Follow:

essencen uutuuksia kestävään silmämeikkiin

Sain jokin aika sitten kokeiltavakseni tuotteita essencen talvisesta trend editionista joita esittelinkin tässä postauksessa. Samalla kertaa sain myös joitakin pidemmäksi aikaa valikoimaan jääviä uutuuksia kestävän silmämeikin tekemiseen, joita olenkin testaillut lähiaikoina ahkerasti ja joihin tutustutaan tänään. Kokeilussa minulla on siis ollut kolme Metal Shock -sarjan voidemaista luomiväriä, kaksi keskenään himpun verran erilaista Instant Volume Boost -mascaraa sekä Superlast -eyelineria.

 

Metal Shock Eyeshadows

 

Metal Shock -luomiväreistä sain kokeiltavakseni sävyt 04 supernova (sinertävän vihreä metallisävy), 03 galaxy rocks (tumma harmaa metallisävy) sekä 06 total eclipse (metallinen luumun sävy). Näiden lisäksi sarjasta löytyy neljä muutakin sävyä, joihin voi tutustua täällä. Tällä hetkellä pretty.fi:ltä löytyy vain vihertävää supernovaa myynnistä, loppuja sävyjä voi bongailla marketeista. Luomivärit kustantavat noin 4,39€/3,5ml.

Yksi kerros luomiväriä pohjustamattomalla iholla. Vasemmalta oikealle: supernova, galaxy rocks, total eclipse

Olen kokeillut kaikkia sävyjä luomella, ja ihastunut niiden peittävyyteen ja levittyvyyteen. Sävyt myös kerrostuvat helposti joten toisen kerroksen voi lisätä edellisen kuivuttua mikäli toivoo erityisen kimaltavaa lopputulosta. Parhaitenhan nämä toimivat pohjustetulla luomella, mutta esimerkiksi tässä postauksessa näkyvä meikki on tilanteen pakottamana tehty ilman pohjustajaa ja ihan hyvin onnistui sekin.

Parhaiten nämä toimivat siten, että sävy levitetään ensin pohjustetulle luomelle halutulle alueelle, odotetaan pikku hetki että se kuivahtaa ja sen jälkeen blendataan tavalliseen tapaan. Pohjustajan kanssa kesto on mieletön, eivätkä nämä liiku päivän aikana yhtään minnekään. Ilman minkäänlaista pohjustusvoidettakin luomivärit pysyivät lähes virheettömästi luomilla kahdeksan tunnin päivän ajan, ainoastaan kevyttä haalistumista oli havaittavissa. Luomivakoon nämä eivät kyllä pakkaantuneet omilla luomillani ilman pohjustajaakaan, mutta vähän rasvoittuvammilla luomilla se saattaa olla vaarana.

Instant Volume Boost Mascara

Instant Volume Boost -maskaraa löytyy kahta eri versiota, jotka molemmat on suunniteltu pitkäkestoisiksi ja tuuheuttaviksi. Pinkistä pakkauksesta löytyy merkintä “smudge-proof” jolla viitataan kestävyyttä ihon erittämiä öljyjä ja hikeä vastaan. Violetista pakkauksesta löytyy saman merkinnän lisäksi myös lupaus vedenkestävyydestä. Molempien luvataan olevan myös valmiit kymmenessä sekunnissa, millä tässä tapauksessa viitataan harjaan, jolla levittäminen onnistuisi nopeasti. Harja on melko kookas, muttei suinkaan liian kömpelö käytettäväksi. Ainoa ongelma sen kanssa on, että se tuntuu keräävän tuotetta hieman liikaa sisäänsä jolloin levityksen kanssa saa olla aika tarkkana mikäli ei toivo hämähäkkiripsiä. Omat ripseni ovat luonnostaan sen verran ristikkäin kasvavat, että klimppiefekti syntyi helposti ellei tyytynyt vain yhteen kerrokseen tai ollut erityisen varovainen toista kerrosta lisätessä.

Kestävyydeltään nämä ovat ihan kelvollisia. Vedenkestävä versio kestää päivän hyvänä mutta illalla alkaa jo hieman murustumaan alaluomille – joskaan ei niin pahasti kuin monet muut ripsivärit omilla ripsilläni. Olen aiemminkin tämän sanonut, ja sanon taas, että minun kohdallani on enemmän sääntö kuin poikkeus että ripsiväri ei kestä toivotulla tavalla. Silmien vuotamista ja räntäsadetta tämä sen sijaan kesti hyvin, peukku siis sille!

Pinkissä pakkauksessa olevan smudge-proof -version kohdalla taas oli muutaman käyttökerran jälkeen todettava, että se ei toimi ripsilläni niin kuin haluaisin. Jo muutaman tunnin päästä levityksestä saa pyyhkiä pandoja alaluomilta, mikä aiheutti pientä pettymystä.

 

Näistä voisin siis hyvin valita jatkossakin käyttööni vedenkestävän version, jonka kanssa saa varovaisella levityksellä oikein kauniin runsaat ja syvän mustat ripset. Kestävyyskin on ihan hyvä, vaikka yömyöhään jatkuvia rientoja varten valitsisin kyllä jonkun toisen maskaran. Muutaman euron hintansa tämä joka tapauksessa lunastaa oikein hienosti!

Super Last Eyeliner

Super Last Eyelinereja löytyy kolme erilaista, joista sain kokeiltavakseni vedenkestävän ja deep black -version. Näiden lisäksi myynnissä on myös matt black -versio. Kaikki edellä mainitut lupaavat 18h keston, ja vedenkestävä versio tottakai myös kestävyyttä kosteissa olosuhteissa.

Kestävyydeltään nämä ovatkin hyvätasoisia, vaikka en niitä ihan huippuluokkaisiksi nimittäisikään. Kumpikaan testaamistani versioista ei erityisemmin siedä mekaanisia ärsykkeitä, eli mikäli silmiä hieraisee kannattaa vilkaista varmuudeksi peiliin. Vedenkestävä versio oli kyllä varmempi tapaus tässäkin mielessä, eikä se ihan kevyestä hieraisusta lähtenyt murenemaan. Heti levityksen ja pienen kuivumishetken jälkeen nämä ovat kestävimmillään eivätkä esimerkiksi sotkeennu ripsien taivuttamisesta, mitä tiedän joidenkin halvemman luokan eyelinereiden tekevän.

Applikaattori on mielestäni vähän kömpelön mallinen, se saisi olla kärjestä vielä hitusen kapeampi veitsenterävien rajausten viimeistelyyn. Muuten pitkä ja suippo kumipää toimi kiitettävästi, sen pinnalla oleva nukka imee väriä itseensä hyvin ja levitys onnistuu tasaisesti.

Vasemmalta oikealle: waterproof, deep black

Vedenkestävä versio kuivuu mattaiseksi eikä ole aivan niin intensiivisen musta kuin deep black -versio. Pohjustetulla luomella lopputulos on kuitenkin tummempi kuin ylläolevassa ranteelle tehdyssä swatchissa.

Näistä en löytänyt kumpaakaan Pretty.fi:ltä, mutta esimerkiksi Tokmanneilta tai K-Citymarketeista pitäisi löytyä. Hintaa näillä taisi olla noin 4€/3,5ml.

Sitten niitä meikkikuvia! Tässä näkyy nyt ensin välivaihekuva siitä, miltä Metal Shock -luomiväri sävyssä galaxy rocks näyttää luomelle levitettynä ennen blendausta. Tämän kuvan oton jälkeen blendasin värin rajat ensin puhtaalla häivytyssiveltimellä, ja sen jälkeen lisäsin kevyesti varjostusta luomivakoon ja ulkonurkkiin Urban Decayn Naked Ultimate Basics -paletin sävyillä Magnet ja Blackjack. Samoja sävyjä lisäsin myös alaluomelle ja tein mustan alarajauksen L’Oréal Parisin Infallible Gel Crayonilla savyssä 01 Back to Black*. Yläluomen rajauksen tein tässä postauksessa esitellyllä essencen Super Last -eyelinerin vedenkestävällä versiolla ja ripsivärinä käytin Instant Volume Boost -maskaran vedenkestävää versiota.

 

*Saatu blogin kautta

Näyttävä silmämeikki syntyi näin ollen helposti ihan muutamalla tuotteella. Jotain vastaavaa voisin kokeilla uutena vuotenakin, tosin silloin taidan täydentää meikkiä vielä irtoripsillä.

 

Sellaisia ihanuuksia siis! Itselleni jäi näistä kokonaisuudessaan todella positiivinen tunne, onhan se mahtavaa että hyviä tuotteita voi löytää ihan pikkurahalla. Erityisesti nämä voidemaiset Metal Shock -luomivärit toimivat kuin unelma, ja jäinkin nyt kaipailemaan sarjan loppujakin sävyjä itselleni. Pitänee tehdä pieni visiitti Tokmannille, josko edes sen kauniin korallisen sävyn vielä löytäisi!

 

Ps. Pakko teillekin hehkuttaa, kuinka ihanaa on välillä sijoittaa itseensä! Käytiin eilen hakemassa minulle (ehkä vähän liian kallis) ihan täydellinen uusi kannettava, sillä vanha koneeni oli kettuillut todella pahasti viime kesästä asti. Uudessa koneessa onkin nyt huomattavasti paremmat tehot, kiitettävä määrä nopeaa muistia, oma erillisnäytönohjain, huipputarkka kosketusnäyttö, luvattu 16h akunkesto ja vaikka mitä muita herkkuja (esimerkiksi näytön saa irrotettua näppäimistöosasta ja se toimii tablettina/piirtopöytänä mukana tulleen erityiskynän kanssa) Pienen kokonsa (13,5″) vuoksi tällä onnistuu nyt blogihommatkin paremmin vaikka reissussa, eli en voisi olla yhtään tyytyväisempi! Ainoa ikävä puoli on nyt aluksi tämä pienempi näppäimistö, sillä tätäkin tekstiä kirjoittaessani kirjoitusvirheitä syntyi jatkuvasti. Oikoluin tekstin tottakai, mutta pahoitteluni silti mikäli sekaan on eksynyt kummallisia sanoja!

Share on
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Mari

  Näyttääpä todella upeilta nuo uudet nestemäiset luomivärit 🙂 Kiva kun saadaan edullisia vaihtoehtoja niille Stilan supersuosituille glitterjutuille. ColourPopilla on myös vastaavia, joihin olen täysin rakastunut, mutta essence on niin helposti saatavilla, että pitäähän näitä kokeilla 🙂

  31.12.2017 at 09:28
  • Reply Nena Sofia

   Ai ColourPopillakin on tällaisia? Voi vitsit, alkaa tuntua että mun on pakko tehdä niille kohta tilaus 😀 Mähän en ole kokeillut vielä mitään niiltä, kun aina iskee valinnanvaikeus ostoskoria kasatessa…

   2.1.2018 at 01:09
 • Reply Sofia / Rue de Sofia

  Vau, hieno silmämeikki! Pitääkin tästä lähiaikoina mennä etsitään Metal Shockeja. Hyvää uutta vuotta! ?

  31.12.2017 at 11:23
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos paljon! <3 Kannattaa käydä etsimässä, mikäli metalliset luomivärit on yhtään omaan mieleen 🙂

   2.1.2018 at 01:10
 • Reply sofia keitaanranta

  mäkin ostin juuri eilen tommosen luomivärin mutta hopeisena ja se on kyllä aivan ihana <3!

  31.12.2017 at 12:05
  • Reply Nena Sofia

   Ihanaa kuulla! <3

   2.1.2018 at 01:10
 • Reply Katri | Finnlandsnorsk

  toivottavasti uuden koneen kanssa sitten helpottaa! Musta toi meikki on kiva, mutta kun oon testannut noita vetisiä luomivärejä niin en kyllä enää osta kun ne normaalitkin menee jo luomitaipeeseen ja sais aina olla tasottamassa. Näissä oikein tuntuu olevan siihen taipumusta :/

  1.1.2018 at 12:42
  • Reply Nena Sofia

   No kyllä, nyt jo tuntuu että oli paras sijoitus aikoihin! Mullahan oli pitkään käytössä sellainen edullisen luokan Lenovo, joka tökki käytössä niin pahasti että ihan muutaman kerran meinasi lentää seinään… 😀

   Mutta mä voin vakuuttaa, että kannattaa kokeilla näitä luomivärejä! Nämä eivät siis missään nimessä jää kosteaksi luomelle, vaan kuivuvat ihan hetkessä ja jämähtävät paikoilleen todella tiukkaan. Mulla ei ainakaan kasaantunut luomitaipeeseen lainkaan, vaikken aina edes pohjustanut luomea millään tavalla 🙂

   2.1.2018 at 01:14
 • Reply Emzi

  Noi luomivärit vaikuttaa todella hyviltä! Pitääpä ehkä käydä nappaamassa pari jostain!

  1.1.2018 at 20:33
  • Reply Nena Sofia

   Tämä oli kyllä mahtava löytö essencen valikoimasta! Suosittelen kokeilemaan 🙂

   2.1.2018 at 01:15
 • Reply Kosmetiikan Suurkuluttaja

  Nuo luomivärit näyttävät kyllä tosi kauniilta! En vielä omasta lähi tokmannistani bongannut näitä, mutta toivottavasti tulevat tännekin!

  4.1.2018 at 16:43
  • Reply Nena Sofia

   Toivottavasti tulevat! Ainakin nämä testaamani sävyt olivat ihan loistavia 🙂

   5.1.2018 at 15:54
 • Reply Mia / Beauty Highlights

  Mun täytyy myöntää, että mä en ole vieläkään kokeillut yhtä ainoaa Essencen tuotetta 😀 Mutta se johtuu vaan siitä, kun en jotenkin vaan innostu yhtä helposti edullisista tuotteista, vaan luksus vetää mua puoleensa enemmän – painotan, että kosmetiikassa 😀 Mutta nyt kun tätä sun postausta luin, niin kyllä mulla vähän kiinnostus heräsi noita luomivärejä kohtaan! 🙂

  5.1.2018 at 18:50
  • Reply Nena Sofia

   Hei, ehdottomasti kannattaa kokeilla! Eihän nämä tosiaan mitään erityisiä luksustuotteita ole, mutta essenceltä löytyy usein erilaisia uusia trendituotteita paljon ennen muita merkkejä, joten voi ainakin edullisesti kokeilla, onko joku uusi juttu itselleen sopiva ja sitten myöhemmin sijoittaa arvokkaampaan versioon 🙂

   8.1.2018 at 15:50
 • Reply Nita

  Piti jo aiemmin kirjoittaa että tuo meikki sopii sulle niin hyvin ?? kaunotar!

  6.1.2018 at 10:55
  • Reply Nena Sofia

   Voi ääh, kiitos siskokulta! <3 <3

   8.1.2018 at 15:56

  Leave a Reply