Follow:

essence = ♥

Blogiani pidempään seurailleet ovat varmasti huomanneet, että essence kuuluu yksiin suosikkimerkkeihini – etenkin kynsilakkojen saralta. Merkin lakkoja tilailin jo aikanaan Saksasta, ja kun ne vihdoin saatiin Suomeenkin myyntiin iloitsin aiheesta kokonaisen postauksen verran. Merkin tuotteita olen sujautellut pariin blogin arvontaankin mukaan, eikä syynä ole suinkaan pelkkä huokea hinta. Essencen tuotteet kun ovat oikeasti verrattain hyviä!
Merkin meikkeihin olen tutustunut pikkuhiljaa, ja ennestään käytöstäni on löytynyt muutamia huulituotteita, ripsiväri, nestemäinen eyeliner, meikkivoide ja kulmageeli. Essenceltä löytyy kuitenkin hurjan laaja valikoima mitä erilaisempia meikkituotteita joita en ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Suurin kynnys suurempaan shoppailuun onkin ollut tuo erittäin laaja valikoima, josta en ole oikein tiennyt, että mihin kannattaisi tarttua ensimmäiseksi. Voitte siis vain kuvitella, kuinka iloiseksi tulin PR-toimiston lähettämästä muhkeasta essence-paketista! Näitä olen täällä innoissani testaillut viimeisten viikkojen ajan, ja muutamia suosikkejakin on ehtinyt muodostua.
Jotkut saamistani tuotteista ovat olleet oikein hyviä, jotkut suorastaan ihmeellisen ihania ja jotkut sitten taas eivät ole itselleni oikein sopineet. Tänään teen teille pientä yhteenvetoa siitä, että mitkä tuotteista kuuluivat mihinkin kastiin.
mini sheer lipbalm:
Nämä söpöt, kevyesti värjäävät huulivoiteet näkyvät kuvassa ylimpänä. Neljästä valikoimaan kuuluvasta sävystä ihastuin täysin tummimpaan kaksikkoon, eli 03 chubby berryyn ja 04 i am charmingiin. Ne antavat huulille läpikuultavan, mutta tasaisen täyteläisen sävyn ja kosteuttavat yllättävän tehokkaasti. Näissä on ihana, marjaisen makea tuoksu, jäin koukkuun! Plussaa myös kätevästä kierrettävästä mekanismista.
sheer & shine lipstick:
Astetta pigmenttisempi versio aiemmista huulivoiteista. Hopeista hylsyä peittää läpikuultava, punan sävyä mukaileva korkki. Nämä kestivät huulilla yllättävän hyvin ja lisäily päivän mittaan on helppoa ohuen koostumuksen vuoksi. Oikein mainio arkipuna, kun huulille kaipaa vain luonnollista sävytystä.
longlasting lipstick:
Perinteinen cremepuna tyylikkäässä mattamustassa pakkauksessa. Koostumus on ihanan kermainen ja pigmenttisyys hyvä. Täydellisen  intensiiviseen lookiin suosittelen kahta kerrosta ainakin omien sävyjeni (13 love me & 04 on the catwalk) perusteella, mutta yhdelläkin kerroksella saa jo kauniin tasaisen lopputuloksen. Nämä ovat muuten erittäin kestäviä, sillä useankin tunnin jälkeen, varsinaisen päällimmäisen, kiiltävän pinnan kuluttua pois on huulilla edelleen reippaasti pigmenttiä.

 

lipliner:
Longlasting versioita minulta löytyikin jo pari ennestään, ja niihinkin verrattaessa nämä olivat yllättävän hyviä. Sävy 14 femme fatale tosin tuntui mielestäni turhan “kuivalta” eikä pigmenttiä irronnut ihan juuri niin kuin olisin toivonut, mutta toinen sävy eli 06 satin mauve toimi tässäkin suhteessa lähes täydellisesti: kynän kermainen koostumus oli helppo levittää ja tämä toimisi ihan hyvin jopa huulipunan roolissa. Molemmat kynät kestivät moitteettomana useita tunteja.

 

52 amazed by you, 56 you and me, 55 be awesome tonight, 54 dream on, 76 coral me crazy, 75 perfect match
the gel nail polish:
Näitähän minulta löytyy melkoinen määrä ennestään, mutta mielenkiinnolla silti swatchailin nämäkin kuusi sävyä. Ja vähän jopa yllätyin näiden yksilöiden laadukkuudesta! Tikuilla on ainoastaan yksi kerros kaikkia lakkoja, ja voin kertoa että se riitti hyvin myös kynsillä. Kestävyyttäkin näillä riittää, sillä ihan vahingossa tulin viettäneeksi kuusi päivää sävy 76 coral me crazy kynsilläni. Toki minulla oli myös alus- ja päällyslakka käytössä, mutta ihmettelen silti sitä, että ainoa damagen merkki oli lähes huomaamaton kärkikuluma muutamissa kynsissä. Mahtavaa!

 

luomivärit:
Sain kokeiltavaksi all about… bronze –paletin ja quattro -paletin sävyssä 13 laugh, love, lime sekä the metals -sarjan yksittäisnapin sävyssä 01 ballerina glam. Kaikkia olen testannut nyt swatchaamisen lisäksi muutamia kertoja silmämeikissä. Eniten ihastuin bronze -paletin sävyihin, ne ovat kaikki yllättävän pigmenttisiä ja kauniisti levittyviä. Koostumus niissä, tai yksittäisnapin värissä ei ole juuri ollenkaan pölisevä, ja nämä ovat oikeastaan aika ihmeellisen laadukkaita hintaansa nähden. Quattro -paletin vaalein kaksikko sen sijaan ei päätä huimannut pigmentillään tai levittyvyydellään, mutta tummemmat sävyt olivat ihan toimivia. Näiden testailujen perusteella aion ehdottomasti haalia lisää merkin luomivärejä!
kasvot:
Testiin pääsi myös mosaic blush sävyssä 20 all you need is pink ja mosaic compact powder sävyssä 01 sunkissed beauty, sekä light up your face luminizer palette sävyssä 10 ready, set, glow! Näistä omituisin taisi olla tuo puuteri, joka sisälsi kauttaaltaan pientä shimmerhitulaa. Niin, että kasvot tosiaan kimalsivat sieltä täältä! Ihan hassu ominaisuus, mutta totesin, että kun puuterin sävy on muutenkin sen verran tumma, voisi sille löytyä hyvin käyttöä kesällä. Kevyessä kesämeikissä tuollainen pieni shimmer voi olla ihan paikallaankin – ainakin silloin tällöin. Poskipuna sen sijaan tuotti aikamoisen pettymyksen, siinä kun ei ollut pigmenttiä nimeksikään. Ainakaan omille kasvoilleni sitä sai kerrostaa useaan otteeseen, ennen kuin mitään punaisuutta sai näkymään. Harmi, koska puna on muuten ihanan sävyinen! Ehkä sekin voisi toimia jollain vaaleampi-ihoisella.
Highlighter -palettiin taas ihastuin kovin. Pigmentti ei siinäkään mikään hurja ole, mutta tällaisessa tuotteessa sen ei aina tarvitsekaan olla. Tällä saa todella kivat arkihehkut aikaan, ja kerrostamalla vähän näyttävämpikin lopputulos on saavutettavissa.
powder brush:
Käytättekö te oikeasti näin pientä sivellintä puuterin levittämiseen? Omaan käyttööni sivellinosa on aivan liian pieni ja harva, että tällä voisi koko kasvoja puuteroida. Sen sijaan löysin siveltimelle kyllä käyttöä poskipunan levityksessä! Karvat ovat sopivan karkeat ja keräävät hyvän määrän tuotetta itseensä poskipunaa pyöritellessä, mutta koska sivellinpää ei ole turhan tiivis ei tällä mitään övereitäkään saa aikaan. Blendauskin onnistui nätisti. Lyhyen vartensa vuoksi tämä on oikein kätevä ottaa mukaan esim. reissuille.

 

ripsivärit:
Jos en ole aiemmin maininnut, niin tässä se tulee: minulla on ongelmaripset. Ne ovat luonnostaan pitkät ja paksut, mutta niissä ei ole minkäänlaista kaarevuutta vaan ne sojottavat suorina alaspäin. Sen lisäksi osa ripsistä kasvaa vinoon ja ne menevät herkästi ristiin. Hieman raskaat luomeni aiheuttavat myös sen, että kun ripset on taivutettu nätisti ja ripsiväri levitelty paikoilleen, väri karisee ja suttaantuu helposti ollessaan niin paljon kosketuksissa yläluomeni kanssa. Voin siis kertoa, että vaadin ripsiväriltä paljon. Tästä joukosta jouduin eliminoimaan heti kättelyssä forbidden volume -kaksikon, sillä molemmat karisivat ripsiltäni parissa tunnissa. Muuten olisin saattanut tykätäkin niistä.
Sen sijaan I ♥ Extreme volume mascara yllätti minut positiivisesti. Kun ripset taivutti huolellisesti pysyi taivutukset tämän värin kanssa yllättävän hyvin, ja värin sai myös levitettyä yllättävän tarkasti melko suuresta harjasta huolimatta. Ripsistä tuli hyvin erotellut ja ne saivat mukavasti voluumia. Pituutta jäin vielä kaipaamaan, mutta eivät ripset mitenkään lyhyiksikään jääneet. Niin ja hei, se tärkein juttu! Tämä kesti iltaan asti ilman suurempia karisemisia, se ei ottanut nokkiinsa edes päiväunista. Tokikaan tuote ei ole vedenkestävä, eli en sitä ihan joka tilanteessa käyttäisi, mutta arkikäyttöön tämä on oikein pätevä.
muut:
Yllä olevassa kuvassa näkyvä läpinäkyvä lash and brow gel mascara (turkoosi putkilo terottimen edessä) tuli myös kokeiltua ja todettua ihan päteväksi kulmakarvojen paikoilleen sutimiseen. Arkisin käytän kyllä edelleen saman merkin värillistä kulmageeliä, mutta tämäkin toimii ihan hyvin esim. näyttävästi meikattujen kulmien viimeistelemiseen.
Maskaran yläpuolella näkyvä violetti duo sharpener -terotin oli myös tosi näppärä, ja terätkin siinä olivat skarpissa kunnossa. Käyttöön jäi!

 

2in1 eyeliner pen:
Tussimainen rajauskynä kahdella, eripaksuisella kärjellä. Tätä joutui välillä ravistelemaan ja painelemaan kovasti, että mustetta kulki nätisti. Pysyvyys oli ok, ja jälki ihanan tarkkaa, mutta suosikiksi tämä ei noussut tuon musteen epätasaisen kulkemisen vuoksi.
eyebrow designer:
Sain kokeiltavakseni sävyt 05 soft blonde ja 04 blonde. Soft blonde oli itselleni aivan liian vaalea sävy, mutta blondella sain kyllä väriteltyä ja täyteltyä tummien kulmieni aukot arkimeikkiä varten oikein nätisti. Koostumus oli ihan ok, joskin tuote saisi omaan makuuni olla hivenen pehmeämpää. Nyt kynää sai painaa vähän turhankin paljon jotta väriä irtoaisi. Plussaa kuitenkin hyvästä pysyvyydestä!

 

Swatchit: lipliner 14 & 06, mini sheer lipbalm 03, 2in1 eyeliner pen ohut ja paksu pää, eyebrow designer 04 & 05.
Omiksi ehdottomiksi suosikeikseni tästä setistä nousivat I ♥ Extreme -maskara sekä mini sheer lipbalm sävyssä 03 chubby berry. Ihan surettaa kertoa, mutta juuri hoksasin, että nuo mini sheer lipbalmit ovat poistumassa valikoimasta. Hyvällä tuurilla niitä saattaa vielä löytyä alehinnoin essence-hyllyistä, kannattaa ainakin pyörähtää katsomassa! Jos ei löydy, hyvä kakkosvaihtoehto näille ovat nuo sheer & shine lipstickit, joiden pitäisi edelleen pysyä valikoimassa.

 

Lähikuva I ♥ Extreme -maskaran harjasta.
Yhteenvetona sanottakoon, että näiden testailujen jälkeen ei ole kyllä enää mitään kynnystä lähteä penkomaan essence-hyllyä tarkemmin. Ainakin luomivärejä on saatava lisää, ja nyt tulleissa uutuuksissakin on monenlaisia mielenkiintoisia tuotteita, jotka pitää käydä katsastamassa!
Ps. Jos merkki on jollekin vielä uusi, niin näitähän löytyy tosiaan kahden kokoista valikoimaa suurimmasta osasta Tokmanneista sekä joistain Halpa-Halleista, Kärkkäisiltä, Minimaneista ja esimerkiksi tätänykyä myös K-Citymarketeista. Myös Pretty.fi:llä on mainio valikoima essenceä netistä tilattavissa.
Mitä essencen tuotteita te suosittelisitte?
 
*** essencen tuotteet saatu blogissa esiteltäväksi
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

10 Comments

 • Reply Jonna H.

  Gel nail polishit on loistavia, samoin long lasting lip pencil it, mattmattmatt -mattapunat ovat myös hyviä.

  7.3.2017 at 08:42
 • Reply Camilla

  Haluutko kertoo mulle noiden lakkojen numerot nii tsekkaisin löytyykö jotain ji itseltä ja puuttuvat voisin hankkia 🙂 ovat nimittäin aika nättejä!

  Silloin kun Essence tuli Suomeen menin junalla Järvenpäähän ku pk seudulla ei vielä ollut 😀
  On kyllö yks ihan mun suosikki merkki.

  7.3.2017 at 09:22
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos kommentistasi! 🙂 Näitä kaikkia multa löytyykin jo ennestään, tosin mattapunia voisin mielelläni ostella lisääkin 🙂

  7.3.2017 at 09:32
 • Reply Nena Sofia

  Jestas mikä moka, pistetäänkö flunssan piikkiin? 😀 Mun tosiaan oli tarkoitus ne sävyt kirjoittaa tuohon swatch-kuvan alle. Huoh. Mutta nyt ne on siellä! Ja lisään sulle tähän alle vielä:
  52 amazed by you, 56 you and me, 55 be awesome tonight, 54 dream on, 76 coral me crazy, 75 perfect match

  Kiitos kun huomautit! ♥ 🙂

  7.3.2017 at 09:33
 • Reply Minna

  “Ihanaa”, etten ole ainoa joka omistaa tuollaiset ripset, nimittäin mulla on kans luonnostaan aika pitkät ripset, ja ne sojottaa ihan minne sattuu 😀

  Mun mielestä noi kynsilakat on vaan edelleen ykkösjuttu essenceltä, mutta oon myös tykästynyt noihin meikkisiveltimiin, ne on kans tosi hyviä 🙂

  7.3.2017 at 15:10
 • Reply Heidi

  Sain jonkinlaista mielihyvää näistä tuotekuvista 😀 Tuo extreme-ripsari on itelläki käytössä ja saa mitättömästä, suorista ripsistäkin kivan näköiset 🙂 tykkäsin muistaakseni myös tuosta tummemasta forbiddenistä. Molemmat kuitenki vähän varisee päivän mittaan.

  7.3.2017 at 18:04
 • Reply eekku

  Näissä kyllä hinta ja laatusuhde kohdillaan lähinnä itellä kokemusta vaan lakoista

  8.3.2017 at 19:14
 • Reply Nena Sofia

  Huoh joo, ne on niin raivostuttavat kun olla vaan voi! 😀 Tsemppiä sinne kohtalotoverille, voi, kun löytyis joku maaginen ratkaisu tähän 😀

  Mä en olekaan niihin meikkisiveltimiin hirveästi perehtynyt, mutta tämä yksilö vaikutti kyllä ihan lupaavalta 🙂

  12.3.2017 at 10:23
 • Reply Nena Sofia

  Hah, ihanaa! 😀 Mulla on kauhea kriisi juuri tuotekuvaamisen kanssa, kun tuntuu, ettei omista kuvista tule ikinä mitenkään tyylikkäitä tai esteettisiä. Kovaa treenailua siis, justiinsa tilasin vähän uusia rekvisiittojakin tän harjoittelun tueksi 😀 Onneksi yleensä itse tuotteet on niin herkullisen näköisiä, että kuvien tyylistä voi antaa paljon anteeksi – niinkuin vaikka tässä tapauksessa! 😀

  12.3.2017 at 10:51
 • Reply Nena Sofia

  No ne lakat onkin ihan mahtavia! Meikeistäkin löytyy kyllä yllättävän toimivia tuotteita 🙂

  12.3.2017 at 10:54
 • Leave a Reply