Follow:

Minun arkimeikkini

Monissa etenkin kauneuteen painottuvissa blogeissa on ainakin jossain kohtaa julkaistu postaus, jossa esitellään bloggaajan oma arkimeikki. Tykkään lukea kyseisiä postauksia, ja olenkin jo pidemmän aikaa halunnut toteuttaa omani.

Minulla on ollut vain yksi iso ongelma.

 

Ei nimittäin ole olemassa sellaista tiettyä lookia, jota kutsuisin yksiselitteisesti arkimeikikseni. On arkisempia juttuja, joita teen kiireessä, ja keveämpiä meikkejä, joissa tunnen oloni kotoisaksi. Silti teen lähes kaiken joka kerta hieman eri tavalla. Siksipä tänään esittelenkin yhden sellaisen meikkilookin, joka syntyi nopeasti, ja jossa tunsin oloni kotoisaksi. Tämä on siis yksi versio mahdollisesta arkimeikistäni.

Meikkini tärkeimpiä, ja melko muuttumattomana pysyvimpiä juttuja ovat huolitellut kulmakarvat ja se, että huulilla on jotain väriä. Keskitytään ensin näistä ensimmäiseen, eli kulmakarvoihin.

En tiedä olenko aiemmin maininnut, mutta olen käynyt läpi melkoisia kulmakarvakriisejä elämäni aikana. Ihan tosi, olen vieläpä saanut kuulla kummallisista kulmistani ja minua on jopa nimitetty “siksi tytöksi, jolla on oudot kulmakarvat”. Ne on olleet ylinypityt, rehottavat, viivamaiset, kesken loppuvat, yhteenkasvaneet, eripariset ja vaikka mitä muuta. Oikeasti tyytyväinen omiin kulmakarvoihini olen ollut nyt vasta parin vuoden ajan, kun vihdoin annoin niiden vain kasvaa lähes luonnolliseen malliinsa. Sitä luonnollista, rehottavaa kulmapuskaa piti toki jonkin verran siistiä, että sain oikeasti olla tyytyväinen.

Mutta nykyään, kun kulmakarvoistani pidän, pyrin myös meikkaamaan niitä melko vähän. Monesti saatan sipaista kulmiin pelkkää värillistä kulmageeliä, mutta tätä meikkiä varten tasoitin kulmien sävyä vielä luomivärillä. Sen jälkeen lisäsin vasta kulmageelin, joka antoi kulmille kivaa ryhtiä.

Huulillani tässä on Nyxin Matte Lipstick sävyssä Whipped Caviar. Koska tämä oli arkimeikki, toteutin huulet pikaisen kaavan mukaan ilman rajauskynää. Mattapunat pysyvät huulillani oikein hyvin rajaamattominakin, joten monesti oikaisenkin tässä kohtaa jos on yhtään kiire. Huulille pyrin kuitenkin aina lisäämään jotain väriä, sillä huulipunista innostuttuani en ole enää osannut olla niistä erossa! Olen kuitenkin sitä mieltä, että sävyttävä huulivoidekin on ihan OK arkisin, jos meikkiä ei muutenkaan juuri ole.

Silmämeikki on hyvin simppeli, tein luomiväreillä vain hyvin kevyet varjostukset luomivakoon ja alaluomelle, nestemäisen rajauksen ja pari kerrosta ripsiväriä sai riittää.

Korostuksia tai varjostuksia en arkimeikissä juuri suosi, sillä ne vievät aina jonkin verran ylimääräistä aikaa. Sen sijaan poskipuna (tai ainakin kevyt sipaus sitä) on tullut arkiseenkin lookiini jäädäkseen.

Vaikka tässä meikissä tunnenkin näyttäväni hyvältä, en kuitenkaan koe tarvitsevani näinkään vahvaa meikkiä hyvän olon saamiseksi. Monesti piristää pelkkä ripsiväri, aurinkopuuteri ja sävyttävä huulivoide vaikka niitäkin päiviä riittää, kun en viitsi tehdä sitäkään vähää. Ja sitten taas toisaalta, monesti teen hyvinkin voimakkaat silmämeikit ja paritan ne viimeisen päälle rajattujen, kirkkaan sävyisten huulien kanssa. Vaihtelu virkistää, ja sitä jos jotakin minä rakastan!

 

Käytetyt tuotteet:
Primer: Max Factor – Facefinity All Day Primer
Meikkivoide: Lumene – CC Cream Light
Peitevoide: essence – get picture ready! 20
Puuteri: Viva La Diva – Waterproof Powder Shangri-La
Poskipuna: Clarins – Skin Illuminating Blush 02*
Luomiväri (kulmissa): UD Naked Ultimate Basics – Lockout
Kulmageeli: essence – make me brow 02
Luomivärit (silmissä): UD Vice Ltd XX Reloaded – Anonymous, Laced, Suspend
Eyeliner: Dermosil – Liquid Eyeliner Black*
Ripsiväri: Lumene – Nordic Noir
Huulipuna: Nyx – Matte Lipstick Whipped Caviar
* Tähdellä merkityt saatu

 

Millainen on Sinun arkimeikkisi?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

12 Comments

 • Reply Daniela

  Voi vitsi miten oot kaunis!! Tosi kaunis arkimeikki myös 🙂

  16.11.2017 at 13:47
  • Reply Nena Sofia

   Äh apua, kiitos Daniela!! Itse olet ♥

   17.11.2017 at 20:38
 • Reply Linda / Revontulipalo

  Sä oot ihan supernätti! Ja ei kyllä noiden kulmien perusteella uskois, että oot joskus ollu “se tyyppi jolla on oudot kulmakarvat” 😀

  16.11.2017 at 18:46
  • Reply Nena Sofia

   Apua, kiitos Linda! ♥ Ja siis joo, nyt ei ole pitkään aikaan tullut kommentteja kulmista, mutta aikanaan ne oli tosiaan mun heikko kohtani 😀 Nykyään koko homma onneksi lähinnä naurattaa 🙂

   17.11.2017 at 20:47
 • Reply Linda

  Mä oon myös monesti miettinyt tällaisen postauksen kirjoittamista, mutta kun mullakaan ei oo mitään tiettyä tyypillistä arkimeikkiä 😀 Toi sun meikki näyttää todella kauniilta ja raikkaalta 🙂 Ja pakko munkin sanoa, että oot kyllä ihan hurjan kaunis! <3 Whipped Caviar on niin ihana arkisävy huulipunissa 🙂

  17.11.2017 at 08:24
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos ihanainen <3 <3

   Ja siis mua kyllä kiinnostaisi lukea sun arkimeikistä, teet postauksen vaan jostain sellaisesta meikistä jonka oot tehnyt arkena ja kerrot, mitä yhtenäistä siinä on sun muihin arkisempiin meikkeihin 🙂

   17.11.2017 at 20:53
 • Reply Viivi

  Pakko kyllä sanoo että oot nainen upee! Ihanan raikas arkimeikki 🙂 Täytyykin joskus itsekin toteuttaa tälläinen postaus!

  17.11.2017 at 15:13
  • Reply Nena Sofia

   Mä en kyllä yhtään kestä tällaisia kommentteja, älysuuret kiitokset! ♥♥ Ja siis ehdottomasti tee tällainen postaus, odotan mielenkiinnolla! 🙂

   17.11.2017 at 21:01
 • Reply Marppa

  Todella kaunis arkimeikki. Huulipuna sopii sulle ihan hullun hyvin. Jaksan aina ihastella noita sun silmiä. Ne on kauniin malliset ja väriset. ❤

  18.11.2017 at 20:42
  • Reply Nena Sofia

   Kiitos tuhannesti taas ihanista kehuista! ♥

   Joskus aikanaan en juuri silmistäni piitannut, mutta nykyään olen kyllä iloinen vihreästä väristä. Se lukeutuu muutenkin omiin lempiväreihin ja sopii kivasti punaisen tukan kanssa yksiin 🙂

   23.11.2017 at 18:02
 • Reply Piia

  Ihanan kaunis arkimeikki, näytätpä kauniilta ja huolitellulta! Oma arkimeikki on aina samanlainen, aika kevyt ja vuosi vuodelta vielä keventynyt entisestään. Pitäisi kyllä ruveta panostamaan taas vähän enemmän 😀

  21.11.2017 at 20:52
  • Reply Nena Sofia

   Kiitoksia Piia! ♥ Tämä tosiaan on vain yksi lukuisista arkisista vaihtoehdoista, monesti mennään kyllä kevyemmälläkin meikillä. Se riippuu niin päivän fiiliksestä ja käytettävissä olevasta ajasta 🙂

   23.11.2017 at 18:08

  Leave a Reply