Follow:

Kokeilussa Laveran meikkituotteita

Viimeisen vuoden aikana olen vakuuttunut entistä enemmän luonnonkosmetiikan hyvistä puolista niin kasvojen kuin vartalon ja hiustenkin hoidossa. Olen ollut itseasiassa niin vakuuttunut, että ostotottumukseni ovat muuttuneet melkoisesti, ja usein etsin itselleni sopivaa tuotetta ensin luonnonkosmetiikan valikoimasta. Poikkeuksen ovat tehneet meikkituotteet, joiden en suoraan sanottuna ole uskonut voivan yltää synteettisen kosmetiikan tasolle. Uskomuksiani ravistellakseni ja totuuden kohdatakseni lähdinkin nyt – aivan ensimmäistä kertaa – kokeilemaan luonnonkosmetiikan meikkejä. Testikohteikseni valikoin muutamia tuotteita Laveralta, jotka sain kokeiltavakseni merkin maahantuojalta Nordic Health Systemsiltä. 

 

Kokeilussani on ollut nyt Laveran Front Row Curl -maskara, Nude Effect sekä Natural Liquid Foundation -meikkivoiteet sävyssä Ivory Light, Beautiful Mineral Eyeshadow -luomivärinelikko sävyssä Cappuccino Cream, So Fresh Mineral Rouge Powder -poskipuna sävyssä Charming Rose sekä Beautiful Lips Color Intense -huulipuna sävyssä Caramel Glam.

 

Aloitetaan maskarasta. Front Row Curl lupaa taivuttaa ripsiä, antaa niille kevyesti runsautta sekä erotella ne tarkasti samalla pidentäen niitä. Sen luvataan myös jättävän ripset joustaviksi ja taipuisiksi. Ripsiharja on muodoltaan kaareva ja kärkeään kohti kapeneva. Yhdellä sipaisulla tavoittaa lähes koko ripsirivin pienimmätkin ripset, ja tällä pääsee myös helposti aivan ripsien tyven lähelle. Massaa ei tule liikaa, eikä ripset kasaudu yhteen vaan harja todella erottelee ne hyvin. Lopputulos jää hieman vaisuksi näyttäviin silmämeikkeihin tottuneelle, mutta mielestäni juuri sopivaksi arkimeikkiin. Ripsiväri ei myöskään varise ennen aikojaan pois, mutta päivän mittaan leviää ikävästi luomivakoon ja alaluomille mikäli luomia ei pohjusta kunnolla. (n. 13,94€/9ml)

Meikkivoiteista olen käyttänyt nyt lähinnä Natural Liquid Foundationia. Nude Effectia käytin aluksi enemmän, sillä sen sai levitettyä iholle miellyttävän ohueksi kerrokseksi ja se tuntui sulautuvan ihoni sävyyn täydellisesti. Muutaman käytön jälkeen kuitenkin huomasin, että se hapettuu ihollani ikävästi ja etenkin iltaan mennessä näyttää luonnottomalta kasvoillani. Lueskelin, että tähän ongelmaan voisi löytyä ratkaisu siten, että sekoittaisi pisaran jotakin seerumia meikkivoiteen sekaan, ja aionkin antaa tälle vielä uuden mahdollisuuden sillä tavalla.

Natural Liquid Foundation (n. 21,55€/39ml) on näistä kahdesta se peittävämpi yksilö. Voide on hivenen paksumpaa kuin Nude Effectissä, ja se häivyttää paremmin ihon pikkuvirheitä sekä ihohuokosia. Tämä kuivuu puolimattaiseksi, eikä oikeastaan tarvitse puuteria päälleen. Myös tällä sai hyvin luonnollisen lopputuloksen, mutta levityksen kanssa sai olla tarkkana. Meikkivoide asettuu hyvin nopeasti, joten kannattaa edetä pieni alue kerrallaan nopein liikkein. Itse koin parhaaksi käyttää Beauty Blenderiä tämän kanssa. Huomasin myös, ettei meikkivoide oikein siedä kerrostamista ja jos sitä koittaa jälkikäteen paikkailla, jää pinta röpelöisen näköiseksi eikä lainkaan imartelevaksi. Kuitenkin, kunhan meikkivoiteen saa kerralla levitettyä hyvin, se pysyy myös paikoillaan lähes koko päivän. Ihan aikaisesta aamusta yömyöhään en tähän luottaisi, mutta tavallisen koulu/työpäivän ajan meikkipohja kestää kauniina.

Ikävä kyllä sävyvalikoima ei oikein suosi suomalaista, sillä tämä Ivory Light on valikoiman vaalein sävy. Yleisesti ajatellen omalle iholleni ei kuitenkaan melkein koskaan passaa minkään meikkivoiteen kaikkein vaalein sävy, vaan valitsen joko toiseksi vaaleimman tai sitäkin seuraavan riippuen valikoiman laajuudesta. Tästä voimme siis päätellä, että kaikkein vaaleahipiäisimmille ei Laveran meikkivoiteista taida sopivaa sävyä löytyä, kerta tämä vaalein oli omalle iholleni sopiva.

Beautiful Mineral Eyeshadow luomivärinelikko sävyssä Cappuccino Cream oli todellinen yllättäjä! Paletista löytyy kolme shimmeristä, sekä yksi mattainen sävy ja kaikki niistä olivat erittäin pigmenttisiä, kermaisen tuntuisia ja helppoja häivyttää. Sävyt olivat myös hyvin monikäyttöisiä: tummin ruskea on mattasävy, ja sävyltään juuri täydellinen omille kulmakarvoilleni. Vaalein shimmersävy sen sijaan käy myös highlighterista. Tämä paletti siis säästää hurjasti tilaa meikkipussistani silloin, kun haluan pakata mahdollisimman kevyesti! (n. 13,94€/4 x 0,8g)

 

So Fresh Mineral Rouge Powder poskipuna sävyssä Charming Rose soveltuu hyvin arkiseenkin meikkiin. Persikkaisen vaaleanpunainen poskipuna sisältää hillitysti shimmeriä joka antaa kaunista hehkua poskipäille. Punasta löytyy myös reilusti pigmenttiä, mutta sen häivyttäminen ei silti ole mikään ongelma. Tästä tykkäsin kovasti, ja tämä pääseekin varmaan tehokäyttöön kaikissa keväisissä ja kesäisissä meikeissäni. (n. 16,47€/5g)

Tässäpä kuulkaa ihana nudepuna! Lavera Beautiful Lips Intense Color on koostumukseltaan hyvin kermaista ja hoitavaa, oikea pelastus vähänkin kuivemmille huulille. Sävy Caramel Glam on myös todella imarteleva huulilla, vähän sellainen “your lips but better”. Puna ei ole sieltä pitkäkestoisimmasta päästä, mutta kuluu huulilta kuitenkin luonnollisesti ja kestää hyvin korjailua päivän mittaan. Sävy on muuten jännästi lämpimämpi iholla, kuin miltä se puikossa näyttää. (n. 13,94€/4,5g)

Nappasin teille vähän swatch-kuviakin. Yllä näkyy siis molemmat meikkivoiteet, joista suosikkini eli Natural Liquid Foundation näkyy vasemmalla kun taas oikealla puolella on Nude Effect joka jo pullosta tullessaan näyttäytyy hieman tummempana kuin Natural Liquid Foundation.

Luomivärit tummimmasta mattasävystä eteenpäin, vastapäivään swatchattuna. Harmi muuten, ettei paletin yksittäisillä sävyillä ole nimiä.

Vasemmalla poskipuna Charming Rose  ja oikealla huulipuna Caramel Glam.

Kuvasin teille myös kevyen päivämeikin näitä tuotteita käyttäen. Yllä olevassa kuvassa näkyy kasvoni pelkän Natural Liquid Effect -meikkivoiteen kanssa. Se tasoitti kauniisti ihoni sävyä, mutta tummat silmänaluset sekä pienet punoittavat täplät leuassa kaipasivat selkeästi lisäpeittoa.

Meikkiä varten käytin siis lisäksi toisen merkin peitevoidetta (Diego Dalla Palma*, tällä pohjustin myös luomet) sekä irtopuuteria peitevoiteen kiinnittämiseksi (Max Factor). Muuten toteutin koko meikin näillä Laveran tuotteilla. Luomivärejä käytin silmämeikin lisäksi kulmien täyttämiseen (tummanruskea mattasävy), sekä poskipäiden, kulmaluiden ja amorinkaaren korostamiseen (vaalea shimmersävy). Ikävä kyllä kamera vähän söi värejä, eikä esimerkiksi poskipunan aikaansaamasta hehkusta ole juuri mitään havaittavissa. 

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan olen näihin Laveran meikkituotteisiin todella tyytyväinen. Toki ne eivät kestoltaan vastaa aivan täysin niitä standardeja, joita olen synteettiselle kosmetiikalle asettanut, mutta muuten nämä olivat monilta osin jopa parempia kuin useat aiemmin käytöstäni löytyneet tuotteet. Erityinen helmi oli luomiväripaletti, jolla saa tehtyä monenlaisia silmämeikkejä helposti, sekä käytettyä sitä muissakin tarkoituksissa kasvoilla. Myös huulipuna nousi yhdeksi lähiaikojen suosikeistani hoitavan tuntumansa sekä kauniin sävynsä vuoksi.

 

Laveran tuotteet ovat NaTrue -sertifioituja. Niitä myydään esimerkiksi Ruohonjuurissa sekä Sokoksilla, sen lisäksi tuotteita voit tilata eri verkkokaupoista tai suoraan maahantuojan sivuilta.

 

 

Käytättekö te luonnonkosmetiikan meikkituotteita? Mitkä on teidän suosikkeja? 

 

 

*Laveran meikit ja Diego Dalla Palman peitevoide saatu blogin kautta

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

16 Comments

 • Reply Hanna

  Kaikki meikkisuosikit ovat luonnonkosmetiikkaa. Kannattaa kokeilla Avrilin ripsaria. Itselläni mikään Laveran meikkituote ei ole toiminut 🙁
  Nyt kun Purobioa saa ihan just, sieltä tulee tosi kovia tuotteita kuluttajaystävälliseen hintaan

  19.1.2018 at 15:31
  • Reply Nena Sofia

   Avrilin ripsarista olenkin lukenut kehuja, siihen ajattelinkin tutustua 🙂 Ikävää kuulla, ettei Laveran meikit ole sulla toimineet. Ootko kokeillut näitä luomivärejä? 🙂

   19.1.2018 at 17:37
   • Reply Hanna

    Mulla on ollut vaan sinkkunappeja ja niistä ei irronnut ollenkaan pigmenttiä niin päätin pysyä kaukana. Mutta mitä olen lukenut noista neljän paleteista niin vaikuttaa että niissä laatu on huomattavasti parempi kuin mitä mulla on. Ehkä siis vielä joskus testaan ?.
    Kun on tottunut olemaan ilman silikoneja meikeissä, niin tuli testattua mineraalimeikkiä jossa olikin silikonia. Jestas miten epämiellyttävän kiristävä tunne. Saman valmistajan korostus+varjostusta kun kokeilin samaan syssyyn tavallisen mineraalipohkäjan päälle, kiristyksen tunsi taas niissä kohdissa ja en kuvitellut vaan oli ihan oikeasti todella epämiellyttävää. Niin sitä vaan iho tottuu eri asioihin ja tulee yllättäviä juttuja vastaan kun kokeilee muuta. On varmaan erilaista käyttää luonnonkosmemeikkejä ja luonnonkosmetiikkaan tottuneena ei ole helppoa käyttää muuta.

    19.1.2018 at 22:22
    • Reply Nena Sofia

     Ohoh, hassua! Pitääkin tutkia niitä, outoa jos laatu on niin vaihtelevaa.

     Ja tosiaan, kaikkeenhan tottuu ja ihmiset on niin kovin erilaisia. Itsehän en esimerkiksi osaisi elää ilman silikoneja hiustuotteissa, vaikka kasvoille en niitä erityisesti kaipaakaan 🙂

     21.1.2018 at 10:55
 • Reply SariBP

  Käytän enimmäkseen ihan synteettisiä meikkituotteita, mutta viime aikoina olen tehnyt myös pieniä onnistuneita hyppäyksiä luonnonkosmetiikan meikkien parissa. Mulla on mm. joitakin Laveran sinkkuluomivärejä, ja tykkään niistä kovasti. Laatu on yllättävän hyvä:)
  Laveran ripsivärin harja näyttää just passelilta, koska tykkään tuollaisista kapeista harjoista, mutta ei yhtään innosta, jos ripsiväri leviää päivän mittaan alaluomille.
  Sun kasvoilla meikki näyttää kokonaisuutena todella kauniilta:) Luomivärin sävyt on nättejä:)

  19.1.2018 at 20:07
  • Reply Nena Sofia

   Mukavaa kuulla, etten ole ainoa synteettistä kosmetiikkaa pääasiassa käyttävä 🙂 Luonnonkosmetiikan meikkeihin on herännyt nyt lähiaikoina kiinnostus, sillä olisihan se kiva, jos saman tasoisia tuotteita voisi saada vähän luonnollisemmassa muodossa. Laveran sinkkunapit näytti ainakin sävyjen puolesta ihanilta, pitääkin perehtyä!

   Kiitos meikkikehuista <3

   21.1.2018 at 10:51
 • Reply Charming Nails

  Mä tykkäsin Nude Effect -meikkivoiteesta <3 tosi kaunis meikki ja ihana sinä <3 sulle sopii vähempikin meikki kun olet vielä niin nuori ja kaunis!

  20.1.2018 at 06:47
  • Reply Nena Sofia

   Tosi hyvä kuulla! Mä olisin myös niin tykännyt, jos sävy ei olisi muuttunut iholla. Mutta mä koitan vielä seerumin kanssa, ja jos ei muuten, niin käytän sit kesällä pois 😀

   Kiitos ihana, kehuista <3 Mä tykkäsin myös tästä meikistä, tuolla Laveran meikkivoiteella kun tulee niin ihanan fresh lopputulos 🙂

   21.1.2018 at 10:56
 • Reply EevaRG

  Oon tykännyt paljon tuosta luomiväripaletista myös. 🙂 Laveran meikkivoiteet on harmiksi mulle vähän liian tummia.

  20.1.2018 at 07:48
  • Reply Nena Sofia

   Voi harmitus! Mutta niin mä vähän ounastelinkin, että aika moni suomalainen taitaa jäädä tuon sävyvalikoiman ulkopuolelle :/ Mutta kiva, että luomivärit on sentään toimineet sullakin 🙂

   21.1.2018 at 10:58
 • Reply Linda

  Multa löytyy pari Laveran huulikiiltoa ja ne on ihanimman tuntuiset huulikiillot ikinä! Ei tahmaa ollenkaan, joskaan pysyvyys ei ole ihan huippuluokkaa, mutta milloinkas huulikiilloilla olisi 😀 Muuten luonnonkosmetiikan meikit on jääneet mulle aika vieraiksi, mutta tämä sun postaus kyllä taas innosti testaamaan niitäkin! 🙂

  20.1.2018 at 07:49
  • Reply Nena Sofia

   Ooh, pitääkin laittaa ostoslistalle joku Laveran huulikiilto. Mä käytän hyvin harvoin mitään huulikiiltoja, mutta silloin kun käytän, tahmaamattomuus olisi kyllä iiiso plussa 😀

   21.1.2018 at 10:59
 • Reply Maija / Kivipuuteri-blogi

  Oi kuinka kaunis ja edullinen tuo luomiväripaletti on! Se lähtee ostoslistalle 🙂

  20.1.2018 at 13:04
  • Reply Nena Sofia

   No eikö! Itsekin hämmästelin hintaa, tuntui ihan puoli-ilmaiselta kun laatuun vertasi 🙂

   21.1.2018 at 11:06
 • Reply Charlotta

  Kauniin raikas meikki. Toi huulipuna varsinkin on upea! Ootko kokeillut muuten Zuiin meikkejä? Mun mielestä ne kilpailee synteettisen kosmetiikan kanssa laadun puolesta ja siinä mielessä ei edes tajua, et ne on luomua. 🙂 Etenkin meikkipuuteri on ihan loistava, samoin poskipunat ja luomivärit.
  x Charlotta
  https://charlottaeve.com/fi

  2.2.2018 at 00:04
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos kehuista ja vinkistä! 🙂 Zuiita en ole vielä testannut, osa tuotteista on sen verran hintavia että lähinnä siksi jääneet. Kiva kuitenkin kuulla suosituksia, varmaan jossain kohtaa tutustun niihin tarkemmin 🙂

   3.2.2018 at 23:45

  Leave a Reply