Follow:

Vinkkejä vesimarmorointiin

Heipsan muruset! Julkaisin täällä vähän aikaa sitten tämän steb-by-step-tutoriaalin kukkakynsistä, ja kyselin kiinnostustanne vastaaviin postauksiin tulevaisuudessa. Useampikin teistä heilutteli vihreää valoa idealle, ja ei mennyt aikaakaan kun sain kyselyä tutoriaalista alla näkyviin, vesimarmoroituihin kynsiin liittyen.

 

Lupasin yrittää parhaani, mutta iso ongelma vesimarmorointi-tutoriaalin kuvaamisessa on se, että hommassa pitää olla nopea. Kuvaamista yrittäessäni kävikin niin, että lakat kuivuivat kippoon aina kuvia ottaessa eikä hommaa saanut enää jatkettua eteenpäin. Niinpä päätin, että jaan teille muutamia linkkejä hyviin videotutoriaaleihin ja kerron vähän omia vinkkejäni hommaan liittyen. Toivottavasti tästä on apua jollekulle! Postauksen kuvituksena aiempia, omasta mielestäni onnistuneita vesimarmorointejani.

 

Aloitetaan niistä tutoriaaleista! Eli YouTube on pullollaan erilaisia videoita vesimarmorointiin liittyen, ja sieltä selailemalla jokainen löytää varmasti videoita joista saa itsellensä apua. Itse tutkin tarjontaa ja nappasin pari lyhyehköä ja selkeää videota teidän avuksenne. Näistä näkee hyvin, miten perustekniikka toimii.

cutepolish:

Sveta Sanders:

 Nail Art Tube

Ylläolevien lisäksi löysin Nail Art Tuben yhteenkasaaman videon, jossa on yhteensä 30 pikatutoriaalia vesimarmoroinnista. Tästä saa paljon inspiraatiota ja hyviä ideoita erilaisista kuvioista ja väriyhdistelmistä, mitä kynsille voisi toteuttaa!
https://www.youtube.com/watch?v=a943qGI_eHI

Itsehän aloitin vesimarmorointiharjoittelut aikanaan swatch-tikuille, ja muistan, että meni monta kuukautta ennen kuin edes yritin mitään kuvioituja marmorointeja suoraan kynsille. Ensimmäiset sellaiset toteutin alkuvuonna 2015, ja ne onnistuivat yllättäen aika hyvin!

Sen jälkeiset yritykset taas menivät lähes poikkeuksetta pieleen, ja jossain vaiheessa kyllästyin edes yrittämään. Meni lähemmäs 1,5 vuotta, kun en vesimarmoroinut lähes ollenkaan. Viime syksynä kuitenkin kokeilin hommaa taas, ja jostain syystä olen siinä sen jälkeen useimmiten onnistunut. Paljon olen myös oppinut siitä, että mitä olen tehnyt aikaisemmin väärin ja siksi ajattelinkin jakaa teille vielä hieman vinkkejä siihen liittyen. Nämä on takuulla kantapään kautta opittuja kaikki!

Vinkkejä vesimarmorointiin

 1. Valitse lakkoja, jotka toimivat vesimarmoroinnissa hyvin. Lakan tulisi levitä veteen nopeasti eikä se saisi kuivua turhan äkkiä. Paksuuntuneet lakat kannattaa ohentaa ennen marmorointia. Parhaiten itselläni toimivat ainakin Essien, Kikon ja O.P.I:n cremelakat, mutta kaikkea kannattaa testata! Harjoitteluvaiheessa suosittelen aloittamaan mahdollisimman edullisilla lakoilla, sillä niitä kuluu paljon tekniikkaa opetellessa.
 2.  Vesi ei saisi olla liian viileää. Mielestäni parhaiten se toimii kädenlämpöisenä.
 3.  Pudota lakkapisara veteen mahdollisimman läheltä vedenpintaa, muuten se saattaa upota kupin pohjalle.
 4. Odota, että edellinen lakkapisara leviää veteen ennen seuraavan pudottamista.
 5.  Vältä vesikuppiin hengittelyä, ilmavirta kuivattaa lakat nopeasti. Huolehdi myös, ettei lähellä ole käynnissä olevia tuulettimia!
 6.  Älä aloita kuvion piirtämistä aivan kupin reunoilta, sillä ensimmäiset renkulat ovat yleensä jo kuivuneet tässä vaiheessa.
 7.  Kun piirrät kuviota, muista putsata työkalu jokaisen vedon jälkeen! Näin kuviosta tulee mahdollisimman siisti.
Muista myös suojata kynsinauhat ennen vesimarmoroinnin aloittamista. Jos sinulta ei löydy nestemäistä lateksia, voit käyttää tätä varten myös askarteluteippiä. Suojata tulisi ainakin sormen alapuoli ja kynsinauhat sormen ensimmäiseen niveleen saakka.
Vesimarmorointia aloitellessa kannattaa myös huolehtia siitä, että kaikki tarvikkeet ovat mahdollisimman lähellä. Vesikupin ja lakkojen lisäksi tarvitset työkalun kuvioiden piirtämiseen (esim. pieni dotting tool, hammastikku tai vesimarmorointityökalu), paperia työkalun putsaamiseen, pumpulipuikkoja veden pinnan puhdistukseen, teippiä/lateksia kynsinauhoille sekä siveltimen ja kynsilakanpoistoainetta kynsinauhojen loppusiistimiseen.
Ja hei, jos meinaa hermot mennä, vedä syvään henkeä ja katso tämä Simply Nailogicalin video siitä, miten ei tulisi vesimarmoroida. Superhauska pätkä joka antaa toivoa vähän huonommallakin hetkellä!

Mitä muita vinkkejä teille tulee mieleen vesimarmoroinnista?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

10 Comments

 • Reply mirka

  Pakko sitä on joskus taas tätä kokeilla! Pari kertaa on onnistunut melkein haluamallani tavalla, joten ehkä toivoa on. Se kokeileminen on aina vaan melkoinen prosessi, varsinkin, kun ei tiedä mitä saa aikaiseksi 😀 Kiva postaus, tuli taas uusia vinkkejä ja uutta tietoa!

  16.4.2017 at 10:52
 • Reply Kaisa

  Mä rohkenen olla eri mieltä, että merkillä olis mitään väliä. Koostumus tärkein ja oikeastaan kaikki cremet toimii. Hinnan takia Kikot ja Essencet omat lempparit, mutta en oo merkkiuskollinen; kivat sävyt ratkaisee. Ja marmoroinnissa oon käyttänyt myös glitterlakkoja onnistuneesti ja mun poika marmoroi myös hiekkalakoilla (miten himputissa, en tiedä), eli kuten totesit, kaikkea kannattaa kokeilla.
  Sveta on melko ärsyttävä marmoroija, kun usein ei ankkuroi lakkoja reunaan vaan pyörittelee hätäisesti sinne tänne. Mun omat lempparit on Simple Little Pleasures, jonka inspiraatiosta aloitin omat marmoroinnit viitisen vuotta sitten ja Mucking Fusser on ihanan rohkea värien käyttäjä!
  Marmorointi on siitä ihanaa, että kuviot ja väriyhdistelmät on loputtomat 🙂 Aina vaan lempparipuuhaa!

  16.4.2017 at 13:16
 • Reply Kaisa

  Niin ja erityisvinkkinä juuri tuo ankkurointi ja mahdollisimman ohut ja terävä työkalu; neulakin hyvä. Mitä kapeampi kippo, sen vähemmän kuluu lakkaa.

  16.4.2017 at 13:18
 • Reply Nena Sofia

  No onhan se vähän aikaavievää ja sottaista, mutta kyllä tässäkin harjoittelun pitäisi tulosta tuottaa 🙂 Siitä vain rohkeasti kokeilemaan, mitään hävittäväähän sulla ei ole! ♥

  16.4.2017 at 18:34
 • Reply Nena Sofia

  Jep, en minäkään sanoisi, että merkillä hirveästi merkitystä on, mutta kyllä mä uskon että laadukkaat lakat toimii tässäkin paremmin kuin ihan ne kököimmät. Ja siis, nuo mainitsemani merkit on sellaisia, joista olen ainakin todennut, että iso osa lakoista pelittää tässä hommassa hyvin 🙂

  Hyviä vinkkejä ja pointteja kyllä nostit esiin! ♥ Mä en kyllä aina ankkuroi, kevyillä vedoilla onnistuu ilmankin, mutta onhan se toki fiksumpaa ankkuroida niin onnistuu varmasti 😀

  16.4.2017 at 18:40
 • Reply Marppa

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  17.4.2017 at 17:47
 • Reply Marppa

  Tää oli tosi hyvä postaus! Olis ihanaa oppia marmoroimaan muutakin kuin epämääräisiä raitakuvioita. Ja aina tulee niitä reikiä.. Marmorointi vaan on niin työlästä, sotkuista ja aikaavievää puuhaa, ettei sitä tule kovin usein harjoiteltua. Tässä oli hyviä vinkkejä. Esimerkiksi hengittämisen vaikutus ei ole tullut mieleenkään. 🙂

  17.4.2017 at 17:47
 • Reply Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi

  Kiiiiiiitos tästä postauksesta! Oon miettiny tätä jo KAUAN mutten oo uskaltanu kokeilla,jos kohta ottas itteensä niskasta kiinni ja kokeilis 😀

  19.4.2017 at 18:05
 • Reply Nena Sofia

  Hei ihanaa, jos tästä oli hyötyä! ♥ Muista myös, ettei masentua kannata – kyllä se ennemmin tai myöhemmin alkaa onnistumaan kun kärsivällisesti harjoittelee ja kokeilee eri tapoja 🙂

  22.4.2017 at 17:21
 • Reply Nena Sofia

  Voi että, ihan huikeeta kuulla että postaus ilahdutti! Nyt vaan rohkeasti kokeilemaan 🙂 ♥

  22.4.2017 at 17:25
 • Leave a Reply