Follow:

Roskiin meni! || Syyskuu

Jälleen olisi aika penkoa hieman tyhjiä purnukoita ja tutkailla, että millaisia kosmetiikkatuotteita viime kuun aikana tulikaan kulutettua loppuun. Yhteensä tyhjentyneitä purkkeja on tällä kertaa yhdeksän, ja joukkoon mahtuu niin lempituotteita kuin isoja pettymyksiäkin. Yksi tuote oli jopa sen verran kehno omassa tehtävässään, että käytin sen loppuun ihan muuhun tarkoitukseen. Siitä lisää alempana.
Minulla on nimittäin iso ongelma alati kasvavien kosmetiikkavarastojeni ja tilanpuutteen kanssa: en missään nimessä halua heittää yhtään, edes vähän huonompaa tai vähemmän houkuttelevaa tuotetta roskiin.
Normaalitilanteessa tämä ei olisi ongelma – kyllä ne purkit on aiemmin jotenkin loppuun käytetty, vaikkei sisältö olisi täysin odotuksia vastannutkaan.
Mutta kun uusien purkkien säilytystilat alkavat hupenemaan, sitä joutuu kysymään itseltään, että miksi sitä puolityhjää, kehnonpuoleista jalkavoidetta ei voisi tämän kerran viskata suoraan roskikseen, kun ei siitä mitään hyötyä jaloille edes ole?
Jotkut, itselleni epäsopivat tuotteet annan eteenpäin ystävilleni, mutta ihan mitä tahansa kuraa ei voi eteenpäinkään lykätä. “Laitetaan hyvää kiertämään, heh heh… “
Ongelmaan on onneksi vallan yksinkertainen ratkaisu: jos tuote ei toimi siinä, mihin se on tarkoitettu, voi hyvin miettiä, että miten muuten sitä voisi käyttää.
Olen nyt yrittänyt keksiä kaappiin unohtuneille, vähän kehnommille tuotteille käyttöä niin, etten joutuisi ihan poiskaan viskaamaan. Tässä kertakäyttöyhteiskunnassa tuntuisi riipaisevalta ostaa tavaroita vain päästäkseen niistä eroon!
Vartalo:
 
1. Herbamedicus – Foot Care Balsam: Alun avautumisesta voinee varmaan jo päätellä, että tämä ei ole se sesongin kuumin uutuus ja jalkasi pehmeiksi pelastava ihmevoide. Oikeasti, voide on niin kevyttä ja kosteutustehoiltaan heikkoa, että ihmettelen, miksi kukaan on tätä alkanut jalkavoiteena markkinoimaan.
Voide kuitenkin tuoksuu raikkaalle, aavistuksen piparminttuiselle hedelmäpommille. Se ei ole selkeän “jalkavoidemainen” tuoksultaan, joten kehtasin kokeilla tätä ihan vain säärien rasvaamiseen eräänä iltana. Voin sanoa, että viilentävä vaikutus oli aika kiva lisä puutuneille pohkeilleni! Ja kosteutustehot riittivät siihen hommaan mainiosti, joten käytin rasvan loppuun sääriäni hoivaten. Ihan mihinkään yläkroppaan en rasvaa viitsinyt levitellä, sen verran tuo tuoksu kuitenkin muistutti sitä perinteistä jalkavoidetta. Jokatapauksessa, tuote aiheutti pettymyksen omassa käyttötarkoituksessaan, siksi se saa 0/5 tähteä.
 
2. Nivea – Oil In Lotion, Rose & Argan Oil: Siis aivan tavallinen vartalovoide, joka kylläkin jättää iholle öljyisen tuntuman ja imeytyy hitaahkonlaisesti. Ihan riittävät kosteutustehot kuitenkin, eikä tuoksukaan ollut liian päällekäyvä. Voisin ostaa toistekin. 3/5
 
3. Garnier Respons – Body Soothing Hydrating Lotion: Okei, kuka pakkaa vartalovoiteen testeriin 6ml voidetta? Vieläpä, kun voide oli melko tanakkaa, sai tällä juuri ja juuri alavartalon rasvattua kun tuote jo loppuikin. Joo, tuoksu oli kiva ja koostumuksesta tykkäsin, oli vähän tuhdimpaa kuin mitä odotin. Mutta, ei tätä nyt tämän lirun perusteella voi mitenkään kunnolla arvioida.
Hiukset:
1.Fudge Urban – Crisp Pear & Sweet Vanilla Texture Spray: Siis tämä oli Loistava. Ei muuta sanottavaa. Antoi tukalle toivottua tekstuuria, piti kiharat kuosissaan useita tunteja ja tuoksui ihan karkille ♥ Harmi, etten yhtään tiedä, että mistä tätä saisi lisää. 5/5
 
2. Organic Shop – Fig & Almond Express Shine Hair Mask: Yllättävän tehokkaasti hiuksia silottava ja pehmentävä naamio, ilman synteettisiä ainesosia. Loppujenlopuksi jäin kyllä vähän kaipaamaan sitä silikonien tuomaa siloisuutta ja kiiltoa, johon tämä ei nyt ihan yltänyt. Luonnonkosmetiikkaa suosivalle voisin tätä naamiota kyllä lämpimästi suositella. 4/5
Kädet ja kynnet:
 
1. Xtra – kynsilakanpoistoaine: Tästä olette saaneetkin jo kuulla, mutta koska kertaus on opintojen äiti: aivan parasta litkua, mitä kynsilakan poistamiseen tiedän. 5/5
2. Mavala – Cuticle Cream*: Aivan mainio kynsinauhavoide, josta on ollut suuri apu nyt, kun kynsinauhat eivät ole olleetkaan ihan parhaassa kuosissaan. Tätä olen käyttänyt erityisesti yötä vasten, ja iltaisin TV-sarjoja katsellessa. Aiempi postaus täällä. 5/5
Kasvot:
 
1. L´Oréal Paris – Pure Clay Glow Mask: Tämä naamio oli pienoinen pettymys kaiken sen hehkutuksen jälkeen, mitä se osakseen alkuvuodesta sai. Kyllä se puhdisti ja kirkasti ihoa, mutta ei mielestäni mitenkään radikaalisti. 3/5
 
2. Dermosil Faces – Intense Hydrating Mask*: Ei mitään valittamista. Kosteuttaa ihoa tehokkaasti, oikein ihana hellimishetki kasvoille. Plussaa myös kirkkaasta ulkomuodosta, joka kuivuu iholle neutraalin näköisenä. Ei tullut siis mitään monsterilookia, mitä inhoan yleensä kasvonaamioiden kanssa. Tuoksukin oli miellyttävä, ja plussaahan tämä saa edullisesta hinnastaan! Aiempi postaus täällä. 5/5
Heitättekö te vähän kehnompaa kosmetiikkaa helposti menemään?
 
*** Tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

6 Comments

 • Reply Charming Nails

  Näitä postauksia on aina kiva lukea. Minä kyllä tunnustan että jos tuote on tosi huono, saatan heittää roskiin. Tai yritän käyttää uskollisesti loppuun mutta joskus vaan ei jaksa. Etenkin ripsivärit on sellaisia että huonojen kanssa menee vaan hermot :DD olenkin päättänyt etten ostaisi huonoja tuotteita mutta jostain niitä välillä kertyy 😉

  7.10.2017 at 04:34
 • Reply Sissi

  Mäkin yritän välttää huonojen tai väärien/toimimattomien ostamista mutta joskus tulee tehtyä hutihankintoja ja joskus itselle sopimatonta tulee pr-kaman muodossa. Laitan jollekin toiselle käyttökelpoiset vaihtarikasaan ja ne, jotka tuskin ketään kiinnostavat menevät kyllä suoraan roskiin. Onneksi määrä ei ole kovin suuri, koska onhan se tyhmää.

  7.10.2017 at 08:22
 • Reply inka nitta

  Mä en kans pysty heittämään tuotteita meneen, vaikka olisi kuinka surkea! Nää on tosi kivoja postauksia 🙂

  7.10.2017 at 16:00
 • Reply Nena Sofia

  Okei, pakko korostaa, että minulla on nimenomaan pyrkimys siihen, etten joutuisi heittämään tuotteita suotta roskiin. Huonon ripsarin jämille tosin muuta paikkaa ei ikävä kyllä ole – niille on vähän hankalaa keksiä jatkokäyttöä. Mutta esim. kynsilakat menee hyvin askartelussa, kasvovoiteet käsirasvoina jne. 🙂

  7.10.2017 at 22:10
 • Reply Nena Sofia

  Joo, ihan aina ei pääse minullakaan kaikki tuotteet hyötykäyttöön, vaikka sitä kovasti toivoisinkin. Mutta aina kyllä yritän miettiä, että olisiko jotain muuta vaihtoehtoa, kuin roskis 🙂

  7.10.2017 at 22:11
 • Reply Nena Sofia

  Ihanaa, sielunsisko! 😀 Kiva kuulla, että nämä postaukset kiinnostaa 🙂

  7.10.2017 at 22:14
 • Leave a Reply