Follow:

Meikkimunan kaksoispuhdistus

Beautyblenderit ja sen kopiot ovat vallanneet jo suuren osan meikkipisteistä, vaan silti usein törmää kysymyksiin siitä, miten ne saisi kaikkein parhaiten puhdistettua. Meikkivoiteet ja vahvat peiteaineet jättävät jälkensä meikkimuniin nopeasti, ja tahraisen BB:n puhdistaminen tuntuu vievän enemmän aikaa, kuin koko meikin levittäminen itsessään. Ratkaisu kaikkein pinttyneimpiin tahroihin on yllättävän yksinkertainen, ja tämän niksin keksittyäni olen selvinnyt meikkimunien puhdistuksesta kolmanneksessa siitä ajasta, mitä siihen aiemmin uhrasin.

 

Kaksoispuhdistus lienee useimmille tuttu käsite meikin poistamisessa iholta. Iho puhdistetaan ensin öljypohjaisella tuotteella, ja sen jälkeen vaahtoavalla, vesiliukoisella putsarilla. Tämä on hellävaraisin tapa poistaa iholta kaikki meikki, ja sen teho perustuu ihan peruskoulutason kemiaan. Samanlainen liuottaa samanlaista lienee monelle tuttu lause, ja se pätee tässäkin. Rasvainen meikki irtoaa ihon pinnalta parhaiten rasvaisella puhdistusaineella, ja vesiliukoiset pigmentit vesiliukoisella vaahtoputsarilla. Näin ihon pinta saadaan puhtaaksi ilman turhaa hinkkaamista.

Tässä parisen viikkoa sitten olin puhdistamassa beautyblenderiäni päivän meikkaamisen jäljiltä sen omalla solid pro -puhdistuaineella. Sieni oli yhtä tahrainen kuin yllä näkyvässä kuvassa oleva, ja sitä sai hinkuttaa saippuaan useita kertoja, ennen, kuin siitä irtoava vesi oli täysin kirkasta. Senkin jälkeen sienen pinta oli tahraisen näköinen – ei siis ollenkaan sellainen, mitä haluaisi kasvoilleen hieroa. Pari kertaa vaahdotettuani sientä uudestaan, lamppu syttyi päässäni. Kaksoispuhdistus!

 

Tartuin siis hyllyllä nököttäneeseen Supermoodin puhdistusöljyyni, ja annostelin sitä pienen määrän kämmenelleni. Pyöriteltyäni meikkimunaa hetken öljyssä, alkoi väriä irrota uudestaan. Ja ihme kyllä, kaikki meikkivoide sienen pinnasta katosi seuraavalla huuhtelukerralla! Koska meikkimuna tuntui hivenen rasvaiselta tämän jälkeen, pesin sen vielä kerran solid prolla jonka jäljiltä BB oli aivan kuin uusi.

 

Nykyään pesen meikkimunanikin siis jokaisen käyttökerran jälkeen kahdella tuotteella: ensin öljyllä, sitten vaahdolla. Olen kokeillut myös ihan puhdasta arganöljyä tähän tarkoitukseen, mutta se ei tunnu yhtä tehokkaalta kuin varsinainen puhdistusöljy. Koska Supermoodin öljy on ehkä himpun verran turhan arvokasta sivellinten puhdistukseen, on kauppalistallani nyt jokin edullisempi versio tätä tarkoitusta varten.

 

Olen nyt tehnyt muutaman kerran kaksoispuhdistuksen myös sellaisille siveltimille, joita olen käyttänyt erityisen vahvojen peiteaineiden kanssa. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, etteivät siveltimet hyödy kaksoispuhdistuksesta samalla tavalla, kuin meikkisienet. Meikkimunan huokoinen pinta imaisee rasvaiset tuotteet itsensä sisuksiin, kun taas siveltimessä tuotteet takertuvat karvojen pinnalle josta ne ikäänkuin kuoriutuvat pois pesun yhteydessä. Tämän vuoksi ne saa helpommin puhtaaksi yhdellä tuotteella, kun taas meikkimunan puhdistamiseen valitsen nykyään aina kaksoispuhdistuksen.

Toimin siis nykyään aina meikkimunia pestessäni näin: 

 1. Annan sienen kuivua ensin seuraavaan päivään, tämä helpottaa lian irtoamista
 2. Annostelen muutaman pisaran puhdistusöljyä suoraan meikkimunan tahrakohtiin, sienen ollessa vielä kuiva
 3.  Pyörittelen meikkimunaa käsien välissä hetken ajan
 4. Jatkan pyörittelyä lisäämällä mukaan hieman vettä, jonka jälkeen huuhtelen meikkimunan
 5. Toistan pesun vielä vaahtoavalla puhdistusaineella (solid pro)

 

Suosittelen myös aivan jokaista kokeilemaan tätä tapaa meikkimunansa pesuhetkiin, voin luvata, että se nopeuttaa hommaa aivan valtavasti ja lopputulos on paljon puhtaampi, kuin pelkällä vaahtoputsarilla. Ja jos kaksoispuhdistus tuntuu liian raskaalta jokapäiväiseksi projektiksi, kannattaa se tehdä ainakin viikottain, jotta munan saisi säännöllisesti täysin puhtaaksi eikä sen sisälle jäisi rasvaliukoista likaa ja pigmenttejä muhimaan.

 

 

Lähteekö kokeiluun?

 

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

26 Comments

 • Reply Linda

  No lähtee todellakin! Mikään ei oo niin raivostuttavaa kuin hinkata sitä bb:tä puhtaaksi puoli päivää ja sen jälkeen kuitenkin huomata, että sienessä on vielä tahroja siellä täällä.. Tää kaksoispuhdistus lähtee testiin heti seuraavalla meikkauskerralla, kiitos hurjasti vinkistä<3 🙂

  29.1.2018 at 12:14
  • Reply Nena Sofia

   Jes! Mä niin tiedän ton tunteen, ja siksi tästä oonkin ihan super super innoissani ja oli pakko kirjoittaa täälläkin 😀 <3

   29.1.2018 at 13:29
 • Reply Milba

  Itse käytän siveltimille ja bblle (ja sen kopiolle) marseille saippuaa. Sillä olen saanut kyllä hyvin puhdistettua, mutta täytynee joku kerta kokeilla jotain muuta puhdistusainetta kaverina. 🙂

  29.1.2018 at 12:45
  • Reply Nena Sofia

   Mulla on muutama sellainen meikkituote, mitkä tahraavat ja jämähtävät sieneen tosi pahasti eivätkä ne millään yksittäisellä tuotteella kovin hyvin irtoa. Siksipä olinkin ihan erityisen innoissani kun tämän keksin, ja se yllättäen toimikin. Kannattaa testata, jos joskus tulee vastaan joku oikein pinttynyt tahra 🙂

   29.1.2018 at 13:31
 • Reply Katri Finnlandsnorsk

  Hyvä vinkki, ostin ihan semmosen perus kimpaleen pala-saippuaa emotionista, olisiko ollut ihan sitä perus ranskalaista joka sopii myös silkille ja hienopyykille. Musta ihan hyvä, toki sillä lähtee siveltimistä paremmin tavara, toi pallero tarvii kyllä välillä sitä öljyisempää silmämeikinpoistoainetta puhdistuakseen.

  Mä aloin tilaamaan ‘ebaysta’ aitoja feikkejä, jotka on alkuperäispakkauksissa, mutta tulee kiinasta ja maksaa 1-2 euroa, kun kaupassa ne on sen alkaen 8e, viitsii vaihtaa useammin uuteen 🙂

  29.1.2018 at 14:50
  • Reply Nena Sofia

   No ovat kyllä tosi edullisia! 😀 Mä vaan rakastan noiden beautyblendereiden pehmeyttä ja siksi tykkään käyttää enemmän aitoja. Tosin nyt just luin, että jotkut Tokmannin ja Cittarin meikkimunat olisi vielä bb:itä pehmeämpiä, ajattelin käydä metsästämässä ja kokeilla niitä 🙂

   30.1.2018 at 17:39
 • Reply Kosmetiikan Suurkuluttaja

  Hoksasin tämän itsekin kun beautyblender ei suistunut puhdistumaan pelkällä saippualla 🙂 Puhdistan ensin öljyllä ja sitten ihan halvalla palasaippualla ja se tehoaa tosi hyvin! Vaikka beautyblenderin puhdistus onkin vähän hankalaa, niin en silti sienestäni luovu! :p

  29.1.2018 at 15:26
  • Reply Nena Sofia

   Mahtavaa kuulla että sullakin on tämä kikka toiminut 🙂 Tää kyllä pelasti mun sienten pesuhetket ihan totaalisesti 😀

   30.1.2018 at 17:40
 • Reply Kata

  Kehtaanko myontaa etta ma pesen beautyblenderiani Fairylla? 😀 Hyvin lahtee, mutta taytyy kylla testata tamakin. 🙂

  29.1.2018 at 16:32
  • Reply Nena Sofia

   Hei, ei hätää, eiköhän se silläkin puhtaaksi tule! BB:t ei kuitenkaan ole niin pitkäikäisiä että tuskin se Fairy sille mitään suurempaa pahaa tekee 😀 Mutta kannattaa kyllä kokeilla öljy + fairy -yhdistelmää, voi olla että pesuhetket nopeutuu entisestään etenkin tuhdimpien meikkivoiteiden kohdalla 🙂

   30.1.2018 at 17:41
 • Reply Mari

  Kiitos vinkistä, lähtee ehdottomasti kokeiluun! Mä oon jo luovuttanut niiden tahrojen suhteen, mutta ihan mahtavaa jos tää kikka toimii! 🙂

  29.1.2018 at 17:37
  • Reply Nena Sofia

   Mä uskon että tästä on kyllä apua! Kannattaa ehdottomasti kokeilla 🙂

   30.1.2018 at 17:44
 • Reply Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Mä olen vähän laiska, ja viimeksi tänään pesin sienen niin että suurimmat tahrat lähti :D. Mutta tätä pitää testata 🙂

  29.1.2018 at 20:24
  • Reply Nena Sofia

   Joo, niiden tahrojen jynssääminen pelkällä palasaippualla tms. on oikeasti tuskastuttavaa puuhaa! Kun ottaa öljyn avuksi, tulee putipuhdasta paljon helpommin 🙂

   30.1.2018 at 17:45
 • Reply Ida / Divine

  Täytyypä ottaa tämä testiin! 🙂 Mä saan yleensä aika hyvin sienen puhtaaksi bb:n omalla saippualla, mutta silloin tällöin olisi varmasti hyvä tehdä pieni syväpuhdistus 🙂

  29.1.2018 at 21:21
  • Reply Nena Sofia

   Varsinkin kevyemmät meikkivoiteet ja bb-voiteet lähtee yleensä aika helposti ihan yhdellä puhdistusaineella, mutta monet peittävämmät/pitkäkestoiset meikkituotteet tuntuu jämähtävän sieneen kyllä tosi pahasti. Niiden putsaamiseen tämä on mun mielestä paras keino 🙂

   30.1.2018 at 17:47
 • Reply Emilia

  Näin jonkun videon, missä käytettiin ihan oliiviöljyä ja tiskiainetta tällä metodilla, olis ainakin edullinen vaihtoehto.. Palasaippuan oon kokenut itse parhaaksi, sientä kun hankaa siihen, lähtee aina melko hyvin puhtaaksi.. pitäis ehkä tämäkin joskus testata..

  29.1.2018 at 22:49
  • Reply Nena Sofia

   Tuo solid pro on myös nimenomaan palasaippua, mutta se ei ainakaan mun kaikkiin meikkituotteisiin yksistään pure. Jos kuitenkin esipesun tekee öljypohjaisella tuotteella, tulee puhdasta varmasti ja paljon nopeammin 🙂

   30.1.2018 at 17:48
 • Reply Liese

  Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla 🙂

  31.1.2018 at 21:29
  • Reply Nena Sofia

   Suosittelen lämpimästi! 🙂

   1.2.2018 at 22:11
 • Reply EevaRG

  Hyvä vinkki!

  3.2.2018 at 15:23
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! 🙂

   3.2.2018 at 23:54
 • Reply Amalia

  IS:n tekstissä mainittiin Avon öljyputsari.. Harkitset sitä “munan” puhdistukseen; Miksi et omaan käyttöön kasvoputsariksi? Kaveri vaan myy tota Avonia ja on tyrkyttänyt mullekin ja suhtaudun vähän epäillen.

  6.2.2018 at 18:46
  • Reply Nena Sofia

   IS:n tekstiä varten minulta kysyttiin ajatuksia putsareista juurikin meikkimunaa varten, silloin mieleeni tuli ensimmäisenä tuo Avonin puhdistusöljy, jota olen kuullut kehuttavan. Tottakai jos sen hankin kokeiluun, kokeilen sitä myös kasvoille. Avonin tuotteet ovat oman kokemukseni mukaan olleet yllättävän toimivia, enkä näe mitään syytä miksi kyseinen putsarikaan hirveän huono olisi 🙂

   Tällä hetkellä käytössäni oleva Supermoodin öljy on huomattavasti hintavampi kuin tuo Avon ja se on myös luonnonkosmetiikkaa. Tämän vuoksi en sitä mielelläni sieneen “tuhlaisi” 🙂

   7.2.2018 at 13:50
 • Reply Paras vinkki meikkisienien puhdistukseen – Ostolakossa-kosmetiikkablogi | Terve.fi

  […] olinkin alkuvuodesta innoissani, kun bongasin bloggaajakollegani Nena Sofian blogista aivan loistavan vinkin ongelmaani: meikkisienien […]

  29.4.2019 at 18:44
 • Reply Kuinka meikkisienen saa puhtaaksi? Kaksoispuhdistus toimii tässäkin! | Ostolakossa-blogi

  […] olinkin alkuvuodesta innoissani, kun bongasin bloggaajakollegani Nena Sofian blogista aivan loistavan vinkin ongelmaani: meikkisienien […]

  17.12.2020 at 04:20
 • Leave a Reply