Follow:

Fantasy Nails peruskurssi akryylitekniikalla: päivät 1 & 2

Osa teistä muistaakin, että kun tämän blogin starttasin 2,5 vuotta sitten käyntiin, käsitteli se aluksi koristeluharjoituksieni lisäksi akryylikynsiä. Innostukseni niitä kohtaan lähti ajatuksesta, että omat kynteni ovat ohuet, liuskoittuvat eikä niitä saisi pitkiksi taikomallakaan. No, se väite on jo todistettu vääräksi, kun aikanaan kyllästyin rakenteisiin itselläni ja erään toisen kynsibloggaajan innostamana päätin kokeilla, mitä kynsiöljy voisi omille kynsilleni tarjota.
Intohimo kynsien rakentamista kohtaan ei kuitenkaan kadonnut mihinkään, se vain ikäänkuin hiipui “valmiustilaan”. Että sitten kun saan tilaisuuden, perehdyn asioihin kunnolla ja käyn perusteellisen kynsikurssin. Viime syksynä asia eteni siihen pisteeseen, että olin valinnut itselleni sopivan kouluttajan ja sen jälkeen sitten odoteltiinkin kurssin alkua. Kuukaudet tuntuivat pitkiltä ♥
Viime lauantaina oli kuitenkin koulutuksen ensimmäinen lähipäivä, ja ahkera harjoittelu jatkui sunnuntaina toisen kurssipäivän merkeissä. Sunnuntai-iltana kotiin päästessäni olo oli kaiken antanut, mutta äärettömän onnellinen. Tässä sitä ollaan, uutta, ihmeellistä taitoa oppimassa! Koska blogi on saanut osansa innokkaasta odottelustani, ajattelin kertoa teille myös pintapuolisesti kurssin vaiheista ja aina välillä päivitellä tänne tämänhetkistä osaamistani rakennekynsikuvien kera.
Päivä 1
 
Päivä alkoi kello kymmeneltä aamulla. Koulutuksen vetää pitkään alalla toiminut Päivi Kurman, ja aamu alkoikin sillä, että hän kertoi vähän lisää itsestään ja kurssin rakenteesta. Sen jälkeen käsiteltiin jonkin verran teoria-asioita, joihin ensimmäisenä päivänä kuului tietoa tuotteista, rakennekynnen oikeaoppisesta muodosta sekä hygieniasta salonkityössä. Lisäksi käytiin läpi oikeita sivellin- ja viilaustekniikoita, jotka olivatkin yllättävän tarkkoja! Koskaan aikaisemmin en ollut tullut ajatelleeksikaan, miten suuri merkitys voi olla siveltimen oikealla kulmalla ja sillä, että mihin suuntaan sillä painaa milloinkin. Tai että missä asennossa kynsiviilaa pitelee, kun viilaa kynnen tiettyä osaa. Käden asennoissa riitti päänvaivaa ensimmäisenä päivänä, ja siitä sainkin päivän mittaan paljon muistutuksia. Esimerkiksi se, että oman pikkurillin pitäisi tukeutua toiseen käteen samalla, kun levittää tuotteita, oli hurjan hankalaa muistaa! Mutta kun sen sisäisti, homma helpottui hurjasti.

 

Ensimmäisenä päivänä rakennettiin myös jo yhdet kynnet. Malliksi sain ihanan työkaverini, ja hänelle toteutettiin nudekynnet. Näissä kynsissä on kärjissä peittävä camoakryyli, jonka häivytin (köh, köh – yritin!) kynnen tyveä kohti ja loppuosa rakennettiin läpikuultavalla nudepinkillä. Aikaa näihin kynsiin kului neljä tuntia.

 

Päivä 2
 
Toinenkin päivä alkoi kello kymmeneltä, ja silloin siirryttiinkin reippaasti suoraan asiaan. Tällä kertaa teoria-aiheina oli luonnonkynnen rakenne ja kynsisairaudet, ja samalla käsiteltiin myös teoriassa akryylin oikeaoppinen poisto yllättävien tilanteiden varalle. Lisäksi kokeiltiin ranskalaisen manikyyrin toteuttamista tipille. Tämä oli oikeasti hankalaa!

 

Kynsimallina minulla oli tälläkin kertaa yksi työkaverini, ja hänen kynsiään alettiin rakentamaan jo hippusen aikaisemmin kuin ensimmäisenä päivänä. Tällä kertaa kynnet toteutettiin ihanien kesäisten glitterhäivytysten kanssa. Muu kynsi rakennettiin kirkkaalla akryylillä. Jostain syystä olin toisena päivänä vielä pahempi etana kuin ensimmäisenä, sillä näihin kynsiin kului aikaa yli 4,5 tuntia! Apua, miten minä saan ikinä rakennettua yksiäkään kynsiä inhimillisessä ajassa?

 

Kaikenlaista kivaa härpäkettä tuli sitten kotiinkin kannettua ♥
Seuraava kurssipäivä on 25.5., ja silloin tehdään huolto ensimmäisen päivän mallille. Tarkoituksena olisi toteuttaa perinteinen ranskalainen manikyyri. No, ehkä minä silloin jo osaan, sillä sen lisäksi että sain kotiläksyksi rakentaa viidet uudet kynnet, tulisi minun myös tehdä 20 tipillistä ranskisharjoituksia. Puuhaa riittää!
Onko siellä lukijoiden joukossa muita kynsiteknikon työstä haaveilevia tai kenties jo alalla olevia? Entä kiinnostaako teitä postaukset tulevista kurssipäivistä? Näitä kirjoittelen mielelläni jo ihan vain itseänikin varten, mutta toki olisi kiva kuulla, että mitä mieltä te olette tällaisista postauksista.
Rentouttavaa maanantai-iltaa! ♥
 
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

16 Comments

 • Reply Yue

  Hienoa, että oot ottanut härkää sarvista ja lähtenyt opiskelemaan kiinnostavaa alaa. Oon vähän kateellinen, pakko myöntää. 😀 Vaan etkö joskus maininnut, että haaveilet opettajan ammatista vai sekoitanko asioita? Vaikka voihan sitä toki kouluttautua moneenkin ammattiin, jos kiinnostusta kerta löytyy. Nuo hilekynnet on muuten aivan ihanat.
  Pitääpä itsekin taas vaihteeksi vakavissaan harkita kynsiteknikoksi kouluttautumista, jos en pääse nyt mihinkään kouluun tai vakituisiin töihin.

  8.5.2017 at 19:10
 • Reply Mira / Blinger shimmer -blogi

  Ihanat kynnet olet tehnyt <3

  9.5.2017 at 06:34
 • Reply Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi

  Nuo glitterkynnen,apua ♡_♡ Mullahan on pitkään akryylit ja haikailen niiden perään vieläki,aaaargh. Mut on siis mielenkiintosta lukee tästä ^_^

  9.5.2017 at 07:24
 • Reply Marppa

  Nättiä oot saanut aikaiseksi. Itse pidän oppimisessa tärkeänä sitä, että opettelee jokaisen työvaiheen huolella. Vaikka siihen meniskin aikaa. Kokemuksen myötä tekeminen nopeutuu. Noissakaan hommissa ei parane hutiloida. 🙂

  9.5.2017 at 08:16
 • Reply Diana A

  Kovasti itsellä kiinnostaisi akryylien kanssa puuhailu vieläkin, mutta allergian takia ei pysty :((((
  Kiinnostaa kyllä lukea muiden akryyliopinnoista, eli lisää vain näitä! =)

  9.5.2017 at 10:52
 • Reply Belegwen

  Musta ei kyllä saisi kynsien tekijää kirveelläkään, olen joskus tuotakin kokeillut, eikä kyllä ollut mun juttu. Sä oot kyllä käsistäsi muutenkin niin taitava, että varmasti kehityt tuossakin huippuosaajaksi! 🙂

  9.5.2017 at 16:45
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Yue! ♥ Täytyy myöntää, että olo oli aika epätodellinen, kun lauantaina koulutustiloihin astelin. Se on ihan omituinen tunne kun tajuaa että alkaa oikeasti toteuttamaan niitä omia unelmiaan 🙂

  Ihan hassua muuten, että muistat puheeni opettajapohdinnoista! Siitäkin on jo kohta kaksi vuotta, kun viimeksi sitä asiaa pyörittelin mielessä. Päädyin kuitenkin lopulta siihen, että haluan vähän vaihtelevamman työn jota on mahdollista suunnitella ja mukauttaa itse omien toiveiden mukaan. Ja muutenkin oma taiteellinen puoli on sen verran voimakas, että en voisi kuvitella laiminlyöväni sitä ihan tyystin enää 🙂

  Susta tulisi muuten varmasti mieletön kynsiteknikko! ♥ Ei ollenkaan huono ajatus 🙂

  10.5.2017 at 17:27
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Mira! <3 🙂

  10.5.2017 at 17:28
 • Reply Nena Sofia

  Voih kiitos! ♥♥ Akryylit on kyllä omalla tavallaan aivan ihanat 🙂 Toisaalta arvostan nykyään enemmän luonnonkynsiä, mutta sit taas rakastan kaikkia erilaisia koristelutyylejä joita voi rakennekynsille toteuttaa 🙂 Kiva kuulla, että tällaiset postaukset kiinnostaa!

  10.5.2017 at 17:31
 • Reply Nena Sofia

  Kiitän ja kumarran! ♥ Helppoa ei tosiaan ollut, varsinkin ensimmäisenä päivänä tuntui aluksi, ettei mikään mennyt niinkuin piti. Toisena päivänä kaikki tuntui jo huomattavasti helpommalta, eli kai sitä toivoa on! 😀 Onko sulla muuten jotain kokemusta näiden tekemisestä? Mielenkiinnolla kuulisin 🙂

  10.5.2017 at 17:33
 • Reply Nena Sofia

  Ainiin, sulla oli se 🙁 Se on kyllä melkoinen varjo tämän alan yllä, voi, kun olisi joku keino miten sen voisi varmuudella välttää!

  Mä en nyt yhtään enää muista, mutta oliko niin, että sulle aiheutti geelitkin allergiaa? :/

  10.5.2017 at 17:35
 • Reply Marppa

  Ei ole. Eikä mulla ole koskaan edes ollut muuta kuin omat kyntöset. Tuo vaan pätee aikalailla kaikkeen tekemiseen, varsinkin jos tekee toiselle. 🙂

  10.5.2017 at 17:35
 • Reply Nena Sofia

  Mun ihan ensimmäiset räpellykset silloin aikanaan on olleet kyllä ihan toivottomia, ja niin monet raivarit olen näille kamoille ehtinyt saamaan että ihan tosissaan ihmettelen, miten vieläkin jaksaa kiinnostaa! 😀 Eli kokeilu ei välttämättä vielä kaikkea kerro, lannistua ei kannata jos näiden kanssa puuhailu yhtään kutkuttaa 🙂

  Kiitän kehuista ja luottamuksesta! ♥ Mä todella toivon, että johonkin suuntaan edes kehityn 😀

  10.5.2017 at 17:37
 • Reply Nena Sofia

  Niinhän se menee! 🙂

  10.5.2017 at 17:38
 • Reply Emzi

  Kyllä sä vielä saat sen nopeuden siihen. Kuhan vaan opit ja teet enemmän. Odotan innolla perjantaita! 🙂

  10.5.2017 at 20:22
 • Reply Nena Sofia

  No niinpä! Kyllä tää tästä, pikkuhiljaa 🙂

  30.5.2017 at 06:52
 • Leave a Reply