Follow:

5 tapaa valmistautua jouluun

Joulu on vuoden paras juhla, ja sen odottelu vuoden parasta aikaa – ainakin jos minulta kysytään. Tavanomaisinta lienee, että joulun odottelu aloitetaan lähellä marras-joulukuun vaihdetta, mutta itse olen ainakin jo nyt aivan jouluisissa tunnelmissa! Kaikenlaista valmistelua tulevaa juhlan aikaa varten on jo tullut tehtyä, ja tänään ajattelinkin kertoa teille hieman omista joulun odotukseen liittyvistä tavoistani  ♥
Kertokaa toki kommenttiboksin puolella, millaisia jouluun liittyviä tapoja ja perinteitä teiltä löytyy!

Kosmetiikkajoulukalenteri

Tämän postauksen kuvituksessa esiintyy aivan ensimmäinen kosmetiikkakalenterini, jonka sain hyppysiini viime viikolla. Aiempina vuosina olen seurannut muiden kalenterien availua blogien välityksellä, siispä oman kalenterin hankkimista oli tullut harkittua jo pitkään.

Kun eleven.fi sitten toi markkinoille oman, selektiiviseen kosmetiikkaan keskittyneen megakalenterinsa, oli päätös ikäänkuin jo tehty puolestani. Nyt tuo monsteri nököttää meidän olohuoneessa kuusen katveessa, ja pysyy kiusanani vielä lähes kuukauden ennen ensimmäisen luukun aukaisua! Vielä en ole varma miten tuon esittelyn hoidan, mutta vähintään viikottaiset katsaukset on blogiin tulossa.

 

Psst! Jos et ole vielä hankkinut omaa kosmetiikkakalenteriasi, mutta sellainen houkuttelisi, tsekkaa ainakin tämä Blinger Shimmer -blogin postaus johon on koottu kattava valikoima tämän vuoden kiinnostavimpia kosmekalentereita!

 

Joulukuusi

Meiltä löytyy melko siro, 170cm korkea tekokuusi väriä vaihtavilla kiinteillä valoilla. Tämän bongasin tarjousharakkana viime joulun jälkeen vitosella (!), ja koska alkuperäinen hinta oli 70€, ei sitä tarjousta tietysti voinut ohittaa. Ja nyt olen tottakai iloinen, että kuusen kotiin kannoin – oli aivan ihanaa kiikuttaa oma kuusi kellarista ja alkaa koristelupuuhiin.

Toki tämä on vähän hassua, kun emme ikinä sitä varsinaista joulua kuitenkaan kotona vietä, mutta ainakin joulun odotuksessa on enemmän tunnelmaa kun kuusi nököttää paikallaan ♥

 

Joulusuklaat

Oletteko huomanneet, että joulusuklaat on valloittaneet isojen markettien ohella jo pienimmätkin kioskit? Itseasiassa meidän koulun kahviossakin oli jo myynnissä konvehtipaketteja! Ja mikäänhän ei kuulu joulun odotukseen niin kuin suklaa. Itse olen sitä tyyppiä, että marras-joulukuun vaihteessa haetaan kassillinen erilaisia suklaita kaappiin ja mussutetaan niitä mielin määrin jouluun asti. Monesti tulee hankittua vielä vähän extraa, ja suklaata on sitten ihan överisti tarjolla vielä joulun pyhien jälkeenkin. Tänä vuonna olen yrittänyt viivytellä tämän herkkurumban aloitusta, mutta kyllähän ne After Eight -paketit huutavat nimeäni aina, kun marketissa pyörähdän…

 

Jouluinen musiikki

Joko olette koonneet omat jouluiset soittolistanne? Tiedän, nyt on melko aikainen ajankohta, mutta pistäkääpä silti soimaan vaikka Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You  niin jouluvalmistelut sujuvatkin jo mielekkäämmin ♥ Itse aloitin joulumusiikin kuuntelun tänä vuonna todella aikaisin ihan vain, kun sattumalta havahduin hyräilemästä Jingle Bellsiä kesken siivoilujen. Siitä se ajatus sitten lähti 😉

 

Itsetehdyt (kosme)lahjat

Kuinka moni on jo suunnitellut joululahjoja? Itse olen jo sen verran miettinyt, että haluan tänä vuonna kokeilla itsetehtyjen kosmetiikkalahjojen valmistusta. Meidän koulun kirjastosta löytyi aiheeseen liittyen paljon mielenkiintoista luettavaa, ja ajattelin tehdä ainakin muutamia erilaisia kokeiluja, josko jotain järkevää saisin aikaankin. Näistä voisin kirjoittaa vähän juttua bloginkin puolelle, mikäli koko projekti ei mene ihan mönkään!

 

Milloin te yleensä aloitatte jouluvalmistelut?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

14 Comments

 • Reply Anniina

  Voi täällä ollaan kanssa ihan joulufiiliksissä jo! ♥ Itse en ole ihan vielä kehdannut alkaa joulukoristeita kaivelemaan kaapeista, mutta joululahjaostokset oon aloittanut jo lokakuun puolella. Myös yhdet joulutorttusatsit on tullut jo leivottua, joten aika hyvin tässä on jo tullut “lämmiteltyä”. 😀
  Itse haluisin tuon NYXin huulituotekalenterin, mutta ainakin vielä olen malttanut pitää siitä näppini erossa. 😀

  9.11.2017 at 15:42
  • Reply Nena Sofia

   Ihanaa, etten ole ainoa! 😀 Mun sormet syyhysi kuusen koristeluun jo lokakuun puolella, mutta silloin en sitten vielä kehdannut 😀

   Mä olen myös tosiaan kovasti suunnitellut lahjahankintoja, mutta vielä en ole mitään ostanut! Pitäisi kyllä, koska perinteisestihän niiden kanssa tulee aina kiire…

   Ah se NYXin kalenteri muuten houkuttelee muakin edelleen! Järki kyllä sanoo, että eiköhän yksi riitä, mutta kun sekin olisi niin kiva <3

   10.11.2017 at 15:01
 • Reply Marppa

  Rakastan joulua, sitä hetkeä aattona, kun kaikki on valmista ja voi rauhoittua nauttimaan olostaan (ja niistä suklaista). Joulunalushössötyksestä en sitten niinkään nauti.. Siksi meillä ei ole mitenkään kovin massiivinen joulu. Paitsi suklaan määrässä. Siitä ei tingitä. ?

  9.11.2017 at 20:32
  • Reply Nena Sofia

   Suklaan määrästä ei tosiaan parane tinkiä 😀 Itse kyllä rakastan sitä kaikkea alkuhössötystä ja jouluun valmistautumista, minkä saattaa ehkä huomatakin… Oikeastihan mulle se jännitys ja valmistelu on yksi koko juhlan parhaista jutuista 🙂

   10.11.2017 at 15:11
 • Reply Mira

  Täällä jo odotetaan sormet syyhyten odottelen, että pääsisi koristelemaan jo joulukuusta ja laittamaan kaikki joulukoristeet paikoilleen. Ehkä kuitenkin yritän malttaa mieleni vielä pari viikkoa. Marraskuun loppupuolelta asti sitten fiilistelenkin joulua ihan kunnolla, jouluradio soi taukoamatta ja joka viikonloppu tulee leivottua jotain jouluherkkuja 🙂

  10.11.2017 at 11:20
  • Reply Nena Sofia

   Oijoi, jouluherkkuja! ♥ Niihin en itse ole vielä sortunut, koska sitten kun se sortuminen tapahtuu niin paluuta ei ole vaan niitä mussutetaan sitten ennätysmääriä 😀

   10.11.2017 at 15:12
 • Reply Charlotta

  Oon aloittanut jo lokakuussa haha! Joulu on mullekin vuoden parasta aikaa. Tärkeintä on oikeastaan vaan se fiilistely ja odotus – itse aatto ei oo se pääasia, vaikka ihana sekin on. <3 En myöskään malta odottaa ton saman kalenterin aukomista!

  x Charlotta
  http://www.charlottaeve.com

  10.11.2017 at 12:23
  • Reply Nena Sofia

   Hahaa, ihanaa että löytyy muitakin aikaisin aloittaneita! 😀 Fiilistely ja odotus on munkin mielestä ihan ykkösjuttuja koko joulussa <3

   10.11.2017 at 15:14
 • Reply Salka

  Joulu on mun suosikkijuhla ja tämä vuosi tulee olemaan siitä erikoinen, että todennäköisesti vietämme sen uudessa, omassa kodissa – toivon mukaan! Eli pääsen kunnolla joulua fiilistelemään siellä sitten, jos hyvin käy 😀

  10.11.2017 at 21:15
  • Reply Nena Sofia

   Ihanaa, toivottavasti suunnitelma toteutuu! ♥ 🙂

   13.11.2017 at 08:22
 • Reply E-S

  Mäkin oon sen verran joulufiiliksissä että kuuntelen ahkerasti joululaululistoja ja toivoisin jo enemmänkin jouluvaloja ulos tuonne tummaan pimeyteen. Joulusuklaita pyrin kyllä vielä tässä vaiheessa välttelemään, koska yli kuukauden mittaiset suklaaöverit tuntuu jo vähän hurjalta.. 😀

  11.11.2017 at 11:44
  • Reply Nena Sofia

   Joo, itsekin olen aloitellut supermaltillisesti suklaan mussutukset, mitään rekkalastillista en ole vielä viitsinyt kotiin kantaa. Mutta kuun vaihteessa kyllä varmasti kannan 😀

   Ihanaa etten ole ainoa aikainen joulufiilistelijä <3

   13.11.2017 at 08:24
 • Reply Tinkerbell

  Mä alotan joulun aina ensimmäinen päivä joulukuuta valkoisen tekokuusen kasaamisella ja tietty kaivan muutkin joulukoristeet esiin 🙂 joulu/koristevalot laitan heti, kun alkaa päivät pimenemään eli ne on ollu mulla jo monta viikkoa 😀 ja tietty joulusuklaata syödään niin paljon et ei tee niitä mieli ku vasta ens jouluna :’D

  19.11.2017 at 10:22
  • Reply Nena Sofia

   Kuulostaa hyvältä! 😀 Mulla on nyt tosiaan ensimmäistä kertaa oma kuusi, ja siksi sen niin malttamattomana kaivoinkin esiin heti, kun mitenkään kehtasin 😀

   23.11.2017 at 17:57

  Leave a Reply