Follow:

piCture pOlish: One Stroke -siveltimet

piCture pOlish suunnitteli vähän aikaa sitten yhteistyössä Zigi Style -blogin Sigin kanssa uudet One Stroke -siveltimet ja ne julkaistiin osana merkin omaa sivellinsarjaa. Muista sarjan siveltimistä olen kuullut pelkkää hyvää, joten kun sain tämän kaksikon (tasapäinen #3 ja vinopäinen #4) testattavaksi CesarsShopilta olin erittäin utelias siitä, mitä voisin näillä saada aikaan. En ole mikään one stroke -kukkien mestari, olen niitä muutaman kerran yrittänyt tehdä mutta homma ei ole vielä täysin auennut minulle joten tottakai ajattelin, että uusista, laadukkaista siveltimistä olisi minulle suuri apu.

Sivellinten lisäksi sain testattavaksi kaksi RaPaint -maalia, sävyissä Metalic Brown ja Copper. Olen nyt jo pitkään käyttänyt hyväksi havaitsemiani Mont Marten maaleja ja toki minua kiinnosti nähdä, miten nämä paljon puhutut RaPaintit eroaisivat siitä, mihin olen tottunut. RaPaintit olivat erityisen kiinnostava tuttavuus myös siksi, että nämähän on suunniteltu kynsien koristelua varten ja niitä mainostetaan erityisen hyvinä juurikin one stroke -kukkien tekemiseen. 

Yritin jo aikaisemmin tehdä kukkasia toista lakkausta varten, mutta silloin kaikki tuntui menevän pieleen. Koska minua ei pienet vastoinkäymiset kaada, yritin uudestaan seuraavan lakkojen vaihdon yhteydessä. Tällä kertaa halusin pelata varman päälle ja loin akryylimaaleja varten juuri optimaaliset olosuhteet. Halusin maalata kukkasia nimettömiin ja peukaloihin, joten lakkasin ne valkoisella (kolme kerrosta Kone Helsingin valkoista lakkaa) ja mattasin valkoisen pinnan vielä China Glazen Matte Magicilla. Olen tästä aiemminkin puhunut, mutta mainitsen vielä, että millä tahansa akryylimaaleilla maalatessa on suositeltavaa matata pohja ennen maalaamisen aloittamista. Maali tarttuu huomattavasti paremmin mattalakan päälle ja kiiltävällä pinnalla se tuntuu vain liukuvan holtittomasti eikä oikein meinaa tarttua mihinkään. Tämä sama koskee siis kaikkia akryylimaaleja joita olen kynsille testannut. 
RaPaintitkin tuntuivat tarttuvan moninkertaisesti paremmin mattapinnalle, ja pääsinkin aloittamaan kukkasten maalailun. Otin hieman mallia tästä CuteNailsin videosta, joskin lopputuloksesta tuli melko erilainen kun prosessin aikana ehdin jo unohtaa millaiset ne videolla näkyneet kukkaset olivatkaan. Mutta tekniikka oli kuitenkin sama: käytin tasapäistä sivellintä, ja ulommat terälehdet maalasin reippaasti veteen ohennetulla maalilla. Kastoin siveltimen toisen kärjen toiseen maaliin, ja toisen toiseen, ja kerrostin terälehtiä muutaman kerran. Sisemmät terälehdet tein ohentamattomalla maalilla ja niitä kerrostin pari kertaa tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Lopuksi lisäsin keskustaan valkoisia pilkkuja Kone Helsingin valkoisella lakalla.
Muille kynsille lakkasin kaksi kerrosta Essien Penny Talkia, ja koristeluiksi pilkuttelin kaarevia janoja dotting toolilla ja aiemmin käyttämälläni Kone Helsingin valkoisella lakalla. Kynnet viimeistelin Seche Vite -pikakuivattajalla.

Siveltimet toimivat kuin unelma, niin vino- kuin tasapäinenkin. Ne olivat juuri sopivan kokoisia niin isompien kuin pienempienkin kukkasten maalaamiseen, ja siveltimen karva oli sopivan joustavaa one stroke -tekniikalle ominaisen kiertyvän liikkeen toteuttamiseen. Myös sivellin itsessään oli oikein mukava pitää kädessä ja mukana tullut korkki oli oikein kätevä näiden säilyttämisen kannalta. 
Maalitkin olivat mielestäni melko hyvät. Alle nappasin kuvat vertailun vuoksi one stroke -kukkasista sekä näillä RaPainteilla että omilla Mont Marteillani tehtynä. Vasemmalla kukkaa on maalattu yhden kerroksen verran, oikealla olevassa kukkasessa on kaksi kerrosta maalia. Ylemmässä kuvassa olen käyttänyt RaPainteja, alemmassa taas Mont Marteja (kuparista ja kultaista). Molemmat kukat olen maalannut ohentamattomalla, juuri pakkauksesta otetulla “tuoreella” maalilla. Vertaillessani näiden maalien ominaisuuksia tutkin ensin pigmentin määrää. Tuntui, että RaPaintit olivat hieman pigmenttisempiä kuin omat Mont Marteni, mikä oli oikein positiivinen yllätys. Jokin kuitenkin tuntui tökkivän. Huomasin, etteivät RaPaintit sekoitu niin helposti veteen tai toisiinsa, kuin omat Mont Marteni. Maalattu jälki ei ole niin sulavaa. Maali tuntui myös olevan paksumpaa ja kuivuvan nopeammin alustalle kuin Mont Marten maalit, joita voi vielä puolen tunnin pöydällä seisomisen jälkeen käyttää huolettomasti. Toki en voi antaa kovin perusteellista arviota näiden kahden metallisen maalin jäljiltä, sillä metallisilla akryylimaaleilla tuntuu olevan aina huomattavasti erilaiset ominaisuudet perinteisiin värimaaleihin verrattaessa. Ajattelinkin, että ostaisin vielä testiin pari sävyä näitä, jotta pääsen kunnolla vertailemaan.

Ylhäällä käytetty RaPainteja, alhaalla Mont Marteja.
Millaisia siveltimiä teillä on käytössä? Entä käytättekö jotain akryylimaaleja, jos, niin minkä merkkisiä? Olisin kiinnostunut kuulemaan suosituksia jos teiltä sellaisia löytyy!

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille ♥

*** RaPaint -akryylimaalit ja piCture pOlishin siveltimet saatu CesarsShopilta testattavaksi, linkkien klikkailusta en hyödy mitenkään.
Share on
Previous Post Next Post

Saatat tykätä myös näistä

19 Comments

 • Reply mmgri

  Oi, miten nätit kynnet!

  6.3.2016 at 11:29
 • Reply Emilia

  Tosi kauniit! Itsekin sain eilen vihdoin tilattua toisen noista PP:n siveltimistä kokeiluun, mielenkiinnolla odotan. Mulla oli noiden RaPaintien kanssa vähän samankaltaiset kokemukset.. Saan ne toimimaan esimerkiksi viivojen ym. kanssa ihan mahtavasti, mutta miun käytössä ne ei ollu parhaat one stroke -tekniikkaan. Luulen, että ne yksinkertaisesti kuivuu kynnelle liian nopeasti, että niitä ei saa työstettyä tarpeeksi ja tuntuu, että ne ei liu'u yhtä hyvin kuin muut maalit kynnellä sen takia. Mielenkiinnolla kuitenkin odottelen vielä lisäkokemuksia niistä, että josko ongelma on kuitenkin minussa käyttäjänä 😀 Pitääpä ehdottomasti itsekin tarttua niihin tässä lähipäivinä ja kokeilla, oon kuitenkin itsekin tainnu maalata niillä kukkia vain kerran.

  6.3.2016 at 12:14
 • Reply eekku

  Nätit

  6.3.2016 at 13:13
 • Reply Emmi

  Aivan ihanat kynnet, nuo kukat on onnistunu todella hyvin! <3
  Mä oon pari kertaa kokeillu one stroke -tekniikkaa, mutta en oo ikinä onnistunu 😀 täytyy joku päivä taas kokeilla, kun ostin jokin aika sitten juurikin nuo Mont Marte -akryylimaalit 🙂

  6.3.2016 at 13:26
 • Reply Anni

  Mulla on käytössä PP:n ohuin sivellin (10) ja se on hyvä tarkkaan maalaukseen. Ainoa miinus on, että jo muutaman käyttökerran jälkeen karvat alkoivat harottaa, minkä takia sivellintä pitää muistaa kastella ja muotoilla uudelleen maalauksen aikana. Muut siveltimeni on BPS:n, ja nekin ajavat asiansa hyvin. PP:n siveltimissä suuri plussa on se, ettei sivellinosa irtoa varresta, mitä tapahtuu tavallisimpien puuvartisten siveltimien kanssa.

  Akryylimaaleina mulla on Oumaxit, jotka hankin nelisen vuotta sitten. Niillä oon pärjänny, tosin toivoisin etenkin valkosen olevan pigmenttisempi. En oo kuitenkaan viittiny ostaa muita maaleja, kun Oumaxitkin ovat niin riittoisia. Oon kyllä miettiny lisäsävyjen ostamista, mutten oo päättäny merkkiä vielä 🙂

  Oot onnistunu hyvin kukissa! Mä kokeilin myös piiiitkästä aikaa one stroke -kukkia tuossa reilu viikko sitten, mut en tiiä kehtaanko julkasta, kun blogeissa on näkyny niin upeita maalauksia lähiaikoina 😀

  6.3.2016 at 17:08
 • Reply Enail

  Kauniit kukkaset 🙂

  7.3.2016 at 04:41
 • Reply Hanna Lahtinen

  Tosi hienot maalaukset.

  7.3.2016 at 05:36
 • Reply Hanna Lahtinen

  Tosi hienot maalaukset.

  7.3.2016 at 05:36
 • Reply Fani

  Wautsi! Aivan mahtavan upeat <3

  7.3.2016 at 07:07
 • Reply Nena Sofia

  Oih kiitos! ♥ 🙂

  9.3.2016 at 05:59
 • Reply Nena Sofia

  Oi, muista sitten postata että mitä siitä siveltimestä pidät 🙂 Ja mä luulen että nää maalitkin vaatii vain oman tekniikkansa, eli tosiaan pitää olla tosi nopea. Pitää itsekin vähän harjoitella lisää näiden kanssa 🙂

  9.3.2016 at 06:23
 • Reply Nena Sofia

  Kiitos 🙂

  9.3.2016 at 06:24
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Emmi! <3 One stroke -kukkien tekeminen vaatii kyllä kovasti harjoittelua, itselläkään ei tekniikka ole tosiaan vielä kovin hyvin hallussa. Mutta kun jaksaa harjoitella niin eiköhän ala tulostakin syntyä 🙂

  10.3.2016 at 06:11
 • Reply Nena Sofia

  Harmillista kuulla, että siitä PP:n 10-siveltimestä lähti karvat niin äkkiä hapsottamaan, se on todella ärsyttävää! :/ Olen kyllä myös kuullut että muuten se olisi hyvä, joten ajattelin kyllä että voisin sen tilata testiin jossain kohtaa. Nyt on vaan ennestään jo sen verran hyvät siveltimet käytössä etten koe tarpeelliseksi tällä hetkellä.

  Mutta mä ehdottomasti suosittelen että testaat jossain kohtaa jotain muitakin kuin Oumaxin maaleja! Kun ostin Mont Martet, oikein järkytyin siitä kuinka paljon paremmat ne oli kuin Oumaxit 😀 Sä kyllä saat ihmeen kauniisti maalattua niilläkin, propsit siitä! ♥♥

  Ja hei, suuret kiitokset kehuista! ♥♥ Ei nää nyt mitenkään erityisen kauniisti onnistuneet, oon varma että sun kukkaset on paljon upeammat ;D

  10.3.2016 at 06:15
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia! 🙂

  10.3.2016 at 06:16
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Hanna! 🙂

  10.3.2016 at 06:18
 • Reply Nena Sofia

  Voii apua, kiitos Fani! <3 🙂

  10.3.2016 at 06:18
 • Reply Tinkerbell

  Tosi upeet maalaukset ♥

  11.3.2016 at 14:14
 • Reply Nena Sofia

  Kiitoksia Tinkerbell! <3

  21.3.2016 at 04:47
 • Leave a Reply