Follow:

Inspiraatiota magneettilakkojen käyttöön

Vuosia sitten, ennen varsinaista kynsien koristeluun hurahtamista olin magneettilakkojen suurkuluttaja! Olin aivan ihastunut Flormarin Magnetic Twist -sarjaan, josta omistin useampia sävyjä. Ne olivatkin tuolloin varmaan ainoita kynsilakkojani, ja lakkailin kynsiäni niillä hyvin ahkerasti. Yksi niistä on edelleen muuten tallessa, vaikken sillä olekaan pitkiin aikoihin lakannut. Perusteellisen magneettilakka-hurahtamiseni vuoksi en olekaan ollut niistä enää kiinnostunut, kun olen löytänyt kaikki muut ihanat kynsikoristeet ja lakkalaadut!

 

Kun viime syksynä näin pitkästä aikaa somessa kuvia magneettilakoilla lakatuista kynsistä, hätkähdinkin vähän. Tuolloin julkaistut F.U.N Lacquerin lakat olivat toki kauniita, mutta sillä hetkellä en vielä osannut ajatella niitä omille kynsilleni. Tuntui siltä, että ne oli niin nähty jo.

 

Kun nyt Konadin omia, huomattavasti edullisempia magneettilakkoja saapui CesarsShopille, huomasin miettiväni, että miltä ne näyttäisivätkään kynsillä pitkästä aikaa. Eivät ne päätä pyörryttävän erikoisilta vaikuttaneet, mutta kauniilta ja kiehtovilta joka tapauksessa. Ja se riitti siihen, etten voinut vastustaa kiusausta: niillä oli pakko päästä lakkaamaan. Sainkin valita kokeiltavakseni muutaman sävyn, ja päädyin kiikuttamaan kotiin sinisen Magnetic Sparkling Bluen, punaruskean Magnetic Metallic Brownin sekä violetin Magnetic Violetin.

 

Halusin myös kokeilla näitä hieman erilaisissa koristeluissa, ja lopulta päädyinkin leikkimään lakoilla ihan kunnolla. Postauksen lopussa kerronkin sitten hieman, miten magneettilakat taipuivat blobbicureen ja kuivamarmorointiin, sekä vilautan todistusaineistoa leikkihetkistäni. Ennen sitä kurkataan kuitenkin lakkojen swatch-kuvia ja höpötän teille siitä, miten nämä toimivat kynsillä.

Magnetic Sparkling Blue on keskiyön sininen metallilakka jossa on seassa kimaltelevaa shimmerhitulaa. Hyvin pigmenttinen lakka, joka peittää jo lähes yhdellä kerroksella. Tämä sitten värjää kynsinauhat, eli tarkkana levityksen kanssa! Koostumus oli kaikeksi onneksi hyvä, eikä suurta vaaraa kynsinauhojen sotkuuntumisesta ollut.

Magnetic Metallic Brown on kupariin taittava, ruskea metallilakka. Peittää hyvin kahdella kerroksella. Koostumus oli tässäkin lakassa oikein miellyttävä, ei moitteen varaa.

Magnetic Violet oli näistä läpikuultavin, mutta tämäkin peitti kynnet hyvin kahdella kerroksella. Koostumus oli myöskin kiitettävä.

 

Kaikkiin kolmeen muodostui magneettikuviotkin vaivattomasti, ja 10 sekunnin odotusaika oli varsin riittävä. Itse tein niin, että lakkasin ensin yhden kerroksen jonka annoin kuivua, ja vasta toisen kerroksen jälkeen asetin magneetin kynnen yläpuolelle. Magneetteina käytin Konadin erikseen ostettavaa magneettisettiä, jossa tulee mukana kolme erilaista kuviota (kts. postauksen toiseksi ylin kuva). Se löytyy myös CesarsShopilta hintaan 4,90€. Täältä taas löytyy kaikki magneettilakat, nämä Konadit maksavat 8,90€/9,5ml.

Kuten aluksi kerroin, sain idean kokeilla magneettilakkoja hieman erilaisissa koristelujutuissa. Aluksi ajattelin, että näillä olisi varmaan hauskaa kokeilla leimasinmarmorointia! No, voin kertoa, että siitä ei kyllä tullut mitään. Leimasimella lakat menevät niin ohueksi kerrokseksi, että ne kuivuvat liian nopeasti kuvioiden esiin saamiseen. Sen sijaan blobbicuressa lakat toimivat hyvin, ja myös kuivamarmorointia sai terästettyä magneetin avulla. Kokeilin koristella näillä myös kokonaisen lakkauksen kuivamarmoroiden, tosin se ei kyllä mennyt ihan nappiin.

 

Alla olevasta kuvasta näkee, että ruskea kuvio on paikoin tummempi, ja paikoin haaleampi. Se on magneetin tekosia. Tein kuitenkin raidoista vahingossa niin ohuet, ettei magneettikuviot niissä kovin huomattaviksi jääneet. Myöskään kuivamarmoroidut kuviot eivät tällä kertaa onnistuneet ihan kuten toivoin, ja lakkaus jäi vähän epäsiistin näköiseksi. Pienellä kimalteen ja strassien lisäämisellä onnistuin kuitenkin tykästymään lopputulokseen kaikesta huolimatta ♥

 

Käytetyt tuotteet:
Aluslakka: Konad Professional*
Nude, kevyesti shimmerinen crellylakka: Zoya – Cho
Kuivamarmoroinnissa: Konad – Magnetic Metallic Brown
Päällyslakka: Konad Professional Pearl*
+ MinuRipsmed lasistrassit
*Tähdellä merkityt saatu

Siitäkin huolimatta, että näillä leikkiminen oli hauskaa, tulen varmaan jatkossa käyttämään magneettilakkoja ihan sellaisinaan aksenttikynsissä – sillä tavalla ne ovat mielestäni parhaimmillaan. Välillä on vain kivaa kokeilla, mitä kaikkea muuta voikaan saada aikaan ♥

 

Mikäli muuten tykästyit näihin lakkoihin, kannattaa katsoa kaikkien sävyjen swatchit Charming Nails -blogista. Joukossa on ainakin yksi ihana vihreä, joka jäi vähän kummittelemaan omaankin mieleeni!

 

 

Mitä ajatuksia magneettilakat teissä herättää? Vieläkö jaksatte innostua?

 

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

6 Comments

 • Reply Charming Nails

  Mä tulis kans siihen tulokseen että nämä ovat ihanimpia näin, ihan yssikseen 🙂 kokeilin koristelussa mutta ei tullut ihan sellainen kuin halusin.

  15.1.2018 at 08:07
  • Reply Nena Sofia

   Joo, sama homma kävi itselläkin! Mutta olipahan hauskaa kokeilla 😀

   18.1.2018 at 11:49
 • Reply Tuikku

  Minulla on muutama magneettilakka niiden “edelliseltä kulta-ajalta”, enkä ole tainnut käyttää niitä koskaan. Kun ne jokin aika sitten tekivät uuden tulemisen, en oikein innostunut, edelleenkään, mutta ehkä niitä voisi nyt kuitenkin kokeilla.

  15.1.2018 at 08:40
  • Reply Nena Sofia

   Kannattaa ainakin kokeilla, että miltä näyttävät sitten omilla kynsillä 🙂

   18.1.2018 at 11:50
 • Reply Belegwen

  Mä olen vähän niin kuin innostunut uudestaan magneettilakoista, ainakin BOW:lla näkyi olevan tosi upeita lakkoja. 🙂 Tosi ihania koristeluja näistä kyllä oot saanut aikaiseksi. 🙂

  15.1.2018 at 16:22
  • Reply Nena Sofia

   Kiva kuulla! Pitääkin kurkata ne BOW:n lakat, niiden thermot kun on ainakin todella hienoja niin varmasti ovat magneettilakatkin! 🙂 Kiitos kehuista <3

   18.1.2018 at 11:53

  Leave a Reply