Follow:

CND Creative Play Wonderball -kokoelma

Kuinka monelle teistä CND on tuttu merkki? Itse olen aikaisemmin kokeillut vain heidän tehohoitokuuriaan eli RescueRxx -keratiinipitoista öljyhoitoa ja Solar Oil -kynsinauhaöljyä. Niistä kirjoitin kokemuksiani tässä postauksessa. Koska kyseiset tuotteet toimivat juuri, niin kuin niiden saattoi toivoa, ei minun tarvinnut montaa kertaa miettiä kun CND:n Suomen toimistolta otettiin minuun yhteyttä, ja kyseltiin mielenkiinnostani lähteä testaamaan heidän tuotteitaan. Tottakai suostuin, ja jäin mielenkiinnolla odottelemaan että mitä olisi luvassa. Ensimmäinen paketti heiltä saapuikin vuoden vaihteessa, ja sieltä paljastui ihania Creative Play -lakkoja uudesta Wonderball-kokoelmasta!

 

Haluan kertoa teille ensin muutamalla sanalla CND:stä ja Creative Play -sarjasta, koska niistä lueskellessani olin itse jo hyppiä innosta!  Ihan ensinnäkin, vuonna 1979 perustettu CND tarjoaa monipuolisia tuotteita ammattilaisille, näistä tunnetuin lienee Shellac -kestolakkaus. Sen lisäksi yritys kehittelee jatkuvasti innovatiivisia tuotteita myös kuluttajien käsiin. Esimerkiksi Vinylux -lakat tuskin ovat jääneet keneltäkään täysin huomaamatta? Erityisen pitkäkestoinen, kaksivaiheinen lakkaus jonka kuivuminen kestää vain 8,5 minuuttia. Sarjaan julkaistaan jatkuvasti trendikkäitä sävyjä ja se tarjoaa vähän jokaiselle jotakin.

 

Uusin tulokas CND:n värikkääseen tuoteperheeseen on kuitenkin Creative Play. Vuonna 2016 markkinoille tuotu kynsilakkasarja lähti liikkeelle aluksi 80 erilaisella sävyllä, mutta tasaiseen tahtiin julkaistujen kokoelmien ansiosta valikoimaa on tänä päivänä jo yli 100 sävyn verran. Creative Play -lakat ovat aivan tavallisia kynsilakkoja ilman mitään suurempia krumeluureja, ja sen huomaa myös hinnasta. Lakkojen suositushinnat ovat noin 9€/13,6ml. Sen sijaan yhtä ihan mahtavaa juttua ei hinnasta näe. Sarjan lakat ovat nimittäin koostumukseltaan 7-free! Ne on siis kehitetty täysin ilman tolueenia, kamferia, formaldehydiä, ftalaatteja (DBP), formaldehydiresiiniä, ksyleeniä tai butanonia (MEK). Sama koskee toki myös CND:n Vinylux -sarjaa ja jopa koko Shellac -sarjaa (mattapäällyslakkaa lukuunottamatta), mutta Creative Playn kohdalla myrkyttömämpi koostumus yllätti erityisesti lakkojen edullisen hinnan vuoksi.

 

Creative Play -lakkoja on tähän asti julkaistu kahdeksan sävyn kokoelmina, ja sama koskee myös uusinta Wonderball -kokoelmaakin. Itse sain tästä testattavakseni kaikki sävyt lukuun ottamatta Bronze Burstia joka olikin jo päässyt loppumaan varastolta.
Seuraavaksi näytänkin swatchit näistä seitsemästä, ja lopuksi käyn läpi hieman yhteenvetoa fiiliksistä, joita lakat minussa herättivät.

 

No to Be Mist

Aloitetaan kokoelman vaaleimmasta sävystä. Not to Be Mist on vaalean harmaa cremelakka jossa on runsaasti pigmenttiä. Kuvassa lakkaa siis kaksi kerrosta sekä kerros sarjan päällyslakkaa.

Denim Date

Murrettu farkkusininen cremelakka, oikein miellyttävä koostumus. Kuvassa lakkaa kaksi kerrosta + päällyslakka.

 

Näitä swatchaillessani huomasin, että tämä oli ollut hieman huonosti suljettuna kuljetuksen aikana, ja lakka oli päässyt aavistuksen vuotamaan korkin alareunasta. Koska lakka oli viimeisenä odottamassa swatchausta (olin sitä säästellyt nätin sävynsä vuoksi), en siinä kohtaa enää viitsinyt odotella josko CND:ltä lähetettäisiin minulle uusi tilalle, vaan halusin testata, olisiko lakka muuten kunnossa. Ja olihan se, en nimittäin huomannut tämän lakattavuudessa mitään eroja kokoelman muihin yksilöihin verrattuna. 

 

Stylish Sapphire

Aivan ihana sähäkän sininen lakka voimakkaalla, metallisella shimmer-efektillä varustettuna. Kaksi kerrosta + päällyslakka.

Jaded

Kultaiseen taittava, vihreä metallilakka kevyellä duochrome-efektillä. Hurjan kaunis tapaus! Kaksi kerrosta + päällyslakka.

Ballroom Baubles

Metallinhohtoinen crelly-pohja, johon on upotettu kultaista mikroglitteriä. Vähän hassu idea, eikä kynsilläkään ihan vakuuttanut. Tämä oli myös selkeästi raidoittuvaisempi kuin muut, joten tasaisen lopputuloksen sai vasta kolmannella kerroksella. Päällä on lisäksi kerros sarjan päällyslakkaa.

Red Tie Affair

Selkeästi pinkkiin taittava, punainen crellylakka. Todella hyvä koostumus, lakka levittyi vaivattomasti juuri sinne minne piti, valumatta kynsinauhoille tai raidoittumatta laisinkaan. Tässä oli myös jo itsessäänkin todella kaunis kiilto! Kuvassa kaksi kerrosta + päällyslakka.

Flashy Affair

Vaaleanpunaisia ja hopeisia hologlittereitä sisältävä glittertopperi kirkkaalla pohjasävyllä. Kuvassa yksi kerros Red Tie Affairin päällä + päällyslakka.

Viimeisen kaksikon päädyin jättämään kynsille pidemmäksi aikaa. Koristeluiksi riitti koukerot valkoisella Mont Martén akryylimaalilla ♥

 

Kaikki lakat olivat koostumukseltaan miellyttäviä. Ne oli helppoja levittää, joskin todella nopeasti kuivuvia mikä vaikutti siihen, että lakat myös raidoittuivat herkemmin kuin osasin odottaa. Lakat kannattaa siis levittää nopein, varmoin vedoin eikä saisi jäädä pitkäksi aikaa sutimaan samaa kynttä. Nopea kuivuvuus oli kyllä hyvä puoli siinä mielessä, että päällyslakan pääsi levittämään verran sutjakkaasti värilakan päälle.

 

Sain kokeiltavakseni myös sarjan alus- ja päällyslakat joita käytin myös näissä swatcheissa. Etenkin aluslakkaan olen nyt kovin tykästynyt. Se ei ole sävyltään täysin kirkas vaan läpikuultavan nude, joka tasoittaa kauniisti myös luonnonkynnen omaa sävyä. Aluslakka myös kuivuu nopeasti ja jää joksikin aikaa pinnaltaan hieman nahkean tuntuiseksi, jolloin värilakka on helppoa levittää.
Päällyslakastakin pidin, mutta pitää muistaa, että se on nyt ihan tavallinen päällyslakka eikä pikakuivattaja. Vaikka se kuivuu nopeasti, se ei kuitenkaan kuivata alempia lakkakerroksia eli niiden pitäisi antaa kuivua itsekseen ennen päällyslakan lisäämistä. Näiden lakkojen kanssa se kuitenkin toimii hyvin, sillä sarjan värilakat kuivuvatkin nopeasti itsekseen eivätkä sinänsä tarvitse pikakuivattajaa. Päällyslakka jättää kynnen pintaan kauniin kiillon ja on koostumukseltaan sopivan ohutta, se ei siis paksunna lakkausta merkittävästi.

 

Mielestäni Creative Play tarjoaa hyvän vaihtoehdon oman lakkakokoelman perussävyjen kartoittamiseen. Edulliset, laadukkaat 7-free lakat ovat hyviä korvikkeita kokoelmasta mahdollisesti löytyville, vanhoille ja myrkyllisemmän koostumuksen omaaville lakoille. Lisäksi joukossa on joitain hieman erikoisempiakin sävyjä, suosittelen tutustumaan koko valikoimaan täällä.

CND:n kynsilakkoja voi tilata suoraan heidän omasta verkkokaupastaan täältä tai ostaa jälleenmyyjien kauttaPostauksen tuotteet saatu PR-näytteinä.

 

Oletteko te testanneet Creative Play -sarjan lakkoja?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

6 Comments

 • Reply Mimosa

  Miulla on kolme tästä sarjasta. Harmi, että yhdessä liikkeessä on suppea valikoima, tosin ymmärtää kun sävyjä on miljoona jo tässäkin 😀 Yksi sävyistä oli hieman paksuhkoa, joten saa nähdä vaatiiko jossain vaiheessa ohentajaa.

  Helppoja lakkoja, jotka kuivuvat sopivan nopeasti. Itsellä jäi ainakin aikaa työstää lakkoja eli ihan salamannopeasti eivät kuivu jos vertaa joihinkin mattalakkoihin, jotka ei anna yhtään anteeksi 😀

  10.1.2018 at 19:19
  • Reply Nena Sofia

   Näitä saa onneksi netistäkin tilattua, niin ei jää siitä kiinni. Vaikka toki livenä hypeltäminen onkin kivempaa! 😀 Cesarssillakin näitä on muuten jonkun verran, tosin heilläkään ei taida erityisen laajaa valikoimaa olla. Mutta jos olet siellä piipahtamassa, kannattaa tutkia jos löytyisi sellaisia sävyjä, joita olet jäänyt kaipaamaan 🙂

   Joo, ja siis ei tosiaan ole mitenkään superhankalia nopean kuivuvuutensa vuoksi, mutta yllättävän nopeita kuitenkin tällaisiksi peruscremelakoiksi yms. Kunhan ottaa siveltimeen kerralla tarpeeksi lakkaa ja sutii kynnen parilla-kolmella vedolla selviää ihan hyvin. Itselläni on vaan paha tapa jäädä silottelemaan ja sutimaan samaa kohtaa useampaan kertaan, mikä ei sitten näiden kanssa kyllä ole hyvä ajatus 🙂

   11.1.2018 at 16:45
 • Reply Charming Nails

  Eilen ei antanut kommentoida, meni vaan erroriksi. Kokeillaan uusiksi 🙂 eli ihanat swatchit, minunkin on tarkoitus julkaista oma postaus lauantaina 🙂 näissä on hyvä hinta-laatusuhde 🙂

  11.1.2018 at 15:31
  • Reply Nena Sofia

   Voihan nenä! Mistäköhän tuokin on taas johtunut 😮 Onneksi kuitenkin tällä kertaa pelitti ja sait kommentin läpi.

   Mutta kiitos kehuista! 🙂 Nämä olivat kyllä totaalisen positiivisia yllättäjiä.

   11.1.2018 at 16:46
 • Reply Nani Karoliina

  Siis WAU ! Tästä on hieman aikaa, kun olen blogimaailmassa seikkaillut. Täytyy sanoa, että olet kehittynyt aivan valtavasti blogissasi, sivuissa, kuvissa yms ! Ihan huikeeta !

  11.1.2018 at 19:32
  • Reply Nena Sofia

   No ohhoh, piti ihan hieraista silmiä että kukas se siellä kommentoikaan! Huippua saada sut takas blogimaailmaan <3 Kiitos aivan tajuttoman ihanista kehuista, kylläpä piristitkin iltaa 🙂

   11.1.2018 at 20:23

  Leave a Reply