Follow:

Vesimarmorointia Fabyilla

Vesimarmoroinnista on tullut itselleni entisen haasteen sijasta houkutus, jota tykkään toteuttaa mahdollisimman usein. Toki epäonnistumisen ja sotkun vaara on edelleen sen verran suuri, etten ala tähän projektiin ilman vaadittavaa aikaa (mielellään kaksi tuntia), mutta muuten kyllä marmoroisin mielelläni päivät pitkät. Nykyään tuntuu, että veteen piirtely onnistuu jo lähes joka kerta, ja kynnelle siirtyy aina ainakin jonkinlainen kuvio. Toki seuraava haaste olisikin opetella mahdollisimman monta erilaista kuviota, mutta josko edettäisiin kuitenkin pienin askelin?
Tykkään testailla eri lakkamerkkejä marmoroinnissa, ja tiedänkin että yleensä OPI:n, Gina Tricotin, Kikon ja Essien lakat toimii tässä touhussa hyvin. Monien huonompilaatuisten merkkien lakat eivät sen sijaan yleensä toimi ollenkaan, joten tottakai minulla on ollut kiusaus testata myös Fabyn lakkoja vesimarmoroinnissa, kun tiedän, että tavallisesti kynsille lakattuina ne ainakin ovat hyvinkin laadukkaita tapauksia.
Nappasin siis testausta odottavista Fabyista sopivan parin pöydälle: vaaleahkon pinkin frost-lakan Damask Silkin* sekä keskiharmaan cremelakan, joka kantaa nimeä Metropolis*. Kauniit lakat, jotka sointuivat hyvin yhteen. Nämä olivat molemmat myös helppoja lakattavia, ja peittivät hyvin jo kahdella kerroksella. 
Vesimarmorointia varten täytin kaksi kertakäyttömukia kädenlämpöisellä vedellä (käytän poikkeuksetta kahta astiaa, jos ensimmäinen design menee pieleen voi samalla vauhdilla kokeilla jo seuraavan ennen kuin siistii veden pinnat) ja nappasin pöydälle kasan hammastikkuja sekä talouspaperia. Sormet suojasin teipillä, sillä tykkään suojata ne marmorointia varten hyvin pitkälle (vähän ensimmäisen nivelen yli) enkä halua tuhlata lateksia siihen touhuun. 
Lakkoja tiputtelin vuorotellen kahden tipan verran kippoon, ja kun sopiva “häränsilmä” oli valmis, vetelin viivat hammastikulla jota putsasin välillä talouspaperiin. Mitään ongelmia ei ilmaantunut. Molemmat lakat levisivät hyvin veteen ja ehdin rauhassa piirtämään kuvion ennen lakkojen kuivumista. Kuvioon ei myöskään jäänyt ilmakuplia tai muuta häiritsevää, vaan kaikki sujui niin sulavasti kuin toivoa saattoi. Toki kukkakuvioni ei ole kovin esittävä tai upea ilmestys, mutta se nyt johtuu ihan vain marmoroijasta, eikä suinkaan lakoista.
Kynnet viimeistelin parilla lasistrassilla ja pikakuivattavalla päällyslakalla. Näistä tuli mielestäni oikein sievät, ja viihdyinkin lakkauksella useamman päivän.
Fabyn lakkoja voit tilata Kauneutta.com -verkkokaupasta 15€/15ml hintaan. Koodilla KAUNEUTTA saat 20% alennusta verkkokaupan koko valikoimasta 15.5. saakka!


Minkä merkin lakat olette havainneet hyviksi vesimarmoroinnissa?*** Fabyn lakat saatu, linkkien klikkailusta en hyödy

Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

10 Comments

 • Reply Anonyymi

  Siis wau!! Oot onnistunut aivan täydellisesti marmoroinnissa! Itse en ole ikinä saanut mitään kaunista aikaan! Upeat kynnet muutenkin 🙂 (anniiiws__)

  20.4.2016 at 03:47
 • Reply SΔRΔGΔLΔXY

  Nää on kyllä tosi ihanat! ♡

  20.4.2016 at 07:05
 • Reply Kata (Shopaholic)

  Tosi kivat! 🙂

  20.4.2016 at 09:30
 • Reply Belegwen

  On kyllä tosi nätit ja väritkin sopii mainiosti yhteen! 🙂

  20.4.2016 at 13:49
 • Reply Nena Sofia

  Oi apua, hurjasti kiitoksia!! ♥ harjoitusta vaan niin kyllä tää alkaa sultakin sujumaan 🙂

  21.4.2016 at 04:49
 • Reply Nena Sofia

  Paljon kiitoksia! ♥

  21.4.2016 at 04:50
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos! 🙂

  21.4.2016 at 04:51
 • Reply Nena Sofia

  Voii kiitos Belegwen! 🙂 ♥

  21.4.2016 at 04:51
 • Reply Tintti

  Ihanat marmorikuviot ja väriyhdistelmäkin on erittäin onnistunut! Mä en kertakaikkisesti tuu toimeen tän tekniikan kanssa mutta onneksi voin ihailla muiden tekemiä ihania vesimarmorointikynsiä :).

  22.4.2016 at 12:12
 • Reply Nena Sofia

  Voi apua, pahoittelut viivästyneestä vastauksesta ja kiitos superihanista kehuista! ♥ Harjoittelu tekee mestarin, eli siitä vaan treenaamaan 🙂

  8.5.2016 at 11:03
 • Leave a Reply