Follow:

Nurme – iloa ja energiaa luonnonkosmetiikasta

Viime tiistai kului jännittävissä merkeissä. Nordic Health Systems järjesti 18:lle bloggaajalle tutustumismatkan virolaisen luonnonkosmetiikkamerkin, Nurmen tehtaalle. Matkustimme yhdessä NHS:n Liisan ja Vesan kanssa, jotka olivat myös ensi kertaa käymässä tällä tehtaalla.
Tiedän, tehdas on ihan hassu sana tässä yhteydessä. Kyse oli jostain paljon pienemmästä ja söpömmästä, mutten keksi oikeaa sanaa kuvaamaan sitä paikkaa ja tunnelmaa.
Rennon laivamatkan ja bussissa köröttelyn jälkeen saavuimme Harjumaalle, Nurme -tehtaan kotikonnuille. Vastassa meitä oli iloisesti hymyilevä Marit Tiits, pienen perheyrityksen perustaja. Maritissa ihastuin hänen avoimuuteensa ja positiiviseen olemukseensa. Samalla, kun saimme hörppiä lämmintä kahvia tai teetä suupalojen kera, hän jakoi meille tarinaa yrityksen taustalla.
Koko juttuhan alkoi siis siitä, että Marit oli äitiyslomalla, ja hänellä alkoi käydä aika pitkäksi. Joulu lähestyi, ja hän sai idean tehdä itse joululahjoja läheisilleen. Ensin ajatuksena oli käsintehdyt kynttilät, mutta Googletellessaan Marit törmäsi artikkeleihin itsetehdyistä saippuioista. Aihe herätti tuoreen äidin kiinnostuksen ja siihen tarkemmin perehtyäkseen hän tilasi useita kirjoja ja oppaita kotiinsa.
 
Valmistettuaan 800 saippuaa lahjaksi ystävilleen ja läheisilleen, Marit päätti itsekin kokeilla niitä.
Saippuat Marit valmisti alusta alkaen arvokkaista, luonnollisista ainesosista ja käytti lahjojen valmistamiseen suuren määrän rahaa. Saippuoiden tekeminen kuitenkin vei mennessään, ja Marit teki niitä jatkossakin mielellään lahjoiksi tutuilleen. Kun Marit oli tehnyt ja antanut eteenpäin hurjat 800 saippuapalaa, alettiin häneltä kyselemään, josko hän voisi myydä niitä. Tässä vaiheessa hän hämmentyi. Hänhän oli antanut saippuoita valtavat määrät tutuilleen, joista viimeisimmät vasta vähän aikaa sitten. Mitä ihmettä he olivat niille tehneet?
Vastaus yllätti Maritin, sillä hänen ystävänsä olivat todella tykästyneet lahjasaippuoihinsa. Hän sai kuulla saippuoiden todella päässeen käyttöön. Ystävät kertoivat, että saippua oli tehnyt suoranaisia ihmeitä heidän iholleen.
Tässä kohtaa Marit totesi itseironisesti, että viimein hän päätyi kokeilemaan niitä omia saippuioitaan, kun niitä niin kovin kehuttiin.
Hänhän oli ajatellut niitä lähinnä hyväntuoksuisina ja söpöinä lahjoina, eikä hänelle ollut tullut mieleenkään, että ne voisivat vaikuttaa jotenkin hyvinvointiin. Vaan niin siinä oli käynyt, ja kävi Maritille itselleenkin. Luonnollinen saippua ratkaisi hänenkin ihoaan vaivanneen kuivuuden hyvin pian käytön aloittamisesta. Sen jälkeen Marit päätti alkaa valmistamaan tuotteita myyntiin asti.
 
Nurm on viron kielen sana, joka tarkoittaa niittyä. Lapsena Marit vietti paljon aikaa niityllä kukkia keräten, siellä hän rentoutui. Tuota aikaa hän kuvasi yhdeksi elämänsä onnellisimmista ajoista, ja siksi hän halusi liittää sen myös yrityksensä nimeen. Sillä sitä samanlaista iloa ja onnea hän toivoo voivansa kosmetiikan avulla muille välittää.

 

Tehtaan puolella saimme suojamyssyt ja kenkäpussit, jotta tilat pysyisivät mahdollisimman hygienisinä.

 

 Ulkoapäin maalaistalomainen rakennus oli uusittu sisältä alkutekijöitään myöten, ja kaikki oli hyvin siistiä ja kliinistä. Pienehkö, nelihuoneinen tila oli juuri riittävän suuruinen tuotteiden valmistamiseen, pakkaamiseen ja varastoimiseen. Nähtävää talon sisällä riitti, ja samalla kun kiertelimme saimme paljon tietoa tuotteiden valmistusprosesseista.

 

Saimmepa myös omin silmin seurata hunajasaippuan valmistusta. Mielenkiintoinen prosessi alkoi öljyjen ja lipeäseoksen vatkaamisesta, jota seurasi eteeristen tuoksuöljyjen lisääminen ja seoksen kaataminen puisiin muotteihin. Kaikki hoitui käsityönä, muottien suojapaperien asettelusta lähtien.

 

Muoteissaan saippuat saavat muhia tehtaan hyllyllä useita viikkoja saavuttaakseen oikean koostumuksen. Tämän jälkeen ne leikataan ja pakataan, ja lähetetään maailmalle.

 

Tehdasvierailu oli äärettömän mielenkiintoinen kokemus. Minusta oli todella ihanaa huomata, että meidät otettiin niin avoimesti vastaan ja saimme niin vapaasti tutustua heidän tapoihinsa valmistaa kosmetiikkaa. Vierailun aikana saimme myös kokeilla heidän tuotteitaan, valokuvata tiloja vapaasti ja lopuksi saimme mukaamme myös suloiset tuotekassit kotiin vietäväksi.

 

Reissun aikana pääsin myös tutustumaan moniin itselle ennestään tuntemattomiin bloggaajiin, ja tapaamaan sellaisia blogituttuja, joita en ennen ole elävässä elämässä nähnyt. Yhteensä meitä oli 20 reissaajaa NHS:n Liisa ja Vesa mukaaanlaskettuna. Paljon riitti hulinaa ja huisketta, ja päivän päätteeksi olikin aivan kaikkensa antanut, mutta kertakaikkisen mahtava fiilis!

 

Pakollinen kynsikaveri-kuva napsastiin vielä Funky & Fiftyn kanssa. Mitäs me pitkäkyntiset 😉

 

Kiitos Liisa ja Vesa kutsusta, Marit lämpimästä vastaanotosta ja blogimimmit mahtavasta seurasta! Tämä reissu oli kerrassaan mieleenpainuva ♥
Onko Nurme -tuotteet teille vielä tuttuja?
 
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

4 Comments

 • Reply Katja/Optimismiajaenergiaa

  Näitä muidenkin postauksia päivästä on ollut kivaa lukea! 🙂

  1.9.2017 at 11:52
 • Reply Nena Sofia

  Ihan totta! Kaikilla on niin oma tyylinsä kirjoittaa, että jokaisesta postauksesta löytää itsekin jotain uutta 🙂

  3.9.2017 at 11:54
 • Reply Tinkerbell

  Kuulostaa tosi kivalle 🙂 olis huippua päästä joskus itsekkin tuollaiseen mukaan!

  5.9.2017 at 18:35
 • Reply Nena Sofia

  Tää oli kyllä mahtava reissu, ja oli tosi imarreltu olo tulla tuollaiseen kutsutuksi! 🙂 Kaikkea jännää sattuu eteen aina, kun sitä vähiten odottaa 😀

  6.9.2017 at 10:30
 • Leave a Reply