Follow:

Kuvausrutiineistani

Oikein mukavaa torstai-päivää kaikille! Minulta on nyt pariin otteeseen kyselty kuvistani ja kehuttu niiden laatua. Samalla minulta pyydettiin postausta aiheesta, ja lupasinkin sellaisen toteuttaa. Tänään esittelyyn pääsee siis yhtäaikaa kamerani, “kuvauspisteeni” sekä tapani muokata kuvia. Ottakaapa mukava asento, sillä asiaa riittää!
Kuva: Samsung
Ihan aluksi pari sanaa käytössä olevasta kamerasta. Eli reilut pari vuotta minua uskollisesti palvellut Samsungin NX300 on näppärän kokoinen minijärjestelmäkamera. Tällä hetkellä kameran markkinahinta pyörii 400-500 euron välillä, ja uskon että sillä hinnalla saa monenlaisia päteviä kameroita muiltakin merkeiltä. Tästä kuitenkin tykkään pienen kokonsa ja helppojen asetustensa vuoksi. Käytössäni on 20-50mm objektiivi joka on tarkoitettu yleiskäyttöön, mutta markkinoilta löytyy paljon muunkinlaisia objektiiveja tätä kameraa varten.  
Seuraavaksi sitten pari kehnoa, huonossa valossa otettua kuvaa siitä hymyä nostattavasta “kuvauspisteestäni”. Eli niinkuin näkyy, mitään prameaa, kiinteää pistettä minulla ei ole, vaan kuvaan kynnet tuolin päälle laskettua mustaa taustaverhoa vasten, ja valonlähteenä toimii ihan tavallinen kirkasvalolamppu. Kyllä, tähän asiaan kaipaisin muutoksia ja pian! Suunnitteilla olisikin kunnollinen kuvauspiste johon saisi säädettyä vähän paremmat valot. Kirjoitan siitä sitten lisää kun se valmistuu. 

Lopuksi haluaisin puhua hieman kuvanmuokkauksesta. Kuvauspisteestäni löytyisi paljon parantamisen varaa, ja siksi joudunkin hieman korjailemaan kuvia usein jälkikäteen. Eniten korjausta vaativat tuotekuvat, joiden ottamisessa epäonnistun lähes aina. Kuvat ylivalottuu ja tulee heijastuksia, tai sitten kamera ei vaan tarkenna. 

Yllä näkyy esimerkkinä Lumenen lakkapullosta otettu kuva. Vasemmanpuoleinen otos on haalea, epäselvä ja väritön. Oikeanpuoleista olen muokannut lisäämällä kontrastia. Välillä saatan muuttaa kevyesti myös väriarvoja, poistaa kuvasta häiritsevän karvan tai pehmentää heijastuksia esim. lakkapulloissa. Kuvanmuokkauksessa käytän Adobe Photoshop CS6:sta. 
Laitoin tähän vielä toisen esimerkin kynsikuvaan tekemistäni muokkauksista, että saatte vähän paremman käsityksen siitä millaisia ne alkuperäiset kynsikuvat oikeasti on. Vasemmalla taas siis alkuperäinen kuva, jota on ainoastaan rajattu ja pienennetty. Oikean puoleista kuvaa olen taas hieman kirkastanut ja säätänyt aavistuksen väriarvoja. Ei siis mitään maata mullistavaa, mutta tärkeää hommaa, sillä usein osa ottamistani kuvista on hieman erisävyisiä (punertavampia, vihertävämpiä, tummempia tms.) osan kanssa. Kiva siinä sitten kasata postausta jossa puolet kuvista on punaisia ja puolet ylivalottuneita. Nöyp, ei ole. 
Toivottavasti tästä postauksesta oli nyt iloa niille, joille kuvani olivat kysymyksiä nostattaneet! Mutta jos jokin jäi nyt askarruttamaan, niin kysy ihmeessä kommenttiboksin puolella – vastaan parhaan tietoni mukaan.
Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki kaikille jotka jaksoivat lukea loppuun asti! 


Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

13 Comments

 • Reply Nani Karoliina

  Mielenkiintoinen postaus ! 😛 Nää ns. kulissien takaa monessa muussakin blogissa on ollut tosikivoja ! 😛

  29.9.2016 at 12:07
 • Reply Jusu / Tuubitoleranssi

  Mulla on NX3300. Oon tykännyt tosi paljon, ainoastaan optista zoomia saisi olla vähän enemmän 🙂

  29.9.2016 at 12:10
 • Reply Yue

  Toisten kuvauspostaukset on aina tosi mielenkiintosta luettavaa. Minäkin haaveilen paremmista lampuista.

  29.9.2016 at 14:31
 • Reply Marina /Dioriina

  Itsellä ollut monesti mielessä tehdä samantapainen postaus. Kiva nähdä juuri sinne kuvien taakse 🙂

  30.9.2016 at 08:34
 • Reply Daniela

  mä olin yks niistä jotka toivoivat tätä postausta ;D ja hei kiitos että lunastit lupauksesi ja kirjoitit tän postauksen!
  minulla on hakusessa uusi kamera ja onneksi yksi hyvä ystäväni on kameranörtti. Mennään ensi viikolla yhdessä ostamaan mulle hyvä kamera, toivottavasti mullakin sitten kuvat paranisi ja sillee 😀

  30.9.2016 at 11:38
 • Reply Tinkerbell

  Tämmöset postaukset on tosi kivoja! (:

  30.9.2016 at 17:18
 • Reply Nena Sofia

  Hahaa, kiitos! 😀 Vähänkö jännitti julkaista tätä, kun ei olekaan mitään glamouria ja luksusta nämä mun kuvausjutut 😀 Mutta mahtavaa että tästä tuli vain positiivista palautetta kuitenkin 🙂

  4.10.2016 at 17:09
 • Reply Nena Sofia

  Ohoh! Sulla on tosi hyviä kuvia, en olis arvannutkaan että käytät tän sisarmallia 🙂

  4.10.2016 at 17:12
 • Reply Nena Sofia

  No niin kyllä onkin 🙂 Millaiset lamput sulla muuten on käytössä nyt? Sun kuvat on niin täydellisiä 😀

  4.10.2016 at 17:15
 • Reply Nena Sofia

  Oi, olispa mielenkiintoista lukea tällaista postausta sulta 🙂

  4.10.2016 at 17:46
 • Reply Nena Sofia

  Toivottavasti tästä oli jotain iloa! 🙂 Ja hei, ihan mahtavaa kuulla että meette kamera-ostoksille yhdessä, toivottavasti löytyy sulle sopiva laite 🙂

  4.10.2016 at 17:48
 • Reply Nena Sofia

  Kiva kuulla! 🙂

  4.10.2016 at 17:50
 • Reply Yue

  Mulla on kaks päivänvalolamppua, jotka on kiinni tavallisissa säädettävissä pöytälampuissa. Lisäksi käytän yleensä valkoista paperiarkkia heijastimena varjojen pehmentämiseen. Kiva kuulla, että tykkäät mun kuvista, vaikka aika usein saan kyllä taistella niiden lamppujen kanssa. Itsehän sitä ei tietenkään ikinä ole tyytyväinen. 😀

  6.10.2016 at 12:45
 • Leave a Reply