Follow:

Fantasy Nails peruskurssi akryylitekniikalla: päivä 4

 

Kuten aiemmin kerroin, kävin lauantaina Tammisaaressa puuhailemassa akryylipurkkien äärellä. Koulutuksenihan alkoi viime toukokuussa, jolloin kerroinkin teille heti kuulumisia ensimmäisestä ja toisesta päivästä tässä postauksessa. Kolmas koulutuspäivä oli hyvin pian ensimmäisten jälkeen, silloin käsittelimme ranskalaista manikyyriä ja kynsien huoltoa. Neljäs päivä meille oli sovittu jo elokuun alkuun, mutta jouduin perumaan sen viime tipassa omalta osaltani samalle päivälle sattuneen muuton vuoksi. Niinpä lauantainen koulutuspäivä merkitsi muulle ryhmälleni viidettä päivää, mutta itse treenailin neljännen päivän asioita. Luvassa oli siis baby boomeria!

 

 

Päivän ensimmäiset tunnit kuluivat Päivin näyttämien demojen parissa, ja lounaan jälkeen siirryimme kynsien tekemiseen. Itse sain tällä kertaa mallin Päivin kautta, ja hänelle rakennettiin uudet, kimaltelevat baby boomer -kynnet.

 

 

Kerroin teille viimeisimmässä akryylikynsiin liittyvässä postauksessani  kynsien pysyvyyteen liittyvästä ongelmasta, joka vaivasi minua viime kesänä. Yhdetkään tekemistäni kynsistä eivät tuntuneet pysyvän muutamia päiviä pidempää aikaa, vaan lähtivät liftaamaan todella nopeasti kynsinauha-alueelta. Tästä Päivin kanssa keskustellessamme ongelmaa ei meinannut löytyä. Hän tarkkaili työskentelyäni myös lauantaina koittaen löytää syytä huonolle pysyvyydelle, mitään konkreettista keksimättä.

 

Palataan vielä hetkeksi ajassa taaksepäin. Viime kesänä ahdistuin pysyvyyteen liittyvistä ongelmista niin pahasti, etten kestänyt ajatustakaan kynsien rakentamisesta muuttomme jälkeen. Kuulostaa naurettavalta, tiedän, mutta minulle oli kehittynyt todella voimakas henkinen lukko aiheeseen liittyen.
Olemme itseasiassa purkaneet kaikki muuttolaatikkomme jo kuukausia sitten – yhtä lukuun ottamatta. Arvaatte varmaan, mitä viimeisessä laatikossa oli? Kyllä, nostin akryylikynsitarvikkeet pahvilaatikostaan esille ensimmäistä kertaa viime viikolla.

 

Kun sitten aloin palauttamaan mieleeni akryylitekniikkaa pari päivää ennen koulutuspäivää, tajusin, etten muistanut melkein mitään kesällä oppimastani. Katselin uudestaan Päivin tekemiä koulutusvideoita, ja niiden avulla treenailin omistamalleni harjoituskädelle. Nämä asiat muistissani aloitin lauantaisen koulutuspäivän.

 

 

 

Kävi ilmi, että pitkän taukoni aikana olin unohtanut oikeaoppisten tekniikoiden lisäksi erään hyvin väärän työskentelytavan

 

 

Kun sitten lauantaina rakentelin viimeisiä kynsiä, tulin ajatelleeksi että tuntuupa tämä kynsinauha-alueen rakentaminen helpommalta, kuin muistin. Kävikin sitten ilmi, että pitkän taukoni aikana olin unohtanut oikeaoppisten tekniikoiden lisäksi erään hyvin väärän työskentelytavan. Kun nyt rakensin koko kynnen Päivin ohjeiden ja videoiden mukaan, rakensin myös kynsinauha-alueen oikein. Pikaisesti selitettynä se menee niin, että akryylimassapallo asetetaan lähelle kynsinauhoja, ja muotoillaan siitä nopeasti alaspäin. Tällöin akryyli ei ehdi kuivua vaan asettuu ja kiinnittyy kynteen paremmin. Nyt muistin, että kesällä minulla kävi usein niin, että asetin pallon liian alas, muotoilin sen siitä alaspäin ja lopuksi katsoin, että jäipä iso rako kynsinauhan edustalle. Niinpä fiksuna tyttönä painelin usein jo lähes kuivunutta massaa lähemmäs kynsinauhoja pienentääkseni syntynyttä rakoa. Vaan tässä kohtaa akryyli oli jo sen verran kuivaa, että se ei enää kiinnittynyt kunnolla ja alkoi siksi liftaamaan nopeasti.

 

Koska liftaamiseen liittyvät ongelmat yhdistetään usein huolimattomiin pohjatöihin, olinkin kesällä tulla hulluksi tehdessäni pohjatyöt äärimmäisen pikkutarkasti näkemättä mitään eroa kynsien kestävyydessä. Kiinnittäessäni huomiota tuohon asiaan, jonka tosiasiassa tein hyvinkin oikeaoppisesti, suljin silmäni toiselta, äärimmäisen kriittiseltä virheeltä. Nyt jälkikäteen tätä ajatellessani en voisi tuntea oloni typerämmäksi! Kaikeksi onneksi asia kuitenkin loppujen lopuksi selvisi ♥

 

Tällaisten asioiden vuoksi olen erittäin onnellinen siitä, että päätin lähteä peruskurssille. Monethan opettelevat näitä juttuja itsekseen esimerkiksi Youtube -videoiden avulla, mitä minäkin muutama vuosi sitten kokeilin. Vaan silloin ei ole ketään tukemassa kun ongelmia tulee vastaan. Itse olen ainakin varma, että mikäli lauantaista koulutuspäivää ei olisi tullut, olisi akryylitarvikkeet jääneet ikuisesti pahvilaatikkoonsa.


 

Tässä vielä kuvaa lauantaina syntyneistä, valmiista kynsistä. Nyt sainkin kotitehtäväkseni jatkaa treenejä baby boomer -kynsistä, sekä alkaa harjoittelemaan ranskalaista manikyyriä reverse -tekniikalla (tämä kuuluu siis viidennen päivän ohjelmaan, josta Päivi näytti lauantaina demoja). Lisäksi lauantaina käytiin läpi 3D-kukkien muotoilua, ja ostinkin siihen soveltuvan siveltimen jotta pääsen harjoittelemaan niitäkin rauhassa. Sovittiin myös seuraava koulutuspäivä maaliskuun lopulle, ja ajattelin siihen asti vielä harjoitella treenikädellä. Mikäli näiden, lauantaina tekemieni kynsien kanssa ei kuitenkaan tule ilmi vakavia pysyvyysongelmia, uskon että alan pian etsimään itselleni eläviä harjoituskäsiä Lappeenrannasta ♥

 

Postauksen kuvat lainattu Päivi Kurmanilta

 

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

16 Comments

 • Reply emzi

  Ihan mahtavaa että ongelmalle löytyi syy! Mähän sanoin et kaikki kyllä järjestyy! Nyt vaan takaisin tekemään ihania kynsiä! Oot ihan mahtava siinä <3

  8.1.2018 at 15:52
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos kannustuksesta ja kehuista emzi, niinhän sä tosiaan sanoit! <3 :') Kyllä tää leuka tästä aika nopeasti pystyyn nousi, ihan typerältä tuntuu kuinka pienestä meinasin antaa periksi! 😀

   8.1.2018 at 16:24
 • Reply Hanna

  Mahtavaa että ongelma ratkesi!

  8.1.2018 at 15:59
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos! <3 Ihan hassua, miten sokeaksi sitä tuleekaan omille virheilleen - tämäkin oli aika selkeä virhe, enkä sitä silti mitenkään kesällä tajunnut 😀

   8.1.2018 at 16:25
 • Reply Katri | Finnlandsnorsk

  Aivan todella kauniit kynnet noista tuli! Varmasti todella vaikea vielä oppia parhaan mukaan muokkaamaan massaa tarpeeksi nopeasti, itse kun on tehnyt rakennekynsiä geeleillä niin se on easya, mutta teen hitaasti. Kuitenkin kun käy ammattilaisella, niin kattoo kuinka nopeesti ne tekee ja saa aina nostaa tassua toisen perään uunista ylös kun siinä on niin nopea tahti 😀

  8.1.2018 at 16:34
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos tuhannesti Katri! <3 Geelejäkin kokeilin joskus, mutta mä en niillä saanut muuta aikaan kuin sotkua 😀 Akryylit on se oma rakkaus, se tuntuu paremmin itselle sopivalta tekniikalta 🙂

   8.1.2018 at 17:08
 • Reply Belegwen

  Hyvä, että ongelma ratkesi! Sitä aina pitäisi muistaa katsoa kokonaiskuvaa, eikä tuijottaa siihen missä sen vian olettaa olevan. Mutta eihän sitä koskaan niin muista tehdä. 😀

  8.1.2018 at 17:53
  • Reply Nena Sofia

   No nimenomaan! Välillä se on vaan uskomattoman vaikeaa 😀

   9.1.2018 at 12:55
 • Reply Anniina

  Hyvä että ongelmaan löytyi ratkaisu ja aivan ihanat baby boomerit! ♥

  8.1.2018 at 19:47
  • Reply Nena Sofia

   Voi kiitos Anniina! <3

   9.1.2018 at 12:55
 • Reply Kata

  Ihanat baby boomerit. ♡ Ja voi vitsi etta oon onnellinen etta ongelmaan loytyi ratkaisu, toi on totta etta sita helposti oppii huonoja tapoja ihan huomaamattaan!

  9.1.2018 at 00:50
  • Reply Nena Sofia

   Voi sun kanssas, kiitos! <3 Mä olen niin iloinen sun tsempeistä ja kanssaelämisestä <3

   9.1.2018 at 13:02
 • Reply Sissi

  Tosi kauniit kynnet olet tehnyt <3 Kiva, että ongelmaan löytyi ratkaisu ja sitä kautta varmasti kipinä hommaan palaa takaisin:)

  9.1.2018 at 10:18
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia Sissi! <3 Kipinä tosiaan palasi ja vauhdilla, minkä voinee varmaan aistia tämänkin tekstin fiiliksestä 😀

   9.1.2018 at 13:02
 • Reply Tyttö harmaasilmäinen

  Kauniit kynnet, jälleen kerran! Itse olen tehnyt geelikynsiä, mutta akryyleitä ei ole koskaan tullut kokeiltua. Olen kuullut, että akryyleissä pitää työskennellä nopeasti, joten en tiedä millaista jälkeä saisin aikaiseksi. En ole itse asiassa ikinä kokeillut akryylikynsiä itsellänikään, kiinnostaisi kyllä vertailun vuoksi kokeilla 🙂

  10.1.2018 at 18:52
  • Reply Nena Sofia

   Joo, nopeasti pitää työskennellä mutta onneksi niistäkin löytyy vähän hitaammin kovettuvia tuotevaihtoehtoja. Esim. itse työskentelen nyt Fantasy Nailsin hitaimmalla sarjalla, joten muotoiluun jää ihan sopivasti aikaa 🙂 Akryyleissä suurin ero geeleihin on rakenteen kovuus, eli akryylikynsi ei juurikaan jousta kun taas geelikynsi (geelistä riippuen) voi joustaa hyvinkin paljon. Muuten näissä ei suuria eroja olekaan, jos tekotapaa ei lasketa 🙂

   11.1.2018 at 16:41

  Leave a Reply