! Tiesin kyllä niiden olleen pitkät, mutta siis noihan on ihan älyttömän pitkät<3 😀 Voi kun omatkin hiukset joskus kasvaisi tohon mittaan, mutta siitä saa kai vain haaveilla.. Muutos on kyllä hurjan onnistunut ja kuten monet muutkin on sanoneet, ihailen sitä että uskalsit leikata pitkät hiuksesi noin paljon lyhyemmiksi 🙂 Mä oon monet kerrat haaveillut long bobista, mutta en yksinkertaisesti oo pystynyt luopumaan pitkistä hiuksista 😀 Mulla oli joskus monta melko lyhyet hiukset, joten on sekin tullut sentään koettua.

  25.2.2018 at 16:32
  • Reply Nena Sofia

   Hei jes, ihanaa kuulla! Tätä postausta oli tosi hankala kirjoittaa, kun tuntui että on liikaa asiaa 😀 Mutta hyvä jos tästä sai jotain irti ja oli mielenkiintoinen 🙂

   Kiitos vielä ihanista kehuista <3 Ja hei, senkun pätkäset vaan! Kyllä ne sitten takaisin kasvaa jos uusi malli ei miellytä 🙂

   25.2.2018 at 17:00
 • Reply Maija / Kivipuuteri-blogi

  Mulla on kasviväri kaapissa, mutta liekkö jo vanhentunut :D. En vaan ole laiskuuttani perehtynyt aiheeseen. Mutta sun muodonmuutos on tosi hieno, punaisille hiuksille hennaus on varmasti hyvä juttu 🙂

  25.2.2018 at 19:42
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia Maija! <3 Punainen on tosiaan helppoa saada kasviväreillä, mutta kyllä monet on saaneet hyviä tuloksia ruskeaankin tukkaan. Kannattaa kokeilla, jos yhtään houkuttelee 🙂

   1.3.2018 at 10:34
 • Reply Maatiaiskanasen Elämää/Hillevi

  Voi apua, olen ihmetellyt, että mihinhän postauksesi ovat jääneet ja pohtinut välillä, että onkohan kaikki kunnossa. Nyt vasta huomasin, että blogisi on muuttanut! Jäänyt kokonaan näkemättä kyseinen ilmoitus. Voi nolous!
  Ihanat nuo sinun hiukset <3 Todella kauniit!

  26.2.2018 at 08:14
  • Reply Nena Sofia

   Oi eikä! No mutta, sellaista sattuu – kiva, että nyt kuitenkin löysit perille 🙂 Kiitos ihanista tukkakehuista <3

   1.3.2018 at 10:34
 • Reply Marppa

  Tää oli ihan huippumielenkiintoinen postaus. Käyn varjäämässä tukkaa kampaamossa, ja usein tulee mietittyä, mitä väriaineet tekee hiuksille ja elimistölle.. Täytyy perehtyä aiheeseen, että mitä haittoja ja hyötyjä näissä eri tyyppisissä väreissä on. Kiinostaa itsekin kokeilla ekokampaamoa. ?

  Sun uus tukka on mieletön! Niin kaunis väri, joka sopii sulle kuin nenä päähän. ?

  26.2.2018 at 08:37
  • Reply Nena Sofia

   Kiva kuulla että postaus kiinnosti 🙂 Tein kasviväreistä vähän laajempaakin tutkimusta kouluhommaa varten, en vain viitsinyt ympätä kaikkea mahdollista tietoa yhteen postaukseen. Kuka sitä sitten enää jaksaisi lukea 😀 Mutta mielessä olisi, että kirjoittaisin näistä vielä toisenkin postauksen, juurikin turvallisuusnäkökulmasta 🙂

   Kiitos kauniista sanoistasi! <3 Mä olen myös äärettömän tyytyväinen tähän uuteen lookiin 🙂

   1.3.2018 at 10:37
 • Reply E-S

  Upea uusi tukka!
  Kiitti muuten tuosta ekokartta-linkistä, joka oli mulle vieras mutta nyt kutomisesta innostuneena sieltä löyty mielenkiintoinen uusi lankakauppa joka on vieläpä eko-merkitty. 😀

  26.2.2018 at 09:57
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia E-S! <3 Kiva kuulla, että kartta pääsi heti käyttöön! 🙂

   1.3.2018 at 10:37
 • Reply Nani Karoliina

  Niin kaunis lopputulos ! <3 Sävy on tosi nätti, ei yhtään taas himota itselle punaista laittaa .. eipä ! Oon joskus aikoinaan kasvivärillä sävyttänyt mun äidin tukkaa , itselle en ole laittanut. Nykyään tulee värjättyä suoravareillä enempi sävyä ja vaalennettua tyveä puolen vuoden välein vaan. Nuorena sitä värjäili tukkaa kaikilla mahdollisilla sävyillä .. huh miten sitä jaksoikaan ! 😀

  27.2.2018 at 12:17
  • Reply Nena Sofia

   Hahah, se on kyllä paha kun katselee toisten juuri värjättyjä hiuksia, kuinka pahasti ne värit alkaa itseäkin himottamaan 😀 Mä en ole koskaan ollut sellainen, että vaihtaisin hiusten väriä erityisen usein, enkä tosiaan käsitä miten kukaan jaksaa sellaista rumbaa 😀

   1.3.2018 at 10:39
 • Reply Katri | Finnlandsnorsk

  En olisi ikinä uskaltanut leikata noin pitkiä hiuksia! Mutta jos on pitkään kasvattanutkin, niin leikkaus voi antaa niille ihan uutta kasvuvoimaa. Mä myös kirjottelin ihan hirveästä innostani tehdä blondaus mustasta vaaleaan, kahdessa viikossa. Tässä nyt ajattelin, etten ehkä oikeasti enää värjäis ja syön biotiini lisäravinteita, että ohimoiden baby-hiukset palautuisi. ne paloi kyllä pois kaikki uusi pienikin kasvuvara tossa käsittelyssä.

  Ps. Toi sun tarina oli ihan kammottava. Mutta ehkä nyt voisin kokeilla päänahan kuorintaa sitten, kun värjääminen ei ole mielessä 😀

  27.2.2018 at 19:26
  • Reply Nena Sofia

   Voi eikä miten ikävästi kävi! 🙁 Mutta siis joo, kyllä päänahan kuorinta ja syväpuhdistus tekee hyvää, mutta hiuksia ei tosiaan kannata heti perään värjätä 😀

   Hei, mihinköhän sun blogi on kadonnut? En löydä sitä enää ja blogger sanoo ettei sitä ole olemassa 😮

   1.3.2018 at 10:42
 • Reply Charlotta

  Ihana tukka! Kasvivärit on kyl parhaita just punasille tai oranssille hiuksille 🙂

  x Charlotta
  http://www.charlottaeve.com/fi

  19.3.2018 at 19:51
 • Reply Milanie

  Upea muutos! Kasvivärit on kyllä hyviä! Olen itse värjännyt hiuksia Cultivator’s kasviväreillä. Ensin kokeilin vain hieman punertavuutta maantienharmaisiin hiuksiin tuovaa Auburn Copper sävyä ja viimeksi laitoin ruskeaa.

  24.6.2018 at 16:45
  • Reply Nena Sofia

   Kiva, että oot löytänyt itsellesi sopivat kasvivärit! On kyllä huippua, että luonnollisin menetelmin saa näin ihania sävyjä tukkaan 🙂

   9.12.2018 at 10:37
 • Reply Sateenkaaritukka - haaveissa vainko oot mun? - Viilankantolupa

  […] mutta kuten näissä tapauksissa toisinaan käy, itseä se on alkanut lähinnä kyllästyttää. Nena kirjoitti osuvasti omasta monsteristaan ja vaikka minun hiukseni eivät ole ihan yhtä komeassa […]

  17.3.2023 at 15:37
 • Leave a Reply