Follow:

NARS Powermatte Lip Pigment “Under My Thumb”

Viime kesänä Nars lanseerasi uudet nestemäiset mattapunansa, Powermatte Lip Pigmentit. Luin näistä vasta vuoden loppupuolella MaittaLy -blogista, joka taisikin olla ensimmäinen suomalainen kosmetiikkablogi, jossa punista oli juttua. Nars on jo vuosia kiehtonut minua merkkinä, mutta koska en kovin usein tilaa tuotteita joita ei Suomesta saa, en ole ennen tätä hetkeä tilannut myöskään mitään Narsin tuotteita.

 

Powermatte Lip Pigmentit kuulostivat kuitenkin juuri siltä, mitä tarvitsen. Esimerkiksi Lookfantasticin sivuilla punaa kuvataan näin:

“The unique liquid lipstick features a Fluid Pigment Complex – liquefied pigment with a zero-gravity feel – to create sumptuously smooth coverage with an intense colour saturation and super-flexible long-wear. Gliding onto lips like a stain, it dries within seconds for smudge- and kiss-proof staying power. Pair with the Precision Lip Liner for unparalleled definition and depth.”

 

Suutelun- ja sotkunkestävä longwear-huulipuna äärimmäisen voimakkaalla pigmentillä ja kevyellä huulituntumalla – eikö se ole jotakin sellaista, jota lähes jokainen meistä haluaisi huulilleen sutia? 

Tilasin oman Powermatteni Lookfantasticilta, ja odotin sen saapumista kuin kuuta nousevaa! Heti paketin noudettuani swatchasin punan kämmenselkääni, ja jätin sen esille odottamaan sopivaa punahuulipäivää. Nyt näitä punahuulipäiviä tämän kanssa on ollut jo pari, enkä olekaan enää ihan niin innoissani tästä tuotteesta, kuin alunperin uskoin olevani.

 

En tykkää antaa kehnoja arvosteluja tuotteista, joista tiedän monien muiden tykkäävän ja jotka ovat näinkin tunnetulta ja merkittävältä brändiltä lähtöisin. Tällöin käy usein niin, etten meinaa luottaa omaan kokemukseeni. Ajattelinkin aluksi, että kokemani ongelmat johtuvat varmasti siitä, etten osaa koko punaa käyttää ja se on vain liian hyvä minulle. Aivan kuten takametsän risupartainen maalaisjuntti ei aivan ymmärrä Pariisittaren hienostunutta ajatusmallia, samalla tavalla minä en ymmärtänyt tämän punan toimintaa.

 

Kuitenkin, asiaa googletellessani löysin useamman arvostelun, jossa nousi esille niitä samoja pointteja, jotka olivat saaneet itsenikin epäröimään punan loistavuutta. Viimeistään siinä kohtaa kun luin Temptalian arvion, tiesin, ettei ongelmat voi olla oman mielikuvitukseni tuontantoa.

 

Punan applikaattori on yllättävän pieni ja sen kolmion lailla kapenevalla kärjellä saa huulet tarkasti rajattua.

Puna on koostumukseltaan hyvin juoksevaa ja äärimmäisen pigmenttistä, ja sen saa levitettyä huulille hyvin ohueksi kerrokseksi. Peittävyys on siis huippuluokkaa. Kuivuessaan se jää aavistuksen kostean tuntuiseksi ja satiinisen näköiseksi, eikä se vaikuta kuivattavan huulia yhtä pahasti kuin valtaosa muista nestemäisistä mattapunista. Tästä siis iso plussa! Pigmentistään huolimatta puna on kuitenkin hyvin anteeksiantavainen sotkujen kanssa, sillä levittäessä sattuneet “vahingot” on helppoa pyyhkäistä heti vanupuikolla. Monien huulipunienhan kanssa käy niin, että vanupuikko vain levittää sotkua. Tämän kuitenkin saa siististi pois pienellä pyyhkäisyllä, kunhan väri ei ole vielä ehtinyt asettumaan.

 

Isoin ongelma, jonka Powermatteni kanssa koin liittyi pysyvyyteen. En pysty allekirjoittamaan luvattua sotkuvapautta tai suutelunkestävyyttä. Mieheni otsaankin jäi melkoisen selkeät pusuhuulet pienestä muiskusta sen jälkeen, kun puna oli ollut huulillani muutaman tunnin. Jo alusta alkaen punan tahraavuus on selkeää, ja juomalasiin jää herkästi punaisia jälkiä. Mutta mitä pidempään puna on ollut huulilla, sen enemmän se alkaa leviämään kosketuksesta.

 

Havaitsin, että kerroksen paksuudella on todella suuri merkitys, ja ensimmäisellä käyttökerralla levitinkin tätä hieman liian tuhdisti. Mutta myös silloin, kun olin pyyhkinyt applikaattorin huolellisesti pakkauksen reunaan ja levittänyt tuotetta huulilleni mahdollisimman ohuesti yhden kevyen kerroksen verran, oli sama tahraavuus selkeästi havaittavissa. Ei toki aivan niin pahasti, kuin huolimattoman, vähän paksumman kerroksen kanssa, mutta silti se tahrasi.

 

Sen sijaan huulilla tämä kuitenkin näyttää kauniilta tuntikausia. Kuluminen tapahtuu hyvin huomaamattomasti, ja pigmentti myös jättää jonkin verran “stainia” huulten pinnalle, joten vaikka tuote kuluisi, väri pysyy kuitenkin paikallaan.

 

Vähän ristiriitaisia ajatuksia herättävä tapaus siis. Periaatteessa tämä on hyvä mattapuna, mutta mielestäni nimi Powermatte ja myyntipuheissa luvattu sotkun- ja suutelunkestävyys eivät aivan kulje käsi kädessä todellisuuden kanssa.

 

Tietysti voi olla, että näissä on sävyjen välillä eroavaisuuksia, tai että nämä eivät vain toimi juuri minulla. Se ei tarkoita sitä, etteikö muilla voisi toimia, mutta siitä huolimatta halusin nämä omat kokemukseni kertoa. Itse aion käyttää Under My Thumbia hyvillä mielin jatkossakin, mutta ihan hampurilaiselle en tämä huulilla suunnistaisi!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

8 Comments

 • Reply Kosmetiikan Suurkuluttaja

  Nestemäisissä mattapunissa on kyllä yleensä se ongelma, että ne ovat koostumukseltaan aika paksua ja ne myös näyttävät huulilla paksulta kerrokselta. Omilla huulilla nestemäiset punat näyttävät myös superkuivilta ja huulet vain kärsii niiden käyttämisestä! Nuo Narsin punat kuulostavat ohuen koostumuksensa suhteen hyviltä 🙂 Jos sävy olisi nude, niin silloin ei varmaankaan niin paljon haittaisi, jos vähän sottaakin? Tuollainen viininpunainen olisi kyllä parempi täysin mattapintaisena. Oletko muuten testannut Colourpopin Ultra Blotted Lip punia? Niiden koostumus on tosi ohut ja pysyvät huulilla hyvin. Ne eivät ole ihan täysin peittäviä, mikä tietenkin voi joitakin haitata, mutta itse olen niistä tykännyt tosi paljon 🙂

  28.1.2018 at 09:42
  • Reply Nena Sofia

   Nudena tämä toimisikin varmasti paremmin! 🙂 Ja kyllä, ohut koostumus näissä on ehdoton plussa, tuotehan ei tunnu juuri miltään huulilla.

   Ja hei, en ole testannut! Kiitos hurjasti vinkistä, nuo lähti ostoslistalle 🙂

   29.1.2018 at 13:04
 • Reply Mari

  Mä tilasin kanssa tämän testiin jokin aika sitten ja mun kokemukset on olleet tosi positiiviset :). Tosin mulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia, kun en ollut lukenut tai kuullut tästä yhtään mitään. Puna tuntuu tosi miellyttävältä huulilla ja kestää hyvin syömistä ja juomista, mutta ei tosiaan ole ihan transfer proof.

  28.1.2018 at 10:29
  • Reply Nena Sofia

   Hei ihanaa että sulla on toiminut ja olet ollut tyytyväinen! 🙂 Mua lähinnä harmittaa tuo tahraavuus siksi, että tilasin tämän nimenomaan tuon luvatun sotkuvapauden vuoksi, mikä ei sitten toteutunutkaan :/

   29.1.2018 at 13:07
 • Reply Petra / Viilankantolupa

  Mä en oo kokeillut tätä Narsia, mutta muutamia muita semimattaisia ja kyllä mun käytössä vaan ihan heittämällä menee ohi sellaiset puuterisen kuivat mattamattapunat. Muuten on koirien kuonot ja lapsen posket täynnä punarantuja. 😀

  28.1.2018 at 15:46
  • Reply Nena Sofia

   Joo, tiedän tunteen! 😀 Ja siis, kyllä mä käytän välillä puolimattaisia/vähän sotkevia mattapunia, mutta jos tuotteen luvataan olevan kissproof niin sitten sen todellakin pitää sitä olla. Jos tämä olisi markkinoitu vähän erilailla, olisin välttynyt pettymykseltä 🙂

   29.1.2018 at 13:22
 • Reply Maija / Kivipuuteri-blogi

  Harmi jos ostaa kalliimman tuotteen eikä se vastaa ihan odotuksia. Mä en käytä kovin paljoa mattapunia, koska huulia alkaa helposti kiristämään mutta pitäisi kuitenkin ostaa testiin pari punaa, joissa olisi “tavallista” punaa parempi kestävyys 🙂

  28.1.2018 at 19:32
  • Reply Nena Sofia

   Joo, eihän tämä mikään erityisen huono ollut, ei vain vastannut myyntilauseita/niiden muodostamia odotuksia 🙂 Olisipa kiva voida suositella sulle jotain loistavaa, kestävää punaa, mutta ainoa mikä tulee mieleeni on tässä postauksessa esittelemäni Nyxin metallinen mattapuna. Se on siis koostumukseltaan ja kestävyydeltään ihan heaven on earth, mutta ei tosiaan se kaikkein arkisin ulkonäöltänsä 😀

   29.1.2018 at 13:27

  Leave a Reply