Follow:

Pitkät kynnet – missä menee kauneuden ja kauheuden raja?

Kuva: Pexels.com

“Liian pitkät kynnet voivat hankaloittaa arkea ja antaa sinusta epäsiistin kuvan. Pahimmillaan satutat niillä muita.”
 
Kynsien sopiva pituu jakaa mielipiteitä. Kun kaupungilla katselee ohikulkijoiden käsiä, eniten bongaa lyhyitä kynsiä. Mainoksissa hyödynnetään kuitenkin edelleen tekokynsiä, ja pitkät kynnet vaikuttavat ihannoiduilta. Mutta missä menee raja kauniin mittaisten, ja kauhean pitkien kynsien välillä?
Tämänhetkistä maailmanennätystä pisimmistä kynsistä hallitsee Yhdysvalloissa, Texasin osavaltiossa asuva Ayanna Williams. Hän on kasvattanut kynsiään 20 vuoden ajan, ja tässä ajassa kynnet ovat saavuttaneet 576,4cm:n mitan. Kynnet näyttävät koko komeudessaan melko karmivilta, vaikka kasvatusprosessi onkin kunnioitusta herättävä.
Lyhensin omat kynteni aivan minimittaan jo lähes kolme viikkoa sitten, ja sen jälkeen kasvu on ollut turhauttavan hidasta. Olen tehnyt parhaani pitämällä kynnet jatkuvasti suojattuina ehjän lakkapinnan alla, ja antamalla niille kaiken mahdollisen hellän huolenpidon nähdäkseni tuloksia. Katkeamisia ei ole sattunut, mutta kynsiä olen joutunut jatkuvasti viilaamaan lisää. Tämä siksi, että katkenneen etusormen kynsi kasvaa edelleen vinossa, ja sen lyhyempi pää on vasta juuri ja juuri kynsipedin rajalla. Sitä pitää siis suoristaa sitä mukaa kun se kasvaa, ja muita lyhennellä samassa tahdissa.

 

Omissa luonnonkynsissäni on ollut parhaimmillaan hieman kynsipedin mittaa pidempi vapaa kasvu. Se ei kuulosta paljolta, eikä näytä paljolta silloin, kun siihen on tottunut. Mutta kun kuvia katselee lyhyempiin kynsiin tottuneena, ne hieman jopa puistattavat. 
 


Jos lattialle tippuu pelikortti, saatko nostettua sen ylös ilman ongelmia?

Äärettömän pitkät kynnet eivät ole myöskään järin käytännölliset. Vaikka omaa kokemusta minulla ei ole kuin parin sentin mittaisesta vapaasta kasvusta, tiedän, että niilläkin kynsillä on tuskastuttavaa poimia pieniä esineitä pöydältä, tai vaikka lattialta. Pelikortit ovat pahimpia! Toinen huono puoli etenkin teräväkulmaisiksi viilatuissa kynsissä onkin se, että ennen pitkää tulet satuttamaan itseäsi. Ja todennäköisesti myös muita. Mies kiittelee tuhollisen terävistä kynsistäni aika ajoin.
 
Kuva: Pexels.com


Kynsien sopivaa mittaa miettiessä on otettava huomioon myös ammattivalinta. On selkeää, ettei sairaanhoitajalla voi olla yhtä pitkät kynnet kuin esimerkiksi kosmetiikkamyyjällä. Tämä siis jo hygieniasyistä. Mutta voiko kosmetiikkamyyjänkään kynnet olla aivan minkä tahansa mittaiset? Etenkin viilaamattomat, täysin luonnontilassa olevat kynnet saattavat vaikuttaa ulkoiseen habitukseen negatiivisesti. Tämä taas vaikuttaa henkilön ammatilliseen uskottavuuteen.
 
Loppujen lopuksi olen tullut siihen päätelmään, että raja kauniiden ja kauheiden kynsien välillä voi olla hyvinkin häilyvä. Niiden tulee olla sen mittaiset, etteivät ne anna käyttäjästään täysin toimintakyvytöntä ja “bimboa” vaikutelmaa. Sen lisäksi niiden tulee miellyttää omaa silmää.
Itse alan kallistua pikkuhiljaa siihen suuntaan, että kun vapaata kasvua on hieman alle puolet kynsipedin mitasta, kynnet ovat parhaimmillaan. Pitkät, kauniit ja käytännölliset.

 

 

 

 

 

Aina ei tarvitse mennä massan mukana – oma mieltymys ratkaisee.
 
 
Toisaalta tyylejä on monenlaisia, samoin mielipiteitä ja tottumuksia. Jokaisella on oikeus omaansa, eikä kellään pitäisi olla siihen mitään nokankoputtamista. Oikeasti, minusta on aivan mahtavaa, että alussa mainitsemani Ayanna Williams ei ole leikannut rakkaita kynsiään! Jos ne eivät hänen elämäänsä häiritse, vaan tuovat siihen iloa, miksi sen pitäisi ketään muutakaan häiritä?
Yhteenvetona vielä, että kynsiä kasvattaessa kannattaa sopivaa pituutta punnita monelta kantilta. Liian pitkillä kynsillä voi olla negatiivisia vaikutuksia elämääsi. Loppupeleissä kuitenkin jokainen määrittelee itse, minkä pituiset kynnet ovat itselleen liian pitkät.
Milloin kynnet ovat sinun mielestäsi parhaimmillaan? Entä millaisia ongelmia liian pitkät kynnet ovat itsellesi aiheuttaneet? Kuulisin mielelläni teidän ajatuksianne!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

20 Comments

 • Reply Sissi

  Mulla oli blogin alkuaikoina pitkät kynnet ja sittemmin ne ovat asettuneet aika vakiomittaan, pari-kolme milliä vapaata kasvua sormenpäästä, eli eivät kovin pitkät. En enää haluaisi niin pitkiä kynsiä kuin mulla oli, koska lyhyemmät näyttävät omaan silmään paremmilta ja ovat kuitenkin sirot ja kauniit eivätkä mitkään töpöt. Sulle kyllä kuvien perusteella sopii hyvin lyhyetkin kynnet:)

  29.9.2017 at 07:10
 • Reply Jonna H.

  Mä tykkään katsella kyllä muilla pidempiäkin kynsiä, mutta omiani rakastan kun ne ylettyvät just sormenpäähän asti, vaikka usein annan niiden kasvaa ylikin siitä jonkin verran. Sitten kun alkaa olemaan 0,5cm tai enemmän yli alkavat jotenkin ärsyttämään ja tartun melkein heti viilaan. 😀

  29.9.2017 at 07:25
 • Reply Salla

  Kynnet saavat olla minkäpituiset tahansa, mutta pakko sanoa että rikkinäiset ja rispaantuneet
  reunat hiukan etovat! Tulee välittömästi mieleen, millaista tuhoa ne tekisivät pahasti osuessaan, ja mihin kaikkeen ne jäävät kiinni..

  Omia kynsiäni tykkään kasvattaa noin juuri sen mainitsemaan puolen kynsipedin verran, mikäli vain onnistuu ilman rikkoutumista. Siinä vaiheessa tosin joutuu vähän taiteilemaan viilan kanssa, sillä kaarevuus alkaa nipistellä jo.

  29.9.2017 at 09:36
 • Reply minna / minna1994.blogspot.fi

  Asiakaspalvelussa ja nimenomaan kassatyöskentelyssä vähän pidemmätkin kynnet on mielestäni huonot, koska niillä tökkää niin helposti asiakkaita antaessaan rahaa tai kuittia, kokemusta on 😀 Nopeasti vain pyydellyt anteeksi, mutta en onneksi pahasti ole tökännyt ketään. Nykyään työskentelen ainoastaan tietokoneella, joten pitkistä kynsistä ei ole niin haittaa. Itse tykkään kyllä enemmän pitkistä kynsistä, mutta ei siis mistään ylipitkistä, vaan juuri sopivan pitkistä 😀 Mun mielestä noi Ayanna Williamsin kynnet on jo vähän överit, mutta toisaalta jos niistä tykkää ja muutenkaan ne ei elämää haittaa, niin mikäs siinä! 🙂

  29.9.2017 at 09:39
 • Reply Marppa

  Mulla ei ole kokemusta liian pitkistä kynsistä, koska mun kynnet ei kasva edes sopivan pitkiksi.. aina joku kynsi ottaa osumaa tai murtuu muuten vaan. Silti niillä raapii toisinaan itseä tai kanssaihmisiä.
  Yleensä se riippuu ihmisestä, millaiset kynnet on parhaat. Joillekin sopii lyhyet, toisille pitkät ja muille siltä väliltä. Lakkaamattomat kynnet on mun mielestä siistimmät lyhyinä. Pitkille kynsille taas saa aikas upeita lakkauksia.. Riippuu siis tilanteesta. 🙂

  29.9.2017 at 10:20
 • Reply Tiia / Littlebigthings

  Mulla alkaa oleen just sellanen kynsipedin mittanen vapaa kärki 🙂 Aargh, liian pitkät ja sattuu hitosti jos johonkin osuu. Oon ite kynsimuotoilija ja yksinkertasesti ei vaan oma huolto oikeen nappaa 😀

  29.9.2017 at 13:30
 • Reply Sini

  Tosi hyvä postaus! Tää sai kyllä ajattelemaan, sillä ennen en oikeastaan ole tullut ajatelleeksi, minkä pituiset kynnet ovat hyvät.

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi

  29.9.2017 at 15:03
 • Reply Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Ihan käytännön syistä tykkään lyhyistä kynsistä. Olen jopa katsonut youtubesta videon, jossa pitkäkyntinen (heh) näytti miten hän pärjää erilaisissa arjen hommissa, joita moni ihmettelee. Mutta minusta tuntuisi hassulta, että kauneuden takia opettelisin uusia tapoja esim. näpyttää tietokonetta 🙂

  29.9.2017 at 16:16
 • Reply Melissa L

  Itse en voi pitkillä kynsillä ommella, neuloa ja muuta vastaavaa. Kiva katsella, mutta ei ole mun juttu kun pitää saada tehdä kaikkea. Jotkut voivat tehdä noita edellä mainittyja asioita pitkillä kynsillä mutta itse en.

  30.9.2017 at 05:57
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos kommentistasi ja kehuista! ♥ Sulla on kyllä myös erittäin kauniit kynnet, ja varmasti juuri parhaimmillaan vakiomitassaan. Niitä on ilo ihastella 🙂

  1.10.2017 at 08:41
 • Reply Nena Sofia

  Mulla taas hujahtaa helposti liian pitkiksi, kun en koe niitä juurikaan käytössä häiritseviksi. Vasta sitten tajuan viilata, kun alkavat näyttämään rumilta. Ja silloinkaan en aina raaski, kun erityisen pitkissä kynsissä on mukavasti koristelutilaa 😀

  1.10.2017 at 15:07
 • Reply Nena Sofia

  Voih, niin kyllä vähän etovatkin! Muutenkin, pituudesta huolimatta kynnet ovat aina parhaimman näköisiä siistiksi viilattuina 🙂

  1.10.2017 at 15:09
 • Reply Nena Sofia

  Voi eikä, mä niin näen tuon tilanteen! Mua kanssa jännitti tuo puoli lasten kanssa työskennellessä, mutta supervarovainen kun oli niin vahingoilta onneksi säästyttiin 😀

  Mä olen aika samoilla linjoilla sun kanssa tossa sopivassa pituudessa! Ja siis pari vuotta sitten olisin mielelläni kasvattanut vaikka viiden sentin mittaiset kynnet, jos olisi sinne asti kasvaneet 😀 Nyt tavoittelen “vähän” hillitympää pituutta 🙂

  1.10.2017 at 15:12
 • Reply Nena Sofia

  Tuo on kyllä hyvä pointti, että pitkät kynnet on samalla ihanan tilavat lakkauspohjat! 😀 Se on tosiaan myös yksi syy, miksi tämänhetkinen kynsien lyhyys vähän ottaa päähän. Ei näihin meinaa mahtua mitään kivaa 🙂

  1.10.2017 at 15:26
 • Reply Nena Sofia

  Voi eikä, inhottavaa jos ne aiheuttaa kipua! :/ Ymmärrän kyllä tuon oman huollon hankaluuden, se on vähän sama kuin hiusten kotivärjäys ja ainainen venähtänyt tyvikasvu… Kun ei millään viitsisi ;D

  1.10.2017 at 15:28
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos kommentistasi! Ihanaa kuulla, että postaus tuntui hyödylliseltä 🙂

  1.10.2017 at 15:53
 • Reply Nena Sofia

  Mielenkiintoinen pointti, joka herättää ajatuksia. Itse olen kyllä opetellut paljonkin uusia tapoja kynsiä säästääkseni, mutta en ollut aiemmin ajatellutkaan sitä tuolta kantilta 🙂

  1.10.2017 at 15:54
 • Reply Nena Sofia

  Se on hyvä tiedostaa, että millaiset kynnet toimii itsellään parhaiten 🙂 Meitä on moneen junaan!

  1.10.2017 at 16:02
 • Reply Tinkerbell

  Mun mielestä mun omat kynnet on sopivan mittaset siinä kohtaa, kun kuvissa ei näy sormenpäät kynsien alta 😀 Mulla on järjettömän lyhyt kynsipeti ja kynnet näyttää ihan pureskelluilta tosi lyhyinä.

  Mua ei niin kiinnosta muiden ihmisten kynsien pituus kunhan on hyvin hoidetut kynnet (: Ei oo kivan näköstä, jos kaikki kynnet on selkeästi eri mittasia ja lakat pahasti kuluneet. Mulla on ollut tosi vaikeeta pitää suuni kiinni erään kaupan kassalla, kun yhden myyjän kynnet on _aina_ ihan rispaantuneet, eri pituiset ja aina sitä samaa punaista kynsilakkaa on jäljellä vain kynsien keskellä 😀

  9.10.2017 at 22:18
 • Reply Nena Sofia

  Joo, se se vasta inhottavaa onkin jos sormenpäät näkyy kynsien alta! Sit tulee kyllä kynsimasis, eikä mitään blogikuvia ainakaan halua ottaa 😀

  Mutta siis joo, antaa kaikkien kukkien kukkia. Mä kyllä monesti myös saan kylmiä väreitä juuri todella huonosti hoidetuista käsistä, mutta sitten koitan muistutella itselle, ettei kaikki ole samanlaisia kynsifanaatikkoja ja jotkut on kiinnostuneita ihan toisenlaisista jutuista 😀

  12.10.2017 at 12:58
 • Leave a Reply