Follow:

Ethän pilaa kynsilakkojasi?

Tänään keskitytään vähän käytännönläheisempään aiheeseen, nimittäin kynsilakkojen säilyvyyteen. Kuinkakohan moni teistä ei uskalla ostaa liikaa lakkoja, etteivät ne ehdi “mennä pilalle” ennen käyttöä?  Luulisin, että aika moni.
Moni teistä on myös varmasti joskus kaatanut lempikynsilakkaansa kynsilakanpoistoainetta yrittäessään epätoivoisesti pelastaa paksuksi tatinaksi muuttunutta sisältöä ennen tärkeää tilaisuutta – niin olen minäkin tehnyt aikoinani. Toivon kuitenkin, että tämän postauksen luettuanne ette enää toimisi niin.
Kynsilakan koostumukseen vaikuttaa sen sisältämät ainesosat, jotka on lakkaa valmistettaessa tarkkaan suunniteltu, mitattu ja testattu juuri siihen lakkaan sopiviksi. Kynsilakanpoistoaine on yleensä asetonipohjainen, ja sisältää erilaisia öljyjä. Siinä on siis suoraan sanottuna paljon ainesosia, jotka eivät kynsilakkaan kuulu ennestään. Ne ainesosat muuttavat lakan koostumusta väkisinkin, ja ensimmäinen huomattava vaikutus on se, ettei lakka enää kuivu niinkuin ennen. Se saattaa myös levittyä vaikeammin ja vähän liisterimäisesti, sekä huonolla tuurilla on vielä seuraavanakin päivänä puolikostea etenkin jos kynsilakanpoistoainetta on kaadellut sen joukkoon reippaammin.
Kynsilakka voi kuitenkin säilyä yli kymmenen vuotta täysin käyttökelpoisena. Lakka paksuuntuu herkästi pullon ollessa auki ja lakan reagoidessa hapen kanssa, mutta ongelman voi ratkaista yksinkertaisesti kynsilakan ohentajalla.
 
Kynsilakan ohentaja on nimensä mukaisesti aine, joka on tarkoitettu hieman kuivuneen lakan notkistamiseen. Olen aikaisemmin ostanut Suomesta Trindin ohentajaa, mutta minua vähän häiritsee se, että kyseinen tuote ei ole 5-free (jos et tiedä mitä tämä termi tarkoittaa, tsekkaa Charming Nailsin postaus aiheesta täältä). Ainoa aiemmin tietämäni 5-free ohentaja on Orlyn, jonka hankkiminen on turhauttavan hankalaa. Molemmat näistä ovat myös suhteellisen hintavia, erityisesti Trind, jonka 10ml pullo maksaa muistaakseni noin 10€.
Sain vähän aikaa sitten Kauneutta.com:ilta kokeiltavakseni kuusi uutta Fabyn lakkaa ja merkin oman ohentajan. Olin löytänyt ratkaisun ongelmaani! Kurkistamalla ohentajan pakkauksen taakse löysin ainesosaluettelon, jossa luki: ethyl acetate, butyl acetate, isopropyl alcohol. Ihanan lyhyt lista, joka paljasti tuotteen olevan 5-free. Huikeaa!
Faby pääsikin pian tositoimiin sillä pikakuivattajani oli päässyt todella paksuksi. Testasin ohentajaa jankkiintuneeseen Seche Viteen, johon tiputin 4 pisaraa tuotetta. Suljin lakkapullon ja pyörittelin sitä käsieni välissä noin 30 sekuntia jonka jälkeen annoin sen odottaa pöydällä 10 minuutin ajan. Kun palasin kurkistamaan lakan tilannetta, olin positiivisesti yllättynyt: se oli taas mukavan juoksevaa, aivan kuin vasta-avattuna. Ja vain neljällä pisaralla, sitä en olisi odottanut!
Yllä näette vielä havainnollistavat ennen-jälkeen kuvat Seche Vitestäni. Vasemmalla olevassa kuvassa lakkaa ei ole ohennettu, oikealla olevassa kuvassa se on ohennettu tällä Fabyn ohentajalla. Ennen molempien kuvien ottoa keikautin lakan ylös-alaisin ja siitä taas oikein päin jonka jälkeen otin välittömästi kuvan. Vasemmassa kuvassa huomion kiinnittää valtava kupla pullon yläosassa ja se, että lakka ei ole vielä ehtinyt lähellekään pohjaa kun taas oikeassa kuvassa lakka on ehtinyt jo asettumaan pullon alakulmaan.
Oma arvioni Fabynohentajasta on ehdoton 5/5! Hinta-laatusuhde on mainio, enkä voi liikaa korostaa sitä, että tämä tosiaan on 5-free enkä siis lisää 5-free lakkoihini ylimääräisiä, haitallisia ainesosia tätä käyttäessäni.
Edit. Fabyn ohentajaa ei enää löydy suomalaisista verkkokaupoista, mutta Orlyn 5-free ohentajaa myydään nykyään Stockmannilla.

Mitä sinä yleensä teet, kun lakkasi on paksuuntunut?

Share on
Previous Post Next Post

26 Comments

 • Reply Minna

  Kiitos tästä postauksesta! ♥ Mulla ainoastaan päällyslakat ovat paksuuntuneet, joten täytyykin kokeilla tuota! 🙂

  15.4.2016 at 16:53
 • Reply Kynsille /(kynsille.wordpress.com)

  Kyllä jankkiintuneet kynsilakat ovat yksi riesa! Varsinkin pikakuivattavat.. Minulla on jokin ohentaja mutta harvoin olen sitä käyttänyt:)

  15.4.2016 at 17:40
 • Reply Belegwen

  Kuulostaa kyllä hyvältä kun on 5-free! 🙂

  15.4.2016 at 18:47
 • Reply Charlottaeve.com

  Ihana postaus, kiitos oppitunnista! 🙂

  15.4.2016 at 19:42
 • Reply Jasmin N

  Oi ihanaa, nyt ei enää tartte hävittää “pilalle” menneitä lakkoja 😀 kiitos!

  <3: Jasmin N | littlethingswithjassy.blogspot.fi

  16.4.2016 at 02:04
 • Reply Charming Nails

  Kuulostaapa hyvältä! Minulla on Mavalan Thinneriä mutta totta puhuen en taida tykätä siitä. Pitää laittaa ihan hirveästi, pullo on pieni ja maksoi kuitenkin liki kympin! Fabyn pullo on 60 ml joten tämähän on todella edullista! Seuraavaksi ostan tätä 🙂

  16.4.2016 at 02:07
 • Reply Nanikaroliina

  Tääläsen mä tarviin !! Pitää laittaa tilaukseen ! 😛

  16.4.2016 at 05:25
 • Reply Mee

  Oonkin miettinyt, kauanko lakat säilyy. Mun vanhimmat alkaa olla nyt viitisen vuotta ja mietin, että pitääköhän niitä alkaa heittää pois jo. Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla tätä ohentajaa, jos säilyvyys voi oikeasti olla kymmenenkin vuotta! Kiitos vinkistä. 🙂

  16.4.2016 at 05:36
 • Reply eekku

  Ei oo tullu hankittua mitään ohentajaa jolla sais ehkä lakan pelastettua yleensä heitän menemään

  16.4.2016 at 06:00
 • Reply Nena Sofia

  Hienoa jos tästä oli apua! Ehdottomasti suosittelen hankkimaan ohentajan omaan varastoon, se kuitenkin kestää _todella_ kauan se yksi pullo vaikka sitä käyttäisikin usein 🙂

  17.4.2016 at 08:49
 • Reply Nena Sofia

  Kyllä! Pikakuivattajat on erityisen ärsyttäviä kun tuntuu, että ne ovat aina paksuuntumassa 😀

  17.4.2016 at 08:50
 • Reply Nena Sofia

  No niinpä! Eipähän tarvitse “tuhota” omia 5-free lakkoja 🙂

  17.4.2016 at 08:51
 • Reply Nena Sofia

  Kiva kuulla että tästä oli apua, ole hyvä vaan 🙂 ♥

  17.4.2016 at 08:52
 • Reply Nena Sofia

  Loistavaa! Kyllä ohentaja kannattaa ehdottomasti hankkia, se on ihan ylivertaisen kätevä 🙂

  17.4.2016 at 08:53
 • Reply Nena Sofia

  Joo, kyllä tämä on varmasti parempi hinta-laatusuhteeltaan kuin Mavala. Ja Mavalakaan ei taida olla 5-free? Kyllä mäkin ajattelin siirtyä ihan täysin tätä ostamaan 🙂

  17.4.2016 at 08:55
 • Reply Nena Sofia

  Tosiaankin kannattaa! 🙂

  17.4.2016 at 08:57
 • Reply Nena Sofia

  Lakat eivät tosiaan mene herkästi pilalle kun niitä säilyttää oikein 🙂 Siinä kohtaa kun värit on niin erottuneet pullossa että joutuu kesken lakkaamisenkin ravistelemaan, niin sanoisin että lakka on tullut tiensä päähän. Mutta paksuuntuneen lakan voi aina pelastaa ohentajalla – jos nyt ei ihan kiinteästä tavarasta puhuta 🙂

  17.4.2016 at 08:59
 • Reply Nena Sofia

  Okei, suosittelen kuitenkin hankkimaan sitten jos alkaa tarvetta tulla 🙂 Sullakin on kokoelmassa niin kauniita (ja kalliita) yksilöitä, että eihän sellaisia raaskisi pois heittää 🙁

  17.4.2016 at 09:02
 • Reply Camilla

  Voi niitä aikoja kun laittoi kynsilakanpoistoainetta lakkapulloon luullessaan että se auttaa, ai kamalaa! 😀
  Mulla on käytössä tällä hetkellä Opin ohentaja ja vaikka ohjeessa lukee 2-3 tippaa nii sitä pitää välillä laittaa ihan älyttömästi että saa pikakuivattaa taas notkeaksi. Tätä vois testata seuraavaksi 🙂

  17.4.2016 at 23:37
 • Reply Nena Sofia

  No äläpä! Mä olen kyllä pilannut aikoinani lakan jos toisenkin tuolla menetelmällä 😀 Onneksi viisastuin jo reippaasti ennen blogia, muuten voisi vähän harmittaa tämän kokoelman pilaaminen 😀
  Mutta tosiaan, suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! Hinta on edullinen, eikä tosiaan tule esim. Zoyan yms. 5-free lakkoihin tungettua mitään ylimääräistä 🙂

  19.4.2016 at 19:19
 • Reply Tinkerbell

  Mulla on Orlyn ohentaja ja täytyykin ostaa tätä sitten ku se joskus pääsee loppumaan!

  13.5.2016 at 18:44
 • Reply Nena Sofia

  Joo, suosittelen kyllä. Ainakin saatavuus on Orlyyn nähden parempi 🙂

  24.5.2016 at 04:01
 • Reply Jenna

  Onkohan kukaan kokeillut tuota isopropyyli alkoholia lakan ohentimena, tuota olisi kaapissa vielä.

  28.1.2019 at 09:55
  • Reply Jenna

   Kokeilin ja toistaiseksi näyttää hyvältä lakka notkistuu base coatista tuli myös käyttökelpoista 🙂 sorruin myös tuohon kynsilakan poistoaineeseen tässä taannoin.

   28.1.2019 at 11:38
   • Reply Nena Sofia

    Oho, kiva kuulla! 🙂 kannattaa kuitenkin varmaan odotella vielä vähän ja testailla lakkaa useamman kerran ennen kuin kokeilee isopropyylialkoholia muihin lakkoihin, ettei mene suotta useampaa pulloa pilalle jos ongelmia tuleekin 🙂

    28.1.2019 at 11:54
  • Reply Nena Sofia

   Eipä ole tullut testattua, ja vähän epäilen, voisiko se kovin hyvin toimia. Tässäkin ohentajassa suurin rooli on kuitenkin varmaan ethyl acetatella ja buthyl acetatella. Mutta en usko, että sen testaamisesta haittaakaan olisi 🙂

   28.1.2019 at 11:50

  Leave a Reply