Follow:

Käsinmaalattuja lumihiutaleita + tutoriaali

Oikein ihanaa marraskuun toiseksi viimeistä päivää kaikille! Hetki sitten elettiin kauniin talvisissa maisemissa, vaan se lumipeitepä ehtikin jo sulamaan. Nyt vähän asuinkunnasta riippuen saatat saada nauttia osittain valkoisesta maasta, mutta jos haluat nostaa talvista tunnelmaa entistä korkeammalle, niin mikäpä parempi keino kuin maalata hiutaleita suoraan omille kynsillesi. Niistä riittää iloa moneksi päiväksi!
Lumihiutalekynsiä voi toteuttaa leimaten, siirtokuvien tai vinyylien avulla tai ihan suoraan itse maalaten. Itse tykkään eniten viimeisestä tekniikasta, sillä siinä on vain oma mielikuvitus rajana! Liitin tämän postauksen loppuun toteuttamani tutoriaalin helpoista lumihiutaleista parin vuoden takaa, sillä miksipä sitä pyörää lähtisi uudelleen keksimään. Hiutaleiden toteuttamiseen tarvitset vain haluamasi värisen akryylimaalin/kynsilakan ja pitkäkarvaisen, ohuen siveltimen. 
Kuvissa näkyvien kynsien pohjalla on yksi kerros Kikon sinistä, shimmeristä lakkaa jonka kyljestä löytyy nimen sijasta numero 429. Keskelle kynsiä töpöttelin shimmeriä Lumenen sinivihreästä, metallisesta lakasta Kevätnurmella sekä Essencen duochrome-shimmerlakasta Pixie dust. Lumihiutaleiden lisäämisen jälkeen viimeistelin lopputuloksen kerroksella Seche Viteä.

Hiutaleet maalasin siis itse leikkaamallani, erittäin ohuella pitkäkarvaisella siveltimellä sekä RaPaintin valkoisella akryylimaalilla*. Sain sen testiin CesarsShopista, kun pohdin kuinkakohan pigmenttinen se mahtaa olla. Olen itse siis käyttänyt jo pitkään Mont Marten akryylimaaleja joista olen muuten tykännyt, mutta setin valkoinen maali tuntuu aina hieman muuttavan väriään päällyslakan laittamisen jälkeen eikä ole mielestäni tarpeeksi pigmenttinen.
RaPaintin valkoinen maali sen sijaan oli mielestäni paljon parempi kun noita asioita miettii. Tätä pystyi hyvin ohentamaan vedellä erittäin juoksevaksi (monien, erityisesti tarkkojen kuvioiden kanssa ohennettu maali käyttäytyy paremmin kuin ohentamaton) ilman että peittävyys kärsi ollenkaan. Ainoa “moite” tämän kanssa on sen nopea kuivuminen paletilla, mutta toisaalta se myös takaa erittäin nopeasti kuivan lopputuloksen kynsillä. Niin, ja väri ei tosiaan haalistunut tai muutenkaan muuttunut päällyslakan lisäämisen jälkeen. Tykkäsin kovasti!

Huomenna olisikin poikkeuksellisesti luvassa jo kooste kuukauden kynsistä, sillä joulukuun ensimmäisenä päivänä käynnistyy jo blogin joulukalenteri. Siitä kerron hieman lisää huomisessa postauksessa!
Mikä on teidän lempitekniikkanne lumihiutalekynsiä varten?

*** RaPaintin akryylimaali saatu, en hyödy linkkien klikkauksista
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

20 Comments

 • Reply Belegwen

  Täällä meillä Pohjanmaalla on onneksi ihanan talvista tällä hetkellä, toivottavasti sama keli jatkuu jouluun asti. :3 Kynnet on tosi kauniit ja tutoriaali selkeä! Mä leimaan lumihiutaleet, ei varmaan yllätä? 😀

  29.11.2016 at 13:41
 • Reply Emmi

  Voi apua, nää on älyttömän ihanat! <3 Tykkään lumihiutalekynsistä ihan hirmuisesti! Muutaman kerran oon yrittäny ite maalata lumihiutaleita, mut eihän siitä oo mitään tullut 😀

  29.11.2016 at 14:10
 • Reply E-S

  Kauniit!! Tuo kimallus lumihiutaleiden alla viehättää kovasti silmää. 🙂

  29.11.2016 at 16:26
 • Reply Emzi

  Taas kerran aivan ihanat 😀

  29.11.2016 at 17:04
 • Reply Katarooma

  VOi että nää on ihanat!!! <3

  29.11.2016 at 18:22
 • Reply mirka

  Kovin on nätit kynnet! Käytin itse samaa lumihiutalemallia kun tehtiin pari vuotta sitten kynsiä Sokoksen työntekijöille, mutta parempi sivellin auttaisi hommassa kovasti. Silloin taisi tulla huonon siveltimen takia vähän turhankin paksuja viivoja.

  30.11.2016 at 05:48
 • Reply Nena Sofia

  Voi kun olisi täälläkin! Aamulla heräsin lumettomaan plussakeliin, ja jottei päivä starttaisi liian iloisesti, liukastuin vielä puolisulalle jäälle astuessani ulos junasta ja lensin naamalleni hiekoitetulle asfaltille. Kädellä sain otettua vastaan niin ettei nyt ihan mustan silmän kanssa tarvitse kulkea mutta ai että mä inhoan tällaista säätä! -.-

  Kiitos ihan hirmuisesti kehuista! ♥♥ Mä tykkään myös välillä leimata, mutta jotenkin maalailu on mulle rentouttavampaa 🙂

  30.11.2016 at 16:49
 • Reply Nena Sofia

  Voi sentään, kiitoksia kovasti Emmi! <3 Siitä vain harjoittelet, kun siinä kerran onnistuu sen jälkeen se menee aina vaan helpommaksi 🙂

  30.11.2016 at 16:56
 • Reply Nena Sofia

  Oih kiitos E-S! ♥ 🙂

  30.11.2016 at 16:57
 • Reply Nena Sofia

  Oi kiitos! ♥♥

  30.11.2016 at 16:59
 • Reply Nena Sofia

  Aaaaww kiitos Katarooma! <3 :')

  30.11.2016 at 16:59
 • Reply Nena Sofia

  Paljon kiitoksia! ♥ Näiden kanssa auttaa kyllä jos on mahdollisimman ohut sivellin. Pitkä- ja ohutkarvaisen ns. striperin kanssa hiutaleet on helpoimmat tehdä, sillä se on vakaa suorien viivojen kanssa 🙂

  30.11.2016 at 17:01
 • Reply Satsuli

  Mun lempparityyli laiskana on vaan leimojen lätkiminen 😀 Tälläki hetkellä leimatut lumihiutaleet kynsillä. Voi apua miten ihanat kynnet taas <3

  2.12.2016 at 12:03
 • Reply Daniela

  kiitti tutoriaalista! pitäis kyllä tehdä yhden lumihiutalekynnet tänä talvena vielä, hyödynnän tätä sun tutoriaalia ja linkkaan blogiisi sitten jos ja kun postauksen teen 🙂

  2.12.2016 at 21:01
 • Reply Suvinen

  Ihana lakkaus!

  2.12.2016 at 21:54
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos ihanista kehuista! ♥♥ Leimaaminenkin on kyllä mukavan helppoa 🙂

  4.12.2016 at 12:15
 • Reply Nena Sofia

  Ihanaa jos tästä oli apua! Jään odottelemaan sun hiutaleita 🙂 ♥

  4.12.2016 at 12:17
 • Reply Nena Sofia

  Oi kiitos! ♥

  4.12.2016 at 12:19
 • Reply Tinkerbell

  Vau, hirmu upeet!

  4.12.2016 at 19:59
 • Reply Nena Sofia

  Voi kiitos Tinkerbell! ♥

  10.12.2016 at 17:43
 • Leave a Reply