Follow:

Matikkamaa kynsillä

Minusta -välilehden päivittely blogissa on vähän unohtunut (koitan tsempata tämän kanssa nyt!) mutta postauksissa olen kyllä muutamaan otteeseen maininnut uudesta työstäni peruskoulun puolella. Vastavalmistuneena lähihoitajana oli hieman jännittävää hypätä erityiskoulunkäyntiavustajan toimeen autismin kirjon lasten pariin, mutta ensimmäiset viikot osoittivat valinnan paremmaksi kuin hyväksi.

Työssä riittää haasteita, mutta se on myös erittäin antoisaa. Meillä on mahtava työporukka ja lapset ovat ihan oikeasti aivan tavallisia lapsia, vaikka heillä omat erityisyytensä onkin. Työssä pääsee hassuttelemaan ja olemaan täysin oma itsensä, mitkä ovatkin minulle erittäin tärkeitä tekijöitä mukavan työpaikan valinnassa. Vaikkei sosiaali- ja terveysala tulekaan lopullinen valintani olemaan (toivon kuitenkin että pääsen toteuttamaan itseäni laajemmin vielä jonain päivänä ja tekemään työkseni jotain taiteellista), niin tämä on varmasti yksi alan mielenkiintoisimmista ja minulle sopivimmista työalueista. 

Yksi kivoimmista jutuista näin omaa arkeani ajatellen lienee se, että kunhan ulkoinen olemukseni on säädyllinen ja käytännöllinen, saan olla juuri sellainen kuin olen. Myös kynsien kohdalla. Mikäänhän ei ollut harmillisempaa lähihoitaja-opinnoissa kuin se, että osassa harjoittelupaikoista ei saanut olla ollenkaan lakattuja tai pitkiä kynsiä hygieniasyistä. Onneksi näin ei ole koulun puolella. 
Esimerkiksi kuvassa näkyvät hauskat matikka-aiheiset kynnet sopivat arkiseen asuuni oikein mainiosti, eikä kukaan pistä pahakseen – päinvastoin. Työpaikallani kynnet keräävät ennemminkin positiivisia katseita ja kommentteja, mikä on ihan mahtavaa.
Nämä kynnet syntyivät helposti ja nopeasti Essencen mustan Black is Backin ja Oriflamen valkoisen White Tip * -lakan avulla. Liitutaulupiirrokset maalasin valkoisella kynsilakalla ja kellot mustalla akryylimaalilla. Päällä on kaksi kerrosta China Glazen Matte Magic päällyslakkaa tasoittamassa ja mattaamassa pintaa. 
Saako sinun työpaikallasi olla lakatut kynnet? 

*** Oriflamen lakka saatu miitistä
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

21 Comments

 • Reply Sole/nailOxtail

  Nää on kyllä niin kivat ja mukavaa että tykkään työstäsi, sama täällä vaikka ihan eri alalla olenkin 🙂

  24.9.2016 at 14:38
 • Reply Marina /Dioriina

  Tosi kivat kynnet!

  24.9.2016 at 15:53
 • Reply Neilikka

  Aivan ihanat kynnet! Sä oot tosi taitava maalaamaan! 🙂

  24.9.2016 at 15:56
 • Reply Laura

  Onpa hauskat kynnet (: Samalla alalla ollaan.. mä vaan päiväkodissa 3-5 vuotiaiden ryhmässä. Ni ihan vapaasti voin lakata kynsiä ja lapset tykkää ihan hirveesti aina kattoo millaset kynnet nyt on.. ne jopa välillä esittää toiveita. Tein joskus viime talvena ne Olaf -kynnet. Ni aina välillä joku lapsista pyytää Frozen -kynsiä.

  24.9.2016 at 16:15
 • Reply Mimosa

  Nämä on kyllä tosi hienot!
  En ole työelämässä, mutta kaikissa hankkeissa olen ollut TE-toimiston kautta ja niissä on saanut olla lakatut kynnet 🙂

  24.9.2016 at 16:38
 • Reply Anonyymi

  kauheen kiva laatu sulla kuvissa! minkälainen kamera sulla on?

  24.9.2016 at 18:02
 • Reply Kynsille /(kynsille.wordpress.com)

  Aivan ihanat ja kouluun sopivat!;) tulevana opettajana ja matikan opettajana tykkään hirmuisesti ja nuo kellot tuovat kivan lisän numeroiden keskelle! Ja mitä ihmettä.. Siis maalasit nämä? Olisin jo kehunut hienoa leimausta jos en olisi tarkemmin lukenut:D

  25.9.2016 at 11:16
 • Reply Nanne

  Ihan huippuhauskat kynnet! ^.^
  Mie kans olen ammatiltani lähihoitaja, suuntauksena mielenterveys- ja päihdetyö. Olen ollut päihdepuolella noin viisi vuotta duunissa ja saa olla lakatut kynnet 🙂 Olen myös lakannut asiakkaiden kynsiä, olen huomannut, että asiakas avautuu ihan erilailla pienen puuhan ääressä, kuin jos istuttaisiin vain pöydän ääressä ilman puuhaa.

  26.9.2016 at 08:43
 • Reply Katarooma

  Mahtavat kynnet!

  26.9.2016 at 10:29
 • Reply Tinkerbell

  Super kiva lakkaus!

  26.9.2016 at 19:20
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Sole! ♥ Huippua että myös sinä pidät työstäsi, niin sen pitää ollakin 🙂

  27.9.2016 at 11:52
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂 ♥

  27.9.2016 at 11:56
 • Reply Nena Sofia

  Oih, kiitos ja kumarrus Neilikka! ♥♥

  27.9.2016 at 12:09
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂 Ja voi miten suloista kun esittää toiveita oikein 😀 Ihanaa yleisöä sulla 🙂

  27.9.2016 at 12:11
 • Reply Nena Sofia

  Hirmuisesti kiitoksia! ♥ Ja kiva kuulla että sulla on tullut vastaan vain paikkoja missä kynnet saa olla lakatut 🙂

  27.9.2016 at 12:13
 • Reply Nena Sofia

  Ohoh, kiitos! Lyhyen ajan sisällä olen saanut useampiakin kehuja kuvista, ja lupasinkin juuri tehdä postauksen piakkoin omista “kuvausrutiineistani”. Mutta kamerana tosiaan toimii Samsungin minijärkkäri, NX300 🙂

  27.9.2016 at 12:15
 • Reply Nena Sofia

  Voi sun kanssas <3 Kiitos järisyttävän ihanasta kommentista, tätä sai ilolla lukea ♥♥ 🙂

  27.9.2016 at 12:16
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos paljon Nanne! ♥

  Ihan mahtavaa että lakkailet asiakkaiden kynsiä! Siitä on varmasti myös paljon iloa heille itselleen 🙂

  27.9.2016 at 12:27
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos Katarooma! 🙂

  27.9.2016 at 12:27
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Tinkerbell! ♥

  27.9.2016 at 12:27
 • Reply Jenni

  Oi, nämä on ihanat ! 🙂
  Pitääkin jotkut kouluaiheiset itse tehdä kun ovat jääneet vaan mietintä asteelle. 😀
  Tällä hetkellä oon kotona melkein 4kk ikäisen poitsun kanssa ja lakkailla voi minkä vaan kerkeää vaikka se onkin vähän vähentynyt. Poitsu tykkää aina tutkailla värikkäitä lakkauksia. 🙂

  29.9.2016 at 18:05
 • Leave a Reply