Follow:

Kaatopaikkana kirpputori

Eilinen lakkaustuokioni alkoi varsin mukavissa merkeissä. Poistin vanhat lakat, sudin aluslakat ja sitten mietin hetken, että mitäs tällä kertaa haluaisinkaan kynsille lakata. Testaamattomien boksista kurkki shimmerisen persikansävyisen Kikon lakan korkki, joka oli norkoillut kokeilematta jo jostain viime vuoden keväästä saakka. Swatcheja en ole lakoista tehnyt yli vuoteen ellen nyt ole erityisen kiinnostunut ollut jostain tietystä lakasta, ja siksi tämäkin toveri oli saanut olla täysin koskematta siitä hetkestä saakka kun sen ostin.
Ja tämänhän minä ostin Kynsikoristekirppiksen Facebook-ryhmän kautta. Tarkkaa myyjää en enää muista, eikä se olekaan pointtini, vaan haluan vain nostaa kauan mietityttäneen aiheen esille. Ja tällä kertaa minulla on jotain, minkä avulla asiaa havainnollistaa.

Olen jo luopunut toivosta löytää kynsilakkoja perinteisten itsepalvelukirpputorien kivijalkaliikkeistä, sillä usein ne on availtu moneen kertaan muiden asiakkaiden toimesta ja siksi kuivuneet pulloihinsa. Olen kuitenkin ajatellut, että Facebookin ryhmistä (etenkin niistä joissa myyjinä on pääasiassa muita kynsiharrastajia) joissa jokainen henkilö myy tuotteita omalla nimellään voisi saada vähän siistimpikuntoisia lakkoja kotiutettua. Ja niin se yleensä onkin.

Monesti kuitenkin törmään tähän ikävään ilmiöön, jonka tällä kertaa päätin tallentaa kameran muistille. Lakat myydään kaatopaikkakuntoisina. Tässä pullossa on tavaraa noin puolet jäljellä, ja loput sisällöstä onkin kätevästi levitelty pullon kaulan ympärille (tai yhdelle sivuseinämälle jossa on myös aika mehevä valumajälki, tätä en harmikseni kuviin saanut kunnolla näkymään). Lisäksi korkissa on aika muikeat jäljet. Eli onko kyse nyt siitä, että kun ei enää omia lakkojaan saa edes hampailla auki, on ne syytä dumpata kirppikselle?

No, mene ja tiedä. Ikävää tämä kuitenkin on, ja vaikka kyse olisi vain huolimattomuudesta en silti ihan ymmärrä ilmiötä. Toki esimerkiksi nämä Kikon lakat eivät ole kalliita etenkään kirpun puolella, mutta silti tämä yksityiskohta puuttui kyllä myyntitekstistä. Itse en ainakaan kehtaisi tällaisia pulloja myydä eteenpäin, ei se omien sotkujen siivoaminen nyt niin vaikeaa ole.
Oletteko te törmänneet tällaisiin?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

34 Comments

 • Reply Laura

  Mä olen monesti löytänyt ihan perinteisiltä kirppareiltakin hyviä lakkoja.. mutta viime viikolla löyty suoraan sanottuna ihan kuraa. Ajattelin vielä että tää.on turvallinen ostaa, myyjä oli laittanut lakat muovipussiin ja niitannut kiinni. Kotiin päästyäni meinasin swatchata pussissa olleen opin jonka takia lakat ostin.. mutta se oli aivan jankkiintunut eikä ohentajakaan olisi sitä.pelastanut. ärsytti. Onneksi en montaa euroa menettänyt. Myös kaksi muuta oli jankkiintunut viidestä lakasta.

  17.1.2017 at 04:26
 • Reply Anni

  Välillä kyllä ihmettelen, että miten joku viitsii laittaa myyntiin ihan Kynsikoristekirppikselle niin huonokuntoisia lakkoja. Tiiätkö, kun joistain kuvista oikeen näkee, että jäljellä on enää vajaa puolet ja lakkapullot on ulkoakin sotkusia. Mä en kehtaisi.
  Onneksi mulla on käyny aina hyvä tuuri, ja mielelläni ostan sellasilta, joiden nimen ja naaman miellän tutuiksi ja luotettaviksi. Mä katson jo myytävien lakkojen kuvaakin, ja jos on huono kuva, en edes kiinnitä huomiota. Siitä voi mun mielestä päätellä jo paljon 🙂

  17.1.2017 at 06:46
 • Reply Suvinen

  Itselläni on joskus lakkoja, joita en uutenakaan saa auki ilman hampaita 😀 eli itse en korkin kulumista niin välitä, mutta sitä en ymmärrä että myydään puolikkaita pulloja joiden pullonsuu on ihan lakassa…jos lakkaa ei pysty itse käyttämään kunnolla,niin ei sitä myyntiin voi laittaa…roskiin semmoiset kuuluvat…

  17.1.2017 at 07:56
 • Reply Mimosa

  Tämmöiset on ikäviä 🙁 Itselle tosin tullut ihan uutenakin lakkoja tässä kunnossa, ei ole tehtaalla/verkkokaupanpitäjä tarkistanut jne, että on kieritetty kunnolla kiinni ja lopputulos on sama kuin siun kuvissa.

  Mie ne koskaan käy kirppareilla, kun ei keskustassa ole kuin Fida, mutta siellä ei kosmetiikkaa myydä.

  17.1.2017 at 09:34
 • Reply Verieana

  En kyllä ymmärrä sen ihmisen ajatuksia, joka tuonkin on myyntiin laittanut. Et ihan varmasti ole tuostakaan kovin montaa euroa maksanut, joten olisi myyjällekin ollut ihan vaan parempi heittää lakka suoraan roskiin…

  Itsehän kirppistelen tosi vähän, eikä tämä postaus kyllä yhtään nosta intoa niin tehdäkään!

  17.1.2017 at 10:20
 • Reply Hanna Haliseva-Habib

  Tästä tulee mieleen Feissarimokien lahjoitetaan-postaus. Joku oli antamassa 10 vuotta sitten vanhentunutta Piltti purkkia, jossa etikettikin oli ajan myötä hävinnyt, joten maku ei ollut selvillä. Toiset siis eivät osaa heittää mitään roskiin 🙂

  17.1.2017 at 10:42
 • Reply Charming Nails

  Mä olen kiinnittänyt huomiota myynti-ilmoituksiin joissa myydään paljon vajuneita ja erottuneita lakkoja. Ne kuuluisi jo antaa ilmaiseksi, kuka niitä ostaa? Tämäkin on jo ihan ilmaisen lakan näköinen, hyi hitto. Itse myyn vain siistejä lakkoja, putsaan aina pullonsuut ja en laita ohennettuja lakkoja eteenpäin. Enemmän kuluneet laitan roskiin tai annan kavereille. Mutta itsellä on vaan positiivisia kokemuksia Facen kirppareilta, harmi että sulle sattui tällöinen kokemus :/

  17.1.2017 at 11:10
 • Reply Sissi

  No hyh. Toivottavasti myyjä lukee tämän ja tuntee pienen piston sisällään:P

  17.1.2017 at 12:41
 • Reply Maiju

  Äh voi ei :/ Mulla kävi kerran niin että unohdin tarkistaa lakat ennen kuin postitin ne. Olin nostanut ne pöydälle odottamaan kirjekuoriin laittoa. Sitten kun ostin kuoret, käärin lakat suojamuoviin ja postitin ne. Vasta tämän jälkeen tajusin että unohdin tarkistaa pullonsuut. Kaikki lakat olivat kyllä hyvässä kunnossa edelleen ja pullotkin olivat oletettavasti siistit. Mutta haluan silti aina ennen myyntiä käydä pullot läpi, ihan vain varmuuden vuoksi. Ainakaan kukaan ei laittanut huonoa palautetta, mutta kyllä silti ahdisti! 😀

  17.1.2017 at 13:13
 • Reply Yue

  Voi höh, kun joku kehtasi sulle tuommoisen myydä. En käsitä ihmisiä, jotka myy kirppiksillä roskiskamaa. Minä olen ostanut muutaman kerran nettikirppiksiltä ja blogimyyjäisistä kynsilakkoja ja mulla on vain yksi huono kokemus, kun tulin vasten parempaa tietoani ostaneeksi puoliksi tyhjän ja jo vähän jankkiintuneen China Glazen lakan, jolla ei kyllä lakannut kuin pari tuskaista kertaa. Nyt oon onneksi jo päässyt yli siitä. 😛
  Oon kerran ostanut O.P.I:n lakan tavalliselta kirppikseltä ja se oli kyllä onneksi hyvässä kunnossa. 🙂

  17.1.2017 at 13:40
 • Reply Belegwen

  No voi harmi. Itse en ikinä kehtaisi myydä tällaista eteenpäin, enkä sitä kyllä nykyään tee edes, vaan annan suurimman osan pois ja sanon että jos ei kelpaa, sen saa hävittää. Tietty noita kalliimpia indielakkoja en anna, mutta niistä suurin osa jääkin itselle käyttöön.

  17.1.2017 at 14:22
 • Reply Kata (Shopaholic)

  Ei tommosia kylla kuulu myyda, ite oon suht laiskakin kirppistelemaan ja annan vaan lakkoja kavereille jos niista haluun eroon.

  17.1.2017 at 18:10
 • Reply eekku

  Typerää että täytyy myydä tuollasia

  17.1.2017 at 18:17
 • Reply Daniela

  Miten joku kehtaa… Tosi hieno lakka, mutta harmi että se on noin mennyt pilalle 🙁

  18.1.2017 at 11:31
 • Reply Nanne // Kuhan lakkasin

  Reilukerho ollu taas asialla. 🙁 Itellä on menny kaikki lakkakaupat kyllä ihan niinku kuuluuki. Kivijalkakirppiksiä tulee koluttua kohtuu tiuhaan, ja siellä näkee kyllä kaikenlaista roskaa myynnissä. Tuntus vaan, että kynnys fb:ssä huonojen tuotteiden myymiseen ois korkeampi, ku kuitenki ollaan (yleensä) ihan omalla naamalla ja nimellä liikenteessä..

  18.1.2017 at 22:49
 • Reply Nena Sofia

  Ei oo totta, tosi raivostuttavaa! 😮 Voi olla, ettei niiden myyjä oikein ymmärtänyt kynsilakkojen päälle sitten alkuunkaan. Tai sitten vaan helppo raha houkutteli ja ajatteli että eiköhän joku ne osta tietämättään :/

  21.1.2017 at 17:22
 • Reply Nena Sofia

  No sepä se! Näiden kuva vaikutti hyvältä eikä ilmoitus antanut mitään muutakaan aihetta epäilylle, vähän harmittaa ettei tullut tarkistettua kuntoa heti lakkojen saapuessa. Ensi kerralla käyn varmasti kaikki pullot suurennuslasin kera läpi jos kirppikseltä jotain ostan 😀

  21.1.2017 at 17:25
 • Reply Nena Sofia

  Itse kyllä arvostaisin edes pientä mainintaa hampaanjäljistä, vaikkeivat ne käyttöä haittaakaan. Mutta kun lakkoja on jo ennestään niin paljon, niin ei mielellään ostele enää epäsiistiltä näyttäviä puteleita. Toki tässä tapauksessa ärsyttävintä oli tuo sotku korkin alla :/

  21.1.2017 at 17:29
 • Reply Nena Sofia

  Voi harmitus, tuo nyt olisi vielä ikävämpää! Tosin siinä tapauksessa on helppoa myös reklamoida tuote. Yksityiseltä myyjältä käytettyä lakkaa ostaessa taas se reklamointi on vähän hankalampaa ja epämukavampaa.

  21.1.2017 at 18:20
 • Reply Nena Sofia

  Joo, sepä se! Kauhea vaiva tämänkin kuvaamisessa ja lähettämisessä, eikä voitto tosiaan suuri ollut.

  21.1.2017 at 19:08
 • Reply Nena Sofia

  No kyllä! Mäkin luin sen, en meinannut uskoa silmiäni 😀 Tämä menee kyllä kieltämättä vähän samaan kategoriaan, ikävä kyllä.

  21.1.2017 at 19:09
 • Reply Nena Sofia

  Nimenomaan, hyi sentään. Kiva huomata, että muutkin on valveutuneita näiden juttujen suhteen ja katsoo tarkasti myynti-ilmoitukset. Tämän lakan kohdalla tosin kuvasta ei vielä voinut mitenkään tietää, miltä todellisuus näyttää. Ikävä kyllä :/

  21.1.2017 at 19:11
 • Reply Nena Sofia

  Jos lukee, niin ehkä muistaa jatkossa katsoa myytävänsä vähän tarkemmin läpi 😀

  21.1.2017 at 19:12
 • Reply Nena Sofia

  Ymmärrän! 😀 Ja jos tämän myyjä olisi vaikka jälkikäteen laittanut viestiä ja pahoitellut vastaavaa unohdusta, ei syytä pahaan mieleen olisi ollut. Ja sitten toisekseen, tämän näköistä pullonkaulaa tuskin ihan huomaamatta kenenkään lakkoihin ilmestyy, näyttää siltä että on joko kaatunut tai käytetty useaan kertaan oikein vauhdikkaissa vesimarmorointihommissa. Vaikeaa ymmärtää, miten tätä ei ole tajuttu siistiä kun se on ihan varmasti kuitenkin huomattu 😀

  21.1.2017 at 19:17
 • Reply Nena Sofia

  Harmi että sultakin löytyy tällainen kokemus! Mulla on muutama vastaava myös muistissa, mutta tämä oli ehkä häröin kaikista 😀

  21.1.2017 at 19:19
 • Reply Nena Sofia

  Niin itsekin tykkään tehdä. Muutenkin mukavampi antaa pois lakkoja, etenkin jos ei ole kyse hirveän kalliista tapauksista. Paljon mukavampaa ilahduttaa muita kuin nähdä kauhea vaiva ja myydä pikkurahalla eteenpäin 🙂

  21.1.2017 at 19:21
 • Reply Nena Sofia

  No ei kyllä kuulukaan! Itsekin mieluummin annan kavereille, tulee itsellekin parempi mieli 🙂

  21.1.2017 at 19:27
 • Reply Nena Sofia

  No on kyllä 🙁

  21.1.2017 at 19:27
 • Reply Nena Sofia

  No niinpä 🙁 Kyllä mä tuon pullonkaulan putsasin ja pienellä ohennuksella elpyi sisältökin ja sitten sen kauhean vaivan jälkeen lakkasin kynsille ja totesin ettei peitä edes kolmella kerroksella 😀 😀 😀 Melkoinen murheenkryyni tämä tapaus!

  21.1.2017 at 19:31
 • Reply Nena Sofia

  No justiinsa se! 🙁 Kiva kuitenkin kuulla, että sulla on kaupat sujuneet tähän asti hyvin 🙂

  21.1.2017 at 19:32
 • Reply Nanni

  Viime viikolla juuri kirjoittelin nettikirppareiden plussat ja miinukset ja tää sun tapaus menee kyllä ehdottomasti sinne isoon miinukseen. Ostin kesällä Itävallasta noita Kikon lakkoja ja vitsi miten olen tykännyt niistä ja melkein parasta niissä lakoissa oli todella edullinen hinta.

  26.1.2017 at 19:16
 • Reply Nena Sofia

  Joo, tää oli kyllä harmillinen tapaus. Kiva kuitenkin kuulla, että oot Kikoista tykännyt 🙂 Munkin mielestä ne on aivan mainioita lakkoja!

  28.1.2017 at 17:53
 • Reply Tinkerbell

  Ohhoh miten joku kehtaa myydä tällästä. Ja siis miten lakkapullon edes saa tollaseen kuntoon 😀 En mä ainakaan oo saanu. Itse tarkistan kaikki lakat ennen myyntiä ja puhdistan pullojen suut, jos tarvii.

  15.2.2017 at 20:15
 • Reply Nena Sofia

  No sitä mäkin ihmettelin! 😀 Itse en myöskään kyllä kehtaisi tuollaista pulloa edes antaa eteenpäin 😀

  16.2.2017 at 16:53
 • Leave a Reply